sizce sevgilinizin üniversite okumaması bir problem mi ?

glzclli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
148
0
96
İzmir
arkadaslar benim cıktıgım kişi üniversite okumuyor faakt ben suan üniversiteye gidiyorum ve annem bunu cok problem ediyo sizce bu bi problem yaratırmı oysa cıktıgım kişi cok olgun ve anlayıslı daha yeni baslamamıza ragmen ve cokda kültürlü konuşmasını bilen bi insan sürekli kitap okur mesela..

bence alakası yok çünkü üniverste okumuş hatta iyi bir meslek sahibi olmuş insanlar, hayat okulunda başarısız oluyor.
O nedenle yapabileceklerini gözlemle derim, lise bitirip çok iyi yerlere gelmiş bir çok insan tanıyorum.

bir çok üni. gitmeyenen insan üniveristeye giden insanları ceplerinden çıkarırlar. oturmasıyla,kalkmasıyla, konuşmasıyla, ortaya ayak uydurmasıyla hayran kalırız bazen. fakat aileler bunu görmek istemezler. çocuklarına yakıştıramazlar. benim çocuğum yıllarca okudu çalıştı bu kişiyle mi beraber hiç layık değiller gibi. bu da ilişkiyi inanılmaz etkiler. özellikle annelerin kızlar üstünde çok fazla etkisi oluyor karşındaki insan dünyalar harikası olsa bile acaba diyorsun. ciddiyeseniz ve devam edecekseniz o insanında fedakarlık yapması gerekir. o da okusun okula gidemiyor mu açıköğretimden okusun. asla aileni karşına alma. şöyle düşün ailen okumuş birini istiyorsa senin için istiyor senin mutluluğun için istiyor. senin asla üzülmemen için istiyor. arkadaşında okursa ailen ilişkinize daha ılımlı bakar.

oyle ama erkek eğer kadından daha düşük eğitim almışsa yarın birgün bunun acısı ceker........ bana göre boyle budurum. ben liseli olupda çok kötü demiyorum ki iyi adamdır ama .... işde aması var

tertesekkür ederim güzel yorumunuz için...bende aynen sizin gibi düşünüyorum...yeni basladık ilşkiye ama ileriye dönük yasayan bi insan...biraz daha zaman gecsin ona okumasını istediğimi sölüycem...anneme tabiki hak veriyorum..fakat o da beni anlamalı ne üniversiteliler var onlarla cıkıp beni üzmelerinden daha kötü olamaz ilk önce insan olsun ama yok kesinlikle kabul etmiyo tutturmus bi ,nsan üniversite okucak diye...simdilik cıktıgmızı tam anlamıyla bilmiyo...ama ciddileşrsek iyice tabiki sölüycem...

bence şu an için pek önemli değil ama ilerisi için önemli...
üniversite okumamış insan kültürlü olmayacak diye bu kural yok ama üniversite okumak her zaman avantaj...
bence de onu okumak konusunda ikna etmelisin

daha yeni basladık...cok duygusal biri simdi söliyip üzmek istemiyorum ama sonra mutlaka söliycem okumasını istedgimi umarım kabul eder...

sen ne okuyorsun ? çalışacak mısın? ne iş yapacaksın?

o ne iş yapacak?

bu soruların cevapları önemli

bence sorun çünkü egıtımlı kısıyle egıtımsız kısının dusuncelerı bıle bazen çok farklı olabılıyor ılerde sorun yasanabılır senın normal gordugunu o goremeyebılır yada cevresındekıler hem bırzaman sonra senın altında ezıldıgını dusunebılır ayrıca dusunsene ılerde anne baba oldugunda sen okumus o okumamıs olcak boylemı ornek olcaksınız yanı onlarda okumadanda adam olunuo dusuncesıne kapılabılırler buyuk dusnun yanlış anlama kotu egıtımsız demıyorum ama eğitim gercekten sart ılede sorumluluklar falanda oldugunda egıtımın maddı acıdan cok buyuk katkısı olcgnı dsnrum ben senın okumana bısı demıosa ıyı bu acıdan ornek verım arkadasım cok zekıdır okul bırıncısı oldu ama sevgılısı okumıcan yada bıtcek dıyoo kız okumamayı tercıh ettı bız onuda kandır 2nızde okuyun ılerde çok pişman olcaksınız dıyoz ama çocukda okumaya nıyet yok caba yok yanı ve dusun sevgılısınınde okuma sansını elınden alıo bu çok kotu bişi ılerde pişmanlık yasıcakları bır durum ama naparsın yanı çalışkan olup ve çalışkan olmayanın dusuncelerı bı bakın bılmem anlatabıldımmıbilmiyorumkismile

Eşimle çok severek evlendik.ben üniv.okuyorum. Eşim benim iteklememle liseyi dışarıdan bitirmeye çalışıyor.herşey sevgi, aşk değilmiş. öğrendim. şimdi çalışıyorum. Eşim işten ayrıldı.bulduğu işlerde çoğu yerde asgari ücret veriyorlar.benim maaşımla zor geçinirken yarın öbür gün bebeğimiz olduğunda, çalışamadığımda nasıl geçiniriz bilemiyorum.
Bekar kızlara tavsiyem tanıştığınız erkekte meslek, aile, arkadaş çevresi hepsini gözlemleyin.aşık olmadan olumsuzlara ket vurmayı bilin.çevrenizden örnekler alın.duygularınızla hareket etmeyin. örnek kayınpederim yanında kitapla gezer.konuştuğunuzda bu adam master falan mı yapmış.kendini ne güzel geliştirmiş dersiniz.ama gelin görünki adam 25 yıllık evli toplasanız 2 yıl çalışmamıştır.ben çalışamam diyor kendileri.dayak, içki vs var.eşim allahtan ona çekmemiş.garibim yana döne iş arıyor.allah herşeyin hayırlısını versin ne diyelim

farkındayım canım bütün dediklerinin ama zamanla ona okumasını istedğimi sölüycem ve umarım o da kabul eder

biliyorum olacakların bende farkındayım ama suanda evililik için zaten cok uzagız yasımız 21 belki okur o da...cok isterim

biliyorum olacakların bende farkındayım ama suanda evililik için zaten cok uzagız yasımız 21 belki okur o da...cok isterim

ziraat mühendislği okuyorum daha yasımız küçk 3 sene var okulumun bitmesine...o suanda calısyor bir su parkında cankurtaranlık yapıyor..

yaşınız küçük olabilir ama bağlandıktan sonra kopmak zordur

kriterlerinizi karşılamıyorsa şimdiden vazgeçin.

su parkında cankurtaranlık yapıyor 12 ay bunu yapıyor mu? olur da ilerde evlenirseniz siz çalışmadan o evi geçindirebilecek mi?

yaşınızın küçük olması mantıklı düşünüp hareket etmenize engel değil

ben okumuş olmasını tercih ederim. kimse komplekse girmemiş olur böylece.yeri geliyor tv deki yarışma programınndaki soruyu doğru biliyorum sonra şaka yapıyorum çok zekiyim falan diye böyle bir durumda eğer tahsili benimkinden az olsaydı alınırdı

şu an erkek arkadaşım da ben de üniversiteliyiz
erkek arkadaşım çok da ünversiteyi okumak zorunda görmüyordu kendini...
ben de sınava elinden geldiği kadar hazırlanmasını, kazanamazsa sorun olmayacağını söyledim...
ama o başardı :asigim:
okuması daha iyi tabii ama okumasaydı da ben onu bırakmazdım sırf bu nedenden dolayı opuyorumnanaktan

bence anneniz hayat tecrübesi olmasına rağmen çok hata yapıyor nice insan bile denmeyen adamlar var üniv bitirmiş ama acıdan başka birşey vermiyorlar insana..bence bir insanı okuyup okumamakla yargılamamalı hiçbir kişi..yargılanacak şey dürüst ve çalışkan olması ...insanlar yaşayarak görüyor maalesef....siz vazgeçmeyin o kişiden..ilerde çok pişman olursunuz..benden söylemesi...

cok tesekkür ederim benim düşüncelerimi cok güzel ifade ettiniz size cok katılıyorum...bende bi insanı kesinlikle okuyup okumamasıyla yargılayamam...üniversiteli sevgilim vardıda noldu bana acıdan baska bişey vermedi ilk defa huzuru ve güveni hissettim birinde o kadar güzel şeyşer hissediyorumki bunu anlatamam...nasıl olurda bitiryim simdi hayatta kac kere böyle duygular yasanabilirki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…