Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Herkese merhaba, benim 2 yıllık bir ilişkim var, adamı seviyorum.1.5 yılımızda tartışmalarımızın arttığı bir sırada benden seninle hiç evlenmeyeceğim seni istemiyorum şeklinde bir dizi lafla şok etkisi yaratarak ayrıldı.Çok zor bir 2 ay geçirdim ama o esnada kopmasına izin vermedim sürekli aradım ara ara yokladım buluşmak istedim vs o da hepsine geldi ufak ufak yumuşadı sonra zaman içinde eski halimize döndük ama 2. Yılımızda yine sinirli olduğu bir esnada ben senle evlenmeyeceğim diye yine söyledi.Babası ataist bir doktor annesiyle sorunlu bir ilişkileri olmuş evlenmekten mümkün olduğunca kaçan biri olmuş ve oğlu da aynı fikirde.Bana beni sevdiğini söylüyor, rutinde ilişki devam ediyor tutku yok ama büyük sorunlar da yok tek büyük sorun bu işte.Ben ne yapmalıyım ayrılıp yoluma bakayım desem bu üzüntüye katlanmak istemiyorum, seviyorum ve çok büyük alışkanlık var.o esnada birini bulayım bulunca gideyim desem kanalize olamıyorum.Siz sizinle hiçbir zaman evlenmeyeceğini bildiğiniz biriyle hayatınıza ruh eşim dediğiniz kişi girene kadar katlanır mıydınız ? Adamın fikri değişir mi ? Bu adam 35 yaşında bu arada.bende 32
Ve siz size böyle diyen bir adamın peşinden koştunuz ve koşuyorsunuz öyle mi ?
Arkadaşım erkekler evlenince flört halinden bambaşka biri çıkıyor zaten ondan diyorlar evlilik aşkı öldürür diye sen bu adam flörtte böyleyken nasıl evlenmeyi planlayabiliyorsun akıl alır gibi değil!!!

Konu sahibi arkadaşım ,sen hiç bu hayatta sevilmedin mi?😕biz nr desek boş.inşallah profesyonel yardım alırsın
Sevildiysem de sevilmemiş gibi hissediyorum.Kendime değer yüklemesi yapmam lazım ama nasıl :(

Vallaji sadece kendinize yazık ederseniz hem boşuna vakit kaybı. Küçük yaşta değilsiniz ki artık tabiki evlenmek istiyorsunuz bundan doğal bişey yok. O adamla boşuna vakit kaybedip kısmetlerinizi kapatmayın. Sanki birazcık alışkanlık olmuş gibi. Biran önce bitirip kendinizi toplayıp artık ciddi düşünen evlenmek isteyen birini bulun

Vallaji sadece kendinize yazık ederseniz hem boşuna vakit kaybı. Küçük yaşta değilsiniz ki artık tabiki evlenmek istiyorsunuz bundan doğal bişey yok. O adamla boşuna vakit kaybedip kısmetlerinizi kapatmayın. Sanki birazcık alışkanlık olmuş gibi. Biran önce bitirip kendinizi toplayıp artık ciddi düşünen evlenmek isteyen birini bulun
Umarım hayatıma öyle birini çekerim.Geçmişi ardımda bırakıp artık ilişkilerle ilgili problem yaşamak istemiyorum.

Umarım hayatıma öyle birini çekerim.Geçmişi ardımda bırakıp artık ilişkilerle ilgili problem yaşamak istemiyorum.
Boşver kim ne derse desin yaşı gelmiş her kadın gibi evlenmek istemen gayet doğal. Evlenmeyeni hemen dehle canım hatta açıkça da de evlenmiyon diye ayrılıyorum. Ömrünün sonuna kadar onu mu bekleyeceksin. Gerçekten kısmetlerini kapatma geç olmadan bırak oyalamasın seni

adamın sorunu evlilik değil ki "sizinle evlilik". sevmesi evlenmek için uygun göreceği anlamına gelmez malesef.
muhtemelen ayrılsanız, yeni tanıştığı kadından o elektriği aldığı zaman 1-2 ayda evlenir.
neden zamanınızı harcayasınız bu kişiye ?
ayrıca neden birini bulup ayrılmayı düşünüyorsunuz ? yalnız da var olabilirsiniz.
Bu elektrik nedir nasıl bir elektriktir, yani cinsel çekim tutku mudur? Evimin işini gücünü yapar çocuk doğurur kültürel olarak aileme de uygun mudur? E ) hepsi midir nedir bir erkeği bir iki ayda evliliğe götüren şey. Yaşım 33 hala çözemedim

her çift evlenmek zorunda değil, insanlar çok çok da sevip evlenmek istemeyebilir. ama sizde durum öyle değil maalesef. canınızı acıtmak için demiyorum ama bu adam yarın öbür gün başka birine aşık olup sizi terkedecek çok net görünüyor.

Bu elektrik nedir nasıl bir elektriktir, yani cinsel çekim tutku mudur? Evimin işini gücünü yapar çocuk doğurur kültürel olarak aileme de uygun mudur? E ) hepsi midir nedir bir erkeği bir iki ayda evliliğe götüren şey. Yaşım 33 hala çözemedim
Ah onu bende çözsem keşke neymiş yani.Geçen tanıdığım bir abla dedi, o da bekar ama bi yerde okumuş bir erkek ilk 5-10 sn de anlıyormuş karşındaki insanla evlenip evlenmek istemediğini.Biz yıllarca emek veriyoruz , beğeniliyoruz ki bizimle de bir ilişkiye başlanıyor ama nedir yani.?

Yas 25 olsa degisir derdim sonucta hayata yeni yeni baslamis. 35 yasinda demisse artik kararlidir degistiremezsin. Oyle sana buyuk bi asklada bagli degil senin zorlamanla bu noktalara gelmis bence vakit kaybi. Yol ver adama ki sen de kendi yolunu cizebilesin.

İzninizle size bir olay anlatmak isterim. 4 yıl önce bir ilişkim olmuştu. Benden 5 yaş büyüktü (ben 22, o 27) güzel bir mesleği ve kariyeri vardı. Çok zeki ve komik birisiydi. Güzel kazanır güzel yer, güzel giyinirdi. Kadınlar üstünde ayrı bir büyüsü vardı, çapkındı. Görür görmez kapıldım. Bir süre sonra sevgili olduk. Ben üniden yeni mezundum. Bana her konuda yol gösterdi, iş buldu, maddi manevi her anlamda destek oldu güzel bir ilişkimiz vardı (bana göre). İlişkimiz 2 yıl kadar sürdü, evlerimiz çok yakındı genelde haftanın 4-5 günü beraber kalırdık. Tüm arkadaşlarını ve ailesini tanırdım. Bana göre rüya gibi bir ilişkiydi.

Tek sorun küçüklükten gelen travmaları nedeniyle fazla mükemmeliyetçi olmasıydı. Her şeyin hep en mükemmelini yapmak isterdi ve karşıdan da bunu beklerdi. Öteki türlüsü sorun olurdu. Bir de yine travmaları nedeniyle yalnız kalmaktan çok korkardı. Tek kalmak istemezdi.

Bu kişi bana ara sıra uzun uzun bakıp, yüzümü mimiklerimi inceleyip "seni çok seviyorum ama sanki bir şeyler eksik" "kendimi evli düşünemiyorum" "seninle evlendiğimizi hayal edemiyorum" "seninle geleceğimi kestiremiyorum" tarzı laflar ederdi. Bunları demesine rağmen beni tüm arkadaşları ve ailesi ile tanıştırdı. Tüm hayatına soktu. Tüm hayatıma girdi. Çok kapılmıştım, çok seviyordum. Yaşım gençti, toydum, yeterince uzun süre seversem ve beklersem o da o eksik olan şeyi tamamlar, benimle bir gelecek ister diye düşündüm (salaklık). Yaşım zaten çok gençti, evliliği birkaç yıl daha asla düşünmüyordum. O aşamaya gelene kadar bu dedikleri geçer diye düşündüm. Yanıldım.

Bir sabah tesadüfen beni 7-8 aydır aldattığını öğrendim. Benim kızdan haberim olmadığı gibi kızın da benden haberi yoktu. Ciddi düşünüyorlarmış, yaza nişan seneye düğün falan. Direkt o gün ayrıldım. Beni aldattığı o kızla da bir sene dolmadan cidden de evlendi. Kafasındaki kriterlere uyan bir kadın bulduğunda düşünmedi yani. Benimle olmadı, olmazdı. Ben aksini hayal etmiş ve olacağına inanmış olsam bile en başından söylemişti. Tamamen benim toyluk ve salaklığımdı. Onun beni aldatması ise tamamen onun şerefsizliği psikolojik zayıflığı ve yalnız kalma korkusuydu. Kafasına göre birini bulup kesinleşmeden beni silmedi, çünkü yalnızlıktan ölümüne korktu. Allah ıslah etsin.

Şuan 2 yıllık başka bir ilişkim var. Erkek arkadaşım benden 4 yaş büyük. Yakın ama farklı şehirlerdeyiz. Ben devlette çalışıyorum. Yanına gidebilmem ve düzen kurabilmemiz için (o büyük şehirde ben küçük bir anadolu şehrindeyim) biraz daha beklemeliyiz. Sürekli beraber olduğumuza, kavuştuğumuza, evlendiğimize dair hayaller kurar ve benimle paylaşır. "Kendi çekirdek ailemiz olsun, kendi evimiz yuvamız olsun, bebeklerimiz olsun, buraya gidelim, böyle şeyler yapalım" diye hayaller kurar, benimle paylaşır.

Özet geçmem gerekirse bir erkek cidden aşıksa ve kafasındaki kriterlere uyuyorsan seninle her yaşta evlilik düşünür ve ister. cidden tutkun değilse veya kafasındaki şeylere uyumuyorsan ağzınla kuş tutsan ve ilişkin çok iyi gitse de seninle evlenmez. Ancak bunlar çok da önemli değil. Çünkü evlilik bir amaç değil, mutluluk için bir araçtır. zamanı ve yeri gelince kendiliğinden olur. Bir de neden başka bir dal bulmadan elinizdeki dalı bırakmıyorsunuz siz maymun musunuz? Korkmayın, ağaçtan düşmezsiniz. Çünkü şuan göremeseniz de ihtiyacınız olan tek dal "sizsiniz". Ve kendinizi tanıyıp sevmeniz.

Tüm bunların dışında, bu ilk paragrafta anlattığım saflıkları/ salaklıkları yaparken ben sizden 10 yaş kadar küçüktüm. Daha olgun ve deneyimli bir kadınsınız. Kendinize gelin. Gerekirse özgüven konusunda psikolojik destek alın. Bir de psikonet yayınlarından çıkan "özgüveni keşfedin" kitabını önerebilirim bir psikolog olarak. Terapi veya psikolojik destek yerini tutmaz belki ancak en azından bir farkındalık kazandırır size.

Son düzenleme:
değil ama sonunu bilerek devam etmek de çok zor geliyor.Sevdiğiniz kişinin bu şekilde demesi çok üzücü geliyor.Ben hayatımın bir evresinde evleneceğim bunu o da diyor ama senle olmayacak diyor.Bu daha da kötü.Ama beni sevdiğini de söylüyor.iyiyim diyor.
Senle olmayacak demiş zaten. Yaşı küçükte değil. Evlilik beraberce alınan bir yol. Siz yürüyüp çekerek onu arkadan sürüklediğiniz bir evlilikte çok mutsuz olursunuz.

İlişkinin başında ben seninle evleneceğim ya da ben seninle evlenmeye değil diyen tiplerden arkana bakmadan kaçmali diye düşünüyorum.Adam daha seni tanımadan ilişki kurmadan kararı veriyor,bana çok itici geliyor.Size öyle dediğinde, tamam o zaman ben devam etmiyorum bu şartlar altında diyecek güçte olmalısınız,yoksa o size sonunda ben zaten sana söylemiştim diyerek terk edecek haberiniz olsun.Duygulari akışında yaşamaktir çok en güzeli.

İzninizle size bir olay anlatmak isterim. 4 yıl önce bir ilişkim olmuştu. Benden 5 yaş büyüktü (ben 22, o 27) güzel bir mesleği ve kariyeri vardı. Çok zeki ve komik birisiydi. Güzel kazanır güzel yer, güzel giyinirdi. Kadınlar üstünde ayrı bir büyüsü vardı, çapkındı. Görür görmez kapıldım. Bir süre sonra sevgili olduk. Ben üniden yeni mezundum. Bana her konuda yol gösterdi, iş buldu, maddi manevi her anlamda destek oldu güzel bir ilişkimiz vardı (bana göre). İlişkimiz 2 yıl kadar sürdü, evlerimiz çok yakındı genelde haftanın 4-5 günü beraber kalırdık. Tüm arkadaşlarını ve ailesini tanırdım. Bana göre rüya gibi bir ilişkiydi.

Tek sorun küçüklükten gelen travmaları nedeniyle fazla mükemmeliyetçi olmasıydı. Her şeyin hep en mükemmelini yapmak isterdi ve karşıdan da bunu beklerdi. Öteki türlüsü sorun olurdu. Bir de yine travmaları nedeniyle yalnız kalmaktan çok korkardı. Tek kalmak istemezdi.

Bu kişi bana ara sıra uzun uzun bakıp, yüzümü mimiklerimi inceleyip "seni çok seviyorum ama sanki bir şeyler eksik" "kendimi evli düşünemiyorum" "seninle evlendiğimizi hayal edemiyorum" "seninle geleceğimi kestiremiyorum" tarzı laflar ederdi. Bunları demesine rağmen beni tüm arkadaşları ve ailesi ile tanıştırdı. Tüm hayatına soktu. Tüm hayatıma girdi. Çok kapılmıştım, çok seviyordum. Yaşım gençti, toydum, yeterince uzun süre seversem ve beklersem o da o eksik olan şeyi tamamlar, benimle bir gelecek ister diye düşündüm (salaklık). Yaşım zaten çok gençti, evliliği birkaç yıl daha asla düşünmüyordum. O aşamaya gelene kadar bu dedikleri geçer diye düşündüm. Yanıldım.

Bir sabah tesadüfen beni 7-8 aydır aldattığını öğrendim. Benim kızdan haberim olmadığı gibi kızın da benden haberi yoktu. Ciddi düşünüyorlarmış, yaza nişan seneye düğün falan. Direkt o gün ayrıldım. Beni aldattığı o kızla da bir sene dolmadan cidden de evlendi. Kafasındaki kriterlere uyan bir kadın bulduğunda düşünmedi yani. Benimle olmadı, olmazdı. Ben aksini hayal etmiş ve olacağına inanmış olsam bile en başından söylemişti. Tamamen benim toyluk ve salaklığımdı. Onun beni aldatması ise tamamen onun şerefsizliği psikolojik zayıflığı ve yalnız kalma korkusuydu. Kafasına göre birini bulup kesinleşmeden beni silmedi, çünkü yalnızlıktan ölümüne korktu. Allah ıslah etsin.

Şuan 2 yıllık başka bir ilişkim var. Erkek arkadaşım benden 4 yaş büyük. Yakın ama farklı şehirlerdeyiz. Ben devlette çalışıyorum. Yanına gidebilmem ve düzen kurabilmemiz için (o büyük şehirde ben küçük bir anadolu şehrindeyim) biraz daha beklemeliyiz. Sürekli beraber olduğumuza, kavuştuğumuza, evlendiğimize dair hayaller kurar ve benimle paylaşır. "Kendi çekirdek ailemiz olsun, kendi evimiz yuvamız olsun, bebeklerimiz olsun, buraya gidelim, böyle şeyler yapalım" diye hayaller kurar, benimle paylaşır.

Özet geçmem gerekirse bir erkek cidden aşıksa ve kafasındaki kriterlere uyuyorsan seninle her yaşta evlilik düşünür ve ister. cidden tutkun değilse veya kafasındaki şeylere uyumuyorsan ağzınla kuş tutsan ve ilişkin çok iyi gitse de seninle evlenmez. Ancak bunlar çok da önemli değil. Çünkü evlilik bir amaç değil, mutluluk için bir araçtır. zamanı ve yeri gelince kendiliğinden olur. Bir de neden başka bir dal bulmadan elinizdeki dalı bırakmıyorsunuz siz maymun musunuz? Korkmayın, ağaçtan düşmezsiniz. Çünkü şuan göremeseniz de ihtiyacınız olan tek dal "sizsiniz". Ve kendinizi tanıyıp sevmeniz.

Tüm bunların dışında, bu ilk paragrafta anlattığım saflıkları/ salaklıkları yaparken ben sizden 10 yaş kadar küçüktüm. Daha olgun ve deneyimli bir kadınsınız. Kendinize gelin. Gerekirse özgüven konusunda psikolojik destek alın. Bir de psikonet yayınlarından çıkan "özgüveni keşfedin" kitabını önerebilirim bir psikolog olarak. Terapi veya psikolojik destek yerini tutmaz belki ancak en azından bir farkındalık kazandırır size.
Size uzun ve açıklayıcı yazınız için çok çok teşekkür ederim.Kitap örneği için de aynı şekilde emek verip yazmışsınız tüm arkadaşlar gibi Allah razı olsun.Burdan bir tüyo bir cümle bile ışık olabilir insanlara benim gibi çok ilişki yaşayan vardır ama eminim.Kimseyi yargılamamak gerek, dışarıdan yap, et diyoruz ama uygulamaya gelince cidden çok zor meseleler bunlar hele birde psikolojik sorunlu alt yapılıysa.Verdiğiniz örnekte benim ilişkime benzeyen çok şey var, Sadece bendeki karakter, benimle evlenmek istememesinin yanında evliliğe de daha uzak bir karakter,Yani benimle bunu istese bile genel olarak evlilikten de korkan biri.Bunu hayatının bir döneminde deneyimlemek istiyor ama benimle bunun hayalini kurabilecek biri değil.Olsa olsa hazır olunca evleniriz gibi erteleyen cümleler kurabilirdi ama onu da ilk sene yaptı daha sonra yapmadı.Herneyse kendimi kandırmak istemiyorum zira son bir yıldır biliyorum bu durumu ve beni zaten yeterince acıtıyor.Neticede bunu gerçekleştirecek olsa bile benimle değil veya hiç gerçekleştirmeyecek ve ben evliliği bir şekilde önümü görebilerek yaşamak isterim.Eski erkek arkaşınızın sizi sevdiğini söylediği gibi bu adam da beni sevdiğini söylüyor, beni beğeniyor herkesle tanıştırıyor açık kafalı biri evet siz zaten beni anlamışsınız.Eski erkek arkadaşınızın psikolojik olayına gelince bırakan taraf olmasına rağmen başkasını bulmadan gitmeyişi de benim şuanda içten içe kendimi sağlama almak için gerçekleştirmek istediğim konuya benziyor.Psikolojik olduğu bir gerçek, özgüven yüklemesi yapmam gerektiği de bir gerçek.Çünkü alttan alarak sevgilime kendimden çok değer verdim ve hep benden gitti.Ben asosyal biriyim sevgilime göre.Özel sektörde mimarım 8-7 çalışınca çok yoğun şekilde oluyor belki bilenler bilir bizim sektörde masa başında zaman mekan yok bu sefer akşam saat 10 da uykum geliyor başka bir aktivite yapamıyorum, yapmaya niyet etsem dahi bunun için birlikte çıkacak birini bulamıyorum.Bir kaç tane yakın kız arkadaşım var ama onlarda hayat gayelerinden bir gün gelse ikinci gün gelemiyor, bende sürekli destek olmalarını isteyemem haliyle arasıra görüşüyoruz onlarla da hergün konuşmuyoruz.Sürekli dert anlatan Hep arayan çıkmak isteyen ben olunca da o da ayrı üzüntü getiriyor kendimi çekiyorum haliyle.Sosyalleşip normal hayata daha çok karışarak hayatta tesadüfler yaşayarak hem özgüvenimi hem ilişkilerimi hareketlendirip bu yeni kişiyi bulabilirim ama dediğim gibi oluyor ve kendime çok yükleniyorum böyle olunca, elimdekinden de iyi kötü olmayayım kafası geliyor.Çünkü zaten yeterince sıkıcı ve zor olan hayatımı birde ayrılık acısıyla taçlandırmak istemiyorum.Ben çünkü moralim bozukken hiçbir iş yapamıyorum yatıp uyuyasım geliyor yada öylece dümdüz durasım ve işyerinde bu çok mümkün değil hayat duruyor öyle olunca ölüm gibi bişi oluyor benim için.Bu konularda da tavsiyenizi alabilirim, Kendi başınalık güzel ama bir yere kadar yapabiliyor insan.Ve bunu öğrenemedikçe ve kısır döngüden çıkmayınca da iyileşme hızlı bir şekilde gerçekleşemiyor.

İkinci olarak şimdiki ilişkiniz için konuşacağım şöyle ki, birlikte hareket var sizinle evlenmek istediğini de biliyorsunuz.Ben bu şimdiki sevgilim beni ilk terkettiğinde o sırada hayatıma birini dahil ettim onunla sevgili olmadık ama bana 8 ay destek oldu arkadaştık sonra beni hayatına almak istediğini de biliyordum ve o da söylüyordu işte senle olmak isterim evlensek evimiz bir olsa falan diye, o kişi de beni bıraktı.Bahanesi ben ona hiç yüzümü dönmedim ve olur demedim diyeymiş ama aslı öyle değil, gel deneyelim birlikte olalım dediğimde de beni heryerden engelledi o da kendi sorunları yüzünden gitmiş nitekim evlenip boşanmış çocuğu olan biriydi o da.Demek istedğim bu istekleri size söylemesi, sevmesi de ilişkinin devamı için yeterli olmuyor.Ben o kişinin benden gidebileceğini sanmıyordum çünkü birlikte yaşamak isteği, aşkı, tutkusu vardı.Hızlı karar alınmış bir istekti, belki yalandı ama vardı.O bile gitti yani.

Sonuç olarak ben bunları yaşadıkça, üzüntü hali, yalnızlık, sürekli terkedilme, yoğun çalışma...bende bir tükenmişlik var.Oluruna bırakayım diyorum,motive edici şeyler bulayım hayatımda diyorum ama elimde birşey yok kimsem yok yalnızım.Olan da uzunvadeli olmuyor.Çok şükür ailem yanımda ama onlarla da bu tip konular bir yere kadar konuşuluyor.Nerden başlasam bilemiyorum. ? İkinci paragrafta beni terkeden arkadaş da geri gelsin istiyorum belki ona dönsem bu evlenemeyeceğim ilişkiyi bırakıp herşey farklı olur muydu diye ...Ama o da olmadıysa bir hayır vardır.Neyse böyle işte biraz uzun oldu. Karışık, zor ve mutsuz şeyler.Yardımlarınıza açığım.

Yas 25 olsa degisir derdim sonucta hayata yeni yeni baslamis. 35 yasinda demisse artik kararlidir degistiremezsin. Oyle sana buyuk bi asklada bagli degil senin zorlamanla bu noktalara gelmis bence vakit kaybi. Yol ver adama ki sen de kendi yolunu cizebilesin.
Öyle büyük aşkla bağlı olan biri zaten çok zor bu saatten sonra sevsin yeter diyorsun.Aşığım diyen bile gidiyor artık ki aşıkken çok zor gitmesi.Yada duyguları 3 günde değişiyor o daha da beter.Yaş geçtikçe zorlaşıyor bu işler sanırım artık komple bu durumlardan vazgeçmeli beklentimi, enerjimi, işime, gücüme, aileme vermeliyim :( Yardım kuruluşları şudur budur uğraşmalıyım.Allah herkese nasip etmiyor demek ki , kendi hatalarım da olmuştur elbette ki ama olmuyorsa ne yapabilirim ki ?

Back
X