öncelikle hayırlı olsun arkadaşım,allah tamamına erdirsin,sana yaşamış biri olarak nacizhane tavsiyelerim olacak,ben 8 aylık evliyim 7 ay da nişanlı kaldım,biz eşimle büyük nişan istemedik evde olsun dedik tabi hiç birşey yapmayın da demedik,herkes üzerine düşeni yapsın dedik,söz kıyafetimi dahi annem aldı yüzükleri eşimle birlikte aldık kendimiz ödedik,nişanın sonunda düğün yapmaya kalktık yine kılları bile kıpırdamadı,düğün salonumuzu da bütün masraflarıda kendimiz yaptık kendi ailem eşime ağır gelmesin diye salonun yarı parasını biz verelim dediler,önceden çok takmamıştım ama kuzenlerim nişanlanmaya başlayınca içten içe çok kırıldım,geçen lerde kayınvalidemlerde otururken kv de misafirlerin yanında şöyle bir cümle kurdu''valla şimdiki gençler çok şanslı herşeyi hazır buluyorlar''DEDİ ve o anda patladım işte bende dedim ki ''valla kimse kusura bakmasın hiçbirşeyi de hazır bulmadık,kimseden bişey de görmedik herşeyimizi kendimiz yaptık''dedim.cevap bile veremedi.o nedenle boşver yapmasınlar sen nişanlını seviyorsan onla bir ömür geçer diyosan hiç önemli değil,evet başkalaına yapıldığında çok zoruna gidiyor insanın ama eşim herşeye değer benim için,fazla kafana takma ama laf yerine gelince de asla susma,herkes yerini bilecek..umarım herşey gönlünce olur..
Normalde benim bildiğim nişan kız tarafına aittir, sanmıyorum ki erkek arkadaşımın babası nişan yapalım desin? Belki biz gerek görmeyeceğiz nişana, bizim için masraf belki? Ha en fazla nişan yapacak mısınız diye sorarlar? Sizin adetleriniz de nişan erkek tarafına mı ait?
Demekki ailesinden para istemek istemiyor. Finansal olarak bilmediğiniz dile getirilmeyen borçları olabilir ailenin. Adam gitmiş yüzükleri almış belliki sizi mutlu etmek istiyor. Siz bence kayınvalideniz ve kayınpederinize kızıp acısını nişanlınızdan çıkarıyorsunuz. Madem aile olarak ufakta olsa talepleriniz var aile büyükleriniz eşinizin ailesiyle görüşsün. Kendi kendinize kızıp dolup adama patlamışsınız.
keşke kabul etmeseydin böyle sadece kendi aranızda yüzük takmayı..
senin de hakkın sazlı sözlü nişan, aileninde hakkı senin güzel gününde yanında olmak...
düşüncesizlik olurda bu kadarda olmaz kusura bakma...
bi yüzük bile almayacaklarsa ne yapacaklar yani..
bi de şu varki her ne istiyosan şu anda yaptırabilirsin evlendikten sonra "aman içinde kalmasın aman sen üzülme" fln diye kimse kılını kıpırdatmaz..
Ayni yollardan gectim...
Ailesi "zaten evlenirler biz neden ugrasalim" mantigindalar ve bu yuzden hakkettigin degeri goremiyorsun.
O bir yana, bu tur konular aileler konusmalidir, sen ve sozlun degil.
Maddi sorunlari olur eyvallah ama yinede bu isler aileler arasinda konusululur, "maddi durumumuz belli ama elimizden geleni yapar, destek cikariz evlatlarimiza" demeleri yeterli degilmidir.
Ben sadece bunu bekledim, goremedim.
Annemin TEK sarti "ayri ev tutulur"du, bu bile zor geldiki cevap alamadik.
Aileler kaynassin diye taa Istanbul'a gittik, eski sozlumun annesi kaale almayip koye gitti, hey Allah'im ya.
Nisan alisverisi, elbise dikimini yani hepsini ortada birakip donduk evimize.
Ailesi sorumsuzdu, eee oglarida sorumsuz ne diye hayatimi yakayim ki.
Fazla iyilik, iyi degildir bunu cok iyi ogrenmis oldum.
Bu olayda tek uzuldugum yer, ailemin uzulmesi oldu baska hic bir sey degil.
Sen sen ol aileni sakin uzme heleki bir "el oglu" icin.
Hakkinda hayirlisi olsun ne diyeyim.
Allah hepsine akil fikir versin.
bizde cogu seyi kendmz yapıoruz ve yapıcazda ama bi yandan aklım kurcalanıo kv ve kp ilgisiz mi yoksa çünkü durumları olmasa bile samimiyet önemli deil mi yarım elma gönül alma iki sözle ne bilim ben kimse ailesini enayi durumuna düşürmek istemez zaten anlayamıorum artık dogru yanlış karışıo bnde galib
Nerden lafa girsem inan bilmiyorum.benzer durumlara düştüm ben de ..karesi tarafin bi turlu düğün isini konusmamasi sebebiyle 2yil nisanli kalmak gibi surece mahkum oldum.ancak nisanimizdan 1yil sonra düğün konusu acildi üstelik bizim bekledigimizi bile bile.kp hastaligi yurtdisinda ki gorumcemin cocuklarin okulu ne zaman tatile girer sebepleriyle boşa gecen 1yilim..ama suç nisanlimda biliyorum..o ailesine baski yapacakti hadi düğün tarihi belirleyelim diye..
Demissin ki bayramda geline üst bas alinir,haklisin ama şimdiki kv ve kp elini cebine atmiyor ki hic,hepsini nisanlin yapmak zorunda kalacak,butceniz sarsilacak.gecen yil kurban bayramında nisanlim bana dedi ki -kiz tarafina koç hediye ediliyormuş- ona da ailesi söylemiş.yollayalim dedi.sordum parasini sen mi vereceksin,evet dedi.kalsin istemem dedim,biz yurtdisinda yasayacagiz kiralar çok pahali orda lazim olur o para.
Keşke her şey gönlümüzden gecen gibi olsa hic birşey içimizde kalmasa ama karsi tarafta yük sadece sevdigimizin omzuna binince bazi seylerden feragat ediyoruz..ki Altin taki olayina hic girmiyorum bile..
hayır canım tabiki bize ait ve senin tabirinle en fasla gelip nişan olacakmı die sormalarını bekledik kp düğün mevzusunu konusmaya geldiginde adama diorumki nişan tarih olarak nezman düşünüoruz nezamna olur düğün tarihini ona göre kararlaştıralım gibi bişi deidm bana ettikleri laf sen nişanı telaşe etme o olur demişlerdi ve bir daha agızlarından nişan konusu cıkmadı naparsın şimdi
Bizim bohcalarda cok özenli olur, bayramda geline mutlaka kiyafet, parfüm, taki vs. Alinir
Sizin dünürler yüzügü bile ödemiyosa isiniz zor. Onlar konusmadiysa sizin aileniz konussaydi, bizim adetimiz böyle böyle diye.
Bence nisanlinizda arada kalip kendini Kötü hissediyordur, üzerine gitmeyin.
Zaman sonra iliakinize yansir cünkü.
ah ahhh..canım valla boşuna üzülmüşsün :) bende 2011 aralıkta sözlendim 2012 haziranda evlendim.aynı sıkıntıların daha fazlasını yaşıyorduk.ama ben ilk zamanlarda çok üstüne gittim annen neden almıyor ? sen neden yapmıyorsun ? vs vs vs...sonra anladımki kendimi boşuna yormuşum.artık oluruna bıraktım.çünkü karşındaki insanı elinde olmadan üzüyorsun.bırak ister yapsınlar ister yapmasınlar.onlarda kendi şanına göre düğün nişan yaparlar kendilerini gösterirler.az zaman kalmış sakın üzme nişanlını.oluruna bırak.ben nişan alışverişimi yaptım ve kendim ödedim.ama aileme onlar aldı dedim yeterki aralar bozulmasın diye.gelinliğimi yüzüğümü hep ben ödedim.benimde durumum çok iyi değildi ama ortaklaşa yaptık nişanlımla.şimdi yine ikimiz çalışıyoruz ve hala ortaklaşa ödüyoruz herşeyi.iyikide böyle yapmışım.çünkü başına ekşiseydim tartışma olurdu.böyle yaptığım için eşim beni baştacı yaptı çokşükr.sende boşver ve oluruna bırak herşeyi :)herkese merhaba 3 mayıs 2014te düğünüm var nasipse inşallah !!
bu yıl nisan ayında aile arasında isteme ve sözüm oldu nişanda yapacaktık güya ama neolduysa oldu ve yapamadık
sözlümün ailesi gelipte nezamn yapalım nası yapalm nişanla ilgili hiçbişi konuşmadılar ben haziranda yapalım gibi niyetlendm ama buna da yanaşmadılar snra bnm kız kardeşimn istemesi oldu ve onun hemen sonra direk nişanını yaptılar çünkü nişanlısının ailesi usullere göre herşeyi konuştular ve yerine getirdiler ama bnmkiler cok degişik kardeşimn nişan sıralarında bizde yaparız gibi bişiler konuştular ama kardeşimn nişanını yaptıktan sonra bizimkinin konusunu bile acmadılar bnde istemiyorum nişan falan dedim sözlüme zaten kardeşime yaptık (kapının önünde orkestralı güzel ve büyük bir nişan yaptık) bide bnmki tekrar aynı zahmetlerin olmasına gerek yok dedim oda sen istemiosan tmm dedi 19 eylül dogm günümdü ve sözlümün hediyesi nişan yüzüğüydü nese o şeklde başbaşa nişan yüzüklermzi takmış olduk(kimsesiz gibi) ama yüzükleri tanıdık bi kuyumcudan aldıgı için hem belki onun aldıgını begenmem degiştiririz die hemde onun yüzüğünü hoş ben alacagım için parasını ödemeden almış şimdise paralarmızı birleştirip yüzük borcunu ödemeye calışıoruz ama tabi pek mümkün olmuyo bnm taksitlerm var onunda beyaz esya taksidi var zorlanıoruz yani bnde dünakşm sinirlendm ailen hem nişan yapalım demedi hemde yüzüklermzi neden almıolar dedim sen nası para ayarlıcm die ugraşcagına nişan yüzügmü kaynanamla kayınpedermn almasını istiorum ben dedim nie herşeyi biz üstleniorz tüm borçları biz ödemeye calışıoruz dedim hiç bişi demio ben bbamdan alırım öderm senin yüzüğünü dedim artık sende nası ödüosan ödersin bnmkinin borcunu dedim :26:
ailemden alırım demio hiçşbişi demio cıldırıcam tmm ben öderm dedi sadece ama parası yok maası anca yetio velhasıl kelam demek istedigim bu yüzükleri bizim böle dertlenerek ödemeye calışmamız normalmi yoksa gercektende kayınvalide ve kayınpederin mi alması dogal?böle herşeyi gözardı edioruz bunun gibi bi kaç örneklerim var mesela bayramdada bişiler alınıomuş geline erkek tarafından bnmkilerdenn daha tektaş haricinde hiç bişi görmedim 6aydır gecen bayram iç çamasırı falan almış kayınvalidem bayrmda getirircm dedi geldi ve aldıklarımı unuttum ben dedi snrada senin onları koyacak yerin var mı dursun bidahaki bayrama bi iki şey daha alır getiririz dedi resmen bana oysaki kardeşimnkiler her gelişte kaç parca esya getirdiler ona ayrıca nişan bohcasıda öle bolcaydıki mahalleye yayıldı bohcasının güzelligitabi bnm ailemde kardeşime yapılıoda bana yapılmıo die üzülüolardı bnm adıma ne bilim bunlar belki sonradan huzursuzluk yaratırmı yüzüğümü neden almıolar ilgilenmiolar die içim yanıo gercekten
ayrıca kayın pederm emekli ayrıca sagda solda iş oldugu zamn günlük işlerede gidio yani ne olursa olsunn yüüzk alacak 500 lirası vardır heralde deilmi
kardeşinle zamanlamanız aynı olduğu için ister istemez kıyaslama yaparsın benim eşimin aileside çok ilgisizdi ama bu benim için avantajdı. herşeye karışan birimi yoksa kendi haline bırakanmı dersen sıkılmaya asla gelemzdim o yüzden de sesimi çıkarmadım. ama şunu diyebilirim ki kv gerçekten çok iyi bir insan gittimi elinden ne gelirse yapar güler yüzlüdür zaten şu anda bunlar bana yetiyo. hee içnde kalmadımı dersen evet zamanında kızdımda aslında ama geçti bitti
ah ahhh..canım valla boşuna üzülmüşsün :) bende 2011 aralıkta sözlendim 2012 haziranda evlendim.aynı sıkıntıların daha fazlasını yaşıyorduk.ama ben ilk zamanlarda çok üstüne gittim annen neden almıyor ? sen neden yapmıyorsun ? vs vs vs...sonra anladımki kendimi boşuna yormuşum.artık oluruna bıraktım.çünkü karşındaki insanı elinde olmadan üzüyorsun.bırak ister yapsınlar ister yapmasınlar.onlarda kendi şanına göre düğün nişan yaparlar kendilerini gösterirler.az zaman kalmış sakın üzme nişanlını.oluruna bırak.ben nişan alışverişimi yaptım ve kendim ödedim.ama aileme onlar aldı dedim yeterki aralar bozulmasın diye.gelinliğimi yüzüğümü hep ben ödedim.benimde durumum çok iyi değildi ama ortaklaşa yaptık nişanlımla.şimdi yine ikimiz çalışıyoruz ve hala ortaklaşa ödüyoruz herşeyi.iyikide böyle yapmışım.çünkü başına ekşiseydim tartışma olurdu.böyle yaptığım için eşim beni baştacı yaptı çokşükr.sende boşver ve oluruna bırak herşeyi :)
Güzel kardeşim,en başta çok net görmüş oldun ki evlilikte herşey hayallerdeki gibi olmuyor...
Ben sana bir büyüğün olarak şunu söyleyebilirim...
Eş adayın ahlaklı,sorumluluk sahibi,çalışıp evi geçindirebilecek bir erkek mi?
Evet ise evlen.
Eğer eş adayının ailesi senin beklentilerini bu aşamada karşılamıyorlarsa ilerde de seni mutlu edemeyebilirler...
O zaman sen eşinin imkanları ile mutlu olabilmelisin ki evde huzur olsun...
Örneğin :Eş adayının ailesi ona son model araba alabilecekken almıyorsa sende minibüse binersin eğer eşini kabul ettiysen...Eş adayın ailesini zorlayabilir mi?Bana şunu yapın,bunu isterim diye...Sen zorlamasını istersen onu zora sokmuş olursun...
Allah'ın hayırlı evlilikler nasip etmesini dilerim...
bizimde gücümüz yetse bunlar problem olmıcak sanırım ama yetmioki napcaz bilmiorum evet onu üzmek istemiorum ama sıkıntıya girdigini görmekte istemiorum neye yetsin oda kaça bölünsün rahat olsun die takıorum kafamam yoksa takmıcam ama bi çaresine bakıcaz artık bakalım:26:
yüzük olsun dertiniz keşke... nerde oturacaksınız? kira ödeyebilecekmısınız faturalar yemek içmek ....şimdi bile zorlanıyoruz diyorsun ilerde bekleme kv & kp kiranızı ödesın evlilik kolay mı ....ayrıca nişan kız tarafa ait kp den tarih beklemeseydin yapsaydın
gücünün yetmediğini almayın bence.mesela ben bellona almak istedim ama olmadı.moda life aldık :) onun gibi mesela :))) alternatif üretin bolca :)
Canım mobilya nedir ki?
Para varsa gönlümüzün istediği mobilyayı alalım ama para yokken taksit,kredi,kampanya mobilya almak çok tuhaf bir durum...
Bence en doğrusunu yapmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?