Sizce ne yapmaliyim 🙄

Bana 10 tane takıldı eşim aldığı için beni araya koymadılar ama diğer eltime ne kadar alındıysa o kadar istiyorlar ve kızda hiç düşünceli davranmıyor sonuçta o zorluğu evlendikten sonra o çekecek borç harç derken herşeyden kısmak zorunda kalcak
Ihtiyac degil sadaka degil bacim bosver bence sen de kalsin

Kisacasi kaynim evleniyor ve geline takmak için benim altınlarımı istiyorlar
Verme tabiki!! Ben onları sattım de veya ailenden birine verdiğini söyle, gerçeği eşin bilsin yeter, yoksa hep başına kakarlar, kendimden biliyorum eşime takılan takılar alındı bileziklerimi ve bana takılanları vermedim savaş çıkardım resmen, şimdi eşime takılanları isteyince kendi paramız için yalvarıyoruz paramızla rezil oluyoruz aç gözlü oluyoruz yaranamazsınız yani

Verme tabiki!! Ben onları sattım de veya ailenden birine verdiğini söyle, gerçeği eşin bilsin yeter, yoksa hep başına kakarlar, kendimden biliyorum eşime takılan takılar alındı bileziklerimi ve bana takılanları vermedim savaş çıkardım resmen, şimdi eşime takılanları isteyince kendi paramız için yalvarıyoruz paramızla rezil oluyoruz aç gözlü oluyoruz yaranamazsınız yani
Iste öyle bisey diyemem çünkü altın sevdiğim için sürekli takıyorum ve bugünde kolumdaydilar. Ama vermek istemediğimi açık açık soylicem karar verdim

Kızlar benim bir kaynim nişanlı tatilde düğünü olacak ve bu en büyük kaynim biz kucuguz kaynanam güle kaynim bakıyor ve kaynimin nişanıni biz yaptik daha dogrusu yapmak istedik buraya kadar sorun yok. Bugün kaynanam ve kayınbabam bize geldiler ve bileziklerimi istediler gelini takmak için alamıyorlarmış durumları düzelince geri yerine koyacaklarmış bende dedim ki diğer eltimden de alalım o zaman 3 ben vereyim 3 o versin yanaşmadılar pek. Bende yarına kadar düşünmek istiyorum dedim eşimin fikrini aldım sen bilirsin onlar senin dedi ama ne yapım bilemiyorum yerine koymaları en az 3 4 yılı bulur biliyorum çünkü kredi ödeyecekler. Karar veremiyorum sizce hepsini vermeli miyim bende daha yeni gelin sayılırım 1.5 sene oldu evleneli
Ben borcu vs kim olursa olsun geri vermeyecek biriyse vermem. Aileye ihtiyaca mukabil tabiki veririm ama bence bu ihtiyaç değil evlenecek olan kayninizin nişanını yapmışsınız nişan süresini uzatsinlar damat bey biriktirsin alsın ya da güçleri neye yetiyorsa onu yapsınlar. Bu durum bana mantıklı gelmiyor . Madem yapabileceklerini düşünüyorlar şimdi ellerinden ne geliyorsa o kadarını yapsınlar ilerleyen zamanlarda ona eksik aldıklarını düşündükleri şeyleri alsınlar. Bu durum ihtiyaca mukabil değil elzem bir durum değil. Durumu güzelce açıklayıp kendi altinlarimi vermekten yana olmadığımı belirtirim. Damada istiyorsanız gücünüz de varsa ekonomik olarak yardım edebilirsiniz ama evlenecek adam da elini taşın altına koyacak yok öyle aileleri zora sokmak falan.

Kızlar benim bir kaynim nişanlı tatilde düğünü olacak ve bu en büyük kaynim biz kucuguz kaynanam güle kaynim bakıyor ve kaynimin nişanıni biz yaptik daha dogrusu yapmak istedik buraya kadar sorun yok. Bugün kaynanam ve kayınbabam bize geldiler ve bileziklerimi istediler gelini takmak için alamıyorlarmış durumları düzelince geri yerine koyacaklarmış bende dedim ki diğer eltimden de alalım o zaman 3 ben vereyim 3 o versin yanaşmadılar pek. Bende yarına kadar düşünmek istiyorum dedim eşimin fikrini aldım sen bilirsin onlar senin dedi ama ne yapım bilemiyorum yerine koymaları en az 3 4 yılı bulur biliyorum çünkü kredi ödeyecekler. Karar veremiyorum sizce hepsini vermeli miyim bende daha yeni gelin sayılırım 1.5 sene oldu evleneli
guvendigin insanlar mi? sozunde dururlar mi?

Uzulecek biri varsa o da sizsiniz. Esiniz bu durumunaza uzuluyor mu ki siz esinize uzuluyorsunuz?
😂 kesinlikle katılıyorum. Giden gelmez. Durumlarını karşı tarafa anlatsınlar. Ona göre çözüm bulsunlar madem. Sizlik bir durum yok ortada. Sizin sorununuz değil yani. Bu kadar düşünmeyin çözümü onlar bulsun.

Saçmalığa bak ya senden alıp ona mı takacaklar ilk defa duydum böyle bişy sakın varmeyin 3 4 yıl değil hiç gelmicek onlar yerine hem bu sürede sizin bi ihtiyacınız olamayacağı ne malüm vermeyin asla

Eşinizin ebeveynleri ne kadar güvenilir? Mesela ben versem gerçekten öderler. Sadece sizden istemeleri de sizi diğer eltiden daha samimi görmeleri olabilir. Hemen kullanılma olarak değerlendirmeyin. Bunu bu kadar sorun ettiyseniz sadece 3 tane verin. Üstünü mecbur diğer eltiden tamamlayacaklar.

Valla bana 4 bilezik takıldı 4 ünüde eşim yaptı nişanlıyken, kaynınız neden yapmıyormuş? 6 bilezik çok değil mi? Çok sinirleniyorum çok, eşime takılan altınlar alındı asla alınmayacak dendiği halde, aylarca konuşmadım, birde utanmadan kv para için mi diyor, yok dedim insana asla alınmayacak diyip hırsız gibi kaşırınca öyle oluyor dedim, hala haber yok! Hele ki benden istesinler oh bahanem olur bidaha hiç görüşmem! Verme şakın!

Saçmalığa bak ya senden alıp ona mı takacaklar ilk defa duydum böyle bişy sakın varmeyin 3 4 yıl değil hiç gelmicek onlar yerine hem bu sürede sizin bi ihtiyacınız olamayacağı ne malüm vermeyin asla
Aynen hem çocuğum da oldu 6 aylık bir oğlum var bu altınları onun geleceği için kullanmak istiyorum boş yere gitmelerini istemiyorum hepsi eşimin emeği çalışıp didinip kendi aldi hepsini ve kaynanam gülün bize hiç bir faydası olmadı. Vermek istemediğimi açık açık soyleyecem

Sakin sakin sakin... Boyle bi hata yapmayin o bileziklerin arkasindan cokkk goz yasi dokersiniz onlar sadece sizin nerde gorulmus verilenin kolay alindigi gerekirse kredi ceksin baskasindan borc alsinlar.Siz bide ne guzel vicdanli davranip secenek sunmussunuz ama yazik edersiniz yarin bir gun unutulur sizde kalirsiniz eliniz bombis

Teşekkür ederim öyle yapicam karar verdim kendi hakkimi kimseye vermicem. Ve benim bileziklerimi de eşim kendisi aldı kaynanam gülün tek bir yardımı bile olmadı bize bu gelin için bu kadar cabalamalari da zoruma gidiyor açıkçası

Hele ki bu sebeple sakın vermeyin..Sıkıntı çıkaracak biri varsa o da sizsiniz madem diğer eltiye 6 tane takıldı size hiç takmamislar gibi birsey..Birde görümcenizin üslubu zaten çok terbiyesizce..İşte yarın öbür gün sıkıntı olmasın diye verdiğiniz altınları istediğiniz zaman onların durumu yok yeni gelin taksın sizin durumunuz iyi kendinize alın diyecekler..Bu hiç değişmez..borç verirken her zaman iyi olursun ama isterken senden kötüsü olmaz..İleride bu insanlar için huzurunuzu kaçırmaya degmez gerçekten..eşiniz de size destek oluyorken resti çekin..Gerçekten hani bir söz vardır deveye diken yaranıyor....gibisinden devamını soylemeyeyim ama olay tam da bu..Siz altınları vermiyorsunuz diye kötü olacaksınız ama durumları olmadığını bildiği halde 10 bilezik isteyen gelin herkesten iyi olacak..Vermeyin kesinlikle..

Hayır. Düğünde takılan tüm hediyelikleri aldırlar ve 2 ay sonra vericez dediler 1.5 sene oldu hala ses yok
oz qman 1 tanesini bile verme.Sozunun eri insanlar olasalar verirdin durumlarinin toplayinca verirlerdi ama bu insani kullanmak olur esinle konus daha once sozlerinde durmadiklarini o yuzden vermek istemedogini soyle

Valla bana 4 bilezik takıldı 4 ünüde eşim yaptı nişanlıyken, kaynınız neden yapmıyormuş? 6 bilezik çok değil mi? Çok sinirleniyorum çok, eşime takılan altınlar alındı asla alınmayacak dendiği halde, aylarca konuşmadım, birde utanmadan kv para için mi diyor, yok dedim insana asla alınmayacak diyip hırsız gibi kaşırınca öyle oluyor dedim, hala haber yok! Hele ki benden istesinler oh bahanem olur bidaha hiç görüşmem! Verme şakın!
Vermicem canım karar verdim. Sana yapılan banada yapıldı ve hala ses yok 🙄😁

Back
X