sizce nasıl düşünmem gerekiyor parasızlıkmı yoksa ilgisizlikmi??

öncelikle hayırlı olsun arkadaşım,allah tamamına erdirsin,sana yaşamış biri olarak nacizhane tavsiyelerim olacak,ben 8 aylık evliyim 7 ay da nişanlı kaldım,biz eşimle büyük nişan istemedik evde olsun dedik tabi hiç birşey yapmayın da demedik,herkes üzerine düşeni yapsın dedik,söz kıyafetimi dahi annem aldı yüzükleri eşimle birlikte aldık kendimiz ödedik,nişanın sonunda düğün yapmaya kalktık yine kılları bile kıpırdamadı,düğün salonumuzu da bütün masraflarıda kendimiz yaptık kendi ailem eşime ağır gelmesin diye salonun yarı parasını biz verelim dediler,önceden çok takmamıştım ama kuzenlerim nişanlanmaya başlayınca içten içe çok kırıldım,geçen lerde kayınvalidemlerde otururken kv de misafirlerin yanında şöyle bir cümle kurdu''valla şimdiki gençler çok şanslı herşeyi hazır buluyorlar''DEDİ ve o anda patladım işte bende dedim ki ''valla kimse kusura bakmasın hiçbirşeyi de hazır bulmadık,kimseden bişey de görmedik herşeyimizi kendimiz yaptık''dedim.cevap bile veremedi.o nedenle boşver yapmasınlar sen nişanlını seviyorsan onla bir ömür geçer diyosan hiç önemli değil,evet başkalaına yapıldığında çok zoruna gidiyor insanın ama eşim herşeye değer benim için,fazla kafana takma ama laf yerine gelince de asla susma,herkes yerini bilecek..umarım herşey gönlünce olur..

arkadaşım şu an bir yüzüğün parasını veremiyorlarsa ilerisi ne olur..sözlünün ağzını ara acaba senimi istemiyorlar..gerçek ne ise söylesin..

keşke kabul etmeseydin böyle sadece kendi aranızda yüzük takmayı..
senin de hakkın sazlı sözlü nişan, aileninde hakkı senin güzel gününde yanında olmak...
düşüncesizlik olurda bu kadarda olmaz kusura bakma...
bi yüzük bile almayacaklarsa ne yapacaklar yani..
bi de şu varki her ne istiyosan şu anda yaptırabilirsin evlendikten sonra "aman içinde kalmasın aman sen üzülme" fln diye kimse kılını kıpırdatmaz..

Demekki ailesinden para istemek istemiyor. Finansal olarak bilmediğiniz dile getirilmeyen borçları olabilir ailenin. Adam gitmiş yüzükleri almış belliki sizi mutlu etmek istiyor. Siz bence kayınvalideniz ve kayınpederinize kızıp acısını nişanlınızdan çıkarıyorsunuz. Madem aile olarak ufakta olsa talepleriniz var aile büyükleriniz eşinizin ailesiyle görüşsün. Kendi kendinize kızıp dolup adama patlamışsınız.

Normalde benim bildiğim nişan kız tarafına aittir, sanmıyorum ki erkek arkadaşımın babası nişan yapalım desin? Belki biz gerek görmeyeceğiz nişana, bizim için masraf belki? Ha en fazla nişan yapacak mısınız diye sorarlar? Sizin adetleriniz de nişan erkek tarafına mı ait?

Ayni yollardan gectim...
Ailesi "zaten evlenirler biz neden ugrasalim" mantigindalar ve bu yuzden hakkettigin degeri goremiyorsun.
O bir yana, bu tur konular aileler konusmalidir, sen ve sozlun degil.
Maddi sorunlari olur eyvallah ama yinede bu isler aileler arasinda konusululur, "maddi durumumuz belli ama elimizden geleni yapar, destek cikariz evlatlarimiza" demeleri yeterli degilmidir.
Ben sadece bunu bekledim, goremedim.
Annemin TEK sarti "ayri ev tutulur"du, bu bile zor geldiki cevap alamadik.
Aileler kaynassin diye taa Istanbul'a gittik, eski sozlumun annesi kaale almayip koye gitti, hey Allah'im ya.
Nisan alisverisi, elbise dikimini yani hepsini ortada birakip donduk evimize.
Ailesi sorumsuzdu, eee oglarida sorumsuz ne diye hayatimi yakayim ki.

Fazla iyilik, iyi degildir bunu cok iyi ogrenmis oldum.
Bu olayda tek uzuldugum yer, ailemin uzulmesi oldu baska hic bir sey degil.
Sen sen ol aileni sakin uzme heleki bir "el oglu" icin.
Hakkinda hayirlisi olsun ne diyeyim.
Allah hepsine akil fikir versin.

Nerden lafa girsem inan bilmiyorum.benzer durumlara düştüm ben de ..karesi tarafin bi turlu düğün isini konusmamasi sebebiyle 2yil nisanli kalmak gibi surece mahkum oldum.ancak nisanimizdan 1yil sonra düğün konusu acildi üstelik bizim bekledigimizi bile bile.kp hastaligi yurtdisinda ki gorumcemin cocuklarin okulu ne zaman tatile girer sebepleriyle boşa gecen 1yilim..ama suç nisanlimda biliyorum..o ailesine baski yapacakti hadi düğün tarihi belirleyelim diye..

Demissin ki bayramda geline üst bas alinir,haklisin ama şimdiki kv ve kp elini cebine atmiyor ki hic,hepsini nisanlin yapmak zorunda kalacak,butceniz sarsilacak.gecen yil kurban bayramında nisanlim bana dedi ki -kiz tarafina koç hediye ediliyormuş- ona da ailesi söylemiş.yollayalim dedi.sordum parasini sen mi vereceksin,evet dedi.kalsin istemem dedim,biz yurtdisinda yasayacagiz kiralar çok pahali orda lazim olur o para.

Keşke her şey gönlümüzden gecen gibi olsa hic birşey içimizde kalmasa ama karsi tarafta yük sadece sevdigimizin omzuna binince bazi seylerden feragat ediyoruz..ki Altin taki olayina hic girmiyorum bile..

birçok çift gibi evlenirken benimde kırıldığım durumlar oldu.. bizim burada bayramlarda dıdısının bıdısı (uzak akraba) evine gelse bile küçük hediyeler verirler... hele nişanlı çiftse kıyafet alınır... bayramda banada birşey alınmadı. ama eşime bizimkiler kıyafet aldılar... eşimde utandı bayram günü bana kıyafet aldı ...

neyse eskiler aklıma geldi... siz biraz baştan hata yapmışsınız. nişanı kız evi yapacağı için sizinkiler söyleselerdi... sonra hepbirlikte gidip yüzük alırdınız... borçta size kalmazdı... bu süprizmi eziyet mi olmuş anlamadım. söz yüzüklerinizle kalsaydınız keşke... yüzük borcunu ödemekte zorlanıyorsanız, satın gitsin... dert edeceğinize parasını...

Bizim bohcalarda cok özenli olur, bayramda geline mutlaka kiyafet, parfüm, taki vs. Alinir

Sizin dünürler yüzügü bile ödemiyosa isiniz zor. Onlar konusmadiysa sizin aileniz konussaydi, bizim adetimiz böyle böyle diye.

Bence nisanlinizda arada kalip kendini Kötü hissediyordur, üzerine gitmeyin.
Zaman sonra iliakinize yansir cünkü.

parasızlık falan degil bu
terbiyesizlik resmen
madem ogullarını evlendirecekler kız tarafına paşa paşa gidip gerekeni yapacaklar
yoksa ne diye ogullarını evlendirmeye kalkıyorlar anlamıyorumki
tmm nişan kız tarafında olur bazıları nişan masraflarını kız tarafı
bazı yerlerde yarı yarıya bazı yerlerde de tamamen erkek tarafına aittir
madem nişan yapma gibi niyetleri yok ne diye yapacaz dediler senin yerinde olsam kv ve kp sorarım bu soruyu
şimdi nişanlının yüzük parasını ödeyemedi peki siz evlenince nasıl geçineceksiniz
dügün borçları size kalır çünkü

biz herşeyi kendimiz aldık valla yüzük bohça aklına ne gelirse benim ailem üzerine düşen herşeyi yaptı. ama salon parasını da onlara verdirmedim açıkçası iyi niyetli diye enayi yerine koydurmadım ailemi. ama iyi düşün.
sözlünün durumu 500 tl lik yüzük almaya yetmiyosa sonra nasıl evi döndürücek :26:

düğün neyse de nişanı sizin yapmanız gerekiyordu, siz kendi yapmanız gereken şey için yapmayalım demişsiniz nişanlınız da peki demiş,

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nişanı kız tarafı yapar diye biliyorum.
Neden kendi aranızda yüzük taktınız ki?Anlı-şanlı olmasa da ailelerin şahitliğinde olsaydı daha güzel olmaz mıydı?
Kayınpederiniz emekli olduğu halde gündelik işlere de gidiyorsa durumları iyi olmayabilir?

bizde cogu seyi kendmz yapıoruz ve yapıcazda ama bi yandan aklım kurcalanıo kv ve kp ilgisiz mi yoksa çünkü durumları olmasa bile samimiyet önemli deil mi yarım elma gönül alma iki sözle ne bilim ben kimse ailesini enayi durumuna düşürmek istemez zaten anlayamıorum artık dogru yanlış karışıo bnde galib

düğün neyse de nişanı sizin yapmanız gerekiyordu, siz kendi yapmanız gereken şey için yapmayalım demişsiniz nişanlınız da peki demiş,

ben onun ailesi yanaşmadıgı için sinirlenerek yapmayalım dedim sonuçta gelip onun ailesinin konuşması gerekiyordu ama bitürlü buna zahmet etmediler ve olacaksa kardeşimden önce olması gerekiyordu kardeşimn nişanı olduktan sonra tekrar aynı şekilde nişan yapmamnın bi anlamını görmedm gelip yapalım diende olmayınca

seni en iyi anlayanlardan biri benimdir sanırım..bende sözlendim istemeye gelcekler erkek arkadaşımm babam para verirmiki diyoo düşünn.aldığı para anca kendine yetio.bayram geçtii ilk geline kaban alındı geçen yıl ben birşey görmedim.kayınvalideme çıtlatmış benimkii babandan gelince alırız alırsın demiş sonra benimkine sen al dediler.nişan var bu ay sonu.oturmuşlar konuşmuşlarr biz nişanı yaparız ama sen bize geri öde her ay taksitle..zaten ne alıyorki bu çocukta her ay geri alıyosunuz..neden önceki geline tuvalet terliğine kadar siz aldınız düzdünüz önünede bana böyle.valla inan bende aynı durumdayım.soruyorumm o da arada kalıyoo.napayım böyle diyoo.onun durumu kabulllenip ses çıkarmaması daha çok sinirimi bozuo.bende çocuğunuuzum bana neden böyle diyemio sıkıntıyı biz çekiyoruz.bişi oluyo param yok masraf var sıkıntım var.biz doğru çıkıp para düşünmeden bişi yapamıyoruz malesef.valla düşünme boşuna eğer diyosanki evleneceğim sevdiğim adam bu.düşünsemde ayrılmam boşuna üzme düşünüpte tatlı canını boşuna üzülürsün

hem tabi maddi yönden ama hemde calışmayı sevdiginden gidior canım ve bunların sonucundada nişan yüzüğünzü neden alıverelim demiorlar bunu anlayamıorum çözemiorum :26:

ayrıca sözümüz aile arasında gayet güzel olmuştu ozamnda herseyi kendmz ayarladık ne cicegi ne pastayı ne hazırlklarımızı kimse sormadı bile gün bitiminde nişanlım gitti ailesini aldı ve bize geldiler okadar ama güzel olmuştu genede

valla tamda o ikilemdeyim biliomusun :2: şimdi bunları sorun ediorumda sanki düzelecekmi yada yapamıorum diip bırakabilcekmiyim die düşünüorum yada evlendk diorum ya ozamn da onlar baskın gelip huzur bırakmazlarsa diorum cok korkuorum evlilik cok zor bi karar umarım rabbim pişman etmez hiçbirimizi zaten bnmki bi evin hatta sülalenin tek erkegi birasda buyüzden kafama takılıo biz tanışalı 1yıl oldu ozamna kadar calışıp ailesne vermiş hep hiç kenarına atmamış şuan karşılıgıda bu olunca cok zoruna gidio insanın bi ablası var oda evli eniştesi kurs acmak için kp in birikimni aldı kpde bizim nişan düğün olayımız oldugu halde verdi ceremesini biz cekioruz burda şimdide para yok oyunları oynuolar işte vermeseydi damadına verdiysede bizi zora sokmayacak eşit davranmalı yani alt tarafı kızım yüzüğünü alıvereyim diyecek istedigim alttarfı bu :2:
seninde öle sanırım haksızlık haksızlık haksızlıkkkk:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…