- Konu Sahibi powerpoint
-
Aynen öyleBende bir keresinde denk gelmiştim. Cüzdanımda bozuk olarak sadece 1 lira vardı vermiştim arkamdan fırlatmıştı bana. Vicdanınla rezil oluyorsun artık bu devirde.
benim de annem geçen gün durakta otobüs beklerken yaşlı bir dilenci gelmiş yanlarına, annem normalde hiç acımaz dilencilere falan ama o gün içinden gelmiş, elinde bozuk paraları varmış 5-6 TL falan ama hepsi demir birlik şeklinde. vicdan yapmış kadına 2 TL uzatmış, kadın annemin elindeki diğer paraları görünce onları da istemiş, annem de sinir olmuş vermemiş tabi. 2 lirası gitti yani. şaka gibi.Bende bir keresinde denk gelmiştim. Cüzdanımda bozuk olarak sadece 1 lira vardı vermiştim arkamdan fırlatmıştı bana. Vicdanınla rezil oluyorsun artık bu devirde.
Evet aileleri bunları öğretiyor. Vermeyene kötü muamele yapıyorlar ki bu fikir yayılsın herkes korkup versin. Ben açıkçası korkuyorum artık onlardan.benim de annem geçen gün durakta otobüs beklerken yaşlı bir dilenci gelmiş yanlarına, annem normalde hiç acımaz dilencilere falan ama o gün içinden gelmiş, elinde bozuk paraları varmış 5-6 TL falan ama hepsi demir birlik şeklinde. vicdan yapmış kadına 2 TL uzatmış, kadın annemin elindeki diğer paraları görünce onları da istemiş, annem de sinir olmuş vermemiş tabi. 2 lirası gitti yani. şaka gibi.
bir keresinde de biz arkadaşımla çay içerken suriyeli bir çocuk geldi, birşey satmıyor dileniyor falan. biliyorum neyin ne olduğunu, çocuğa aldırış etmedim. arkadaşımla sohbetime devam ettik. çocuk da abla abla diyor, para istemeye devam ediyordu. ben hiç oralı olmayınca masanın üstündeki peçeteleri alıp benim suratıma fırlatmasın mı... küçücük çocuk. sinir oldum ama güldüm sinirden. arkasından koşup dövesim geldi bu ne terbiyesizlik, aileleri bunu mu öğretiyor bunlara anlamıyorum.
İyilik yaparkende yaranmaya çalışacağız anlaşılan!Aynen öyle
Ben bı kere oğlum için kurban kestik eşimle
Aşevine verelim en iyisi kapı kapı dolaşmaktansa diye düşündük
Gittik oradaki adamlar yok böyle almayız
Derisini yüzün kemiklerini ayırın öyle getirin demezmi!!!
Kaldık öyle
Eşim de sinirlendi ben bu hayvanı nerdesiniz parçalıcam hadi parçaladım tek tek dağıtırım ne diye sana getirem dedi
Sonra gittik bı kursa verdik
Kurstaki adamlar hala dua eder karşılaşıkça
İnsanlar değişik
Bide biz aşevi diye heveslenip gittikİyilik yaparkende yaranmaya çalışacağız anlaşılan!
Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.
Insanlarin iyi niyetini suistimal ediyorlar. Fakir bir insan yag secermi. En ucuzuna bakar. Tek yag kullanit. Bu teyzr bayagi bi kurnazmis.Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
Neyse işte sonra kasaya gittim aldım verdim teyzeye poşetleri bir sürü dua etti üzüldüm çok mahcuptu çünkü ama yine de aklımda bi acaba kaldı. Özellikle zeytinyağı konusunda. Yani sıvıyağ almışım ben orda 40-50 tl lik koca bidonları istemenin ne manası var. Ya da ben sana bişey almışım orda elimden geldiğince, o marka değil bu marka olsun demenin ne manası var o kadar fiyat farkı varken hem de.Çok şaşırdım ve güvenim sarsıldı yine insanlara.
Onemli olan niyetin sen sadakani vermissin sevabini almissin kandirilsan bile ona bak gerisini dusunme iyilik yap denize at derler bosver anlatip sevabini azaltma biliyoruz ovunme mahiyetinde soylemiyorsun yanlis anlasilmasin ama seytan sevap calar sevabin azalmasi icin anlattirir o yuzden canim. Ogrenci olsakta sadaka vermeye ihtiyacimiz var sadaka belayi def eder. Sen niyetine bak gerisini dusunme tabiki gercek ihtiyac sahibi olsun istiyo insan ama artik cok cesit cesit insanlar var bilemiyorki kimse ama sunu biliyorum gercek ihtiyac sahibi dilenmez bir ise girer yada bisey yapip satar ama calisir:) selametle canim.Bugün bir marketin önünden geçerken yaşlı bi teyze kapısının önünde oturuyordu. Daha sonra suriyeli olduğunu farkettim çat pat türkçe konuşuyordu. Sonra evde çocuklar aç vs dedi ve normalde samimi gelmez bana bu kişiler ama bu teyzeye çok üzüldüm ve bikaç kez daha gördüğüm bi teyzeydi çocuklarıyla birlikte. Daha sonra gel markete birkaç ihtiyacınızı alalım dedim. Bende öğrenciyim bu arada kendi harçlığım dışında bi gelirim yok ve bu belli oluyo dışardan yaşımdan vs dolayı. (22) Neyse daha sonra içeri girdik. Yağ falan alcam dedi. Ben de tamam alalım dedim sıvı yağ aldım elime orta boy. Sonra dediki zeytinyağı alalım(?) O an bi şaşırdım. Fiyatlar çünkü 40 tl falan ve çok gerekli bi ihtiyaç değil sonuçta. Koca koca bidonları gösteriyo bide. Teyze çok pahalı bunlar alamam dedim .Sonra neyse ben pek sormadım teyzeye bu sefer çünkü sorunca olmayacak şeyler istiyodu. Şeker çay falan aldım. Ama 3 liralık değilde 1 buçuk liralık olanı falan aldım. Sonuçta benimde elimden gelen buydu o an. İşte dediki bulaşık deterjanı alalım . Ben bi markanınkini aldım. Teyze diğerini gösteriyo bunu alalım falan diyo(pahalı bi markanın)
KesinlikleYani versen bi dert vermesen ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?