davul bile dengi dengine .... üzgünüm ama annen çok haklı buyrunnnnnnnnn
bir çok üni. gitmeyenen insan üniveristeye giden insanları ceplerinden çıkarırlar. oturmasıyla,kalkmasıyla, konuşmasıyla, ortaya ayak uydurmasıyla hayran kalırız bazen. fakat aileler bunu görmek istemezler. çocuklarına yakıştıramazlar. benim çocuğum yıllarca okudu çalıştı bu kişiyle mi beraber hiç layık değiller gibi. bu da ilişkiyi inanılmaz etkiler. özellikle annelerin kızlar üstünde çok fazla etkisi oluyor karşındaki insan dünyalar harikası olsa bile acaba diyorsun. ciddiyeseniz ve devam edecekseniz o insanında fedakarlık yapması gerekir. o da okusun okula gidemiyor mu açıköğretimden okusun. asla aileni karşına alma. şöyle düşün ailen okumuş birini istiyorsa senin için istiyor senin mutluluğun için istiyor. senin asla üzülmemen için istiyor. arkadaşında okursa ailen ilişkinize daha ılımlı bakar.
bence şu an için pek önemli değil ama ilerisi için önemli...
üniversite okumamış insan kültürlü olmayacak diye bu kural yok ama üniversite okumak her zaman avantaj...
bence de onu okumak konusunda ikna etmelisin
sen ne okuyorsun ? çalışacak mısın? ne iş yapacaksın?
o ne iş yapacak?
bu soruların cevapları önemli
bence sorun çünkü egıtımlı kısıyle egıtımsız kısının dusuncelerı bıle bazen çok farklı olabılıyor ılerde sorun yasanabılır senın normal gordugunu o goremeyebılır yada cevresındekıler hem bırzaman sonra senın altında ezıldıgını dusunebılır ayrıca dusunsene ılerde anne baba oldugunda sen okumus o okumamıs olcak boylemı ornek olcaksınız yanı onlarda okumadanda adam olunuo dusuncesıne kapılabılırler buyuk dusnun yanlış anlama kotu egıtımsız demıyorum ama eğitim gercekten sart ılede sorumluluklar falanda oldugunda egıtımın maddı acıdan cok buyuk katkısı olcgnı dsnrum ben senın okumana bısı demıosa ıyı bu acıdan ornek verım arkadasım cok zekıdır okul bırıncısı oldu ama sevgılısı okumıcan yada bıtcek dıyoo kız okumamayı tercıh ettı bız onuda kandır 2nızde okuyun ılerde çok pişman olcaksınız dıyoz ama çocukda okumaya nıyet yok caba yok yanı ve dusun sevgılısınınde okuma sansını elınden alıo bu çok kotu bişi ılerde pişmanlık yasıcakları bır durum ama naparsın yanı çalışkan olup ve çalışkan olmayanın dusuncelerı bı bakın bılmem anlatabıldımmıbilmiyorumkismile
Eşimle çok severek evlendik.ben üniv.okuyorum. Eşim benim iteklememle liseyi dışarıdan bitirmeye çalışıyor.herşey sevgi, aşk değilmiş. öğrendim. şimdi çalışıyorum. Eşim işten ayrıldı.bulduğu işlerde çoğu yerde asgari ücret veriyorlar.benim maaşımla zor geçinirken yarın öbür gün bebeğimiz olduğunda, çalışamadığımda nasıl geçiniriz bilemiyorum.
Bekar kızlara tavsiyem tanıştığınız erkekte meslek, aile, arkadaş çevresi hepsini gözlemleyin.aşık olmadan olumsuzlara ket vurmayı bilin.çevrenizden örnekler alın.duygularınızla hareket etmeyin. örnek kayınpederim yanında kitapla gezer.konuştuğunuzda bu adam master falan mı yapmış.kendini ne güzel geliştirmiş dersiniz.ama gelin görünki adam 25 yıllık evli toplasanız 2 yıl çalışmamıştır.ben çalışamam diyor kendileri.dayak, içki vs var.eşim allahtan ona çekmemiş.garibim yana döne iş arıyor.allah herşeyin hayırlısını versin ne diyelim
biliyorum olacakların bende farkındayım ama suanda evililik için zaten cok uzagız yasımız 21 belki okur o da...cok isterim
ziraat mühendislği okuyorum daha yasımız küçk 3 sene var okulumun bitmesine...o suanda calısyor bir su parkında cankurtaranlık yapıyor..
bence anneniz hayat tecrübesi olmasına rağmen çok hata yapıyor nice insan bile denmeyen adamlar var üniv bitirmiş ama acıdan başka birşey vermiyorlar insana..bence bir insanı okuyup okumamakla yargılamamalı hiçbir kişi..yargılanacak şey dürüst ve çalışkan olması ...insanlar yaşayarak görüyor maalesef....siz vazgeçmeyin o kişiden..ilerde çok pişman olursunuz..benden söylemesi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?