- 27 Ocak 2020
- 5.986
- 11.612
- 168
- Konu Sahibi NeseKaynagi
-
Niye kalmsın ki.? Gelin yok. Oğlum işten geliyor. Akşamları 1 tabak sıcak yemek olsun kıyafetleri yıkansın temiz temiz giysin diye düşünmüş olabilirler. Ben kalınvalidenin kalmasını yadırgamadım..peki siz abinize geçince kayınvalideler sizde kalmaya neden devam etti. Bi de sizin için gelmişler garip.
Yengenin yerinde olsam al bacim hizmetilerden birini de evine git derdim1 i temizlik 1 i yemek 1 i çocuk bakımı desek. Gerçekten evdeki kişi sayısı arttıkça temizlik 1 er tane daha eklemek gerekir tabi
QBen de bişey sormak istiyorum. Abiniz yengenizle, anneniz babanızla, eşiniz neden sizinle beraber abinizde kalmıyo ? Ayrı olmanız, şu durumda çok saçma olmuş. Madem abinizde kalmaktan başka yol bulamadınız, düşük riskiniz varken ve babanızın son günleriyken eşiniz neden sizin yanınızda değil de evde annesiyle beraber? Bence kuzenlerin gelip gitmesinden ziyade bunu dert edinin kendinize.
Ha bi de yengeniz durumdan rahatsız olsa bile sizi kovacak değilya. Bence o da sesini çıkaramıyo. Yoksa kim 2 ay bu durumu kabul etsin ki
Eşim çalıştığı için kendi evimizde, bizide ziyaret ediyor 15 günde bir.Ben de bişey sormak istiyorum. Abiniz yengenizle, anneniz babanızla, eşiniz neden sizinle beraber abinizde kalmıyo ? Ayrı olmanız, şu durumda çok saçma olmuş. Madem abinizde kalmaktan başka yol bulamadınız, düşük riskiniz varken ve babanızın son günleriyken eşiniz neden sizin yanınızda değil de evde annesiyle beraber? Bence kuzenlerin gelip gitmesinden ziyade bunu dert edinin kendinize.
Ha bi de yengeniz durumdan rahatsız olsa bile sizi kovacak değilya. Bence o da sesini çıkaramıyo. Yoksa kim 2 ay bu durumu kabul etsin ki
:)kadının babası kanser ve abisi hep birlikte kalalım diye kendisi ısrar etmiş, her anı son anı gibi yaşıyordur adam ve çocukları, gerçekten 3 yardımcıya mı takıldınız bu konuda. zor durumda olan bir insana laf sokmak ne kazandırıyor ki.
Başka hangi evde toplanılırsa bu konfor olmayacak, iş başa düşecek tabiiYengenin yerinde olsam al bacim hizmetilerden birini de evine git derdim
Ev evlilten cikmis siginmacilar kampina donmus. Hastalanan herkesi bir eve toplama cabasi nedir yani,biri ölümcül hasta,digeri dusuk tehlikesi olan hamile. Psikoloji kalmaz insanda.
Tabii canim. Herkes musait oldukca git gel yapar,korona da var gerci agir hastayla calisan insanlarin ayni evde olmasi ziyaret etmesi bile anlamsiz ve tehlikeli.Başka hangi evde toplanılırsa bu konfor olmayacak, iş başa düşecek tabii
Allah aşkına onca insanı kim evine toplar şimdi, akıl var mantık var.
Baba mevzusu çok ayrı da, benim bildiğim böyle bir durumda onun evine gidilir, adamın düzeni bozulmaz.
Başka bir evde sığıntı gibi olmasındansa kendi evinde hatıralarıyla geçirilir, hiç bilmediği bir yerde yabancı bir evde değil...
Allah şifa versin, gecinden versin inşallah.Tabii canim. Herkes musait oldukca git gel yapar,korona da var gerci agir hastayla calisan insanlarin ayni evde olmasi ziyaret etmesi bile anlamsiz ve tehlikeli.
Kolonilesmek bizim yurdun insaninin en belirgin ozelligi. Baska toplumlarda asla goremeyiz boyle yasayanlari.
Belli ki var adamcagizin omru. Dusuk tehlikesiyle eszamanli olarak rahatsizlanmis adam,10 belki 20 gun omur bicilmis (hangi doktor Turk filmi gibi su kadarlik omrun kaldi diyor ona da sastim) 2 aydir yasiyor yazik. Belli ki aci da cekiyordur. Allah cektirmesin cok zor ama bu sureci ayni evde gecirmek inanilmaz sacmaAllah şifa versin, gecinden versin inşallah.
Uzun ömrü olsun, doktorları yanıltsın.
E 2 ay olmuş, adamın belki daha ömrü var, 8 ay mı kalınacak anlamadım ben
İsterse saray olsun. Siz , evinize siz yokken misafir gelmesini istemiyorsunuz ama o kadar kalabalık bir şekilde bunca zaman hastalık bahanesiyle gelin evinde kalabiliyorsunuz.Babam çok hasta, kanserin son evresi doktorlar yapacak hiç birşey yok dediler. Evde tüm sevdikleriyle, çocuklarıyla geçirsin demişti. Hatta belki 20 günlük, belki 10 günlük ömrü kaldı dediler. Bunu öğreneli tüm aile beraberiz. 3 kardeş annem, babam abimin evide çok musait
Babam çok hasta, kanserin son evresi doktorlar yapacak hiç birşey yok dediler. Evde tüm sevdikleriyle, çocuklarıyla geçirsin demişti. Hatta belki 20 günlük, belki 10 günlük ömrü kaldı dediler. Bunu öğreneli tüm aile beraberiz. 3 kardeş annem, babam abimin evide çok musait
3 yardımcıya bir tek ben takıldım herhalde
Ey maşallah, siz yokken ne yapıyor 3 yardımcı?
Sizin için mi iş verildi yoksa normal düzen mi bu?
Hayır yük olmuyoruz tadındasınız da, sizle alındıysa işte zaten zorlanılmış demektir.
Öncesinde varsa ise ancak 3 yardımcının hallettiği bir ev düzenine sayamadım ama 6 kişi eklenince işler çığrından çıkmıştır.
Haykirdim ya ama offf dizlerim titrediBir şey anlamadım. Herkes kendi evi dışında bütün evleri geziyor sanki hikayenizde
Ya da kayınpederi hasta olsa ve maaile gelip 2 aydır konu sahibinin evinde kalsalar off off diyorum, bir kişi değil iki kişi değil çünkü.Yoo bende takildim. Tuhaf detaylar ortaya cikiyor konu sahibi istemediği mesajlari alinxa. En basit o 1 yardimciyi abisi konu sahibine yollasa hiç bu sorunlar olmazdi :)
Tersi olsa, adam 3 aydir annesinin yaninda kalsaydi, baba hasta diye, adam linçi yerdi. Vay efendim ölüm hayatin parçasi, insan karisini yanliz birakirmi diye.
Evin hanımı yokken gelemez derken orası eşinizinde evi değil mi? Hem babanız rahatsız siz bunu düşünüyorsunuz alemsiniz. Pandemi diyorsunuz korona diyorsunuz 2 aydır kaç kişi sizde aynı evdesiniz. Abinizin ıkı gün işe gidip gelmesi dışarı temaslı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Virüs bir uzak kaldığın evine ve eşine var size yok sanırımEvet birazda hamileliğin verdiği bir duygusallikla yada alinfanlikla, biz burada hastalıkla uğraşırken kendi derdimiz varken. Milletin biz gezmeye gelecez demesi sinirimi bozdu. Yılbaşını hep beraber olalım demesi sinirimi bozdu. Koronada yine etkisi var bunlarda. Birde evin hanımı yokken gelmeleri. Kayinvalidem var ama sonuçta genede onunda düşünmesi gerek
Çok haklısınız valla kimse kusura bakmasın ama ben babamı kayb ettiğimde 2 ay orda kaldım.ne eşimden ayrı olduğum gözümdeydi ne .her şey yoluna girer de giden gelmez.Kadının babası son günlerini yaşıyormuş hala yengeye yazık, yok kocandan niye 2 aydır ayrısın diyenler var. Baba bu ya... Bir daha asla geri alamayacagi zamanlar bunlar. Derdiniz ne sizlerin de..konu sahibinin de derdi ayrı. Babasını düşüneceğine niye teyze oğulları geliyor diye düşünüyor bir de bu arada. Sıkıntıya bak. Herhalde ben çok duygusalım hassasim diyorum bazen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?