Sizce kandırıldım mı?

ıyı nıyetınız suıstımal edılmıs
ıyılık yapıp denıze attınız sızden cıktı artık dusunmeyın onemlı olan nıyetınızdı ıyı bı ınsan oldugunuz ıcın tesekkur ederım ne olursa olsun yaptıgınız cok guzel bırsey

Bende bir keresinde denk gelmiştim. Cüzdanımda bozuk olarak sadece 1 lira vardı vermiştim arkamdan fırlatmıştı bana. Vicdanınla rezil oluyorsun artık bu devirde.

Bende bir keresinde denk gelmiştim. Cüzdanımda bozuk olarak sadece 1 lira vardı vermiştim arkamdan fırlatmıştı bana. Vicdanınla rezil oluyorsun artık bu devirde.
Aynen öyle
Ben bı kere oğlum için kurban kestik eşimle
Aşevine verelim en iyisi kapı kapı dolaşmaktansa diye düşündük
Gittik oradaki adamlar yok böyle almayız
Derisini yüzün kemiklerini ayırın öyle getirin demezmi!!!
Kaldık öyle
Eşim de sinirlendi ben bu hayvanı nerdesiniz parçalıcam hadi parçaladım tek tek dağıtırım ne diye sana getirem dedi
Sonra gittik bı kursa verdik
Kurstaki adamlar hala dua eder karşılaşıkça
İnsanlar değişik

benim de annem geçen gün durakta otobüs beklerken yaşlı bir dilenci gelmiş yanlarına, annem normalde hiç acımaz dilencilere falan ama o gün içinden gelmiş, elinde bozuk paraları varmış 5-6 TL falan ama hepsi demir birlik şeklinde. vicdan yapmış kadına 2 TL uzatmış, kadın annemin elindeki diğer paraları görünce onları da istemiş, annem de sinir olmuş vermemiş tabi. 2 lirası gitti yani. şaka gibi.

bir keresinde de biz arkadaşımla çay içerken suriyeli bir çocuk geldi, birşey satmıyor dileniyor falan. biliyorum neyin ne olduğunu, çocuğa aldırış etmedim. arkadaşımla sohbetime devam ettik. çocuk da abla abla diyor, para istemeye devam ediyordu. ben hiç oralı olmayınca masanın üstündeki peçeteleri alıp benim suratıma fırlatmasın mı... küçücük çocuk. sinir oldum ama güldüm sinirden. arkasından koşup dövesim geldi bu ne terbiyesizlik, aileleri bunu mu öğretiyor bunlara anlamıyorum.

Ay bi market çalışanı olarak çokça şahit olduğum kasadan ürünleri geçerken ifrit olduğum bir durumdur.. Bildiğin iyi niyet suistimali.. Gelen giden müşteriden tavuk isteyeni mi dersin alışverişini yapayım diyene 200 liralık hesap cikartani mi dersin yoksa aldıklarını sonradan iade edip nakde çevireni mi dersin.. Neler neler... En çok küçük çocuklar boyle alismislar pahalı bisiler alıp paranın yetmiyor denildiğinde arkadaki kuyruğa şöyle bir göz süzüp acitasyonla aldiranlara uyuz oluyorum.. Evet bende kiyamiyorum bazen yardım ediyorum ama alıştırmak iyi bişi değil bu insanları arsız olmuşlar iyice ya..

Evet aileleri bunları öğretiyor. Vermeyene kötü muamele yapıyorlar ki bu fikir yayılsın herkes korkup versin. Ben açıkçası korkuyorum artık onlardan.

İyilik yaparkende yaranmaya çalışacağız anlaşılan!

Bende ogrenciyken cebimde 15 liram vardi okula gidiyorum bi kadin geldi bi adres sordu kadina gel beraber yuruyelim ben tam ordan gececegim gotureyim dedim yururken iste 5 tane cocugu oldugunu vs vs anlatti sonra dediki kizim sucuk istedi pisirecek tupum yok dedi bende oyle deyince cok uzulup teyze cebimde 15 liram var al bu 10 lirayi dedim kadin aldi yuruyerek anlatiyo biseyler sonra dediki kalan o 5 liraylada surdan ayagima bir terlik al dedi bende teyze ben okula gidiyorum zaten 5 lira yol param dedim adresinde burasi deyip yanindan ayrildim arkamdan soylendi durdu bende beni enayi yerinemi koydu aceba diye dusunmustum ozamanlar

İyilik yaparkende yaranmaya çalışacağız anlaşılan!
Bide biz aşevi diye heveslenip gittik
Kimsesiz olanlar aç olanlar ordan yiyor bide koca bı hayvan yani bı günün yemeği çıkar en azından diye düşündük ama elimizdeki kurbanı beğendiredik!!
Bide benim yaşadığım yerdekiler çok tuhaf yada bende sorun var
Kurban bayramında ay bu sene kurban kesemiyoruz deyip deyip içime dert ederler ben pay götürürüm bı bakarım alanyadan tatilden gelmişler

Ettiğim hayır kalıyor yani
En iyisi sokak hayvanlarını doyurucan en azından bı ekmek versen yüzünde gülücükler açıyor hayvanların

Suriyeli bir kadinla konusmustum zeytin yagi onlarin ulkesinde cok ucuz hatta en ucuz yagmis.yasli kadin muhtemelen ucuz oldugunu dusunup yonelmistir.fiyat farklarini bilemez cunku yazilari ve rakamlari cok farkli ayni alfabeyi kjllanmiyoruzki ben arapcaya bakinca hicbirsey gormuyorum misal.

Bir gün durakta otobüs bekliyordum. Bayağıda kalabalık. Adamın biri geldi dini bir şeyler satıyor. Bende de sadece 20 lira var nakit. Bozuğum hiç yok. Küçük iki tane kart uzattı, ne duası yazdığını hatırlamıyorum. Ne kadar dedim, içinden ne gelirse ver dedi. Dini birşey ya insan geride çeviremiyor. İyi dedim bende sadece 20 lira var içinden şu kadar al, otobüse bineceğim üstünü ver. Tamam dedi parayı uzattım üstünü geri vermiyor. Kaldım yolun ortasında eve gidemiyorum. Paramı verir misin vermez misin tartışmaya döndü. Diğer insanlar müdahil oldu aldılar parayı hepimize küfürler etti, beddualar okudu. Dinsizmişiz kafirmişiz bilmem ne. Sen haksız yere cebimde param var mı yok mu bilmeden ( ki olsa bile ne hakla) paraya el koyarken müslüman mıydın?!
Ondan sonra kimseye yardım etme duygum yok içimde. Belki çok ihtiyacı olanlarda vardır ama bilemiyorum. Versen para beğenmiyorlar daha fazlasını hakaret ederek istiyorlar. Bir teyze vardı dilenerek geçiniyordu. Kadının evinden 90 bin lira çıkmıştı. Gel de insanlara güven...

Insanlarin iyi niyetini suistimal ediyorlar. Fakir bir insan yag secermi. En ucuzuna bakar. Tek yag kullanit. Bu teyzr bayagi bi kurnazmis.

Onemli olan niyetin sen sadakani vermissin sevabini almissin kandirilsan bile ona bak gerisini dusunme iyilik yap denize at derler bosver anlatip sevabini azaltma biliyoruz ovunme mahiyetinde soylemiyorsun yanlis anlasilmasin ama seytan sevap calar sevabin azalmasi icin anlattirir o yuzden canim. Ogrenci olsakta sadaka vermeye ihtiyacimiz var sadaka belayi def eder. Sen niyetine bak gerisini dusunme tabiki gercek ihtiyac sahibi olsun istiyo insan ama artik cok cesit cesit insanlar var bilemiyorki kimse ama sunu biliyorum gercek ihtiyac sahibi dilenmez bir ise girer yada bisey yapip satar ama calisir:) selametle canim.

İyi kötü bi hayır yapmışsınız niyetinizi RABBİM biliyor..
Kandırıldınız yada kandırılmadınız siz içinizden geleni yapmışsınız ALLAH daha çok versin size.
Daha düşünüp uzatmanın gelip burda anlatmanın anlamı yok bence...
Rahatsız olduysanız direk bi kaç lira verseydiniz çekilseydiniz..

Senin niyetin güzel hayrın kabul olsun güzel kalpli arkadaşim.Onun niyetini Allah bilir artik. Görgüsüzlük böyle birsey.Allahtan kangal sucuk pastirma falan da istememiş

şimdi suriye bölgesinde zeytin çok olduğu için zeytinyağı kullanırlar o yüzden bu talebini acayip karşılamadım. ihtiyaçları temel ihtiyaçlar...
ve bazıları orada çok zengin yaşarken burada bir kuru ekmeğe muhtaç kalabiliyorlar.
bazı kimseleri şartlarına göre değerlendirmek gerekiyor.

ancak iyi niyetinizi suistimal ettirmeden...
bu noktada telefonlarını ve adreslerini alıp bir hayır kuruluşuna yada belediyelere iletmek en ideali geliyor. (hiç değilse kurum ismi verin onlar gitsinler)

Allah niyetinizi kabul etsin...
Ben son dönem yardımlarımı sokakta dilenen insanlara özellikle Suriye'den gelenlere yapmıyorum. Bu tip suistimallere çok uğradığım için....
Şimdi artık ;
Önce kendimce emin olduğum vakıflara ( hepsi çocuklarla ilgili ) yapıyorum.
Sonra, evime su, yemek, pizza siparişi, kuru temizleme, halı yıkama vs. getiren insanlara bahşiş veriyorum.
Restorana ve kuaföre gittiğimde çalışanların bahşiş kutusuna atıyorum.. Bayramlarda ve diğer özel günlerde apartman görevlimize harçlık veriyorum... Daha çok içime siniyor ve hiç soru işareti olmuyor kafamda...
Allah hepimizin hayrını kabul etsin.

Suriyelilerin ev kirası ödeniyo
Maaş bağlanıyo
İhtiyaçları karşılanıyo
Bedava muayne olabiliyo.
İş veriliyo

Bunlar bizim vergilerimizle oluyo.
Biz iş istiyoruz yok
Ssk mız yoksa muayne olamıyoruz
Paramız yoksa kira ödeyemiyoruz

Eeee benim gariban vatandaşım bunlarla uğraşırken suriyeli bi dursun bakalım şükretsin haline

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…