Sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz babanizi degil bu saatten sonra evladinizi düşünün. Evet bunu yapmak aileyi bir kenara atmak zor. Anneniz zaten emekli olacak. Babaniz kendi başının caresine baksin. Elinizden geleni yapmissiniz aileniz için. Onlarin ebeveyni gibi olmussunuz. Rahata alistirmissiniz. Bunu yapsanız babaniz baska sey isteyecek ki emekli olsa da bununda aile icine bi faydasi dokunmayacak. Siz annenizin emekli olmasini saglayin Ev ici problemler varsa anladigim kadariyla aile içi babaniz yüzünden cokta mutlu bir yuva degil annenizi oradan kurtarin tabi o da calisamayacak durumdaysa. Oncelik kendi ailenizi düşünün.
Aile icinde ondan bişey bekleyen yok zaten aksine maaşı 3-5 günde bitirir kredi kartı çıkarır nakit avans filan kullanir

Haklısınız.Bebeğimin ihtiyaçları ve bu evin yüküne anca yetişiyorum bu parayı ödeyemem deseniz?
Henüz daha bana direkt söyleyemedi.Soylerse birkaç alternatif cevap düşünüyorum.Bu da onlardan bori, teşekkürler

Aile icinde ondan bişey bekleyen yok zaten aksine maaşı 3-5 günde bitirir kredi kartı çıkarır nakit avans filan kullanir
Siz odemeyin 6 ay sonra zaten tüm kredi kartlari kapanır hatta tutara göre 2 ay sonra bile olabilir. Kendi ayaklarinin uzerinde dursun. Onlar baba bizler onlarin cocuklariyiz. Herseye vicdan yaparsak kendimize ait bir yuvamız olmayacak bu gidişle. Siz neden bosaniyorsunuz bilmiyorum ama bu tür olaylar aile kurumunu dahi zedeleyebilir. Elinizden geleni hayirli bir evlat olarak yapmissiniz bu saatten sonra evladiniz ve annenizle yola devam edin. Hatta tayin olayi varsa ve annenizi de alma imkaniniz varsa birlikte baska sehirde bir yuva kurun. Anneniz cocugunuza bakar siz calisirsiniz. Kadincagiz da bir gün görmüş olur.

Hayır sakın! Valla ben anlamıyorum bir tanede bende var. Millet yemez içmez evladı için biriktirir ev arsa alır ilerde rahat etsin diye, bizdekiler bizi sömürme peşinde. Öncelik evladınız. 60 yaşına gelmiş adam bunca sene kendini, sizi düşünmemiş siz mi düşüneceksiniz?

Hayır sakın! Valla ben anlamıyorum bir tanede bende var. Millet yemez içmez evladı için biriktirir ev arsa alır ilerde rahat etsin diye, bizdekiler bizi sömürme peşinde. Öncelik evladınız. 60 yaşına gelmiş adam bunca sene kendini, sizi düşünmemiş siz mi düşüneceksiniz?
Valla çok zoruma gidiyor.Sgk dan çıkar çıkmaz hemen "altisapkayi ara" demiş anneme çok üzülüyorum ve de çok kızıyorum çok .Yolunacak tavuk muyum

Valla çok zoruma gidiyor.Sgk dan çıkar çıkmaz hemen "altisapkayi ara" demiş anneme çok üzülüyorum ve de çok kızıyorum çok .Yolunacak tavuk muyum
Bazen bende diyorum ki, keşke babamı şöyle uzay boşluğuna yollasam, faydası yok en azından zararı olmasın. Bence çok kararlı bir şekilde reddedin. Hiçte mahçup falan hissetmeyin. O mahçup olsun.

Ben mantık açısından bakıyorum olaya, ev peşinatı için para biriktirmeye niyetlenmişsiniz ama ne kadar süre alacak?
Nerede yaşadığınızı bilmesem de bu çok çok uzun yıllar alacak bir süreç.
Babanızın borcunu ödeyip, her ay maaş gelmesi mantıklı değil mi?
Verirken anlaşır, gerekirse maaş kartın bende duracak ve ancak yarısını veririm gibi bir anlaşma yaparsanız, kazançlı çıkan siz olursunuz.
Babanız başkasına yediremeyeceği gibi, size de gelen olur düzenli olarak.
Onunla da çocuğunuz ve annenizin ihtiyacı karşılanır.
Ömür boyu bir maaştan söz ediyoruz, Allah gecinden sıralı ölüm versin ama babanıza bir şey olduğunda da annenize kalacak, siz destek olmadan hayatını idame ettirebilecek ya da oradan gelen parayla sgk cebinizden çıkmadan ödenecek.
Kısa vadeli düşünmeyip anlatmak istediğimi bir ölçüp tartsanız, her durumda karlı çıkacağınızı fark edersiniz.

Onlar kendi gecimlerini kendi dusunsun. Bundan once nasil yapiyorlarsa bundan sonra da yapabilirler. Siz de cocugunuzu krese verebilirsiniz. Artik calisan anneler icin sifir yas kresleri de var. Bebeginizle ikiniz eminim.daha rahat edersiniz. Boyle olursa onlarin ihtiyaclaari osu busu derken cocuklar ikinize birsey kalmaz.

Ben mantık açısından bakıyorum olaya, ev peşinatı için para biriktirmeye niyetlenmişsiniz ama ne kadar süre alacak?
Nerede yaşadığınızı bilmesem de bu çok çok uzun yıllar alacak bir süreç.
Babanızın borcunu ödeyip, her ay maaş gelmesi mantıklı değil mi?
Verirken anlaşır, gerekirse maaş kartın bende duracak ve ancak yarısını veririm gibi bir anlaşma yaparsanız, kazançlı çıkan siz olursunuz.
Babanız başkasına yediremeyeceği gibi, size de gelen olur düzenli olarak.
Onunla da çocuğunuz ve annenizin ihtiyacı karşılanır.
Ömür boyu bir maaştan söz ediyoruz, Allah gecinden sıralı ölüm versin ama babanıza bir şey olduğunda da annenize kalacak, siz destek olmadan hayatını idame ettirebilecek ya da oradan gelen parayla sgk cebinizden çıkmadan ödenecek.
Kısa vadeli düşünmeyip anlatmak istediğimi bir ölçüp tartsanız, her durumda karlı çıkacağınızı fark edersiniz.
İşleri yoluna koyana kadar her şeye evet der sonra bildiğini okur.yoksa çok doğru düşünüyorsunuz.Ben ona çeksem versem o da anneme ödediğim miktarı odese ne iyi olur normalde.Yine de annemle bu alternatifi değerlendireceğim teşekkür ederim

Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum 🙏
Konumu kapatabilir misiniz Mune Mune

Büyük ihtimal bakıcı bulsa en az 2500 verecek bize versin diyor olabilir. Kulağa itici geliyor ama böyle olmuş bu işler;(

Önceki konularınızdan birinde babanızdan bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.Ben öyle bir adam için kılımı kıpırdarmazdım.İsterse gönül koysun .

Canım annenin 2 yıl sonra alacağı maas da onların gecinmesini saglayamayacak kadar düşük yine onları desteklemen gerekecek , babanın da iyi kötü bir maaşı olsa en azından 2 yıl sonra tamamen elini ayağını çekebilir onları memlekete gönderebilirsin.Bosanma için avukat tuttun mu ? Nafaka isleri ve protokolün hazırlanması ,çocuğu görme sürelerinin sağlıklı planlanması için kesinlikle avukat danışmanlığı almanı tavsiye ederim

Ödemek zorunda değilsiniz. Zaten elinizden geleni yapıyorsunuz. Birikim yapıp çıkmanız en doğrusu olur.

Eğer gerçekten emekli olabiliyorsa emekli edip maaş kartını almalı ve ona harçlık vermelisiniz . Böylelikle düzenli gelir olur size de . Mantıklı olan bu .

2 sene maaş kartın bende duracak. Bu şartla öderim derseniz. Hem annenizin maaşı için ödediğinizi hem kendi ödediğinizi çıkarırsınız. Olmaz mı?

Sonuçta anneniz emekli olunca onun sırtından geçinecek. Annenize daha az yük olmuş olur. Tabi anneniz boşanmayı düşünmüyorsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X