• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce napmalıyım

Selam kızlar, 5 aydır bi firmada çalışıyorum. Ama hiç bir şekilde alışamadım ne ortama ne işe. Kendimi yalnız ve mutsuz hissediyorum. Kafa dengi insanlar yok ofiste 4 kızız kalanı erkek. Hep diğer 3ü birlikte takılıyo birbirlerine laf atıyolar falan. Ben kendimi dışlanmış hissediyorum. Oralı olmamaya çalışıyorum ama ayrı takılmak da istemiyorum. O dengeyi bulamadım yani. Bide beraber çalıştığımız aynı işleri yaptığımız kızı anlayamadım iyi mi kötü mü, bazen bana karşı surat yaptığını fark ediyorum. Çok yoğun olunca birbirimize destek oluyoruz, ben de ona bi işle ilgili destek olur musun dedim tamam dedi, bugün diğer arkadaş soruyor bunu niye smartmom girmiyo diye, o da yoğunmuş yetiştiremicekmiş bana verdi falan dedi. Kendimi çok mutsuz hissediyorum kısaca. İşi bile bırakmayı düşünüyorum, işe de adapte olamadım çünkü toplantılarımız oluyo fabrika genelinde benim yönettiğim, kavga gürültü geçiyo, tarzım değil. Alışamıyorum. Bırakıcam sanırım. Siz olsanız napardınız? Pes mi etmeliyim, yoksa mücadele mi :KK43:

İş ve pes etmek mi ? :)

Ne şartlarda çalışanlar var biliyor musun ?

Yol yok, yemek yok, prim yok, mesai ücreti yok

Sorsan bir şirkette proje danışmanıyım ama muhasebe, sekreterlik, temizlikçi, çaycı, proje yazmak, hepsini ben yapıyorum ve ilk yıl asgari bile almadım.

Mühendislik bölümü mezunuyum, iş güvenlik sertifikam da var, yabancı dilim de var. Asgari ücret 2016'da 1.300 TL'yken ben 1.000 TL'ye çalıştım. Gece 10'lara kadar çalıştım da 1 kuruş mesai alamadım. 2 yılım doldu daha 1 kere izin kullanamadım. Annem mühendis kızım olacak diye sevinçle okuturken asgari ücret alan bir ofis çalışanı oldum, iş bulamadım, bunu bile 2 yıl sonra buldum çünkü hep erkek mühendis aradılar vs vs.

Kahvaltım yok, öğle yemeğim yok, öğle aram bile yoktu son bir kaç aydır var. Ne yapıyorsun dersen öğle arasında yemek değil tabii ki. Bu arada günlük dolmuş parası masrafım 8.5 TL :)

Ama önümüzdeki yaz evlenmeyi düşündüğüm için işten çıkamam, 1 kuruş da 1 kuruştur, annem nişanım ve düğün hazırlığım için çok masraf yaptı ona da yardım etmem lazım, yardımı bırak bir de yük olamam, zaten hala yardım ediyor sağolsun.

Bu arada ofiste 5 bazen 6 erkek oluyor ve ben tek kız çalışanım, Allah biliyor 1 tanesinin daha yanlış bir hareketini görmedim, bazen benden çok özen gösteriyor, dikkat ediyorlar, zaten yanlış bir şey görsem ne ailem beni burada tutar ne ben kalırım, 1'i dışında evliler ama iş yerinde bir şey paylaşabileceğim konuşabileceğim 1 tane bile bayan arkadaşım yok malesef

O yüzden öyle kolayca hemen kızdım küstüm çıkacam demeyin, çalışan kişilere kızıp iş değiştirmeyin, hakkınızı alıyorsanız, kurumsal, profesyonel bir yerse, 'işveren' sizin kıymetinizi biliyorsa sallayın diğer çalışanları :)

Aaaa ne güzel, ne iş yapıyosunuz? Ben de pes etmemek için uğraşıyorum, ailem çok karışıyo bide sakın bırakma falan bilmedikleri için ortamı. Eşim arkamda ne yaparsam. Ben de burda kendimi çok uzun vadeli görmüyorum açıkçası, sevemedim

Kamu kurumunda çalışıyorum
Öyle kötü bir zamanda buldum ki her dakikasına şükrediyorum..
Umudunuzu kaybetmeyin mutlaka bir gün en iyi olur sizin için :KK24:

Back
X