Sizce nasıl davranmalıyım ?

1 milyarlık masraf yapayım ama düşüğe satayım ? Alan kişiye zaten söylüyoruz yapılan masrafı oda sorun etmiyor masraf yoksa zaten makul piyasasına göre satılıyor. Az ötede oynayın Allah askına zaten canım burnumda. Alcak olan insanlar aklı başında insanlar merak etmeyin kendilerinin yapcağı masraf yapılmışsa zaten tamam diyorlar. Piyasa durumunu yoklamaya geldiniz anlamadım.
Evet, normali o. Sorun etmiyorlar çünkü piyasayı sizin gibi al-satcılar şişiriyorlar, yani elleri mecbur. :)
Normal değil yani savunduğunuz şey, olsa böyle bir düzenleme olmaz.1 yılda 3 araç satışı için istenen belgeler
Bence siz ailenizin neye kızdığını iyi biliyorsunuz, verdiğiniz tepkilerden belli. Helal olsun öyle anne babaya.

Kızlar merhaba size birşey sorucam. Benim eşim motor düşkünü. Motorları seviyor evlenmeden öncede kendi parasıyla ilk motorunu almış sonra al sat al sat büyüttü. Yani anlıcağınız kar ediyor. Benim ailemde bunu nedense sürekli sorun haline getiriyor eşimin ailesinden tık yok bizimkiler sürekli satcaktınız madem neden aldınız sürekli al sat ne yapmaya çalışıyonuz siz diyolar geçenlerde 1,2 ay öncesi eşim satmıştı söylendiler şimdi eşim yine satmış baya kar etmiş bende kara kara nasıl söylücem diye düşünüyorum en son aldığımızda bunu satmayın artık bak deyip durdular. Şimdi ne dicem diye düşünüyorum çünkü surat asıyolar söyleniyolar ne yapmaya calısıyonuz diye eşime satma dedim oda benim ailem bile bişey demiyo sizinkiler neden bu kadar problem ediyor ki onların korkusuna mı satma diyosun dedi. Çünkü onlar öyle yapınca bende sürekli düşünüp kendimi hasta edicek hale getiriyorum sinirlerim bozuluyor bir akıl verir misiniz bizim kendi hayatımız hesap bile vermemem gerekir belki ama aile işte birşey diyemiyorum olan bana oluyor eşim kötü birşey yapmıyor ki fazla km yapmadan temizce kullanıp satıp kar ediyor .
İlk defa burda bi eşin yüzde yüz haklı olduğunu görüyorum eşiniz kar elde ediyor işi gibi galeri gibi düşünüm he elde etmesede tamamaen kendi kazancı olan para ile almışsa yetişkin koca adam nasıl karşırlar ben eşim arabayı değiltirceği zaman sadece fikir beyan ediyorum hiç bir maddi katkım yok adam bekarken ailesi almış ailesi de öyle karışmaz gene biz aldık ettik bile demediler bi kere bile bence açık açık değiştirdi deyin bişey derlerse ben karışamama kendi kazancı deyin

İlk defa burda bi eşin yüzde yüz haklı olduğunu görüyorum eşiniz kar elde ediyor işi gibi galeri gibi düşünüm he elde etmesede tamamaen kendi kazancı olan para ile almışsa yetişkin koca adam nasıl karşırlar ben eşim arabayı değiltirceği zaman sadece fikir beyan ediyorum hiç bir maddi katkım yok adam bekarken ailesi almış ailesi de öyle karışmaz gene biz aldık ettik bile demediler bi kere bile bence açık açık değiştirdi deyin bişey derlerse ben karışamama kendi kazancı deyin
Durum aynen anlattığınız gibi

Bizim biresysel zengin olduğumuzu nereden biliyorsunuz ? 100 milyar falan mı kazanıyoruz sandınız siz ? şaka gibisiniz gerçekten. Kullanılmış eşya dediğiniz şeye biz bazen 1 aydan az binip bakımını herseyini yaptırıp satıyoruz. Alcak olanda almasın madem daha düşüğünü bulur çok isteyen. Ben içine kendi cebimden para katıp birşeyler yaptırıyorsam o araca bir zahmet aldığım fiyatın üstüne satayım ha ?
Benim şu ana kadar, ikinci el aldığım tek şey oğluma mama sandalyesi 😆
Alan da zorla almıyor herhalde, demek ki işine geliyor ki alıyor..
İsteyen sıfırını alsın o zaman..
Kandırmaca yapmıyorsa, dürüstse sıkıntı yok.

Benim şu ana kadar, ikinci el aldığım tek şey oğluma mama sandalyesi 😆
Alan da zorla almıyor herhalde, demek ki işine geliyor ki alıyor..
İsteyen sıfırını alsın o zaman..
Kandırmaca yapmıyorsa, dürüstse sıkıntı yok.
Neyini kandırmaca olcak sıfırı belli 2. el sitelerinde fiyatlar belli eşim aldığı fiyatı yaptığı masrafı söylüyor satıyor. Daha önce mesela araba biz aldık alırken adam fazla istedi içine birşeyler yaptırmış bizde normal o zaman dedik hakkı neyse verdik adama. satarkende ona göre sattık. İnsanlar nelerle uğraşıyor hayret birşey almadan önce alıcı bakıyor inceliyor kimseye araç kakalamadık çok şükür. Bizden daha önce alan biri geçenlerde ilanda gördük bizde aldığın fiyatın üstünde satmış. Napalım şimdi adamı sıkıştırıp hesap mı soralım?

Neyini kandırmaca olcak sıfırı belli 2. el sitelerinde fiyatlar belli eşim aldığı fiyatı yaptığı masrafı söylüyor satıyor. Daha önce mesela araba biz aldık alırken adam fazla istedi içine birşeyler yaptırmış bizde normal o zaman dedik hakkı neyse verdik adama. satarkende ona göre sattık. İnsanlar nelerle uğraşıyor hayret birşey almadan önce alıcı bakıyor inceliyor kimseye araç kakalamadık çok şükür. Bizden daha önce alan biri geçenlerde ilanda gördük bizde aldığın fiyatın üstünde satmış. Napalım şimdi adamı sıkıştırıp hesap mı soralım?
Valla kandırmaca yapmak isteyen yapar, sizin için demiyorum tabi ki.

Valla kandırmaca yapmak isteyen yapar, sizin için demiyorum tabi ki.
Tabi orası öyle kandıran karşısındakini kandırsada Allah görüyor başka bir olaydan olmadık bir şeyle ondan çıkar bu böyle. Allah kimsenin boğazından haram geçirmesin.

Neyi sorun olsun çok şükür eşim kumar oynamıyo sahtekarlık yapmıyo aracı temiz kullanıp fazlasına satıyor çünkü alırkende ona göre temiz km az motor alıyor. size durduk yere kim para verir ? bizimkiler diyo sizin amacınız ne birtane alın ömürlük olsun
Tamam işte ailenizde hata var diyorum bende

Durum aynen anlattığınız gibi
Bu durumda sıkıntı sizde. Eşiniz işi yapıyor aileniz söyleniyor. Siz niye dert edinip bunalıyorsunuz? Ben kendi ailem de olsa asla eşimle aralarındaki meseleye yorum yapmam. Zaten yapı olarak sakin bir insanım. Size de tavsiye ederim. Eşime söyleyin ben karışmam ben alıp satmıyorum deyin çekilin kenara. Canınızı sıkacak başka konu mu yok allasen

Siz niye eğilip bükülüyorsunuz? Eşiniz ayıp bir şey mi yapıyor? Hayır.

Ailenizi atın demiyorum ama müdahale de ettirmeyin. bence bunu başarmak çok zor değil.

Garibim kayınvalide tarafı karıssaydı neler olurdu acaba
Kız tarafı her zaman daha önde oluyor galiba, yani daha yumuşak karşılanıyor böyle durumlar. eşimin tarafı olsaydı o zaman bende iki kelime ederdim ama eşimde sesini çıkarırdı eşim yeterdi sanırım adamlar daha baskın oluyor tabi bu karakterede bağlı aman neyse ne işte herneyse bundan sonra kimse karışamıcak çünkü alın dicem eşimle konusun zamanında kendi parasıyla almış bakalım ne dicen var mı seninde bir emeğin yok söyle satmasın dicem yeter valla

Siz niye eğilip bükülüyorsunuz? Eşiniz ayıp bir şey mi yapıyor? Hayır.

Ailenizi atın demiyorum ama müdahale de ettirmeyin. bence bunu başarmak çok zor değil.
Aynen öyle konusmayan konusmasın banada yazık ya gereksiz yere sıkıntıya giriyorum

Bu durumda sıkıntı sizde. Eşiniz işi yapıyor aileniz söyleniyor. Siz niye dert edinip bunalıyorsunuz? Ben kendi ailem de olsa asla eşimle aralarındaki meseleye yorum yapmam. Zaten yapı olarak sakin bir insanım. Size de tavsiye ederim. Eşime söyleyin ben karışmam ben alıp satmıyorum deyin çekilin kenara. Canınızı sıkacak başka konu mu yok allasen
Dediğini doğru aynen bende salaklık ne kuruyorum ki alın dicem eşim burda konusun siz istediğinizi desenizde yapcağımızdan geri kalmıcaz dicem ama nasıl sinir bozucular düşüncenize kendi emeğinizle alıp satıyorsunuz baskaları satma satma neyse düşünüp daha da sinir oluyorum emin olun :) konustukça aklıma geldikçe dei oluyorum hangi hakla yani diye

Back
X