sizce kim haklı?

Ayıp ama yaa.Özrünüzü hemen dilemelisiniz.Vakit kaybetmeyin!

Haksızsın tabi. Birşeyime karışmayan bir kv ise gelip benden istemesinden zevk duyardım ben. Yazık niye gitsin ki iki limon 3/5 patates için dışarı çıktığına değmez oğlunun evi gelinin evi sizden isteyecek tabı. Çok ayıp ediyorsunuz özür dilerim ama kv cimri ve aç gözlü demişşinz ama bence cimri olan sizsiniz

Ne ayıp!
Sır bu yüzden kadına aç gözlü yaftası yapıştırmak da hiç yakışık değil.
İyi bir insanmış altlı üstlü oturmanıza rağmen sizi sıkıntıya düşürmüyormuş, daha ne istiyorsunuz.
Kendi anneniz olsa sorun eder miydiniz acaba?
Millet ne dertlerle uğraşıyor, iki limonun çetelesini tutmayın lütfen.

Bu yorumu arıyordum aynı düşünüyorum bende cimri diyecek boyuta geldiyse abartmıştır ben kimseden bir baş soğan dahi isteyemem market manav heryerde evindekine göre yemek yapmalı insan ha birlikte yiyip içiliyorsa o ayrı bir konu malzemeler birleşir yapılır ama dediğim gibi ayrı yeniyorsa hazırlığı yapılıp yemek yapılır

Güzel kardeşim yaşın küçük olabilir herkes hata yapabilir öyle gün gelir ki kayınvaliden için düşündüğün şeylerden utanırsın lütfen böyle küçük şeyler için eşinin gözünde değerini düşürme hele ki o senin ailene saygıda kusur etmiyorsa hiç yapma bunlar ufak hesaplar bana hiç karışmaz kaynanalık yapmaz diyorsun ne güzel ne mutlu şöyle düşün belki de kendine göre seninle arkadaşlık etmek istiyor biz aileyiz bak buradayız demek istiyor belki bulgur limon bahanesiyle senden gel kahve içelim demeni istiyor olabilir bir de böyle dene istersen naçizane fikrim ve okuduğumdan anladığım.

Bence siz haksizsiniz. Istesin nolcak. Hatta erzak yardimi yapabilirsiniz ihtiyaci varsa. Pazara ciktiginda anne biseye ihtiyacin var mimdiye sorarsiniz ya da anne sana da bunlari aldim dersiniz verirsiniz patates soganini ne var bunda.

Anne-babaya -her gün bile olsa-verilen bir limon,iki baş soğan,bir bardak bulgurun lafını edenleri ya da bunu enflasyon,hayat pahalılığı gerekçesiyle haklı bulanları hiç bir şekilde anlamıyorum.
Bahsettiğiniz kişi, o adamın annesi.
Üstelik oğluna ve gelinine ev tahsis etmiş.
O kadın acaba oğlunu,küçükken,
bir eli yağda, bir eli balda mı büyüttü?
Hiç mi sıkıntı çekmedi?
Yıllarca baktı,besledi,hastayken başını bekledi,okuttu,evlendirdi,öyle değil mi?
Belki markete gitmek zor geldiğinden,
belki biraz hazırcı olduğundan,
belki yaşlandıkça tuhaf huylar edindiğinden gelininden istiyor.
Ne var bunda?
El insaf diyorum,biraz vicdan ve izan diyorum.
Umarım ilerde evlatlarınıza muhtaç olmazsınız.

Siz dalga geçmek için açmış gibisiniz konuyu adamlarin evinde otur verdiğin erzagin lafını et Allahım sizi muhtaç hale getirmesin ona dua edin siz

Kimse değil istediği, evlatları. Evlatlrı olduğu için de ev verdikleri hani?
Alırken hep bana, verirken soğanı hesapla.
Oldu canım.
hep istiyor olsa yazardı konu sahibi merak etmeyin- arada bir diye yazmış zaten kendi de... istediği de bir sey olsa. Soğan, bulgur, limon. Ki muhtemelen 3 kere istemiştir onlar da bunlardir.

Okadarını bilemem ne kadar istemiş falan ama çevremde öyle kv ler gördüm ki gerçekten oğlumun parası gelin karışamaz düşüncesiyle hergün hergün isteyen o yüzden haklı olabilir diye düşünüyorum
Hem belki tek maaşla geçiniyor olabilir idare etmeye çalışan biri olabilir kendisi sayıyla yemek yaptığı için verdiği zoruna gidiyor olabilir verilen tepkiler gerçekten çok can yakıcı

Ailede olsa bizi market gibi görüosa tabikide tepkimizi koyarız.Sevgili arkadaşlar burada kaç insan çalışıorum aileme yardım yapıorum para biriktiremiorum diye konu açtı.Herkesin fikri bir olmayabilir.Bende söyledim eğer her zaman yapıosa bu normal değil.Ama arada yapıosa Canım feda.Bence konu sahibi anlatamamış olayı.Buraya konu açtığına göre çok bunalmışda yazmış.Bazen insanlar olayı yaşayıp o sinirle konu açıyolar.O yüzden anlatmak istediklerini tamanlatamıyorlar.Arada istenen şeylerden kimse gocunmaz arkadaşlar.Ama herkes ayrı bir ev.Allah razı olsun ev bırakmış bu konu sahibi için büyük nimet fakat herkesin kesesi ayrıdır.Herkes gelirine göre alışveriş yapar.Bence konu sahibi sürekli bu durumu yaşadığından ve artık bıkkınlık geldiğinden yazmış.Ayrıca zaten kayınvalidenin elinde olmasa kendiside yardım yapar fakat hem ellerinde var hemde sürekli konu sahibinden istemesi artık gına getirmiş.Ben öyle hissettim.

Çıksın kira versin, bulgur vermek mi zor kira vermek mi anlasın o zaman.
Kadın kendi ağzıyla kayinvalidem iyi başka problemim yok yazmış konuda. Seytanlastirip sizin gördüklerinize benzetmeye gerek yok.
Bu kadar abartmayin her şeyi. Komşu komşuya veriyor limon, bulgur.
Kadın annenin yasinda ust katta gelini varken bir limon için markete mi gitsin gerçekten?

Cidden bende anlayamıyorum verilen tepkileri asgari ücret belli erzağa manava gelen zam belli elektrik su yani yaşam şartları zor Allah razı olsun ev vermişler ama market gibi kullanılmasını gerektirmez bu bunalmış ki eşine söyleme gereği duymuş hatta buraya üye olup konu açma gereği duymuş

Kendi annen olsa evi de verirsin.. Limon , bulgur.. belki markete gitmek zor geliyor, belki de gerçekten cimri diyelim . Zoruna da gitse eşine söylemen ne kadar ayıp. O senin annene verdiğin limonun bulgurun çetelesini tutsa? Öyle kocam olsa boşarım çok net.. Kavga ne kelime yıkarım evi başına.

Bencede özür dile Annesi ya ister ne var bunda el olsa sıkıntı cikarilmaz verilir sizmi biraz cimrisiniz acaba adamı sogutmayin kendinizden böyle seylerle

Konu Sahibi arada bir yazmış. Kadın evlerindeki erzaga el koyuyar gibi davranmaya gerek yok.

Bakın bunu maddiyata baglarsaniz o evden çıkıp borusunu öyle ottursun gelin hanim derim
kayinvalide de o evin kirası ile alır Bulgurunu soganini. Madem hayat pahalı, herkes baksın basının çaresine.
ki kadın markete gitmeye usenip haftada 1-2 istediği şeyin böyle lafının yapıldığını bilse sanırım gelini adına kendi utanır.

Ilk defa duyuyorum boyle birsey o sizin kayinvalideniz insan komsusuna veriyor ne olcak bende altli ustlu oturuyorum k.v ile bizde durumlar ayni bn komsuya gidene kadar ondan alirim oda benden eger ozel bi yemek yada pasta yaptiysam mutlaka onlarada cikaririm insanlik boyle birseydir bulgurun limonun lafi mi olur

Hiç mi dışarı çıkmıyor evindeki eksiği bilmiyor mu tamam dışarı çıkmasın oğluna desin gelinine desin lazım diye gidilip alınır kusura bakmayın ama abartan sizsiniz bence maaşlar belli yaşam şartları belli kira konusuna gelince de bizim kültürümüzde evlatlara özellikle erkek çocuklarına verilir ev ev verdi diye ömür boyu minnet borcum olacaksa vermesinler kusura bakmayın ama anlayamıyorum şahsen oğlum olsa ev verdim diye sürekli gidip gelinimden bişeyler isteme lüksünü kendimde bulamam evim varkenvarken gidip kirada oturmasına da gönlüm el vermez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…