Sizce nasıl davranmalıyım ?

Şimdiye kadar herseyde ben hasta oldum ki dur aman şununla arası bozulmasın aman belli etmesinler millete diye diye ben yedim lafları sustum nişan düğün koşturmalarında emin olun annem daha çok gelin gibi nazlandı herseyde ben bide annemin gönlünü yapmakla uğraştım sürekli
Sence de buna artik bir son vermen gerekmiyor mu? Insanlari memnun edecegim diye kendi mutlulugunu yasayamamissin. Kimseyi memnun edemezsin. Artik kendini dusun. Insankara hesap vermeyi birakmalisin. Ailene bundan sonra bana degil ona sorun, bu benim meselem degil onunla konusun deyin

Valla bu ders stres insanı hasta eder diye boşuna demiyorlar Allah beterinden korusun ama moral stres çok önemli bunu anladım ben tek annemler değil herseye çok takar sıkılır oldum uyku uyumuyom artık
Aman hic takma kocan var evin ayri gerisi bos Bende senin gibiydim ama hic takmiyorum valla kim ne diyebilirki evli barklisin kocan dan baska kimse bisi diyemez sana onu yapma bunu giyme suraya gitme kimsenin hakki yok buna

Sence de buna artik bir son vermen gerekmiyor mu? Insanlari memnun edecegim diye kendi mutlulugunu yasayamamissin. Kimseyi memnun edemezsin. Artik kendini dusun. Insankara hesap vermeyi birakmalisin. Ailene bundan sonra bana degil ona sorun, bu benim meselem degil onunla konusun deyin
işte ben kimseyle kimsenin arası bozulmasın diye de susuyorum çünkü ablamın eşiyle yüz göz olmuşlardı (ablamın eşininde hataları olmuştu ama ablam o zaman herseyi anlatıp söyleniyodu) daha sonra barışsalarda annemler kötü bildi o yüzden ben aynı hatayı yapmıyorum

Aman hic takma kocan var evin ayri gerisi bos Bende senin gibiydim ama hic takmiyorum valla kim ne diyebilirki evli barklisin kocan dan baska kimse bisi diyemez sana onu yapma bunu giyme suraya gitme kimsenin hakki yok buna
Aynen öyle canım eşimde susuyor ama bazen diyor neden söyleniyorlar bu kadar diye saçma geliyor çünkü onada

Çok şükür bizim ablam gibi sorunumuz yok olmasında bizde eşimle her dk balım gülüm değiliz ama kimse bilmez evde olup biteni. Eşimde şükür ki bu konularda anlayışlı pek takmıyo yaşlarına veriyo yanında yok takı bozmayın aracı satmayın diye konuştular ama takmadı istediğini yaptı oda taksa kafasına hiç iyi olmazdı ama yinede insanın ailesi böyle yapınca herseyden öte insan bakıyo erkek tarafı bile nadir karısıyo böyle işlere kendini çok mahcup hissediyo eşine karşı çok gücsüz kötü hissediyorum

işte ben kimseyle kimsenin arası bozulmasın diye de susuyorum çünkü ablamın eşiyle yüz göz olmuşlardı (ablamın eşininde hataları olmuştu ama ablam o zaman herseyi anlatıp söyleniyodu) daha sonra barışsalarda annemler kötü bildi o yüzden ben aynı hatayı yapmıyorum
Esin koskoca adam. Kendini savunabilir merak etme. Arada uzlasmaci olma rolunu birakmalisiniz. Bu durum yormus sizi belli ki. Annenize bunlari artik bana soyleme, git ona soyle demek cok zor degil. Merak etme yuz goz olmazlar. Esin musade etmez. Zaten esine soyleme cesaretleri olsa esine soylerlerdi, seni arada birakmazlardi. Enistenle yuzgoz olmuskar cunku esine soyleme cesaretleri varmis. Kazanc esimin kazanci, bunu ona soyleyin beni arada birakmayin bundan boyle, yoruldum artik aranizda kalmaktan, koskoca insanlarsaniz kendi probleminizi kendiniz cozun de.

Esin koskoca adam. Kendini savunabilir merak etme. Arada uzlasmaci olma rolunu birakmalisiniz. Bu durum yormus sizi belli ki. Annenize bunlari artik bana soyleme, git ona soyle demek cok zor degil. Merak etme yuz goz olmazlar. Esin musade etmez. Zaten esine soyleme cesaretleri olsa esine soylerlerdi, seni arada birakmazlardi. Enistenle yuzgoz olmuskar cunku esine soyleme cesaretleri varmis. Kazanc esimin kazanci, bunu ona soyleyin beni arada birakmayin bundan boyle, yoruldum artik aranizda kalmaktan, koskoca insanlarsaniz kendi probleminizi kendiniz cozun de.
Kesinlikle doğru anlamışsınız yoruldum yorulmaktan ziyade hasta oldum... geçenlerde bu konu değil farklı bir konudan dolayı canım bir sıkıldı içten baya stres oldum sıktım kendimi inanmazsınız belki 10 gün yataktan çıkamadım her gün başıma dişlerime ağrılar girdi doktor migren başlangıcı olabilir dedi işte stresin sonuçları

Kesinlikle doğru anlamışsınız yoruldum yorulmaktan ziyade hasta oldum... geçenlerde bu konu değil farklı bir konudan dolayı canım bir sıkıldı içten baya stres oldum sıktım kendimi inanmazsınız belki 10 gün yataktan çıkamadım her gün başıma dişlerime ağrılar girdi doktor migren başlangıcı olabilir dedi işte stresin sonuçları
Siz bilirsiniz. Ama anladigim tek sey evliliginizi iki kisi degil maalesef ma-aile yasiyorsunuz. Buna izin veren de sizsiniz
Artik cocuk degilsiniz. Buna izin vermeyin. Kimseyi uzmeyim derken uzulen hep siz olursunuz. Unutmayin siz kaldirabiliyorsaniz onlar da kaldirabilir. Artik cocuk degilsiniz. Evlendiginize gore bir aile sorumlulugu aldiginiza gore kendi kararlarinizi da kendiniz alabilirsiniz. Esiniz de dahil aileniz de dahil kimsenin hayatiniza ve kararlariniza mudahale etmesine izin vermeyin. Insanlarin sizi cocuk yerine koymasina izin vermeyin.
Motor alinir da satilir da. Bu kimseyi ilgilendirmez. Bunu sorun ediyorlarsa esinize kendileri soylesinler. Tabi cesaretleri varsa... soyleyemezler cunku cesaretleri yok. Cunku esiniz neden doye sordugunda gerekceleri yok.
Ayrica kime ne? Para esinizin parasi. Alir da satar da. Sanki kendi motorlari gibi boyle bir hesap sormaya haklari yok.

Aynen öyle canım eşimde susuyor ama bazen diyor neden söyleniyorlar bu kadar diye saçma geliyor çünkü onada
Soyletme kuzum esinde sabirli benimki gibi 😂 kendinize bakin baskalarini bosver senin huzurun herseyden oncr gelir

Motor alip satmanin nesi kotuymus? Bahaneye bak.
Öyle işte eşimde susar susar sonra eskisi gibi olmaz kimsele onunda huyu bu tatsizlik çıkmasın diye susuyorumda napayım kendimi bölcek halim yok gidip hesap sorsunlar ona eşimin kendi parasıyla aldığı motordan şaka gibi

Öyle işte eşimde susar susar sonra eskisi gibi olmaz kimsele onunda huyu bu tatsizlik çıkmasın diye susuyorumda napayım kendimi bölcek halim yok gidip hesap sorsunlar ona eşimin kendi parasıyla aldığı motordan şaka gibi
Birak esin sussun, eskisi gibi olmasin, gitmek istemiyorsa gitmesin. Ailen bu kadar hayatiniza mudahale etmemeyi ogrenmeli. Herkesin de bir hayati var. Kimse kimseden icazet almak zorunda degil motorunu satmak icin. Bunu ille arada kusluk kirginlikla ogreneceklerse oyle ogrensinler.
Ailen oyle bir davraniyor ki kazanclarini esin yiyormus gibi ya da kazanclariyla alinmis da satilmis sanki o motor. Yaptiklari saygisizlik. Insanlarin hayatlarina saygi duymayi ogrenmeliler.
Ben de anneyim. 14 yasinda oglum. O da bir gun evlenecek. Anneyim diye herseyine burnumu sokma hakkim yok. Herkes kendi hayatini yasamali. Eger motor satmak hata ise oglum bunu yasayarak ogrenmeli. Evet ata olarak evlatlarimizin hep yanindayiz ama bu hayatlarina karisma hakki vermez bize.

Birak esin sussun, eskisi gibi olmasin, gitmek istemiyorsa gitmesin. Ailen bu kadar hayatiniza mudahale etmemeyi ogrenmeli. Herkesin de bir hayati var. Kimse kimseden icazet almak zorunda degil motorunu satmak icin. Bunu ille arada kusluk kirginlikla ogreneceklerse oyle ogrensinler.
Ailen oyle bir davraniyor ki kazanclarini esin yiyormus gibi ya da kazanclariyla alinmis da satilmis sanki o motor. Yaptiklari saygisizlik. Insanlarin hayatlarina saygi duymayi ogrenmeliler.
Ben de anneyim. 14 yasinda oglum. O da bir gun evlenecek. Anneyim diye herseyine burnumu sokma hakkim yok. Herkes kendi hayatini yasamali. Eger motor satmak hata ise oglum bunu yasayarak ogrenmeli. Evet ata olarak evlatlarimizin hep yanindayiz ama bu hayatlarina karisma hakki vermez bize.
Kesinlikle ve eminim evlendiğinde de yine sıcak, anlayışlı bir kayınvalide olucağınız kesin. Ne güzel düşünüyorsunuz. Bizim aile birazda şeydir ona buna küser evet küstükleri sebepler gerçekten karşı tarafın hakettiği cinstendir. Kimsenin hakkını yemem ama mesela ben bir arkadaşıma küssem benden önce kinleniyorlar. Ben olsam kızıma nacizane fikrimi söyler arkadaşını gördüğümde yine selamlaşır konusurum büyük olay olmadıkça. Yani demek istediğim herseyi büyütüp olay haline getiriyorlar. E bunda sinirlenen insan kendi kızına tabi öyle davranır. Herseyi yanlış anlamaya aşırı müsait yapıları var eski toprak işte diyorum ama bazende artık çileden çıkıyorum yani

Bu konudan anladığım aileniz dürüst ve namuslu kişilermiş, takdir ettim kendilerini. Keşke böyle insanlar daha çok olsa.

Bu eşinizin bileceği iş, neden bu karşılar, mantık ne..
Sanki adam uyuşturucu satıyor gibi dertlenmissiniz siz de.
Kimseyi kandırmadan para kazanıyor, kötülüğü ne..

Back
X