Sizce ne yapmalıyım

Merilop

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
34
60
3
İlk defa yakın bir arkadaşım evleniyor sömestr tatilinde. Düğün olmayacak nikah olacak. Biz 4 yakın arkadaşız . Evlenecek arkadaşın ağzını aradım. Hatıra kalacak bir şey istediğini ifade etti. Diğer iki arkadaşıma birlikte güzel bir şey alalım dedim ama ikisi de gram altın alacağız dediler. Ben güzel bir bileklik veya kolye almak istiyorum ama şimdi arkadaşlarım altın alınca ben bunlardan birini alsam garip olur mu. Altın almak ta benim içime sinmiyor çünkü kız açık açık söyledi hatırası olsun diye. Bu konulardan da hiç anlamam. Ne yapmalıyım?

Bileklik yada kolyenin de altın olması lazım. Öyle alacaksanız güzel olur. Ben evlenirken, en yakın arkadaşım altın takmak yerine, pırlanta tektaş küpe hediye etti, çok sevdim ve her gün takıyorum.

Ne kadarlık bütçe ayırdınız? Kolye, bileklik bana mantıklı gelmedi. Onu da altın alıyor zira alan. Sizin gümüş almanız bile garip olur. Bence en mantıklısı ev hediyesi almak.
450 ye güzel bir bileklik buldum onu düşünüyorum. En fazla 500 verebilirim. Ama 3 kişi olsak daha güzel bişey alabilirdik. Ev hediyesi istemiyor.

Bende yakın kız arkadaşlarıma bileklik hediye ettim.altın takıyosun bozulup gidiyo.ama bileklik kolye senden hatıra kalıyo :)

450 ye güzel bir bileklik buldum onu düşünüyorum. En fazla 500 verebilirim. Ama 3 kişi olsak daha güzel bişey alabilirdik. Ev hediyesi istemiyor.

iste acik acik demis altin istiyorum diye kiz. ev hediyesi istemiyorum hatira kalacak bisey demesi bana altin kolye künye bilezik küpe yüzük falan al demek.

500 TL ye çok güzel altın kolyeler var. kimse ile birlikte olmak zorunda değilsiniz. belli ki diğer 2 arkadaş maneviyattan ziyade maddiyat kısmındalar. o sebeple siz bütçenize ve gerçekten hatıra olmasına bakın.

Sende gram altın al,bir de evine gidersiniz zaten

diğer iki arkadaşınla bence görüşmen lazım biz gram alacağız diyorlar ama ben sordum hatıra kalıcak bişey istiyor bozdurmayacak bişey istıyor
Eğer hayır derlerse sende ince 14 ayar bilekliklerden alabilirsin çok pahalı olmuyor 400-500 civarı vardır

Sanki geçenlerde künye modası geri döndü vs diye bir şey okudum. Altın künye alın.

Konuşmayı beraberken yaptık zaten duydular onlar da ama fikirleri değişmedi. Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Ev hediyesi istememek de kolye, küpe al demek yani. Arkadaşın görgüsüzmüş biraz kusura bakma. Ne alacaksın çünkü başka..

Bütçeniz nasıl mesela diğer arkadaşlarınız la gram altın bütçelerini birleştirip bi kolye alınabilir.

Bütçeniz nasıl mesela diğer arkadaşlarınız la gram altın bütçelerini birleştirip bi kolye alınabilir.

malesef benim gözlemeldigim boyle ortak hediyelerin degeri pek bilinmiyor.

konu sahibi. bu arkadas da resmen isin maddi boyutundaymis bana hatira al diyerek belli etmis. bu durumda ben olsam bende anca bi gram altin takardim herhalde. cok hatira istiyorsa geleb gramlari biriktirip gidip kendine hatira kalacak bisey alsin. cok terbiyesizce buldum

Ev hediyesinin hatırası olmuyor mu? Hediye istemez, bozulacak altın istemez. Siparişle mi oluyor böyle şeyler? İlk defa duyuyorum.

Kendisi gramları biriktirip kolye almaya kalksa eşinin de onayını/iznini alması gerekir. Ama o kolye hediye olarak gelirse buna gerek kalmaz. Hem hatırası olduğu için hem de zaten fazla değer kaybı olacağından altınları ileride bozdursalar bile o kolye kalır.

Bilmiyorum ki asıl hatıra kalacak bir şey demek direk eşya al demek değil mi? Para değildir ki hatıra demek. Açıkçası benim düğün zamanımda arkadaşlarım biraz para toplamışlar kendi aralarında bizden hatıra kalacak bir şeyler alır mısın salonuna aksesuar olarak dediler. Onu diyebilecek kadar yakındır :) aldım şimdi de diyorum onların hatıraları diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…