Sizce nasil davranmsliyim

Anliyorum, o zaman boyle bir durumda sizin de kuzenlerin evinize gelecek olmasini dert etmeniz epey anlamsiz.
Aklıma takin su işte yılbaşından sonra benim doktor kontrolüm var eşim getirip götürüyor beni. Ve arada bizi 15 günde bir ziyaret ediyor. Kuzenler Ankaradan geliyor riskli bölgeden. Yaaaa virüs taşırlarsa diye dusunuyorum. Bizde antalyada yaşıyoruz ama ilçesinde birazdaha riskin az olduğu bolge

Benim düşük riskim olduğu için heyet raporum var, 2 aydır raporluyum. Ablam ev hanımı, birtek abim ise gidip geliyor, oda kendi işi ara ara gidiyor. Abim tüm kardeşleri annemi, babamı bir araya toplamak istedi. Babamın durum ilk zamanki gibi değil hic

Sonuçta abiniz de risk kaynağı ve sizin ve babanızın olduğu eve geliyor.kusura bakmayın ama sizinki biraz da uzum yemek değil bağcıyı dövmek istemek...

Bunu eşinize söylediniz mi?Ne diyor?
Soyledim tuhaf değil mi pandemi donemi dedim. 3 günlüğüne gelmeyi düşünüyoruz demisler eşime, gelene gelmeyin mi deseydim diyor. O kuzenleri k.validemi, k.pederi çok severler sık sık onları ziyaret ederler. Onlar sizdeykem gelelim demişlerdir. Yada k.peder çağırmıştır. Ben zaten kendi evimde olsam kabul etmezdim. Hamile iken hastalık bastırmasınlar, ben yatarken gezmede neymiş derdimde. Şimdi uzakta olduğum için birşey demedim

Sonuçta abiniz de risk kaynağı ve sizin ve babanızın olduğu eve geliyor.kusura bakmayın ama sizinki biraz da uzum yemek değil bağcıyı dövmek istemek...
Abimin kendi işi olduğu için haftada 2 gün ya gidiyor ya gitmiyor. Kendi ofisi 2 Yada 3 saat kalıp işlerini ayarlayıp geliyor.

Tedırgın olmakta haklısınız, ben de Ankara dayım ve cidden buralar cok riskli. Annem arac İle 5 dk mesafemde kardesım de kalıyor, evde duran kadın pozıtıf oldu. Gorusemıyoruz. Babamı da kanserden kaybettim, son evrede sabah cıkar ya da cıkmaz dedıklerınden 8 ay sonra vefat etti. Son 3 haftasında yanında olabıldım. Yasayan bilir, cok zor cok acılı bir süreç ama eşten de bu kadar ayrı kalmak da bilemedim şimdi Kuzenlere bir kere evet demiş artık, bahane bulup gerı cevırmek cok ayıp olur, esınız mahcup olur. Yatıp kalkıp dua edın ki onların bir işi gücü cıksın da gelemesinler. Yoksa elbette su zamanda seyahat her ıkı taraf ıcınde cok cok rısklı. Kayınvaldenızde sızden dolayı oldugunu hıssederse nahoş olur. Kalbınızı bozmayın, belkı de tedbirlere sıkı sıkı uyuyorlardır, dıkkatlılerdır kötü düşünmeyin. Esınıze de yansıtırsanız zaten ayrısınız daha kolay olur kalp kırmak, hıc gerek yok boyle seylere. Sıkı sıkı tembıh edın eşinizi, aynı evde yapabıldıklerı kadar dıkkat edecekler artık.

Konu babanin hastaligi sebebiyle bir arada kaliniyor seklinde acilmadi, dusuk riskim var ailemle birlikte abimlere geldik burada kaliyoruz denildi. Kuzenler soruldu. Bende ister istemez niye ayrisin 2 aydir evinde olmalisina takildim. Babanin hastaligi sonradan dahil edilince de son anlarini yasayan bir baba soz konusu, siz buna mi takiliyorsunuz oldu ister istemez, haksiz da degilsiniz.

Herkes neden farklı evlerde kalıyor? Siz neden kendi evinizde değilsiniz? Abiniz evli mi? Evliyse onlarında bir hayatı var 2 ay misafirlik mi olur, ayıp sulalecek gitmişsiniz birde
Orasi esinizinde evi olduğu icin misafirlerini ağırlayabilir neyinden rahatsiz oldunuz anlamadim.

Not: babanız ağır hastaymış geçmiş olsun..
(Babanız bu durumdayken evinize gelecek misafirimi takıyorsunuz... babanıza odaklanın)

Evet babamın konusuna pek girmek istemiyordum, üzüldüğüm bir nokta. Ama herkes sorunca açıklamak istedim. Ailevi bir nedenden dolayı abimdeyim desem bu sefer eşimle aramın bozuk olduğu düşünülecek. Yada eşimin ailemle gecinemedigi. Sıkıntı bir durum yani

Babamın son zamanları doktorlar tüm çocuklarını görsün dedikleri için bir aradayız
Abim istedi 3 kardeş bir arada olalım diye, babam böyle daha çok mutlu oluyor. Tabi ki biz abimleri de düşünüyoruz ama hem abim gitmemize izin veriliyor, hem de babamın durumu kötüleşti artık. Benim evime gelen misafire neden takildigima da biz burada hastalıkla uğraşırken millet gezmeye gelelim, beraber yılbaşı kutlayalım diyor. Evin hanimi evde yokken. Birde bu pandemi sürecinde Ankaradan gelecekler riskli bölge. Eşim yılbaşından sonra beni doktor kontrolüne götürecek. Ya ona virüs bulastirirlarsa

öncelikle çok geçmiş olsun babanız için çok üzüldüm, baba hassas noktamdır. fakat hepiniz bir evde kalıyorsunuz bu zamanda markete giden bile hatta evden cıkmayan bile korona oluyor böyle düşünüldüğünde korona için istemiyorum demek sizin de yaptığınızın cok normal olmadığını gösteriyor. tabikiii baba konusu ayrı ama düşünceye göre öyle oluyor. bence böyle şeyleri kafaya takmayın siz zaten yoksunuz artık her yer risk altında tek ankara değil. gönünüzü ferah tutacaksınız, sanki siz onların gelmesine koronadan değil de normal olarak takılmışsınız gibi geldi bana. babanıza,sevdiklerinize,bebeğinize odaklanın ve canınızı sıkmayın

Ama konuyu actigin ilk hali gercekten cok anlamsiz duruyor, sen abinin evinde ailenle birlikte, esinin ailesi sizin evinizde esinle birlikte. Olmus 2 ay. Bunu kimse normal karsilayamaz.
Babamin son anlarinda birlikte olmak istiyoruz diye konuyu degistirdigin noktada durum duygusallasiyor. Bu arada ben degisen sebebe ragmen suresi belli olmayan bir zaman kaliniyor olmasini yine dogru bulmadim ama gordugun gibi baba bu olabilir diyenler de cikacaktir mutlaka.

Isin icine baba girince de bu kez senin kuzenleri dert etmen garip durdu konuda bunu da soylemeden gecmiyim :)
Tekrar sifa diliyorum hem sana, hem babana.
Iyi geceler.

Konunuza bu durumu yazmadığınız için yorumları okumadan direkt yorumumu yazmıştım ama yorumların birkaçını okuduktan sonra not olarak ekledim. Babanız için çok üzüldüm..

Evin hanimi yokken tabiri biraz saçma, çünkü eşinizde ağırlayabilir orasi onunda evi.
Corona var ama sizde hepiniz aynı evdesiniz, illaki abiniz veya yengeniz dışarıya çıkıp ise gidiyorlar orda da virüs kapabilirsiniz yani.
Ben evde yokken kimsenin evimde kalmasını istemiyorum demeniz daha gerçekçi olur. Cunku coronadan bahsederseniz eşiniz, 'o zaman sen neden gittin orasida kalabalık, senin icin riskli' diyebilir.

Insanların bizimle birlikte ayni acıyı çekmesini bekleyemeyiz malesef..

Yukarda yazdigim gibi bence suan herseyi bırakıp babanıza odaklanin.

Evet birazda hamileliğin verdiği bir duygusallikla yada alinfanlikla, biz burada hastalıkla uğraşırken kendi derdimiz varken. Milletin biz gezmeye gelecez demesi sinirimi bozdu. Yılbaşını hep beraber olalım demesi sinirimi bozdu. Koronada yine etkisi var bunlarda. Birde evin hanımı yokken gelmeleri. Kayinvalidem var ama sonuçta genede onunda düşünmesi gerek

3 yardımcıya bir tek ben takıldım herhalde
Ey maşallah, siz yokken ne yapıyor 3 yardımcı?
Sizin için mi iş verildi yoksa normal düzen mi bu?

Hayır yük olmuyoruz tadındasınız da, sizle alındıysa işte zaten zorlanılmış demektir.
Öncesinde varsa ise ancak 3 yardımcının hallettiği bir ev düzenine sayamadım ama 6 kişi eklenince işler çığrından çıkmıştır.

bence gerçekten bunları düşünme bile. sonuçta senin babanın rahatsızlığı eşinin kuzeninin çok samimi olduğu biri değil.
empati kurarsak senin iki kuzenin gelmek istese sanırım gelmeyin demezsin yani ben diyemem en azından bilmiyorum da..

Buna mi takildin8z yani. Evet normal düzeni bu evin, abimin evi çok müsait

Buna mi takildin8z yani. Evet normal düzeni bu evin, abimin evi çok müsait
Taktınız eve, evin müsait, büyük 10 oda olması demek durumu kaldırmayı gerektirmiyor, onu diyorum.
Onca insanın işi gücü yemesi içmesi temizliği vs var ya hani ve aylardır devam eden...
Normali 3 yardımcı ise, 2 daha alınmalı ki anca düzen dönsün.
Yani kimseye bir şeyimiz yok tadına girmeyin boşuna, gayet bir şeyiniz var.

Biraz daha düşünmemeye calisiyorum. Yapilan bir iki yorum içimi rahatlatti. Belkide bu konuyu dile getirmem rahatlattı.
Benzer bir durumu Ağustos Ayın da yaşamıştım, o zaman tup bebek tedavisi görmüştüm. Kendi kuzenlerim tatil gelmek istediler müsait değilim dedim. Sağlık sorunum var demistim. Tabi bunu kocam söylememiştim, kuzenlerim tatile gelmek istiyor diye, kendim halletmistim. Antalyada tatil bölgesinde olunca herkes gelmek istiyor. Bu bebek bizim için bir mucize olmuştu. 3 tüp bebek denemesinden sonra kendiliğinden olması. Ama sevincim8zi yasayamadık çok fazla. bebeği öğrendiğimiz dönemde babamın hastalığı ortaya cikti

bende şu an bebek tedavisi görüyorum. bu sıkıntıyı siz yaşadığınız için kuzeninizi geri çevirmişsiniz tabii ama böyle konuları takmayı gereksiz buluyorum. örneğin siz de evde olacak olsanız bu sefer de ben hamile halimle onara yılbaşında hizmet mi edeceğim diyecektiniz. 3 tüp bebekten sonra olduysa cok kıymetlidir o her şey Allahtan. bebeğinize ve babanıza odaklanın. babanızın yanındasınız zaten, yanında olduğunuz günlerin keyfini çıkarın ve başka şey düşünmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…