Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Herkese merhaba, benim 2 yıllık bir ilişkim var, adamı seviyorum.1.5 yılımızda tartışmalarımızın arttığı bir sırada benden seninle hiç evlenmeyeceğim seni istemiyorum şeklinde bir dizi lafla şok etkisi yaratarak ayrıldı.Çok zor bir 2 ay geçirdim ama o esnada kopmasına izin vermedim sürekli aradım ara ara yokladım buluşmak istedim vs o da hepsine geldi ufak ufak yumuşadı sonra zaman içinde eski halimize döndük ama 2. Yılımızda yine sinirli olduğu bir esnada ben senle evlenmeyeceğim diye yine söyledi.Babası ataist bir doktor annesiyle sorunlu bir ilişkileri olmuş evlenmekten mümkün olduğunca kaçan biri olmuş ve oğlu da aynı fikirde.Bana beni sevdiğini söylüyor, rutinde ilişki devam ediyor tutku yok ama büyük sorunlar da yok tek büyük sorun bu işte.Ben ne yapmalıyım ayrılıp yoluma bakayım desem bu üzüntüye katlanmak istemiyorum, seviyorum ve çok büyük alışkanlık var.o esnada birini bulayım bulunca gideyim desem kanalize olamıyorum.Siz sizinle hiçbir zaman evlenmeyeceğini bildiğiniz biriyle hayatınıza ruh eşim dediğiniz kişi girene kadar katlanır mıydınız ? Adamın fikri değişir mi ? Bu adam 35 yaşında bu arada.bende 32
Gerçekten hayatınıza biri girene kadar başka bi adamın yanında olabilme fikrini bir kadın olarak kendinize nasıl yakistirdiniz anlamıyorum.
Belli ki doğruyu dusunemiyosunuz yapmanız gereken şey hemen bu adami hayatınızdan çıkarmak ve tüm iletişim kanallarını kapatmak

Bu soruyu buraya sormaya gerek var mıydı? Sizin tabirinizde adam sizi hayatının geri kalanında istemiyor evlense bile ilk kavgada boşar kaçacak bahane arar daha neyin sorgulaması düşüncesi gerçekten ben anlayamıyorum bu kkyı bile isteye insan hayatını nasıl mahvederki? Ona yalvarmanız sizi değerli yapmayacak hiçbir zaman. Gurur herşeyden önemli.

Daha bu sabah adil yildirimin bi podcastini dinledim. Diyordu ki, sizinle evlenmeyeceğim diyen bir adamdan arkanıza bakmadan uzaklaşin . Erkeklere o kaybetme korkusunu yaşatın diyor.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ayrılık acısı katlanılabilir bir acı değil gerçekten. Yaşadığım için biliyorum. Ama ayrılmayın hemen. Sadece içinizde bitirene kadar yolunuza devam edin.

Bunu ben henüz uygulamaya geçemedim ama yalnız kalmaya sabredebildiginiz zaman evlilik kararı alın. Yani ilişkisiz de yaşayabilirim ben dediginizde doğru karar alabilecek kapasitede olursunuz.

Ben de açıkçası sonu olmayan bir ilişkinin içindeyim . Ayrılırsam o acıya katlanmak istemiyorum . Anı yaşıyorum . Şartlarımın olgunlaşmasını bekliyorumm. Karşı tarafa da bunu açık ve net bir dille ifade ettim. Bu ilişki bir gun bitecek ben gideceğim ama şuan güçlü değilim dedim.

Kartlarım açık yani ve bitmeye mahkum ilişki, devam edecek ilişkiden daha doyumlu 🤦‍♀️
Bu sizi karşı tarafın gözünde güçsüz ve ezik yapar

Ben ayrılık acısına katlanamıyorum .Kalbimi soğutmaya çalışıyorum şuan bunun çabasındayım.Öyle olunca daha az acıtmış olacak.İkna etmeye çabalarsam ters teper.Ben sadece güzel bir zamanda teklif edebilirim ama red cevabı alırım.Annesi de yeni öldü zaten daha 1 ay oldu.İllaki hemen olsun diye bir isteğim yok zaten.Ama benle evliliği istemesi ilerde bana yeterdi.

Size, şuan evlenmemizin zamanı değil acılarım taze ama beni bekle, demiyor ki... Yine de siz bilirsiniz ben olsaydım ya evlenme ihtimalini düşünmez yoluma devam ederdim ya da direkt ayrılırdım. Sadece size diyebilirim ki, bu adam birini bulur da evlenirse lütfen kendiniz adına üzülmeyin...

Size, şuan evlenmemizin zamanı değil acılarım taze ama beni bekle, demiyor ki... Yine de siz bilirsiniz ben olsaydım ya evlenme ihtimalini düşünmez yoluma devam ederdim ya da direkt ayrılırdım. Sadece size diyebilirim ki, bu adam birini bulur da evlenirse lütfen kendiniz adına üzülmeyin...
O bulmadan ben bulup hayatıma bakmak istiyorum biliyorum buradaki herkese anlamsız geliyor ama öyle maalesef :(

Kocaman yetişkin bir kadının kendine bu kadar saygısının olmamasına cidden çok üzüldüm. Öncelikle hiç evlilik düşünmesen bile hayatımın bir devresinde evlenirim ama bu sen olmazsın diyecek kadar sizi küçümseyen bir adamla ne işiniz var. Şu sözün anlamı o kadar açık ki adam resmen size, sen benim karım olmaya layık değilsin demiş.
İkinci olarak birini bulana kadar, bunu bırakmayayım neyin kafası bir anlasam. Yanınızda bir erkek olmadan ayakta durmaktan, hayattan keyif almaktan bu kadar aciz misiniz? Ayrıca hayatında iyi kötü bir ilişkin varken arayışlara girip bulduğunuz ve ilişkiye başladığınız adamın size saygı duyacağını düşünüyormusunuz cidden? Eğer öyle bir ilişkiye başlarsan bir sonraki adamın senden sıkılınca ayrılma gerekçesini yazayım şimdiden; eski erkek arkadaşına yaptığını bana yapmayacağını nereden bileceğim diyip, seni sadakatsizlikten vuracak. Erkekler kendilerine yaslanan değil, yanında sapasağlam kendi ayakları üzerinde duran kadınları ister hayatında.
Eğer cidden iyi bir ilişki ve sonrasında evlilik istiyorsan,önce kendine saygı duymaktan başlayabilirsin bence. Zira şuan ki kafa yapınla sen kendine zerre saygı duymazken, hayatındaki erkeklerin sana saygı duymasını bekleme. Bu haline resmen insanın kendine yaptığı kötülüğü, yedi mahalle bir araya gelse yapamaz lafının sözlük anlamı gibisin.

Kocaman yetişkin bir kadının kendine bu kadar saygısının olmamasına cidden çok üzüldüm. Öncelikle hiç evlilik düşünmesen bile hayatımın bir devresinde evlenirim ama bu sen olmazsın diyecek kadar sizi küçümseyen bir adamla ne işiniz var. Şu sözün anlamı o kadar açık ki adam resmen size, sen benim karım olmaya layık değilsin demiş.
İkinci olarak birini bulana kadar, bunu bırakmayayım neyin kafası bir anlasam. Yanınızda bir erkek olmadan ayakta durmaktan, hayattan keyif almaktan bu kadar aciz misiniz? Ayrıca hayatında iyi kötü bir ilişkin varken arayışlara girip bulduğunuz ve ilişkiye başladığınız adamın size saygı duyacağını düşünüyormusunuz cidden? Eğer öyle bir ilişkiye başlarsan bir sonraki adamın senden sıkılınca ayrılma gerekçesini yazayım şimdiden; eski erkek arkadaşına yaptığını bana yapmayacağını nereden bileceğim diyip, seni sadakatsizlikten vuracak. Erkekler kendilerine yaslanan değil, yanında sapasağlam kendi ayakları üzerinde duran kadınları ister hayatında.
Eğer cidden iyi bir ilişki ve sonrasında evlilik istiyorsan,önce kendine saygı duymaktan başlayabilirsin bence. Zira şuan ki kafa yapınla sen kendine zerre saygı duymazken, hayatındaki erkeklerin sana saygı duymasını bekleme. Bu haline resmen insanın kendine yaptığı kötülüğü, yedi mahalle bir araya gelse yapamaz lafının sözlük anlamı gibisin.
Çok haklısınız.mesela az önce bir üyenin yukarda gurur önemli yazdığını okudum sonra dönüp kendime baktım ben neden bu kadar gurursuzum dedim bunun yerine neden kendimi üzüyorum dedim.Ama içimdeki acı bitmiyor o dediğiniz kafaya henüz gelemedim o yüzden eyleme dökemiyorum.Kendime değer yüklemesi yapınca belkide geleceğim ve ilişkiden gidip iyileşip sağlıkla bir şeye başlayacağım.Ama iyileşme ve kendime değer yüklemesi yapma konusunda zorlanıyorum.Nasıl kendime öz saygımı ve değerimi yükseltecek telkinlerde bulunabilirim ? neler yapabilirim ? .Bunları okuyorum canım yanıyor ama gerçekler bunlar farkındayım.İyiki varsınız.Teşekkür ederim.

Adam iki kere evlenmeyecegim demis. Daha ne desin? Neden bu gurursuzluk? Zorla oldurmaya calisma? Ikna olup hadi evlenelim dese bile, ki sanmiyorum, her adimi iskence olur bu surecin.
Hem ozguvensiz hem gurursuz davraniyorsunuz. Ayni yone bakmiyorsunuz bu adamla. Akintiya karsi kurek cekmeyin. Bir kerede bitirin. Acinizi yasayin pasa pasa yolunuza bakin.

Mesela bunu okumak bile içime çok büyük acı verdi.Yüzleşince canım yandı.Birini bulup gitmek istiyorum çünkü hem bu acıya hem yalnızlık acısına hemde pişman olmaktan korkacak kadar zayıf hissediyorum kendimi.
Neden illaki birini bulmak istiyorsunuz?
İnanın anlayamadım bunu ben asla anlamayacağım da sanırım
Ayrılın,üzülecekseniz üzülün ,acınızı yaşayın,sonra illaki birisi çıkar karşınıza.
Ayrıca adam belli ki istemiyor,adım atan hep siz olmuşsunuz, bu denli zorlamaya gerek var mı? Ayrıyken yaşadığınız ilişkide birini sevmeden birlikte olmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlamış olmalısınız.

Neden illaki birini bulmak istiyorsunuz?
İnanın anlayamadım bunu ben asla anlamayacağım da sanırım
Ayrılın,üzülecekseniz üzülün ,acınızı yaşayın,sonra illaki birisi çıkar karşınıza.
Ayrıca adam belli ki istemiyor,adım atan hep siz olmuşsunuz, bu denli zorlamaya gerek var mı? Ayrıyken yaşadığınız ilişkide birini sevmeden birlikte olmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlamış olmalısınız.
Sevmiyorum demiyor , ben seni seviyorum diyor ama bunları da yapıyor.

Herkese merhaba, benim 2 yıllık bir ilişkim var, adamı seviyorum.1.5 yılımızda tartışmalarımızın arttığı bir sırada benden seninle hiç evlenmeyeceğim seni istemiyorum şeklinde bir dizi lafla şok etkisi yaratarak ayrıldı.Çok zor bir 2 ay geçirdim ama o esnada kopmasına izin vermedim sürekli aradım ara ara yokladım buluşmak istedim vs o da hepsine geldi ufak ufak yumuşadı sonra zaman içinde eski halimize döndük ama 2. Yılımızda yine sinirli olduğu bir esnada ben senle evlenmeyeceğim diye yine söyledi.Babası ataist bir doktor annesiyle sorunlu bir ilişkileri olmuş evlenmekten mümkün olduğunca kaçan biri olmuş ve oğlu da aynı fikirde.Bana beni sevdiğini söylüyor, rutinde ilişki devam ediyor tutku yok ama büyük sorunlar da yok tek büyük sorun bu işte.Ben ne yapmalıyım ayrılıp yoluma bakayım desem bu üzüntüye katlanmak istemiyorum, seviyorum ve çok büyük alışkanlık var.o esnada birini bulayım bulunca gideyim desem kanalize olamıyorum.Siz sizinle hiçbir zaman evlenmeyeceğini bildiğiniz biriyle hayatınıza ruh eşim dediğiniz kişi girene kadar katlanır mıydınız ? Adamın fikri değişir mi ? Bu adam 35 yaşında bu arada.bende 32
Ayrılın bence bazi durumlarda zorlamamak gitmek en hayırlısı.. Bu adam seviyorsa ve sizi tanıyorsa neden evlilikten ķaçar...

Ayrılın bence bazi durumlarda zorlamamak gitmek en hayırlısı.. Bu adam seviyorsa ve sizi tanıyorsa neden evlilikten ķaçar...
evliliği sevmiyor, zor oluğunu ve iyi bişey olmadığını söylenmiş hep ona.

Çok haklısınız.mesela az önce bir üyenin yukarda gurur önemli yazdığını okudum sonra dönüp kendime baktım ben neden bu kadar gurursuzum dedim bunun yerine neden kendimi üzüyorum dedim.Ama içimdeki acı bitmiyor o dediğiniz kafaya henüz gelemedim o yüzden eyleme dökemiyorum.Kendime değer yüklemesi yapınca belkide geleceğim ve ilişkiden gidip iyileşip sağlıkla bir şeye başlayacağım.Ama iyileşme ve kendime değer yüklemesi yapma konusunda zorlanıyorum.Nasıl kendime öz saygımı ve değerimi yükseltecek telkinlerde bulunabilirim ? neler yapabilirim ? .Bunları okuyorum canım yanıyor ama gerçekler bunlar farkındayım.İyiki varsınız.Teşekkür ederim.
Adamin sizinle evlenmek istememe sebepelerinden biri de bu emin olun. Sadece anasi babasi meselesi degil. Ne ailevi sorunlarla buyumus ama simdi cok huzurlu evlilik hayati olan, huzuru evlilik hayatinda bulan insanlar var.

Ya bu adam evlilik insani degil. Ne yapsaniz evlenmez. Evlense bile size huzur vermez, sonu iyi olmaz evliligin.

Ya da gun gelir evlenmis olarak gorur, duyarsiniz. Soke olursunuz. Olmayin. Kafasindaki kadini bulmustur. Ona evet demistir. O da muhtemelen bunu pesinde kopek edecek, zor kadin, egoist, gururlu olgun kadin profilinde biri olacak.

Bu hep boyledir.

evliliği sevmiyor, zor oluğunu ve iyi bişey olmadığını söylenmiş hep ona.
Bide benimle de olmayacağını söylüyor tabi,hayatının bir evresinde de yaşamak istiyor bunu.Benimle evlenecek kadar kör kütük tutkuyla istemiyor beni.

Adamin sizinle evlenmek istememe sebepelerinden biri de bu emin olun. Sadece anasi babasi meselesi degil. Ne ailevi sorunlarla buyumus ama simdi cok huzurlu evlilik hayati olan, huzuru evlilik hayatinda bulan insanlar var.

Ya bu adam evlilik insani degil. Ne yapsaniz evlenmez. Evlense bile size huzur vermez sonu iyi olmaz evliligin.

Ya da gun gelir evlenmis olarak gorur, duyarsiniz. Soke olursunuz. Olmayin. Kafasindaki kadini bulmustur. Ona evet demistir. O da muhtemelen bunu pesinde kopek edecek, zor kadin, egoist, gururlu olgun kadin profilinde biri olacak.

Bu hep boyledir.
bu değer yüklemesi konusunda ne yapabilirim ? Kendime döndüğüm zaman

Sevmiyorum demiyor , ben seni seviyorum diyor ama bunları da yapıyor.
Tamam ama sizde seviyorsunuz,bir kendi sevgi anlayışınıza bakın(ayrıyken aramak,ilgilenmeye devam etmek,açık kapı bırakmak)bir adamın sevgi anlayışına bakın(ben seninle evlenmem) sizce normal mi?
Aramayıp,ilgilenmeye devam etmeseydiniz bu adam dönermiydi sizce size geri?

Bianda birakamam diyorsaniz sizde kabullenme durumuna geçin yavas yavas terk edin ayrilmalisniz bu adam evlenmez..
Kafamda bitirmek için uğraşıyorum.Ben hiç aramıyorum artık.Sigarayı bırakalı 1 sene oldu mesela onun gibi zor ama başarmak istiyorum kendimi tutuyorum ne yaptığıyla ilgilenmemeye çalışıyorum.Kafamda bitince daha az acıyacak.

Back
X