Sizce ne yapmaliyim 🙄

Verme guzel kardesim verme! Yuz bulurlarsa astarini da isterler hayir veremem bitti. Bu sebeple sana kizacaklarsa, kotu olacaksan birak kizsinlar. Boyle terbiyesizlik mi olur ya gecsinler onu. Ayrica sana ait bir sey icin kimseye aciklama yapma zorunlulugun yok.
Çok haklısınız vermiyecem kesin karar verdim şuan bende gencim yeni evliyim altınlarını takmak istiyorum dicem memlekete gidecem benim akrabalarim laf eder dicem

İstemeleri çok tuhaf olmuş. Teklifin gayet mantıklı ve iyi niyetli. Ayrıca 6 tane çok bu zamanda. 2 sen, 2 de diğer elti versin.

Canım kaynının hıc mı bırıkıntısı yok kendı dugunune katkısı olsun. Ayrıca aıle ıcı alınan borc verılmıyor. Sen ne kadar versen o kadar daha ısterler. Kaynın yapsın herseyı de dısardn beklemesın. Ayrıca yenı gelınsın hıc hos degıl ıstemek madem yapacaklar gerı es dostan ıstesınler.

İstemeleri çok tuhaf olmuş. Teklifin gayet mantıklı ve iyi niyetli. Ayrıca 6 tane çok bu zamanda. 2 sen, 2 de diğer elti versin.
Iste diğer eltime 6 bana 10 bilezik aldılar düğünüm de ve bu kızın ailesi diyor ki diğer gelinlere ne yapıldıysa benim kızımada aynisi yapilacak. Ama karar verdim vermiyecem

Canım kaynının hıc mı bırıkıntısı yok kendı dugunune katkısı olsun. Ayrıca aıle ıcı alınan borc verılmıyor. Sen ne kadar versen o kadar daha ısterler. Kaynın yapsın herseyı de dısardn beklemesın. Ayrıca yenı gelınsın hıc hos degıl ıstemek madem yapacaklar gerı es dostan ıstesınler.
Burda kaynimi suclayamam bence kaynimin haberi bile yoktur cunku kendisi bize kiyamaz istemeye cok yuregi yanar kardeşine el üstünde tutar bende kendisini çok severim ve sevdiğim için nişanı yapmak istedim ama bu kararı fazla oluyor canım çok sıkıldı bu aksam

Ben de yeni gelinim, yerine konmasi kim bilir kac sene alicak. Benim kolum bosken bir baskasi benim bileziklerimi takacak. Mantiginiza yatiyor mu hic deyip vermeyin. Verirseniz geri alamazsiniz ve bu durumda ister istemez icten ice eltinize karsi kin bile tutabilirsiniz durduk yere iliskiniz zedelenir. Esiniz de arkanizdaymis. Vermeyin derim.

Iste diğer eltime 6 bana 10 bilezik aldılar düğünüm de ve bu kızın ailesi diyor ki diğer gelinlere ne yapıldıysa benim kızımada aynisi yapilacak. Ama karar verdim vermiyecem
Her dönemin şartı başka tatlım. Sana 10 takıldığında altın bu halde miydi? Gelinin annesi oğlunun evleneceği kıza 10 bilezik takabilcek miymiş?

Yok artık nişanı yapmışsınız daha önceden borçlulular tekrar 3 bilezik istiyorlar yüz değil astar değil baya iğne iplik istemeye geçmiş olay Sakın vermeyin

Bence kv kp 15 bılezık alacaktı ucunuze de esıt beser verecektı bırıne 6 bırıne 10 dıgerıne yok 😁 olmadı bu ıs. Dıyelım evleneceklerı kızın aılesı bırı 10 ıstedı bırı 5 bırı 6 herkes kendı esının fazla ıstedıgını damat yapacaktı adıl olmadı bu ıs sona kalan dona kaldı😁😁

Ben verirdim,vicdanım sağolsun. Rahat ettirmez beni ama sen verme.
Benimde vicdandan ötürü sorup fikrinizi almak istedim ve cevapları biliyordum tahminen. Sadece vicdanımı yumuşatmaya çalışıyorum. Çünkü kaynimda bizim düğünümüz de yardımcı olmuştu ama ben elimden gelenin fazlasını zaten yaptığımı düşünüyorum

Back
X