sizce kim haklı?

Çok zekisiniz diğerleri gibi beni yargılamadınız teşekkür ederim kendimi market gibi hissettiğim için tepki verdim
Siz de hazıra konducusunuz ama o ne olacak. Kadın size bedavadan ev vermiş aaa pardon kayinpeder diyecektim sizde evinize aldığınız aa yine pardon eşinizin aldığı limonu bulguru vermeyeceksiniz. Cidden çok küçük düşürücü bir durum 3 ün 5 in hesabını yapmayın çok zorunuza gidiyorsa çatır çatır evin kirasını verin de öyle ahkam kesin.

Eşinizin annesi sonuçta böyle şeylerin lafını etmeyin. Ayıp etmişsiniz cidden. Sizin elinizden gelenin fazlasını yapmanız lazım. Markete gittiğinizde onun da ihtiyaçlarını alabilirsiniz. Kadın hiç sorun çıkarmıyormuş size işte ne güzel

Annemle kayınvalidemin evinde ne var be yoksa toplayıp götürüyoruz biz ya. Açgözlülük mü bu? Anne-kız, anne-oğul arasında bunların lafı edilir mi? Abartmaktan ziyade çok ayıp etmişsiniz.
Allah razi olsun.cok guzel konustunuz.ana ile evlat aarsinda olmaz bole seylerr

Benim kocamın kesesi benim de kesem dir ve benim kesem kocamın kesesidir evli ise para ortaktır asıl sizin bu düşüncenize şaşırdım ne demek "ekmek elden su gölden yaşayan gelin"siz çalışmayan kadınları nasıl aşağıladığınızın farkındasınızdır umarım ve o kadının oğlu kocası oluyor dikkatinizi çekerim

Kocanın parasını düşünebilirsiniz ama annesine verdiğin bı soğan biraz bulgur vs değil bölmüş bı yerin mi eksildi birkaç bişey verdin diye fakir mi oldun yoksa yazık o kadınında varı yoğu size kusura bakma sizin için cabaliyo o da ne biçim insansınız ya dilerim yaptığınızın 2 katını gorursunuz

O kadın da o adamın annesi oluyor hatırlatırım. Aşağılamadım o sizin düşünceniz. Kese ortak vs iyi hoşta kadın her ay 2000 3000 paramı istiyor yahu biraz daha düşünceli olmalı insan.

Evet ekmek elden su gölden yine lafimdayim. Ev kayinbabadan para eşten peki kadın neden bu kadar cimrilik yapıyor bana bunu açıklasana lütfen.

Herşey ne kadar pahalandı haberiniz var mı
Evlerinde oturuyosunuz ama. Millet aydan aya para veriyo annesine babasına. Mecbur yapılacak bişey bu anne hakkı ödenmez. Ki siz bulgurun lafını yapıyosunuz. Şu yorumunuza bakın siz cimrisiniz bi de çalışaanız nolacak Allah bilir. Ne diyeyim Allah sizin gibilerin eline kimseyi düşürmesin. İnşallah sizde muhtaç kalmazsınız!

Herşey ne kadar pahalandı demiş bi de. Herşeyi bedavaya getiriyorsunuz zaten. Geçimi siz sağlasaydınız nolurdu acaba. Yapmayın kocanızı da kaybetmeyin insanlığınızı da

Benim 3 dayım var üçüne de dedem verdi ev yani dedemin evinde oturuyorlar ve bir gün olsun kira mevzu olmamıştır çünkü kültürümüzde var çocuğa ev vermek(varsa) kira istenmez. Karı-koca birdir kocasının parasını yiyor tabiri çok çirkin gelmiştir bana eskiden kadınlar çalışmıyormuş ama kimse koca parası yiyor demiyordu duymadım hiç gerçekten çok çirkin neden cimrilik yapıyor demişsiniz cimrilik yapmıyor market varken neden bizden istiyor demiş evet bende anlam veremiyorum market manav dururken birisinden (komşu, gelin, anne, kardeş kim olursa olsun.)istenmesini

Bence ekmek elden su gölden lafı kocasının anne babasına ait evde kira ödemeden yaşadıkları için yapılmış. Baba oğla bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş diye bir laf var. Bildiğin canlı örneği gibi olmuş bu durum.

Siz akıl almak istemişsiniz lakin hala insanların demesine rağmen kendi yaptığınızı savunuyorsunuz ve yanlışları görmek yerine insanlara laf yetiştiriyorsunuz yazık gerçekten çok yazık

Peki size birşey sorcam
Oğlunuza ev verseniz kira ister misiniz diyelim ki istemiyorsunuz o yüzden evinizin altında market olmasına rağmen onlardan isteme lüksünü görürmüsnüz kendiniz de nasıl olsa oğlum çalışıyor e evde bizim geline laf düşmez mi dersiniz?

Not: konu sahibinin kv öyle diyor düşünüyor demiyorum yanlış anlaşılmasın...

Kocasının parasını mi yiyor dedim ya cidden bir tuhafsiniz diyorum ki kocasının kazandığı parayla alınan şeyleri kimden sakınıyor. Konu sahibi eşinin parasıyla alınmış sebzeyi bakliyatı veriyorken eşi bunun lafını etmezken konu sahibine ne oluyor?

3 dayınızın annesi yani anneanneniz gelinlerinden istese birsuru şey yengelerinizde bunun lafını annenize yapsa biz marketmiyiz kasapmiyiz vs diye sizde aaa olur mu hemen konuşalım da utanmiyor musun market varken niye gelinlerinden istiyorsun ne cimri aç gözlü kadınsın mı! diyeceksiniz?

Ben de kvsine aç gözlü cimri demedim
Anneannem istemez o konuda zaten ona çekmişimdir bu tarz konularda fazla incelerim diyelim ki isteyen birisi diyeceğim şu olur "anneanne bak kaç tane torunun var etrafında gidemiyorsan markete söyle onlar gitsin alsın olmaz bu şekilde" deriz zaten benden önce annem girer devreye bize söz düşmez yani bizim ailemizde olmaz evde olmayanı komşudan istemek o yüzden garip geldi yorumlar bana belki konu sahibi de bizim gibi bir ailede büyümüştür tuhaf gelmiştir ona da demiş zaten eşimden özür dileyeceğim diye

İşte burada kırılan en büyük nokta kv ye aç gözlü ve cimri demesi.

Her insan bir değil belki konu sahibinin kv si alışmış hazır yemeye nasılsa oğlumun evinde vardır gideyim de alayım demiştir. Herseyin bir yolu yordamı var konu sahibi hem haksız konuma düştü hem de kendisini aç gözlü cimri olarak gösterdi. Eşine diyebilirdi annen bize kadar zahmet etmesin eve gelirken anneni ara ne eksikse temin edelim deseydi bu noktaya gelmezdi ya neyse.

Kayınpederimin evi herşey çok pahalandı napayım zoruma gidiyo
Tamam pahalıdı o konuda haklısınız valla bende çocuklara bez vs.alırken ne kadar pahalı diyorum ama gidip Kocama senin çocukların masraf çıkarıyor demiyorum.Birde eşiniz çalışmıyor mu eğer eşiniz alışverişi karşılıyorsa kaynananızında evinde kalıyorsanız 1 2 limonun soğanın lafını etmeniz gerçekten saçma.Babamın evinde kalacağız ben çalışacağım alışveriş yapacağım eşim annemin istediği soğanın limonun lafını yapacak!!gitsin kendine bir ev bulsun derim.Kv niz o kadar aç gözlü olsaydı sizi oturtacağına kiracı otururdu. Yazık gerçekten eğer ki 2 soğan 2 limonun lafıysa bu.

Evet o tabir ağır olmuş haklısınız ama bilemeyiz belki gerçekten onu dedirtme noktasına getirmişte olabilir insanları direk yargılamamak lazım

Gerçekten konu beni çok sarstı tektrar yorum yapacağım bu kadar kv deden rahatsızsan çık kiraya o zaman gör herşeyin ne kadar pahalandığını.Hiç zorluk çekmemişsin belli galiba ne kira da oturmuşsun ne çalışmışsın evden çıkan 2 soğan 2 limonun hesabını yaptığına göre.Birde çocuk o kadar zor büyüyor ki kim bilir kv niz eşinizi büyütürken nelerden kısmıştır belki yememiş yedirmiştir bunu unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…