- 7 Ekim 2016
- 211
- 104
- 53
- Konu Sahibi powerpoint
-
Bana tekme atıp itmişti bi çocuk. Yani çocuk diye bi şey de yapamadım ama çok sinirlenmiştimorayı bilmiyorum ama ümraniyede çok yapıyorlar bimin falan önünde durup millete ağlaya yalvara bişeyler aldırıp sonra da iade edip parasını alıp çıkıyorlar.
daha cumartesi idealistkentteki burger kingdeydim, çocuklar girdi içeri açız diye, daha yememiştim önümdeki hamburgeri uzattım al senin olsun diye, onu yemem para ver dedi, yok param diyince okkalı bir küfür edip gitti... hem de 5 yaşındaki kızımın yanında...
Aynen ben de çok üzülüyorum geçip gidince. Hatta bu kadının da önünden kaç kez geçip gitmiştim en son dayanamadımBu tür insanlar yüzünden kimin gerçekten ihtiyacı var ayırt edemez olduk bazen dayanamıyorum yardım ediyorum bazen de yardım isteyen birini duymazlıktan gelip geçip gidiyorum ama vicdanım da o kadar sızlıyor ki ya gerçekten ihtiyacı varsa diye en kötüsü de gerçekten ihtiyacı olanlara bu nedenle yeteri kadar yardım edilemiyor.
Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.
Ben genelde para vermem bişeyler alıp veririm suistimal edilmemek için ama bunun da yolunu bulmuşlar demekE-bebek mağazasının önünde dilrniyordu suriyeli kadın. Bebeğine mama ve bez istiyordu. Biri acıdı aldı,sonra kasada iade edip parasını aldı. Yani bilmiyoruz aslında gerçekten ihtiyaç sahibi mi yoksa dolandırıcı mı. Umarım ihtiyacı olan birine hayır yapmışsınızdır
Siz hayır yapmışsınız karşı taraf sizi kandırmış olsa bile Allah kabul etsin, en iyisi yakın çevremizde yaşayan gerçekten mağdur olduğunu bildiklerimize elimizden geldiğince yardım etmekAynen ben de çok üzülüyorum geçip gidince. Hatta bu kadının da önünden kaç kez geçip gitmiştim en son dayanamadım
İşte bende o yüzden para vemiyeyim kendi elimle alayım dedim ama yine kandırıldımYanlış anlamayın ama ben artık kimseye yardıma muhtac olfuguna inanmıyorum he illaki vardir durumu iyi olmayan en son yardım etcegim kişi hırsız çıktı ayrıca geçen çalıştığım yere suriyeli cocuklar geldi ellerinde 50 100 lira bozuk kağıt para yapmami istediler yani bayağı iyi geciniyolar
Doğru söylüyorsunuzSiz hayır yapmışsınız karşı taraf sizi kandırmış olsa bile Allah kabul etsin, en iyisi yakın çevremizde yaşayan gerçekten mağdur olduğunu bildiklerimize elimizden geldiğince yardım etmek
Boşver sen elinden geleni yapmışsın bakma anlamıyoruz gibi davrandıkLarına bal gibi anliyolar:))İşte bende o yüzden para vemiyeyim kendi elimle alayım dedim ama yine kandırıldım
Bana tekme atıp itmişti bi çocuk. Yani çocuk diye bi şey de yapamadım ama çok sinirlenmiştim
Ben şeye de aşırı sinirleniyorum. Gelip böyle dokunuyolar ya . Ne hakları varsa yani. Böyle kolundan tutan mı dersin iten mi dersin küfreden tekme atan mı önünden çekilmeyen montunu çekiştiren mi dersin. Eşkiyalar sankiyanımda kızım olmasa yapacağımı bilirdim de işte, çocuğun yanında iyice kafasına yer etmesin diye sesimi çıkaramadım. ama nasıl moralim bozuldu kızımın yanında küfredince, bütün günümü mahvetti.
Evet çok terbiyesizler geçen çalıştığım dukkNa gelip kapıyA yapistilar para diye kadınin biri posetten acıdı birşeyler verdi daha fazla istiyolar üstüne bir de atar yapiyolar bagiriyolar geçen bi tanesine dayak istiyosun yürü git dedim duramadım:))Bana tekme atıp itmişti bi çocuk. Yani çocuk diye bi şey de yapamadım ama çok sinirlenmiştim
Yazıkİnanin çok zor durumda olanları var ama isteyemiyor o gerçek ihtiyaç sahipleri geçen Ramazan bayramında denk gelmiştik elazig da neredeyse ağlayacak tim vakfa bile giderken adam ağlıyordu utancindan çocuklarına vakiftan bayramlik alıyor diye
Ben şeye de aşırı sinirleniyorum. Gelip böyle dokunuyolar ya . Ne hakları varsa yani. Böyle kolundan tutan mı dersin iten mi dersin küfreden tekme atan mı önünden çekilmeyen montunu çekiştiren mi dersin. Eşkiyalar sanki
Şu dünyanın neresini düzeltceksinkş herkes bozukbüyüklerin eşkıyalıkları yetmedi çocuklarınınki başladı... bi kere de veznecilerde gelmişti aynısı başıma, metroya inecekken küçük bir kız geldi açım abla dedi, şu dardanelin sandviçlerinden vardı çantamda, çıkardım uzattım, eline aldı yüzüme doğru fırlattı, ... sok yemeeni dedio ders olmamış ki yine aynı eşekliği yaptım, düzenli olarak 5-15 yaş grubu çocuklardan küfür yiyorum, anaları da benden küçüktür kesin
Zaten çocuklarına üzüldümYarın yeniden görebilirsiniz onu kapısının önünde. Bazen insanlar bedavaya tav oluyorlar, tapıyorlar.
Yapmayın.
Her insan için özellikle Suriyeliler için ülkemizde yeterince hak var. Sizde olmayan imkanlara sahipler, acıyacaksanız, yada üzülecekseniz sokaklarda perişan ettikleri çocuklara üzülün.
O halde sadece onlar için dua edin, manevi destek en büyük hediyedir. Elbette yaptığınız çok taktire şayan fakat artık insanlarımız İnanın haketmiyor.Zaten çocuklarına üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?