Sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanız şimdi nasıl geçiniyor? Siz annenizle başka yerdeyseniz o nerede kalıyor? Ben babanızın maaş kartını size vereceğini de annenizin sigortasını yatıracağını da sanmam. Şimdi kabul etse de sonradan vazgeçer. Sorumluluk sahibi olmadığı belli. Kendinize birikim yapın. Araba kredisi çekin mesela arabanız yoksa. Zaten faizler düşük en azından giderim çok dersiniz. Bu durumdan önce başvurmuştum geri dönemiyorum der sıyrılırsınız. İleride de araba parası size ev için peşinat olur. Anneniz emekli olur o da destek olur. Yerinizde olsam böyle bir plan yapardım.

Yerinizde olsam zırnık koklatmam. Kaç yaşına kadar ailesine karşı sorumlulukları aklına gelmemiş, har vurup harman savurmuş insan babanız da olsa duyguları bir kenara bırakıp mantığı ele almak gerekir bence. Şuan sizin sorumluluk sıralamanız çocuğunuz, kendiniz ve sonra da anneniz. İnsan utanır ya; bu kadın boşanıyor, çocuğu var, kendine yeni bir düzen kuracak... Senin yük olman değil, yükünü hafifletmen gerekir bir baba olarak. Babanıza harcayacağınız beş kuruşu, çocuğunuzun geleceği için biriktirmeniz çok daha adil ve mantıklı. Babanızdan değil çocuğunuzdan sorumlusunuz çünkü.

Bu adamın başka evladı yok mu ? Siz zaten yapacağınızdan fazlasını yapmışsınız.

Bir arkadaşımın babasi vardi kıza harclik vermezdi buna rağmen her yanina gelisinde kizdan zorla para isterdi. Arkadasimin ablasi ücretli öğretmenlik yapıyordu maasini babasi alıyordu. Kendisi izbe bir lojman da kaliyordu. Lojman dediğimde okulda iki sinif var biri lojman biri sınıf. Bu durum cok dramatize ediliyor ailenin görevi okutmaktır çocuğun görevi okumaktır. Zor durumda kalinirsa yardım edilir orasi ayri. Ama sizinki sırtınızdan geçinme derdinde.

Öğretmenim.Babam 35 senenin 33 senesini sigortasız çalıştı,kazanci benim maaşımı 3 e filan katlardi ama o kazancını yedi/yedirdi,içti/içirdi.Şu an issiz,annemin isteğe bağlı sigortasını başından beri ben ödüyorum iki yılı kaldı.Bu arada beraber yaşıyoruz,boşanma aşamasındayım bebeğim var.
Birileri babamın aklına girmis.Rahatsizligindan dolayı yuzde 60 lik çalışamaz raporu alırsa ve 15 bin ödemesi halinde malulen emekli olabiliyormuş.Bu parayı benden istemeye hazırlanıyor.Ben zaten kendisinin bir kısım borcunu da odemekteyim.Zaten annemin SGK kira faturalar kredi kartları ödüyorum ve de oglumun bir sürü ihtiyacı var hiçbirini alamazken o parayı vermek istemiyorum.ustelik emekli olsa yine anneme kuruş vermeyecek 5 günde yer yedirir birilerine şirin görünmek için.. faiziyle zaten 18 bini bulur.Tam borçları bitiriyorum bu ay artık yatırım yaparım bir ev peşinatı biriktirmeye basliyorum derken...

Ben zaten kendilerine bakıyorum kahve harçlığı veriyorum.o krediyi çeksem 2 sene toparlanamam.oglumun rızkı ya artık benden bişey beklememeli diye düşünüyorum haksız mıyım siz yerimde olsanız ne yapardınız ?
Asla vermem. Siz artık evladınızı düşünmelisiniz. Babanızı değil

Ben mantık açısından bakıyorum olaya, ev peşinatı için para biriktirmeye niyetlenmişsiniz ama ne kadar süre alacak?
Nerede yaşadığınızı bilmesem de bu çok çok uzun yıllar alacak bir süreç.
Babanızın borcunu ödeyip, her ay maaş gelmesi mantıklı değil mi?
Verirken anlaşır, gerekirse maaş kartın bende duracak ve ancak yarısını veririm gibi bir anlaşma yaparsanız, kazançlı çıkan siz olursunuz.
Babanız başkasına yediremeyeceği gibi, size de gelen olur düzenli olarak.
Onunla da çocuğunuz ve annenizin ihtiyacı karşılanır.
Ömür boyu bir maaştan söz ediyoruz, Allah gecinden sıralı ölüm versin ama babanıza bir şey olduğunda da annenize kalacak, siz destek olmadan hayatını idame ettirebilecek ya da oradan gelen parayla sgk cebinizden çıkmadan ödenecek.
Kısa vadeli düşünmeyip anlatmak istediğimi bir ölçüp tartsanız, her durumda karlı çıkacağınızı fark edersiniz.
İyi de adam parayı savuruyor. Konu sahibine bir yararı olmayacak ki

Bir arkadaşımın babasi vardi kıza harclik vermezdi buna rağmen her yanina gelisinde kizdan zorla para isterdi. Arkadasimin ablasi ücretli öğretmenlik yapıyordu maasini babasi alıyordu. Kendisi izbe bir lojman da kaliyordu. Lojman dediğimde okulda iki sinif var biri lojman biri sınıf. Bu durum cok dramatize ediliyor ailenin görevi okutmaktır çocuğun görevi okumaktır. Zor durumda kalinirsa yardım edilir orasi ayri. Ama sizinki sırtınızdan geçinme derdinde.
Arkadaşınızın da ablasının da yaşadığını yaşadım

Yerinizde olsam zırnık koklatmam. Kaç yaşına kadar ailesine karşı sorumlulukları aklına gelmemiş, har vurup harman savurmuş insan babanız da olsa duyguları bir kenara bırakıp mantığı ele almak gerekir bence. Şuan sizin sorumluluk sıralamanız çocuğunuz, kendiniz ve sonra da anneniz. İnsan utanır ya; bu kadın boşanıyor, çocuğu var, kendine yeni bir düzen kuracak... Senin yük olman değil, yükünü hafifletmen gerekir bir baba olarak. Babanıza harcayacağınız beş kuruşu, çocuğunuzun geleceği için biriktirmeniz çok daha adil ve mantıklı. Babanızdan değil çocuğunuzdan sorumlusunuz çünkü.
Çok doğru.Zaten en iyi hali parasız hali,parası varken hiç çekilmiyor.Bizi değil kendini düşündü hep.Beni de yatırım olarak görüyo güya okutmuş da ona veriyorsam kendi parasını veriyormusum aslında.Yani benim param aslında onunmus.
Evet ben zaten psikolojik olarak kötü hissediyorum çocuğum ayrı büyüyecek diye,hiç umrunda değil.Hep bir bencillik

Babanız şimdi nasıl geçiniyor? Siz annenizle başka yerdeyseniz o nerede kalıyor? Ben babanızın maaş kartını size vereceğini de annenizin sigortasını yatıracağını da sanmam. Şimdi kabul etse de sonradan vazgeçer. Sorumluluk sahibi olmadığı belli. Kendinize birikim yapın. Araba kredisi çekin mesela arabanız yoksa. Zaten faizler düşük en azından giderim çok dersiniz. Bu durumdan önce başvurmuştum geri dönemiyorum der sıyrılırsınız. İleride de araba parası size ev için peşinat olur. Anneniz emekli olur o da destek olur. Yerinizde olsam böyle bir plan yapardım.
O da yanımızda kalıyor.Paraya ihtiyacı yok hakbuki,ben ne lazımsa alıyorum ödemeler her şey bende.Bol bol savurduğu günleri özlüyor tabi.
Yok hayatta anlaşmalara uymaz,ani kurtarmaya bakar sonrası nasıl işine gelirse artık..

Arkadaşınızın da ablasının da yaşadığını yaşadım
İnstagramda denk geldim buna çok saçma. Bir cocuk dünya ya getiriyorsan maddi/manevi yükünü karşilamakla zorunlusun. Kimileri 100 verir cocuguna kimile 1000 verir. Cocuk anne/babanin yükünü karsilamak zorunda değildir. Zor durumda yardim edilir ama kiymet bilene

Eklentiler

• Screenshot_2020-06-16-12-43-10-753_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2020-06-16-12-43-10-753_com.instagram.android.webp
    55,5 KB · Görüntüleme: 33
Çok doğru.Zaten en iyi hali parasız hali,parası varken hiç çekilmiyor.Bizi değil kendini düşündü hep.Beni de yatırım olarak görüyo güya okutmuş da ona veriyorsam kendi parasını veriyormusum aslında.Yani benim param aslında onunmus.
Evet ben zaten psikolojik olarak kötü hissediyorum çocuğum ayrı büyüyecek diye,hiç umrunda değil.Hep bir bencillik
Okutması sizi ona borçlu yapmaz, okutamayacağı çocuğu yapmayacaktı madem. Babanız gerçekten acayip bir insan ya. Kazık kadar insan, şu zamana kadar başının çaresine nasıl baktıysa, bundan sonra da öyle baksın. Çocuğunuzun böyle bir gücü yok ama, tamamen size muhtaç. O zaman ne yapmanız gerektiği de çok açık aslında.

Canım annenin 2 yıl sonra alacağı maas da onların gecinmesini saglayamayacak kadar düşük yine onları desteklemen gerekecek , babanın da iyi kötü bir maaşı olsa en azından 2 yıl sonra tamamen elini ayağını çekebilir onları memlekete gönderebilirsin.Bosanma için avukat tuttun mu ? Nafaka isleri ve protokolün hazırlanması ,çocuğu görme sürelerinin sağlıklı planlanması için kesinlikle avukat danışmanlığı almanı tavsiye ederim
Evleri kira değil, faturalarini talimata verdim.Yani maaş onlara kaliyo geçinirler.
Anlaşmaya çocuk için 400 yazdım diye kabul etmiyor.Cekismeliyle de ben uğraşmak istemiyorum daha doğrusu bu iş icin bir de avukat parası vermek istemiyorum kendim altından kaljabilir miyim bilmiyorum.

O da yanımızda kalıyor.Paraya ihtiyacı yok hakbuki,ben ne lazımsa alıyorum ödemeler her şey bende.Bol bol savurduğu günleri özlüyor tabi.
Yok hayatta anlaşmalara uymaz,ani kurtarmaya bakar sonrası nasıl işine gelirse artık..

O zaman boşverin zaten siz idare ediyorsunuz. Kendinize birikim yapın çocuğunuzu düşünün. Veremem evi anca idare ediyorum deyin geçin. İleride evi ayırırsanız da annenizin maaşı olacak nasıl olsa geçim onda olur. Millete para yedirecek diye sıkıntıya girmeyin.

İnstagramda denk geldim buna çok saçma. Bir cocuk dünya ya getiriyorsan maddi/manevi yükünü karşilamakla zorunlusun. Kimileri 100 verir cocuguna kimile 1000 verir. Cocuk anne/babanin yükünü karsilamak zorunda değildir. Zor durumda yardim edilir ama kiymet bilene
Bence de saçma.iste tam da bunu ister kendisi.Oyle yapmadığım için sevmez de beni normalde ama şimdi eli mahkum,caktirmiyor.Sevinmeleri lazım kendini kurtardı bana yük olmuyor diye.Ben kartı olduğu gibi eline vereceksem ne diye sınav derdi çektim.Ben versem o almamalı.o yazıyı yazan şahıs da bir garip,düşünceye bak ona vermeyip kime verecekmiş.

O zaman boşverin zaten siz idare ediyorsunuz. Kendinize birikim yapın çocuğunuzu düşünün. Veremem evi anca idare ediyorum deyin geçin. İleride evi ayırırsanız da annenizin maaşı olacak nasıl olsa geçim onda olur. Millete para yedirecek diye sıkıntıya girmeyin.
Zaten iki yıl dolunca memlekete evlerine dönecekler yanımdan ayrılmış olacaklar. Sonra ne yaparlarsa yapsınlar şu iki yılı atlatmam lazım

Hesaplarınızı gelir giderinizi bilmiyorsa yok diyince alamaz bence, siz bireysel emeklilik ya da çocuğunuza bi hesap açtırıp birikim niyetine kimseye çaktırmadan oraya para gönderin (otomatik ödeme ile de olur) bence, sizde de olamayınca veremezsiniz zaten.

Zaten iki yıl dolunca memlekete evlerine dönecekler yanımdan ayrılmış olacaklar. Sonra ne yaparlarsa yapsınlar şu iki yılı atlatmam lazım

Annenizin maaşıyla gayet de geçinirler o zaman. Gerek yok babanızın eline koz vermeye bir daha. Hayat bu sorumsuzluklarının bedelini size ödetemez. Siz de en azında eve filan girersiniz. Bakın ne güzel memurmuşsunuz ileride çocuğunuza muhtaç olmayın, bir eviniz bari olsun. Çalışıp çalışıp bir şey sahibi olamadım demeyin.

Bence de saçma.iste tam da bunu ister kendisi.Oyle yapmadığım için sevmez de beni normalde ama şimdi eli mahkum,caktirmiyor.Sevinmeleri lazım kendini kurtardı bana yük olmuyor diye.Ben kartı olduğu gibi eline vereceksem ne diye sınav derdi çektim.Ben versem o almamalı.o yazıyı yazan şahıs da bir garip,düşünceye bak ona vermeyip kime verecekmiş.
Bir de sanki babasi ekstra is yapti okutmak icin. Sanki o olmasa yapmayacakti. Nedense cocuklara böyle asiliyorlar biz seni okuttuk ettik bize bakmak zorindasin bilmem ne diye.Bazilarinin maddi durumu iyi olmayabilir harclik veremeyebilir anlarım. Sağolsun okutmus etmiş ama o kadar yani.
Annenizin maasi varsa da babaniza vermesin anneniz de kartini babaniza verecek bir imaj gördüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X