sizce nasıl olmalı ? acil fikir bekliyorum

hurmuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
59
1
86
35
İstanbul
arkadaşlar erkek arkadaşım ve ben haziran ayında nişanlanmayı düşünüyoruz. ben öğrenciyim. babam yok. annem çalışıyor ve 4 kardeş okuyoruz. annem nişan yapmak için hazır olmadığını söylüyor. bende yük olmak istemiyorum. ama erkek arkadaşım ve ailesi çok istiyorlar. benim çeyizim falan hiç bir şeyim yok. haziranda okuldan mezun olucam ne iş ne güç.
erkek arkadaşıma annemin durumu yok diyorum ama ne var kız tarafının alacağında dedi. 10 bin kredi çeker alınır dedi. ama kendi babası da yok. annesi çalışmıyor. kardeşlerinden de destek görmeyecek ve birikmiş parası da çok fazla yok. kendi de evlenirken kredi çekecekmiş. ben annen kredi çeksin diyince çok sinirlendim. ben beklemek istiyorum dedim kabul etmiyor. madem o zaman sen ikimiz için de kredi çek dedim. nasıl olsa senin çekeceğin krediyi evlenince birlikte ödiycez ama annem çekerse ben kardeşlerime anneme bu haksızlığı yapamam dedim. sizce ben ne yapmayalım. bencil bir erkek arkadaşım var onu anladım

Evet yaptığı şey tam olarak bencillik. Bence çok güzel bir cevap vermişsin erkek arkadaşına. Bu fikrin arkasında dur. Kabul etmezse etmesin. Ben anneme ve kardeşlerime bunu yapamam, istersen sen çek tüm krediyi, istersen bekle, benim için başka çare yok de. Vereceği cevaptan geleceğini netleştirirsin zaten.

çok teşekkür ederim allah razı olsun. insanlar gerçekten çok bencil. kendisi ablası için kredi çekmişti onu ödedi. şimdi de ablan senin için kredi çeksin dedim. neden ben evlendikten sonra sıkıntı çekicem dedim ama çok sinrlendi.

cok net cevaplar vermissin :)
nisan ve kredi olayı kesinlesirse sizin dediginizden bir kelime şaşmayın.
fakat daha ogrencisiniz...
kendi paranızı kazandıktan sorna evlenirseniz hem daha ozguveniniz yuksek olur hem de adapte olmanız daha kolay.
neden bu kadar acele ediyor ki...?
aileler tanıssın iliskiniz tanımlı bir hal alsın istiyorsa bir soz yapın, 1-2yıl sonra da evlenirsiniz hemen.

ailelerimiz tanıştılar. şubat ayında söz nişan bir olacaktı. fakat annem hazır olmadığını söyledi ve hazirana ertelendi. 1-2 yıl beklemek istemiyor. ben hatta okul bitsin kpss ye hazırlanıyım formasyon alıyım dedim ama kabul etmedi. 2 yıldır zaten görüşüyoruz. 1 yıl daha beklemek istemiyorum diyor. birazda ablaları evlenmesi için sıkıştırıyor anladığım kadarıyla.

çok bencilmiş ben yapacağım varsa bile sırf bu davranışından dolayı ertelerdim benim ailemin fikrine saygı duymak zorunda gereken cevabı vermişsin zaten

Bana sorarsan erkek arkadasin simdiden bile kendini gösterdi. Sorumsuz oldugunu gösterdi. Cesaretmi, cehaletmi bilemedim fakat birikmis para ortada yokken, sen daha okula giderken, nasil evlenmeyi düsünebilir? Ve onun yaninda birde senin annen 4 cocugunu okutuyor! (bu arada annene hayretler içinde kaldim, masallah vallahi! tek kadin olarak çoçuklarini okutmasi, okutabilmesi! ) ve onun kredi çekmesini istiyor? Sanki kredi çekmek çoçuk oyuncagimis gibi.

Dogru söylemek gerekirse degil nisanlanmak, önce iliskini tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim.

benim onunla evlenmem bu durumda anneme ve kardeşlerime sırtımı dönüp onları o borçla yüz üstü bırakmam demek. ben bunu onlara yapamam. biz çok sıkıntı çektik babasız. hep destek olduk birbirimize.

evlilik için acele etme.önce okul sonra iş.evlilik çok daha sonra,erkek arkadaşın gerçekten seviyorsa bekler.beklemezse kendisi bilir.kesinlikle annene kredi çektirme

kendisi bir de polis. haziranda tayini çıkacak ve doğuya gidecek. acele etmesinin sebebi de bu bence. ben şimdi bu olanları anneme anlatamam. evlenmemize izin vereceği varsa da izin vermez bu kredi konusundan sonra. sizce ne yapmalıyım şuan. anneme durumu nasıl izah edebilirim

Aileni bu denli dusunmene hayran kaldim.....
Allah herkese boyle dusunceli evlatlar nasip etsin.....

Insanlar kredi cekip dugun yapabiliyorda nisan yapmak icin niye aynisi gecerli olmuyor. ....
Erkek arkadasinin daha anlayisli olmasi lazim.....
Seni gercekten seven Adam her zorluga beraber gogus gelir. ....

Baban yok, kardeşlerin ve sen okuyorsunuz, annen tek başına hayatını size adamış.
Kusura bakma ama seni annen elin oğlu için mi okutuyor. Biraz mantıklı ol, böyle seviyesiz, bencil anneni borç içinde bırakmayı düşünen ama kendi ailesine gelince dağ gibi arkalarında olan birinden uzak dur.

Ayrıca sana bir abla tavsiyesi.
Hayırlısı ile okulunu bitir, işe gir ve annene maddi ve manevi destek olmadan ne nişanlan ne de evlen.
yarın bir gün senin bu düşüncesiz ve de bencil arkadaşın, evlendiğinizde sen işe girersen, kendi maaşını ailesine yatırır senin maaşına da el koyar.

Yol yakınken dön derim. Annen ne kadar düşünceli fedakar birisi, hayat ona bundan sonra hep gülsün, Allah onun yolunu hep açık etsin. Tek başına çalışarak 4 çocuk okutan anneniz istese sana der ki '' kızım benim maddi gücüm yok madem çok ısrarcılar senle biran önce evlenmek istiyor o 10bin liralık masrafı benim adıma onlar yapsın'' derdi. Dememiş ve seni boş göndermemek için biraz daha erteleyelim diye kendince çare aramış.

Lütfen sen çok mantıklı bir kıza benziyorsun, annene böyle bir damat getirme, yol yakınken ayrıl.
Normal düşünceli bir damat adayı, kayınvalidesinin durumunu bile bile ''10bin kredi çeksin ne var ki'' demek yerine, ''hayatım annen 4 çocuk okutuyor, ben senin anneni geride kalan kardeşlerinle borç içine sokamam, gücümüz yettiğince ben birşeyler yapmaya çalışayım sonra ikimizde çalışırız herşeyimiz olur'' demesi lazımdı.
Bu kafa yapısıyla evlenirsen şunları görürsün '' anneni borca sokar evlenirsiniz, ama eşin olacak bencil kendi ailesine her türlü maddi manevi destekte bulunur, senin de ömür boyu -annemi ve kardeşlerimi bu adam için neden zor duruma düşürdüm, o ailesine böyle kol kanat gererken ben neden böyle yaptım, annemi kardeşlerimi neden maddi manevi sıkıntıya soktum'' diye yer bitirirsin ve eşin ailesine maddi manevi destekte bulunurken çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook kavgalar edersiniz. Demedi deme. istersen annene yazdıklarımı bir okut, gözleri doluyor mu dolmuyor mu bir bak.

serwel hanım benim annem ve kardeşlerimden başka kimsem yok. onlarında benden başka kimseleri yok. biz bütün sıkıntılara birlikte gögüs gerdik. ben onlara arkamı dönemem. inşallah rabbim herkesin fikirlerini bu şekil de kılar.

annen bunları okusa gozleri yasarırdı sanırım, ne kadar dusuncelisin :)
o beklemek istemiyor olabilir ama sen beklenmesi gerektigini dusunuyorsan mecbur bekleyecek...
simdi sana evliligi ertele deriz oyle yapar da sonra ayrılırsanız uzulurum fakat sen de neyin dogru oldugunu biliyorsun zaten,
onun kendi kararlarına seni zorlamasına izin verme.

çok haklısınız. kendi annesi de çalışmıyor ve her ay düzenli para yolluyor. ben yollama asla demem. çünkü o kadının hiç bir gelir kaynağı yok. kendi ailesi ankarada ve şuan bile oraya gittiğinde döndüğünde borçlu dönüyor. eminim bunların ilerde sorun olacağına. teşekkür ederim allah razı olsun sizlerden

Aferin sana. Sakın ailene sırtını dönme. Ne acelen var evlenmek için. Okulunu bitir, bir iş sahibi ol, annene ve kardeşlerine destek ol.

Bir gün iş güç sahibi olunca annene maddi destekte bulun rahat bir nefes almasını sağla.
Sen ''ben sevdiğim erkekle evlenemeyecek miyim'' diye düşünürsen, annenin de karşı cins tarafından sevilmeye ihtiyacı olduğunu ama sizin için herşeyden fedakarlık ettiğini unutma.

Sanki on tl çek diyor nişanda 10bintl de neymiş bizim gibi evde aile arasında yaparsınız çok istiyorsanız 10bintlyi anneniz nasıl ödiyicekmiş acaba

annem çalışıyormuş ya ödermiş. bende senin annen ablaların da çeksin o zaman düğün için dedim. onlar ödesinler. neden ben evlendikten sonra sıkıntı çekeyim dedim. fakat çok kızdı. onun ablaları annesi çalışmıyormuş. bizler gerçekten örneğiz yaşadıklarımızla. inşallah rabbim herkesi düşünceli insanlarla karşılaştırır.

Sanki on tl çek diyor nişanda 10bintl de neymiş bizim gibi evde aile arasında yaparsınız çok istiyorsanız 10bintlyi anneniz nasıl ödiyicekmiş acaba

biz nişanı zaten evde aile arasında yapıcaz ama benim hiç çeyizim yok. 10 bin i onlar için çeksin annen diyor. çeyiz için yani

Amin canım. Şu forumda yüzlerce evli bayan şu veya bu şekilde konu açmış, soru sormuşlar, fikir istemişler ama sen bu yaşından hepsinden çok çok çoooooooooook mantıklısın. O arkadaşına sorduğun sorular karşındaki bencilin nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Boş ver canım, dünyada ki tek erkek o değil. Zaten bu tür düşüncesiz bencil sözlerinden dolayı soğumuşsundur onsan bırak gitsin. ONA DA '' kusura bakma ben de anneme ve kardeşlerime, senin evlatlık ve kardeşlik yapışını örnek alacağım, yollarımızı ayıralım Allah yolunu açık etsin de yoluna bak. Hem unutulmayacak özlemle anılacak karakterde bir erkeğe de benzemiyor.

Ayyy canım benim ya, sen de annen de kardeşlerinde hep mutlu olun Allahım sizi kimseye muhtaç etmesin, kötü insanlarla karşılaştırmasın. AMİİN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…