sizce nasıl düşünmem gerekiyor parasızlıkmı yoksa ilgisizlikmi??

konu sahibi arkadaşım, sakın aman üç beş eşya deyip de geçiştirme bu günlerini. aynılarını düşündm yaptım. istediğim hayalini kurduğm gelinliği bile almadım. şimdi nasıl pişmanım var ya. kıymetimi bilmedi takılar yüzünden babamn evine gönderdi. üstüne bi de borçlu çıkarsın yani. sakın böyle olunca kıymetinin bilineceğini sanma. ne gerekiyosa yapsın. yapamıyosa da yol alsın. herkesi seversn sevmek zor değil. ama adam gibi biriyle evlenmek zor işte :)
 


evet arkadaşım herşeyi onlra bırakırsak zorlanmasınlar die düşünürsek ezilen biz oluyoruz benm bugün maaşım yattı sabahda nişanlım buradaydı aldım kartımı gittik kuyumcuya onun yüzüğü 550 bnmki 440 tuttu verdm maaş kartımı çektirdik 400ünü oda tmm dedi ben gerisini hallederim bakalım nası halledecek kafam cok karışıyor dediğim gibi şuan hala nişanlımla sorunum yok ama bu ilgisiz aile evlendkten sonra gelir evime yerleşmeye kalkarsa işte buna dayanamam die korkuyorum bakalım herşeyin hayırlısı zamana bırakıyorum biraz daha
 


canım sözümüzüde aynen öle yaptık aldılar bi yüzük isteme akşamı taktık ve hevesimizden pastamız çiçegimz herşeyimiz vardı kendmz ayarladık yine herşeyi bi nebze nişan gibiydi aynı akşmı tekrardan yapmayalım dedik ya geniş çaplı olsun yada hiç olmasın dedim ben artık ama yapmadıgma şuan pişman olmam gibi gelior umarım ilerdede olmam
keşke bi defa gelip sorsaydılar nişanı ne yapıcaz yada ne yapacaksınız die annesi nişan yaparız gibi kelimeler kullanıordu kardeşimnki olacagı zamanlar bnde ona dayanarak bekledm gelip konuşurlar die ama gelmek bilmediler bnde yapmayalım demek durumnda kaldım işte
 
Son düzenleme:
hayırlı olsun öncelikle.bende yaklaşık 1 yıl önce nişanlandım.birbirimizi çook uzun süre bekledik hemde iki farklı şehirlerde.ailesinin durumu benim ailemden çok iyi değildi.hepimiz kıt kanaat geçinen insanlarız.biz nişanlımla flört ederkende konusup anlasmıstık.herşeyi kendimiz yapıcaz.alyanslarımızı kendimiz aldık.ben onunkini ödedim,o benimkini ödedi.nişanda takılacak bilezik vs. yi nişanlım aldı fakat nişan esnasında anne ve babası taktı.şuan düğün hazırlıkları içindeyiz.beyaz eşya mobilya vs. hepsini ortak olarak alıyoruz.ben yatakodası ve mutfak gereçlerini alıp bi kenara çekilmiorum.bizde herşey her borç ortak.çunku nişanlımın durumunu alım gücünü biliyorum.bence çok da fazla takılma bu konuya.
sözlünün sana verdiği değerden eminsen yüzüğün bohçanın eşyanın ve bunları kız tarafınınmı erkek tarafının mı yaptığının bi önemi yok..
 

gerekirse evliliği ertele. acele etme. burda nişanlının tavırları da önemli. erkekler evlendikten sonra daha aileci oluyorlar. bnmki bildiğin ana kuzusu olmuştu. o fitne fesat anasına laf bile söyletmiyordu benim onca fedakarlığıma iyiliğime rağmen ben istenmeyen taraf olmuştum. kolumdan çeke çeke kaç defa ailesine götürdü sokaklarda sürüyordu yani. bi de böyle bi boyutu var işin.

he yok sana gerçekten sahip çıkarsa toz kondurmazsa o zaman ailesi canavar olsa sorun olmaz biiznillah. dediğim gibi sen nişanlına çok dikkat et. he her tavrına da inanma gözün açık olsun. bizimkinin anası evime ikinci el tül teklif etmişti. ben buna söylemiştim annen böyle böyle yaptı bana onu mu layık gördünz diye. gidip annesine kızdı, ağlamış kadın güya. nişan alışverişinde de annesi kurulmuş gibi sürekli 'ne istersen onu al ne istersen onu al' deyip duruyordu. ben de bizimki ailesine söz geçirebiliyor beni ezdirmiyor sanmıştm. uuuu evlenince neler neler ettiler. annesi bigün oğlumu çok özledim dayanamıyorum filan demişti, komşularla birlikte oraya taşınalım diye alttan alta alıştırıyorlardı beni. ben de merak etme geri vercem oğlunu demiştim verdim geldim geri.

noldu? acıdım acıdım olan benim hayatıma oldu. çok önemli işler bunlar. aman diyim. mesele eşya değil karakter meselesi. bi insanı yemekte, ALIŞVERİŞTE, yolculukta tanıyacaksın
 

bakalım zaman ne gösterecek hayırlısı olsun hrşeyin umarım pişman olacagım şeyler yapmam
 

tek taş yüzüge takıldım ben? O ne zaman alındı? Sana kim verdi ?

Gerisi için sadece ikiniz uğraşıyorsunuz evlenme gibi geldi.

şahsen kendi emekleriyle evlenmişm biri olaraka aileden altın,ev,eşya yada maddi destek beklenmesi bana boş vede tuhaf geliyor.

Ama burada ilgisizlik te var.

ölçüp tartıp değerlendirmek sana ve ailene kalıyor.istenmeyen gelin vakası gibi geldi bana...

Nişan öncesi nişanlın sana teklif ederken tektaş taktıysa ve bu biliniyorsa belki o yüğzden alyans almayı önemsememişlerdir.
Nişanı kız tarafı yapar.sen yapmayalım demişsin.vazgeçmişsin.vs vs ...

Bence senin de adetler gelenekler kime ne düşer konusunda kafan karışık.karşıya verdigin mesaj ailen nişan masrafına bir daha girmesin olmuş.
Belki erkek tarafı da onlar masraf yapmıyorsa biz niye yapalım demiş olabilir?

Yine de gelip aile arasında kısa bir merasimle yüzük takmaları gerekiyor.
Bence baban damat adayını karşısına alıp konuşssun ve sorsun ...

Karışık iş...dilerim çözersiniz...
Kardeşinle kendini kıyaslama ...üzülürsün...
 

nişanı kız tarafı yapar canım, yani sizin konuyu açıp nişanı şu tarihte şurada yapmak istiyoruz demeniz gerekirdi..
 



canım tektaşı söz yapılacagı kararlaştırıldıgı zamn kayınpederm aldı hastaneye gittigimz bi günün dönüşünde 10 dklık bi zamn dilimnde paldur küldür kuyumcuya götürdü bi tektaş begendirdi ve aldı söz akşamıda getirdiler taktık işte

ayrıca herşeyi aile yapsın gibi bi beklentimiz yok zaten bizde herşeymzi kendmz yapmaya calışıoruz taksitlerimiz var ve bunun yüzünden bu konular meydana cıktı daha cok oğullarının kazancıda belli demiolar oglum şu kadarınıda biz katalım madem yüzüğünü al demiorlar yetmedigimz yerde onların el atması gerekmiyormu diorum ben

hemde evet ben yapmayalım dedim ama yapıomusunuz yapmıomusunuz diede bi sorulması gerektiğini düşünüorum ben ve sormadılar sessiz kaldılar onlardan masraf yapmasını da beklemedik ama nişanda bişi takması gerektiği için ses çıkarmadıklarına inanıyorum buda bni incittigi için kalkışmadım böle bişeye onlarında canına minnetmişki bi sormadılar bile...
 

Benim de anladıgım bu...Bu durumda sözlünle açık açık yüzleşmelisin.Size sahip çıkıyorlar mı çıkmıyorlar mı bilmelisiniz.
Demişsin ya gelip evlenince evime yerleşmelerinden korkuyorum.Evet aynen öyle oluyor.
Tek kuruş harcamasınlar,onlar büyük olarak masraf etmesinler,bedava kız alsınlar,güçleri yetmiyorsa dürüstçe gelip konuşmak yerine tınlamayıp kimvurduya versinler ve NİKAH KIYILINCA KAYNANA KAYINPEDER ERKEK TARAFI OLSUNLAR...
Pek çogumuzun başına gelen budur.

O yüzden diyorum ki ne şamın şekeri arabın saçı !
Sözlünle açık açık konuş.Yapılan terbiyesizligin ailecek farkında oldugunuzu ve telafi edilemezse ilişkilerin daima kötü olacagını söyle bakalım ne yapacak.
Ya sana karşı ailesini savunacakktır yada dert yanacaktır.Ne olursa olsun dürüst olmalı ve paylaşmalı.
BU ERKEK MİLLETİ İÇİN AİLESİ NE YAPARSA YAPSIN .'' ÇEViR KAZI YANMASIN '' MODUNDA OLMUYORLAR MI AHHH AHHH..

Ben şimdiki aklımla diyorum ki ne böyle aileye gelin olunur ne öyle sözlüye EŞ,ama sen bizi dinlemeyeceksin,gençsin seviyorsun,yaşayıp ögreneceksin...Allah mesut etsin...
 
hep kız tarafı yıpranıyor evlilik sürecinde
erkek tarafı genelde bencil davranıyor,can sıkıcı bir durum
 
Seninle aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım. Eşimin ailesi paramız yok deyip her şeyi alttan aldı. Uuuuzun bir nişanlılık yaşadım.
Paramız yok deyip evlilik için hiç bir şey yapmadılar, olabildiğince nişanı uzattılar. Ben artık isyanları oynayınca nedense ertesi gün paraları havadan gelmiş gibi evlilik günü belirlendi.
Ailemi bile biz ne yapabiliriz diye nişanlılık süresince aramadılar. Biz de sizin gibi kendi yüzüklerimizi kendimiz almıştık. Evlenirken takılan takıları bile bana aldırdılar, onlar da biz aldık diye koluma taktılar. Bunu aileme bile söyleyemedim.
Ben sustum hep. Yeter ki evleniyim diye. Eşyaların borcu da hep üstüme kaldı. Eşim de sözlün gibi hep sustu, ne ailesine bir şey söyledi ne de çaba harcadı, tek söylediği paramız yok oldu. Sonra ne mi oldu? Evlendik evlenmesine de benim hiç kıymetim olmadı, ne ailesinin gözünde ne de eşimin gözünde. Şimdi de çocuğumla bizi bırakıp gitti. Ailesi bile aramızı yapmak için aramadı. Eşim kendine çok önceden ev tutmuş, kiminle olduğu belli değil. Çocuk da umurunda değil. Hayatını yaşıyor.

Diyeceğim o ki bunlar ailelerin konuşması gereken şeyler, sen girme araya. Baştan yeter ki evleniyim diye herşeye razı olur ve onların yapması gerekenleri de sen yaparsan onlar işlerine geldiği gibi davranırlar, hiç bir sorumluluğu da almazlar, senin de yaptıkların için değerin olmaz, çok afedersin ama enayi olarak görürler.

Sana bir abla tavsiyesi: Şimdiden böyle ise sözlün fazla üzme kendini, yorma da. Olmuyorsa da zorlama. Değmeyecek biri için kendini heba da etme. Baştan nasıl gidiyorsa sonra da öyle oluyor. İnan bana fazla iyi olunca kimse teşekkür etmiyor, senin görevinmiş gibi görüyorlar yaptıklarını. Sana şimdiden bu kadar değer veriyorsa ve bu evlilik için kendini parçalamıyorsa boşver, sen kendini parçalamakla kalırsın. İnan bana evlensenizde bu evlilik için çırpınan da hep sen olursun. İyi düşün, evlenmek için de hiç acele etme. Evlenince boşanmak daha zor. Bitmesi gerekiyorsa sözlü iken bitir. Unutma sadece sen önemlisin.
Sana kıymet verenle hayatını geçirmeni dilerim. Sevgiler...
 

Cok uzuldum yasadiklarina.
Allah sana ve cocuguna yardim etsin, insallah cok cok mutlu olursunuz.
 
Cok uzuldum yasadiklarina.
Allah sana ve cocuguna yardim etsin, insallah cok cok mutlu olursunuz.

Çok teşekkürler. Umarım mutlu olurum, sen de, burdaki herkes de... Ben şimdi boşanma aşamasındayım. Nişanlılıkta kıymetim yoktu, boşanıyorum hala yok. Sadece sevgi beklemiştim oysaki, onu da göremedim. Eşim boşanmada da aynı tavrını koruyor, üç kuruş vermemek için yapmadığı, söylemediği yalan kalmadı. Oysa ben çok birşey istemedim ondan. Oğlum için o da. O ise hala herşey benim diyor.

Sanırım erkek olmak çok kolay: Evlen, küçücük sevgi için hizmetini yapsın karın, sen başkalarıyla da dışarıda egonu tatmin et ve bir gün çocuğunu da bırakıp terk et.
 

Amin cumlemiz insallah.
Boyle insanlardan baska nasil hareket gorebilirdin ki?
Basta bencil, sonda bencil.... Hic sasirmadim dogrusu, Allah korkusu yok.
Insallah donuna kadar alirsin o pisliginde, sorumsuz, ailesine sahip cikmamak nedir gorsun!!!
Bu islerden anlarlar iste bu tipler!!

Allah'im hepimizi iyilerle karsilastirsin insallah.
Icini daima ferah tut.
 
Nan konu sahibi benmiyim


kızlar bayramdan önce ayın 9unda kaza gecirdik oyuzsden neredeyse bir aydır yoktum buralarda 12 gün hastanede yattım sonra raporlu bi şekilde evimde dinlendm şimdi ayın 11ine kadar raporluyum ama patronum yurtdışına cıktığı için çagırdı ve işe gelmek durumunda kaldım allaha şükür toparladım artık daha iyiyim tabi kaafam hala leyla gibi ama idare ediorum oyuzden yorumlarınıza cvpsız kaldım
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…