Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

bu değer yüklemesi konusunda ne yapabilirim ? Kendime döndüğüm zaman
Uzman biri yardimci olur. Ben bu konuda bir sey soylemek istemiyorum. Yiyip ictiginizden kisin. Yine de uzman bulup bu meseleyi halledin. Yasiniz 32. Bir yerden baslayip degisin. Yoksa karsiniza kim gelse bu insan olacaksiniz. Ayrica ask acisi da o kadar korkulacak bir sey degil. Yerinizde olsam ilk adim olarak adama ‘senden ayriliyorum. ayni yone bakmiyoruz’ derim. Ilk bir gururumu ve degerimi toparlama adimi olur bu.

Çok haklısınız.mesela az önce bir üyenin yukarda gurur önemli yazdığını okudum sonra dönüp kendime baktım ben neden bu kadar gurursuzum dedim bunun yerine neden kendimi üzüyorum dedim.Ama içimdeki acı bitmiyor o dediğiniz kafaya henüz gelemedim o yüzden eyleme dökemiyorum.Kendime değer yüklemesi yapınca belkide geleceğim ve ilişkiden gidip iyileşip sağlıkla bir şeye başlayacağım.Ama iyileşme ve kendime değer yüklemesi yapma konusunda zorlanıyorum.Nasıl kendime öz saygımı ve değerimi yükseltecek telkinlerde bulunabilirim ? neler yapabilirim ? .Bunları okuyorum canım yanıyor ama gerçekler bunlar farkındayım.İyiki varsınız.Teşekkür ederim.
Sizi kırmak için yazmadım , sert yazdıysam kusura bakma. Bence öncelikle evliliği bir hedef gibi görmekten vazgeç , emin ol, sana insan olarak değer verip saygı duyan, sana vazgeçilmez gözüyle bakan bir adamla olmadıktam sonra evliliğin hiçbir değeri yok, işim gereği o kadar boşanma gördüm ki, kadınların çoğunun ortak sözü, keşke kendimi bu kadar ezdirip, taviz vermeseydim, sağlam dursaydım oluyor. Siz daha o yola girmeden başlamışsınız taviz vermeye.
Bakın size öncelikle vereceğim tek tavsiye yalnızlıktan korkmayın, kendi kendinize yetmeyi öğrenin, keyifli zaman geçirmek için başkalarına muhtaç olmayın. Tek başınıza bir yere gidip oturup, kitap okumaktan, tek başına turlara katılıp dünyayı keşfetmekten, kendinizi dinlediğiniz programlar yapmaktan çekinmeyin, hobileriniz vardır, yoksa hobiler edinin, kendinize bakın, yardıma muhtaç insanlar ve hayvanlar için dernekler var oralarda çalışın iyilik yapmak sizi mıtlu ve güçlü hissetirir, siz mutlu ve huzurlu olursanız emin olun, siz istemesenizde erkekler hayatınıza girmeye çabalar, ama dediklerimi, birini bulmak için değil mutlu olmak için yapın.

Tamam ama sizde seviyorsunuz,bir kendi sevgi anlayışınıza bakın(ayrıyken aramak,ilgilenmeye devam etmek,açık kapı bırakmak)bir adamın sevgi anlayışına bakın(ben seninle evlenmem) sizce normal mi?
Aramayıp,ilgilenmeye devam etmeseydiniz bu adam dönermiydi sizce size geri?
Aylar sonra bir yoklardı belki arkadaş olarak hal hatır vs ama sevgili olalım tekrar dermiydi bilmem.Ama arardı aylar sonra.

32 yasinda yetiskin bir kadin, onunla gelecek hayal etmeyen sadece gününü gün ettigini bildiği bir adamla.neden hala olmayani oldurmaya çalışır?
Cümle uzun oldu farkındayım ama siz de farkindaysaniz tum detayları da yazdim.
Eger hayalinizde evlilik, annelik varsa bu adami gönderin ve önünüze bakin.
35 yaşına gelip anne babasinin kötü evliligi yüzünden evlilikten korkan, sorumluluk almaktan imtina eden bir adam da hic bir zaman bir kadinla mutlu olamaz.
Ya da şöyle bir durum da var , eger cinsellik de varsa ilişkinizde, belki "gözü açılmamış " 20lerinde bekar bir kız bulsa hemen evlenebilir de. Kadinlara bakis açısında problem var.
Evlilik düşünmeyen bir adam ya hiç düşünmüyordur ya da sizinle evlenmeyi düşünmüyordur. Bana ikincisi gibi geldi. Yine bu da adamin kadinlara ve kadin cinselliğine bakisiyla alakali diye düşünüyorum.
Siz şimdi "ben o kadar emek verdim" diye düşünerek katlanmayi seciyorsunuz ama sonunda elinizde bir hicle basbasa kalacaksiniz ve belki bu adam yuzunden anne olma şansınız da gidecek. Ama adam size "ben evlilik düşünmüyorum demistim" diyerek sorumluluğu size yıkıp kenara çekilecektir.
Kendinizi kimse icin uzmeye degmez.

Buna cok benzer bir birlikteligi olan bana abla diyen birini tanıyorum. O da hala adamdan kopamiyor sirf emek verdim diye. Bir de yalniz kalma korkusundan yani sanki sevgilisi olmasa o bir hiç. Bir cok kadinda bunu gozlemliyorum. Acikcasi ben yalnizim diye kendimi eksik kadin olarak gormedim, çünkü benim varligim bir erkege bagli degil.lutfen kendi değerinizin farkında olun.

Kafamda bitirmek için uğraşıyorum.Ben hiç aramıyorum artık.Sigarayı bırakalı 1 sene oldu mesela onun gibi zor ama başarmak istiyorum kendimi tutuyorum ne yaptığıyla ilgilenmemeye çalışıyorum.Kafamda bitince daha az acıyacak.
Haklısıniz bende 10 yıllık bir iliskiyi bitirdim 1 yılda nişanlilik dönemi var sizin gibi kacti kovaladim keske gittigin de eyvallah etmeseydim diyorum kendime o yüzden sizede söyledim bazı şeylerı zorlamamk gerek emin olun gitmeniz sizin için daha iyi olacak

Bir de ben ikili iliskilerde kadinin cok çabalamasini yanlış buluyorum erkek istedigi zaman cekip gidecek kadin onu bekleyecek! Yok ya... oldu da kadın baska biriyle görüsse aldatti olur (ayriyken) adam her halti yer adi ayriydik zaten olur! Lütfen bir erkegin peşinden kosmayin. Gercekten hatası olan elbette özür diler ama fazlasi sizden götürür

Aylar sonra bir yoklardı belki arkadaş olarak hal hatır vs ama sevgili olalım tekrar dermiydi bilmem.Ama arardı aylar sonra.
Nasıl bu kadar eminsiniz bilemiyorum ama ben pek sanmıyorum.
Bakın sayet anlattığı gibiyse evlilik konusu tamamen ve bunu değiştirme/düzeltme cabası yoksa siz birşey yapamazsınız ki.
Bu haliyle kabul ettim diyorsanız zaten anı yaşayın ama ilerde pişman olacağınızı düşünüyorsanız en çok hasarı alan siz olacaksınız aşikar.

Konu baştan sona saçmalık ama en saçması da bu cümleydi. Erkeksizlikten ölmezsiniz korkmayın.

Konu geneli için de biraz gurur diyorum, sadece gurur.
Bu tarz basit gibi görünen olaylar bazen göründüğünden daha travmatik ve sancılı olabiliyor.Ben hayatta kimseyi yargılamamayı da öğrendim.Kendime değer verme noktasında eksiklerim var kabul ediyorum zaten yardıma açığım ve kabul ediyorum sorunlarımla yüzleşiyorum.Umarım bu konu banada yakın zamanda çok saçma gelecek

Haklısıniz bende 10 yıllık bir iliskiyi bitirdim 1 yılda nişanlilik dönemi var sizin gibi kacti kovaladim keske gittigin de eyvallah etmeseydim diyorum kendime o yüzden sizede söyledim bazı şeylerı zorlamamk gerek emin olun gitmeniz sizin için daha iyi olacak
Zaten kendi gittiğinde ona engel olmayacağım ama süreci kafamda bitirmek için ne yapabilirim daha başka bilmiyorum

Ara yazimlarinizda cok korkuyorum korkuyorum demissiniz gercekten su tabloda pisman olmaktan korktugunuz seyin ne oldugunu merak ediyor insan

Seni sevmiyorum
Seninle evlenmek istemiyorum
Ayriligi rahatca gerceklestirme
Ofke sorunu

Ara yazimlarinizda cok korkuyorum korkuyorum demissiniz gercekten su tabloda pisman olmaktan korktugunuz seyin ne oldugunu merak ediyor insan

Seni sevmiyorum
Seninle evlenmek istemiyorum
Ayriligi rahatca gerceklestirme
Ofke sorunu
Tamamen kendi içimde ayrılınca hissettiğim duyguları tekrar yaşama korkusu benimkisi.içimde bi yerde çok travmatik bişey benim için herkesten daha farklı ve fazla etkileniyorum.Dışardan anlaşılması zor gibi ama resmen artık fobim oldu :(

Kendiniz yazmışsınız, büyük alışkanlıklar var..bence sizinki alışkanlık ..evlendiğinizde de bu adam ben boşanıyorum der durur..neden sizi istemeyen insanlara kendinizi yamamak için uğraşıyorsunuz..?
Mesela ,evlenmeseniz ama sizinle aynı evde evli gibi yaşar mi merak ettim?

Herkese merhaba, benim 2 yıllık bir ilişkim var, adamı seviyorum.1.5 yılımızda tartışmalarımızın arttığı bir sırada benden seninle hiç evlenmeyeceğim seni istemiyorum şeklinde bir dizi lafla şok etkisi yaratarak ayrıldı.Çok zor bir 2 ay geçirdim ama o esnada kopmasına izin vermedim sürekli aradım ara ara yokladım buluşmak istedim vs o da hepsine geldi ufak ufak yumuşadı sonra zaman içinde eski halimize döndük ama 2. Yılımızda yine sinirli olduğu bir esnada ben senle evlenmeyeceğim diye yine söyledi.Babası ataist bir doktor annesiyle sorunlu bir ilişkileri olmuş evlenmekten mümkün olduğunca kaçan biri olmuş ve oğlu da aynı fikirde.Bana beni sevdiğini söylüyor, rutinde ilişki devam ediyor tutku yok ama büyük sorunlar da yok tek büyük sorun bu işte.Ben ne yapmalıyım ayrılıp yoluma bakayım desem bu üzüntüye katlanmak istemiyorum, seviyorum ve çok büyük alışkanlık var.o esnada birini bulayım bulunca gideyim desem kanalize olamıyorum.Siz sizinle hiçbir zaman evlenmeyeceğini bildiğiniz biriyle hayatınıza ruh eşim dediğiniz kişi girene kadar katlanır mıydınız ? Adamın fikri değişir mi ? Bu adam 35 yaşında bu arada.bende 32

Eğer acı cekeceginizi düşünüp şimdi ayrilmazsaniz yarın birgün siz hayatindayken bir başkasını bulur evlenir daha beter acı cekersiniz. Ben inanmıyorum evlenmek istemiyorum lafına..yaş gelmiş 40 a nerdeyse isguc varsa neyi bekler insan...tabi ki bir başkasını...evlenmeyi değil seninle evlenmeyi düşünmüyorum demek bence bu

Kendiniz yazmışsınız, büyük alışkanlıklar var..bence sizinki alışkanlık ..evlendiğinizde de bu adam ben boşanıyorum der durur..neden sizi istemeyen insanlara kendinizi yamamak için uğraşıyorsunuz..?
Mesela ,evlenmeseniz ama sizinle aynı evde evli gibi yaşar mi merak ettim?
Sadece ayrılmak için daha az acı çekecek pozisyona gelmek için bekliyorum biraz dediğim gibi beni ilk bıraktığında çok fena oldum ve travmatik oldu benim için gerekirse destek de almam lazım ( çok pahalı olmasa çoktan gitmiştim ) ama şimdi o acıyı hatırlayınca tekrar yaşamak beni çok üzüyor :(

Eğer acı cekeceginizi düşünüp şimdi ayrilmazsaniz yarın birgün siz hayatindayken bir başkasını bulur evlenir daha beter acı cekersiniz. Ben inanmıyorum evlenmek istemiyorum lafına..yaş gelmiş 40 a nerdeyse isguc varsa neyi bekler insan...tabi ki bir başkasını...evlenmeyi değil seninle evlenmeyi düşünmüyorum demek bence bu
İşte acı olan hem bununla yüzleşmek hem de o acıyı sırtlamak için hazır duruma gelmek.Ruhum çok yıprandı ona tekrar bir şok yaratmak beni iyice dibe çeker.Biliyorum belki 3-4 ay acı çekip sonra rahatlayacağım.Ama bunun için kendime başka bir dal bulmak istiyorum kendimi korumak adına.Bu dal illaki başka bir erkek olmak zorunda değil.Kendi değerimi tekrar edinip o gücü kendimde bulma diyelim.Yada o dalın ne oldugunu bılmıyorum

İşte acı olan hem bununla yüzleşmek hem de o acıyı sırtlamak için hazır duruma gelmek.Ruhum çok yıprandı ona tekrar bir şok yaratmak beni iyice dibe çeker.Biliyorum belki 3-4 ay acı çekip sonra rahatlayacağım.Ama bunun için kendime başka bir dal bulmak istiyorum kendimi korumak adına.Bu dal illaki başka bir erkek olmak zorunda değil.Kendi değerimi tekrar edinip o gücü kendimde bulma diyelim.Yada o dalın ne oldugunu bılmıyorum
Yuzlesmeden guclenemezsiniz. Mutluluğu bulamazsınız. Hepimiz zamanında bir takım acılarla hayal kırıklıklarıyla yüzleştik ve arkamızda bıraktık. Birakmasaydik mutluluk hayaldi anca. Güçlü durun

Sadece ayrılmak için daha az acı çekecek pozisyona gelmek için bekliyorum biraz dediğim gibi beni ilk bıraktığında çok fena oldum ve travmatik oldu benim için gerekirse destek de almam lazım ( çok pahalı olmasa çoktan gitmiştim ) ama şimdi o acıyı hatırlayınca tekrar yaşamak beni çok üzüyor :KK43:
Ölse ne yapacaksınız..

Tabiki üzülürüm ama sorun işte daha çok kendimle ilgili burda.
Konu sahibi arkadaşım ,sen hiç bu hayatta sevilmedin mi?😕biz nr desek boş.inşallah profesyonel yardım alırsın

Back
X