Sizce Patavatsız mı Davrandım?

ben bunda anormal bısey goremedım bu senın yapın ayrıca yemek ıstemıyosan yemek zorunda degılsın ayrıca karsındakınıde kırmamıssın sahsen ben olsam senın bu davranısına alınmazdım canım

Öyleymiş zaten.
Dr. Erhan Özer'in Şifa Sende adlı kitabını tavsiye ederim
bütün hastalıklarımızın aslında düşüncelerimizden kaynaklı olduğunu okumuştum o kitapta ben
En kisa zamanda bakicam kitaba :)

Evet ilkini yaptiktan sonra kolaylasiyor ama ilkini yapmak cok zor zaten. Mesela annem bana ne kadar cok kizmisti pideciyi arayip siparis veremedigim icin, tembelligimden yapmadigimi dusunmustu :) Ama sonra bisey oldu kendim siparis vermek zorunda kaldim daha rahat olmustu. Ama hala cekiniyorum tabi

Iki yorumu birden alintilamayi bilmedigim icin alintilamadan cevap veriyorum. Ilkinin zaten kolay olmayacagini biliyorsunuz.
Utanip sikilsaniz da kulaklariniza kadar kipkirmizi olsaniz da hatta kekeleseniz de bunlari bilerek davranirsaniz bence cozersiniz.

Ilki zaten mukemmel bir sekilde olmayacak. Yaslariniz da kucuktur diye tahmin ediyorum. Belki de yaniliyorumdur ama kac yas olursa olsun sizden baska size care olabilecek kimse yok bu durumda.

bi psikiyatrla görüşmelisin, bende de benzer durumlar var-dı.

benim yaş 25
sağolun öneriniz için elimden geleni yapmaya çalışacağım
birden fazla yazıyı alıntı yapabilmek için de alıntı ile cevapla yazısının yanında bir tane daha simge var ya hangi yazıları alıntılamak istiyorsanız oraya tıklayın istediğiniz kadar alıntı yapabilirsiniz o şekilde

Son düzenleme:

Ay ben onu begenme tusu zannediyordum. :) sag ol, ogrendim. Kolayliklar dilerim.

ben bi gariplik göremedim ince düşünüyosunuz :s

Yazılanları okur okumaz sosyalfobi dedim :) aynısı bende de var internette bir yere yorum yazarken bile bir kerede yazamam mesela , düşünürüm üzerinde değişiklik yaparım olmadı vazgeçerim yorum yapmam. Kendimi bildim bileli böyle tek başıma bir yere çıkamam insanlar ne düşünür hakkımda korkusu hep benimle... Ama öteki aya psikiyatre randevu aldım Allah'ın izniyle kurtulmak istiyorum , iyileşen arkadaşım da var siz yanlış bir şey yapmamışsınız bence bu konuda :)

bir zamanlar dediğinize göre yenmişsiniz tebrik ederim
darısı başımıza

Yenmek zorundaydim. Telefonda bile konusamamak ne demek. Suan bir meslek sahibiyim, musterilerle rahat konusabiliyorum, hakkimi arayabiliyorum, insanlarla konusabiliyorum. Yoksa hala ev kiziydim.

bence sen degil ev sahibi patavatsız yani yemek istemiyorsan yemezsin bu kadar basit neden böyl ısrar kıyamet davranıyor anlamadım ne demek hasbinallah filan sen birşey yapmamışsın rahat ol canım

Bence patavatsiz bi durum yok ortada. Ac degilsen degilsindir, sevmiyorsan sevmiyorsundur. Sirf karsindaki kirilmasin diye yemek zorunda degilsin. Belki istemekten cekiniyordur, ben yinede bi tabak da ona yapim diye düsünmüs olabilir.
Bende bazen sevmedigim bisey olunca yemiyorum. Artik tanidiklar bile ezberledi neyi yiyip yemedigimi. Takilma bukadar :))

genelde en kibar en düşünceli insanlar,çekingenler içine kapanık, utangaç insanlar arasından çıkar.. bence fazla ince düşünüyorsunuz.. yazdıklarınızdan ben şunu çıkardım
..aklıızdan sürekli şunu söylesem ayıplanır mıyım böyle davransam kötü gözükür müyüm yada bunu söylesem yanlış anlarlar mı diye sürekli davranışlarınızı ölçüyorsunuz hatta kendinizi fazlaca eleştiriyorsunuz ... ben sizin harektlerinizde bi tuhaflık göremedim..gayet kibar görgülü davranmışsınız ama anneyi oldukça kaba buldum.. sevmiyor olabilirsiniz eti nohutu yada başka bişeyi..reddetmek kabalık değildir ki.. kadının verdiği nasıl bir tepkidir anlayamadım... hasbinallah nedir yahuu

Evet en ince ayrıntıya kadar düşünürüm acaba yanlış anlarlar mı kötü bir şey mi demiş olurum falan diye :18: Çok takıntılı olduğumu söylerler

Ya zaten söyledim kadına aç değilim diye ama ısrar etti dediğimi anlamadı mı artık bilmiyorum ama, haklısınız kafama takmsam böyle şeyleri daha iyi olacak. Biri bana bir şey söylesin günlerce üzerinde düşünüp üzülürüm, niye böyleyim bilmiyorum ki

Teşekkürler rahatladım yorumlarınızla

Yenmek zorundaydim. Telefonda bile konusamamak ne demek. Suan bir meslek sahibiyim, musterilerle rahat konusabiliyorum, hakkimi arayabiliyorum, insanlarla konusabiliyorum. Yoksa hala ev kiziydim.

Psikologa mı gittiniz acaba? Psikologa gitmeden yenmek mümkün müdür? :44:

Bir de avatarınızı çok beğeniyorum Hangi dizi/film ? çok tadınık geliyor

Anlattığınız konuda sizin yaptığınız bir patavatsızlık yok bence. Sosyal fobi olayına da gelirsek, bir şeyleri yapmak zorunda olduğunuzda geçecektir diye düşünüyorum. Aileniz çok mu korumacıydı her şeyi onlar mı yaptı sizin yerinize?

Psikologa mı gittiniz acaba? Psikologa gitmeden yenmek mümkün müdür? :44:

Bir de avatarınızı çok beğeniyorum Hangi dizi/film ? çok tadınık geliyor

Ben psikiyatriste gittim, durumumu biraz ağır buluca psikiyatriste yönlendirdi. Sosyal fobinin getirdiği anksiyete bozukluğuna bağlı olarak yeme problemi de vardı çünkü. 34 kg. ile dr. gittim... Sana tavsiyem, fazla ilerlemeden tedavini ol. Sonra başka rahatsızlıklar çıkabiliyor. Sosyal fobi hafife alınmayacak önemli bir hastalık.

Avatarımın hangi film olduğunu bilmiyorum. Sadece beni yansıtıyor.

Her şeyi onlar yapmadı ama benim bir şey yapmama da çok izin vermezlerdi. Annem en küçük olayda bile beceriksiz der hakaret eder özgüvenimi kırardı, hala da öyle. Mesela geçen seneye kadar oturduğumuz semtin dışına çıkmam yasaktı, sadece dersaneye gider gelirdim. Şimdi şehir dışından gelen rkadalarım bile İstanbulu benden iyi biliyorlar, ben nereye nasıl gidilecek bilmem mesela gitmeye de çekiniyorum. Mesela fatura ödenecek olsa tek başıma yapamam

34 kg mıı

Ben de geçen yaz nedensiz bir şekilde kilo vermeye başladım, bir ara canım hiçbir şey yemek istemiyordu, 62den 53e düştüm şu an hala da vermeye devam ediyorum :26: Şimdi ben anneme desem ki anne benim sosyal fobim varmış bi doktora gidelim, pek takmaz bence beni

Her şey derken "tümüyle her şey" demek istememiştim zaten :) Yani atıyorum dışarıya çıktınız bir çay bahçesine. Su istiyorsunuz diyelim. Ben söyleyemem dediniz anneniz hiç ısrar etmeden peki deyip kendisi istedi mi sizin yerinize? Bunun gibi şeyler.

Fatura olayı da aynı şey. Zorunda olduğunuz zaman emin olun ki yaparsınız ve bu sosyal fobiden eğer çok çok ileri seviyede değilse kendi çabanızla kurtulabilirsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…