Sizce kim hatalı

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.561
En iyi cevaplar
1
53.755
798
32
Selam kızlar karşı komşum ile oturup görüşüyorduk bi arkadaş grupları vardı bende içlerine dahil olmaya başlamıştım . Daha sonra geçen şubatta eşime afrin görevi çıktı .Evimizi 6 ay kadar kapattık bu sürede karşı komşu sadece 1 kere eşimin gittiği gün aradı sonra bir kere bile aramadı . Haziranın sonunda evimize döndük ben kapı süsümü ve paspasımı kapıya koydum . Benim geldiğim gün o memleketine 10 gün gitti .Sonra geri gelmiş zilime basıp hoşgeldin geçmiş olsun nasılsınız filan demedi hep bekledim .Bu arada kız benim kardeşim ile yaşıt 96 doğumlu . Bir kere arkadaşımı yolcu ederken kapıda karşılaştık o kadar özel birşey olmadı anlayacağız. Bu arada onun o arkadaş grubundan birisi cuma günü benim görüştüğüm çapraz komşuma gidip benim hakkımda konuşmuş filan . Komşum da demiş ki siz hiç gidip tuğçenin kapısını çaldınız mı ?hoşgeldiniz dediniz mi ? eşinle bi akşam çaya gitseniz sizi kabul ederler çok iyi insanlar filan demiş . Bugün market dönüşü asansör beklerken eşimle karşı komşu ve eşi asansörden indiler ve 2 sn eşimle eşi nasılsın iyi misin dediler . Bende alındığım bir kere zile basmadığı için o an yere baktım kıza slm demedim oda demedi . Biraz önce de çapraz komşum tatile gidecek çiçeklerini bana bırakıyordu o sıra kapıda konuşurken bu kıZda alt kattaki dedikodumu yapan kankasındAn çıktı. Bize bakmadan kapısını açtı girdi pat kapattı .Neyse dedik az önce WhatsAppta fark ettim ki beni rehberinden silmiş resim filan kaybolmuş . Sizce bu durumda kim suçlu çocukça değil mi rehberinden silmek filan kapılarımız karşılıklı bi sn zilime bassa nasılsın dese yada bi msj yazsa yeterdi.

Bu kadar düşüneceğine kapı komsun işte sen desene hayırdır ne oldu diye?

Bu devirde komsuluk bekleme kimseden zaten devamli gorusegin insanlarla aranda mesafe olsun. Bak boyle samimi olmaya calistiginiz insanlarla yarin birgun yuz yuze bakicaksin. Kapa kapini evinde takil komsu gelmesede olur en axindan kafan rahat.zirt pirt rahatsiz eden insanlar olsa evinden mi kovucaksin . Hadi kovdun diyelim devamli sevmedigin insanla yyz yuze bakicaksin

vallahi ben konu sahibine hak veriyorum.

benim eşime kanser suphesiyle ameliyat yapildi. hastane cikisi eve geldiğimde sozum ona komşumun derdi apartmanin dıs düzenlemesini yaptırmak icin para toplamak idi. kendisi o donem apartmsn isleriyle ilgilenmeye soyunmustu. ben evde kanser supheli ameliyatli eş ve depresyonlu bünyemle otururken kendisi kapıma gelip gidip para istiyordu. meger derdi alacagi araba icin otopark yaptirmakmis. onu da kavgali olduğu uvey kaynanasi ve onun kankeytolarinin karsi cikmalari uzerine yaptiramadi. beni istedigi parayi o donem denklestirme sıkıntısıyla boşuna ugrastirdi yani.

kendisini tabiri caizse "sildim". kedi cam derdinde kasap et derdinde...

konu sahibi arkadasim, kafaya takma, ye iç keyfine bak. insan olan arar sorar. olmayan da kapinin disinda kalmaya mahkumdur.

Komşuluk, eşin gidene kadarmış demek.yorgan gitti kavga bitti gibi olmuş☺ samimiyeti fazla bulup kendini geri çekmiş muhtemelen.

Komşu, yani, dış kapının dış mandalı.
Kimin hatalı olduğunun ne önemi var?
Bana sorarsanız hatalı davranışı komşunuz başlatmış, siz de sürdürmüşsünüz.
Olan olmuş, kafanıza taktığınıza değmez,
bundan sonra görüşmezsiniz olur biter.
Çok takıldıysanız da kapısını çalar sorarsınız karşılıklı kozlarınızı paylaşırsınız.

Kapılar karşılıklı olunca sürekli insan görüyor o yüzden

Benim hiç taşındığım yerde yaşıtım olmadı olsa da önceden sitede oturduğum ve sabah çıkıp akşam girdiğim için tanışma fırsatım olmadı ..
Şuan oturduğun evde komşularım 4 teyze konuşmalarımız
- Nere gidiyonnn
- Ne aldın marketten .
-Kızarsan kız küçücük bebeğini Şapur şupur öpecem diye kapmaya çalışmalar ..
- puseti açmadan çocuğu yamulta yamulta çıkartmaya çalışmalar .
- sabahtan akşama kadar dışarda oturup yanımıza gelmiyorsun demeler .
Yani diceğim o ki şükret umrundada olmasın küçükmüş zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…