Sizce ne yapmalı ?

goldberry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
1.151
850
123
selam kızlar . ben 20 yaşında , üniversiteye hazırlanan bir genç kızım. Erkek arkadaşım 24 yaşında ve üniversitede son sınıfa geçiyor bu sene. İlişkimiz 2 yıla yaklaştı ancak henüz adı konmamış bir ilişki söz konusu. Neden mi derseniz. Aileler tanışmıyor , ortada ne bir isteme meselesi ne de bir söz konusu var. Ben aidiyet duygumu kaybetmeye başladım ve çok bunaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum erkek arkadaşım ise daha zaman olduğunu söylüyor. Ancak ciddi bir adım atmazsak zaman daha yavaş ve sancılı geçecekmiş gibi geliyor. Sizce ne yapmalıyım ???? :idenur::

beni böyle sabırsız yapan yine o. çünkü lafta her şey güzel ama uygulamaya gelince vakit daha erken. bir kız böyle sözler duyup etkilenmemesi mümkün mü ?

Seni kaçıracak biri mi var yoksa?
Bekle daha hazırlanıyormussun, okumuyorsun bile
Yani tuhaf geldi açıkcası kaç yaşındasın allaseen?
Evlenenlerin başı göğe mi erdi?
Bayram kınası sanmayın ya şu evliliği!
Hele bi oku git bi üniversite gör ondan sonra ben saf mıyım da evlenecektim dersin. herşeyin vakti zamanı var yahu..

ben arkeoloji bölümünde okurken tanışmıştık zaten. 2.sınıfa geçtiğimde bıraktım ve hazırlanmaya başladım. üniversite ortamını hazırlık + 1. sınıf okuyarak az da olsa (2 yıl) gördüm.

ailelerin erkenden tanışması bence iyi bişey değil, düşünsene sizin evlenebilmenize en az 5 yıl var ve şimdiden aileler tanışıyor.. eee sonra ne olacak günün birinde annesi senin annene bi laf sokacak ondan sonra aileler arasında tatsızlık başlayacak o oğlunu dolduracak senin annen seni olan güzel ilişkinize olacak, ailelerin tanışması demek konuşan ağızların çoğalması demektir bunu da unutma.

henüz hayatın zorlukları omuzlarınıza inmemişken şu hayatın tadını çıkar güzelim. zamanı geldiğinde hala bu çocukla berabersen o zaman gelirler seni isterlerde evlenirsin de şimdiden düşünme bunları..

Arkadaşınızı huyunu vs bilemem,o konuda probleminiz yoksa şayet,bence boşuna dert ediosunuz. Hem çocuk haklı. Siz yeniden eğitime başlıosunuz o okulu bitirecek askerlik yapacak meslek edinecek..
Sizin yaşlarınızda ben de öyleydim şu an 5 yaş büyüğüm sizden ama 5 yılda ne fikirler değişiyo tahayyül bile edemezsiniz.Öğrenciliğin tadını çıkarın

Tam olarak emin olsam sizce sormak yerine 'taktik' uygulamaz mıydım ? İlginiz için teşekkür ederim , düşüncelerinize saygı duyuyorum. Evlenmek meraklısı da değilim fakat ad konmaması beni rahatsız ediyor.

Böyle bir karar vermek için henüz çok erken.
Zaten her uzun ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir kural yok.
Daha 20 yaşındasın,henüz okula başlamamışsın bile.
Erkek arkadaşın daha mezun olacak,askere gidecek,iş bulacak...Hem belki eğitimine devam edecek kimbilir ?
Senin canın sıkılıyor galiba.Evlilik hiç eğlenceli değil,söylemiş olayım.

Son düzenleme:

Evet ne hikmetse zaten bu 20 yaşına girmemle bu sıkıntılı düşüncenin kafama girmesi bir oldu. Yaşımdan da kaynaklandığına eminim.

normalde üniversite son sınıfta olan ya da bitirmek üzere olan bir erkek evlilik fikrine pek uzak durmaz yani en azından benim çevremde böyle ama iş askerlik v.b durumları en önemlisi sizin yaşınızı göz önünde bulundurursak çok erken.adının konulması meselesinde haklı olabilirsiniz.bunun için bir adım atıp ailenize inceden inceye açabilirsiniz bu konuyu bence

cnm aynı durumdayız tek fark ben 19 yasındaaym o 23.bende bu sene hazırlanıyorum,onunki bu sene bitiyo .ben başlarda hiç açmazdım bu evlilik konusunu o açıncada hiç yorum bile yapmazdım.şimdi ben bikaç kere açtım hemde evlenelm adını koyalım şeklinde değil evlensek şöyle böyle diye farkettmki artık o hiç açmıyor.emin oldumki bu konuda sen hiç konuşmıcaksın yoksa ilgileri gidiyor bu konu hakkında bizimde şuan evlenmemize 4 sne faln var hatta 2 senelık okursan bıtnce evlenrız faln diyodu ama ben knusmaya başlaynca baktım o geri durmaya başladı artık hiç konuşmuyorum ortamda knu açılıncada hiç ilgilenmiyorum böylece onun ilgisini çekiyor

yaşın henüz çok küçük...
evliliğin yaşı yoktur gerçi,insanın kendini o sorumluluğu almaya hazır hissetmesiyle alakalı aslında.
fakat sen hazır olsanda erkek arkadaşın hazır değil(okul,askerlik,iş,birikim..)...bu nedenle ciddi bi adım atsanız bile uzun bi süre bekleyeceksiniz mecburen...
KK yı biraz incelersen görürsün,işin aileyle tanışma boyutuna varınca nasıl değiştiğini...
yeri geliyor burda arkadaşlar bu evrelerin zorluğunu yaşadıkları örneklerle anlatıyorlar...
kendinizi,bu tür şeylerle tatmin etmeye çalışmayın...eğer szi birbirinizi seviyorsanız,aileler ha şimdi öğrenmiş ha 2 3 sene sonra ne farkeder?o yüzük parmağınıza ha şimdi girmiş ha 2 3 sene sonra?
bunlar olsa sevginiz daha mı artacak...ya da olmasa sevginiz daha mı azalacak...?hayır
ailelerin tanışması sizin kesinlikle evleneceğinizin,artık birbirinize ait olduğunuzun kanıtıda değil?ki nişanlanıp ayrılan çok kişi var....
eğer sevginizin büyüklüğüne inanıyorsanız,bekleyin derim...

Ne bu acele gerçekten evliliği kaldırabilecek öncelikli maddi anlamda sonra da olgunluk ve kendini geliştirme anlamında her yönüyle hazır mısınız ikiniz de? Bunu düşünün derim öncelikle. Yoksa herkes illa uzun süre birlikte olduğu insanla evilik hayali kurar ama şartların olgunlaşmasını da beklemek gerekir bazen.

bence yaştan daha önemli bir konu war o da erkek arkadaşının kendini hazır hissetmemesi..sen ne kadar istesende şuan adı konmş olsa dahı erkek arkdşnda onu yurutucek fedarlık ve azim olcagnı sanmıorum.çünkü hazır deil ki buna..adı konsa nişanlansanız herşey daha zor olck emin ol..2 sene çok uzun bir zaman değil acele etme.bırak erkek arkadaşın kendini hazır hıssetsin o sana soylesin.o zaman herşey daha güzel olur inan..

adını koyunca ne değişecek daha okul iş derken en az 4yıl iki aile ve iki genç hep muhattap olacak bence çok zor geçer bu süreç o yüzden hiç bulaşma pişman olursun süre uzadıkça gerginlik oluyor bide aileler resmi durumdayken dahada çelişkili olabiliriçinden çıkamayabilirsin o yüzden bence sakın şuan konuşma evlilik falan hem üniversite okumuş biri olarak fikrimi belirteyim okuldaki nişanlı olanlarçok sorun yaşardı erkek arakdaş başka nişan söz başka hem öğrencilik hem gelinlik yapman gereken durumlar olacak bence hiçgerek yok

acele etme bukadar erkek arkadaşın haklı ..söz ,nişan olsa çok mu rahat edeceksin? bu yaşında daha büyük sorumluluk altına gireceksin .......ona daha çok ait olduğunu ya da ona sahip olduğunu böylemi hissedeceksin? şu durumda bana göre de zaman gerekli sevgilinin üstüne gitme bırak o seninle evlenmek istesin ..bunlarla kafanı doldurma dersine çalış iyi bir yer kazan ki okuyup meslek sahibi ol evlilik sonra nasılsa olur duygusal davranma ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…