Sizce ne yapmalıyım insana sevapta lazım değil mi ?

bende bunu para için değilde gönülden yapma taraftarıyım hatta koruyucu aile şartlarını bile araştırmıştım... şuan küçük bir bebeğim var bakalım ilerde allah nasip ederse yuvasız bir bebeğin yuvası olmak isterim... hemde çok...

sevap kazanmak istiyorsan bir çocuğa heleki terk edilmiş bir çocuğu hiç bırakmayı düşünmemelisin...

yorumları henüz okumadım ama siz sokaktan kedi köpek almıyorsunuz bir yavru bir melek alıyorsunuz (ya da almak istiyorsunuz)

ewt ben de çocukların yetimhane yerine sıcak yuvada yetişmesinden yanayım ama böyle değil.
size istediğiniz an hemen çocuğu verecekler mi sanıyorsunuz bunun için yıllarca bekleyen insanlar var. hem de bir ömrünü ona vermeyi düşünen insanlar. "evlat edinenler lütfen duygularınızı paylaşın" topiğini bir okuyun isterseniz ne kadar yanlış yaptığınızı görün..
ordaki değerli anne adayları ne akraba dinliyor ne çevre dinliyor. öz anneden daha öz olabiliyorlar.

eğer içinizde az da olsa merhamet varsa o çocuğu geri vermeyi gönlünüz istemez zaten.

devletin para ve sigorta uygulaması iyiymiş ama keşke bu uygulamayı japon balıkları için falan yapsalarmış. hem fanusta yaşarlar ayak altında dolaşmazlar hem de çok uzun yaşamazlar. bi de geri vermekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Sizin için çocuk evlat edinmek bence uygun değil.
Siz çevrenizin akrabalarınızın lafından çekinecek.. o ne der bu ne der zihniyetindesiniz
Bunun altından kalkıp üstesinden gelemezsiniz.
Bu evlada sahip olmak isteyecek insanlar son derece kendine güvenen etrafı çevreyi aşmış insanlardır.

Yazık vallahi Allah biran once alacagınızın cocugun hatırına size bir evlat nasip etsin inşallah da siz o yavrucagın gunahına girmeyin..

Kendi çocuğum olana kadar bakayım ne demek yaa

evlat edinmiyor canım bir süre para karşılığı bakacak

Ben sadce tüp bebekle anne olabiliyorum.ilk tadevimde eğer gebe kalamazsam evlatlık edinme kararı vermiştim 2. 3. yü bile denemeden. eşimde benim gibi düşünüyordu.ve bir gün bir çocuğum olursa geri veirim diyede düşünmedim. çünkü onun psikolojisini çok çok fazla bozar.ç düşünsenize hem biyolojik aileniz tarafından terkediliyorsunuz hemde evlatlık edindiği aile tarafından. topluma kazandıracağımız yerde kaybettireceğimiz bir birey yaratmış oluruz böylelikleç benim aile çevremde çok dedikoducudur. hatta evlatlık edinilen bir aileye var çocukta özürlü. aile kabul etmedi hep itiş kakış gördü o çocuk. düşündüm hepsini, ben kendim doğurmuş gibi koruyup kollayanilirdim her lafa karşı koyabilrdim. inanın şuan bir oğlum var ve hala evlatlık edinmek fikrim var. ilk evlatlık edinseydim çocuğumdan farklı sevmezdim ama şuan oğluma daha ön planda tutar hakszlık eder miyim diye düşünüyorum etmmek için de seneler sonrada olsa ( çocukluk kavgaları olmaması istmsizce ayrım yapmamam adına) erteliyorum.eğer geri vermek düşünceniz varsa sakın sakın almayın. onların bir yanı zaten eksik zaten sevgiye muhtaçlar,i bir darbeden sizden almasınlar. eğer ki geri vermeyecekseniz evet sevabı çok büyük olacak ama verecekseniz günahınada girmeyin. kendinizi o çocukların yerine koyup düşünün lütfen. ayırca evlat edinmek çok hızlı bir işlem değil 1 yıl beklemeniz gerekiyor. ve ayrıca kurum sizi yeterli görmezse onlar çocuğu geri alma hakkına sahip, her halukarda çocuğun bir darbe daha almasına sebep olursunuz.mutsuz edeceğiniz bir çocuk olacak. yapmayın.

evlat edinmiyor canım bir süre para karşılığı bakacak
Böyle bir şeyi hiç duymamıştım.
Burası Türkiye bu durumu kullanmak isteyenler olacaktır. (konu sahibini bunun dışında tutuyorum)
Ama bu para karşılığında bakma işinin.. şartları basit değildir.
Yoksa millet işi gücü bırakır... canım Türkiyem de neler neler oluyorrr

devletin bu uygulaması da bizim halkımız tarafından suistimal ediliyor herşey para olmuş pess ya... o çocuğu nasıl hayata döndürürüm nasıl ilgilenebilirim diye soracağı yerde elalem ne der diyor. bende bi elalem olarak sana böyle bi işe kalkışmaman daha sevap diyorum.

çocuklara bir şey olmasın

Kendi çocuğun olunca aldığın çocuğu terk mi edeceksin? İnsan beslediği hayvana bile yapmaz bunu. Bu ne gaddarlık.

Bir de para önemli değil demişsin ama para hesabı yapmışsın uzun uzun.

Benim çalıştığım bir okul vardı. Veliler devletten para almak için çocuklarına RAM raporu alıyordu. Yani normal zekadaki çocuklarına zeka geriliği muamelesi yapıyorlardı. Onu hatırladım.

Kendi çocuğum olana kadar ''avunurum'' dediğiniz, akrabaların onun bunun lafına göre terkedebileceğiniz bir İNSAN evladı farkında mısınız hayvan değilBence siz bu işlere hiç bulaşmayın, hatta barınaktan falan hayvanda almaya kalkmayın mümkünse

evet .Çok çirkin bir şey .Parası batsın ya . Lafa gelince çok misafirperveriz çok yardımseveriz çok hayırseveriz .Yalanın dik alası .

Ne sevabı ya siz bu düşünceyle hareket ederseniz 1 sevaptan 1000 günaha girersiniz.
O çocukların zaten hayatta en büyük eksiklikleri, içlerinde kalan ukte hep bir aile olacak
Sen git o çocuğu al , umut ver, kendine alıştır, sonra benim çocuğum oldu sana güle güle
Ki akrabaların görüşleri değil bence sizin asıl önemsediğiniz. Kendiniz bu düşüncede olduğunuzdan o çocuğu başkalarının yorumlarına karşı savunamayacak olmanız gayet normal.
Hiç girmeyin o işlere sevap işlemek için çok yol var.

Abd'de ve Avrupanın bazı ülkelerinde uygulanan bir sistemdir bu. Bizde işler mi pek emin olamadım. Koruyucu ailelik değil de geçici aile olmak gibi bir şey. Çocuk yurtta kalacağına evlat edinilene ya da koruyucu aile bulana kadar bir ailenin yanına yerleştiriliyor. Hatta bir aile birden fazla çocuğa bu şekilde evini açabiliyor. Şartlar da çok ağır değil. Bir nevi ev hanımlarına iş imkanı sunmak, çocukları da daha rahat bir ortamda barındırmak için yapılan bir uygulama.

Bizim ülkemizde sevap için değil, konu sahibi gibi para için bu sistemi kullananlar, o çocukları perişan edenler çok olacaktır. Pek bizim insanımıza uygun değil bence. O çocukları sokakta dilenirken bile görebiliriz yakın zamanda.

çocuğunuz olana kadar oyalancak bir bebek mi istiyorsunuz??oyalanmak için evcil hayvan alın kurslara gidin..öylede sevap kazanırsınız..çocuk kullanmakla sevap değil günah işlersiniz..

Ne günlere kaldık yarabbim! Yetkililerin çok çok çok iyi araştırıp, ölçüp biçim bu çocukları vermeleri gerekiyor diye düşünüyorum bu konuyu okuduktan sonra!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…