Benim nişanlım da ailesinden hiç para istemezdi.Bi erkeğin geçipte babasının karsısına para ıstemesi çok zor bana göre,bide çalısıyo yani.Nişan yüzüğü parası diye tutturma nişanlının yapcak bişeyi yok ona kızdığın zaman onu üzmekten başka bişey yapmazsın..şimdi yaşadığınız huzursuzlukları evlennce düşününce insan pişman oluyo keske okadar takmasaydım diceksin..Bohca falan okadar saçma geliyoki evlendikten sonra..Dediğim gibi benim nişanlımda ailesinden hiç para istemedi,yüzüklerimizi bayram alısverisini hep kendi parasıyla yaptı,sıkısmadıkmı cok sıkıstık ama en azından öyle bi babaya ağız eğmemiş olduk..Gelinliğim,gelin arabam en güzeli oldu kredi çekerek yaptı,benmi istedim hayır gitmiş çekmiş krediyi istediklerin olucak dedi..Hiç bi zaman şunu yap bunu yap niye yapmıyolar etmiyolar demedim..Sen keyfine bak bi şekilde yüzük borcuda ödenir..Bide bayramda gelmişte unuttum demişya ona çok şaşırdım ne biçim insan ya böyle bişey unutulurmu hiçç..Evlendikten sonra ona göre davranırsın sende..
Yanlış anlamayında kardeşiniz herşeyi usulüne uygun yaşamış... Siz ise olmayacak bişeylerin peşinde sürükleniyosunuz gibi geldi bana.. Kendi kendinize yüzük takmakta neyin nesi...Madem aileler biliyo yüzüğü senin yada onun aldığı hiç mühim değil o yüzüğün aileler arasında takılması önemli olan... Sonra sizin kardeşinize özenip, sevgilinizede ben nişan istemiyorum zaten demenizde ayrı bi gariplik... Oldu olucak hayatım çeyizini topla evinden git yerleş bari nişanlının evine anladığım kadarıyla bi o kalmış...Siz zorla kendinizi atıyosunuz.. Sonrada kendi kendinize üzülüyosunuz... Kısmetinizi zorlamayın daha fazla hayale kapılmayın ve sadade gelin bence Konu ne aile ne para konu sizin sürekli itekleyerek zoraki kendi kendinizi belirsizliğe atmanız.. Fazla kaptırmışsınız kendinizi..
belkide haklısınız belkide en dogru sözler ama nişanlımşa aram cok iyi ilgisi alakası saygısı herşeyiyle güzel ama çözemedgm anlam veremedgm eksik bişiler var çözemiorum bunu adını koyamıorum ki:44:
herkese merhaba 3 mayıs 2014te düğünüm var nasipse inşallah !!
bu yıl nisan ayında aile arasında isteme ve sözüm oldu nişanda yapacaktık güya ama neolduysa oldu ve yapamadık
sözlümün ailesi gelipte nezamn yapalım nası yapalm nişanla ilgili hiçbişi konuşmadılar ben haziranda yapalım gibi niyetlendm ama buna da yanaşmadılar snra bnm kız kardeşimn istemesi oldu ve onun hemen sonra direk nişanını yaptılar çünkü nişanlısının ailesi usullere göre herşeyi konuştular ve yerine getirdiler ama bnmkiler cok degişik kardeşimn nişan sıralarında bizde yaparız gibi bişiler konuştular ama kardeşimn nişanını yaptıktan sonra bizimkinin konusunu bile acmadılar bnde istemiyorum nişan falan dedim sözlüme zaten kardeşime yaptık (kapının önünde orkestralı güzel ve büyük bir nişan yaptık) bide bnmki tekrar aynı zahmetlerin olmasına gerek yok dedim oda sen istemiosan tmm dedi 19 eylül dogm günümdü ve sözlümün hediyesi nişan yüzüğüydü nese o şeklde başbaşa nişan yüzüklermzi takmış olduk(kimsesiz gibi) ama yüzükleri tanıdık bi kuyumcudan aldıgı için hem belki onun aldıgını begenmem degiştiririz die hemde onun yüzüğünü hoş ben alacagım için parasını ödemeden almış şimdise paralarmızı birleştirip yüzük borcunu ödemeye calışıoruz ama tabi pek mümkün olmuyo bnm taksitlerm var onunda beyaz esya taksidi var zorlanıoruz yani bnde dünakşm sinirlendm ailen hem nişan yapalım demedi hemde yüzüklermzi neden almıolar dedim sen nası para ayarlıcm die ugraşcagına nişan yüzügmü kaynanamla kayınpedermn almasını istiorum ben dedim nie herşeyi biz üstleniorz tüm borçları biz ödemeye calışıoruz dedim hiç bişi demio ben bbamdan alırım öderm senin yüzüğünü dedim artık sende nası ödüosan ödersin bnmkinin borcunu dedim :26:
ailemden alırım demio hiçşbişi demio cıldırıcam tmm ben öderm dedi sadece ama parası yok maası anca yetio velhasıl kelam demek istedigim bu yüzükleri bizim böle dertlenerek ödemeye calışmamız normalmi yoksa gercektende kayınvalide ve kayınpederin mi alması dogal?böle herşeyi gözardı edioruz bunun gibi bi kaç örneklerim var mesela bayramdada bişiler alınıomuş geline erkek tarafından bnmkilerdenn daha tektaş haricinde hiç bişi görmedim 6aydır gecen bayram iç çamasırı falan almış kayınvalidem bayrmda getirircm dedi geldi ve aldıklarımı unuttum ben dedi snrada senin onları koyacak yerin var mı dursun bidahaki bayrama bi iki şey daha alır getiririz dedi resmen bana oysaki kardeşimnkiler her gelişte kaç parca esya getirdiler ona ayrıca nişan bohcasıda öle bolcaydıki mahalleye yayıldı bohcasının güzelligitabi bnm ailemde kardeşime yapılıoda bana yapılmıo die üzülüolardı bnm adıma ne bilim bunlar belki sonradan huzursuzluk yaratırmı yüzüğümü neden almıolar ilgilenmiolar die içim yanıo gercekten
ayrıca kayın pederm emekli ayrıca sagda solda iş oldugu zamn günlük işlerede gidio yani ne olursa olsunn yüüzk alacak 500 lirası vardır heralde deilmi
aynen durumun yoksa elimden geleni yaparım de yani bunu başka bişi isteyen yok buyüzden bnde bunları gözardı edip bu yüüklere devam mı etmeliiym yoksa ortada bi sorun varsa meydana cıkarmalımıyım die düşünüorum çünkü evlendigmde pişman olmak istemiorum yani sen ayrıldın öle deilmi banada neler dediler köyde birlikte oturalım düğünü köyde yapalım esyalarınızı alın ödeyn gibi köyde oturmam dedim düğünü salonda istioruz die aileme sölettm vegalib gldikve şuandada üzerlerine düşeni yapsalar esyalarımı alır kocamla öderm ne var ama şuan süründürüyorlar bizi acaba bu isteksizlıkmı yoksa parasızlıkmı die düşünmeye başladım bnde
cnm olmayınca insanın 500 değil 5 kuruşu bile olmuyo. parasızlık başka şey değil. birde bazı aileler önemsemiyor. yani evladımı dört dörtlük evlendirmişim evlendirmemişim önemli değil onlar için. yapacak güçleri yok gerçekten. ama bunu kafalarına takmaya da gerek duymuyorlar. çünkü alışmışlar buna. para yok yapamıcaz niye kafaya takalım diolar. rahatlık. bazıları da hamallık yapar dört dörttlükte düğün yapar. kişilik meselesi bence. umursamamazlık.
birde evlenmeden nişanlınla para olayına girmeni tavsiye etmem. kendisi çözüm bulmak zorunda. ailesi yapmıyorsa ne yapıp edip o yapcak. bir genç tanıyorum düğünü için 2 işte çalışıyo boş zamanlarında da mısır satıyo. ne yaparsa yapsın giderleri karşılamak zorunda. yapamazsa at nişanı gitsin. çünkü evlenince seni ailesi değil o geçindircek. sende çalışırsın ama öncelikle eşin sorumluluk sahibi olmalı. onu telkin et.
canım çok iyi anlıyorum seni. bende de aynı şeyler olmuştu. evlilik teklifiyle doğumgünüm arasında bir gün vardı. sırf teklif ederken yüzük aldı diye doğumgünümde bişey almadı, yüzük aldım ya dedi. sorun etmedm. nişan alışverişine akşama doğru geldi. büyük ihtimal istediğimizi almaya fırsat bulamayalım diye. ki bulamadık. annem kalsın nikaha doğru bidaha çıkar kıza üst baş alırız dedi. eski kv olur dedi. sonra nikaha yakın haber yolladık eski kv 'biz alışverişi yaptık' dedi. kandırdılar yani. eve ikinci el tül teklif etti. doğru dürüst hiç bişey yapmadılar. ona ne gerek var buna ne gerek var. set bile yapmadılar. en son madem setim yok bi yüz görümlülüğü yaparsın demiştim. tamam demişti. evlendk, alamadım dedi. tmm artık evliyiz alırsn vaktn var dedm. gözleri pörtledi
üstüne bu kadar şeyden kısmama rağmen taktıkları bikaç bilezik için beni babamın evine yolladı ve günlerce aramadı. vermedim inada bindi diye de diğer tüm konular patlak verdi ve sonuç bir iki mahkeme sonra boşanıyoruz inşallah.
iyilikten kesinlikle maraz doğuyor. erkek kadına para harcayacak ki kolay bırakamasın. çok iyi düşün bak, bugünlerin geri gelmeyecek bidaha.
10 hurma bilezik, set, taki...(liste uzar gider) isteyen kizlar var ya, iste onlar deger goruyorlar.
Sen iyilik yapip, "ben bir sey istemiyorum ama tek su olsun" diyorsan, zerre kadar deger gormuyorsun.
Gelde cik bu isin icinden, heriflerde akil var mantik yok.
Insallah tez zamanda bosanirsinizda cokkkkk mutlu olursun insallah.
Allah yardimcin olsun.
aminn canım sen de mutlu olrsn inşallah :)
aynen nefes aldırmayacaksın demek ki bunlara. ben İslami açıdan zorlamamıştım adam bunu kullandı. şimdi arkadaşın konusunda da böyle bi durum sezdim. sanki onun nişanlısı da benimsememiş gibi. ben evlendiğimde hala el kızı muamelesi görüyordum yani bi kolye bile almayı kayıp görüyordu.
Helal olsun o gence!!!
Bu devirde boyle adam gibi adam zor bulunuyor beh
Simdiki erkekler, kiz kostursun, kiz yapsin, herseyle o ugrassin, o kafa yorsun...
Sorumsuzluk diz boyu erkeklerde!!
Sanki Turkiye'de degil Hindistan dayiz, yani erkek kizi degilde, kiz erkegi aliyor.
Gulsem mi aglasam mi bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?