sizce söylemeli miyim? (ayrıca çok sinirliyim)

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
22 imde evlendim 23 ümde boşandım çocuğum yok şu an 28 imdeyim
iç anadolunun yobazlıkta kendini aşmış küçük bir ilçesinde öğretmenim lisede.bu yaz büyük ihtimalle tayinim çıkacak güney taraflarına isticem tayinimi.sorun şu ki ben burda kimseye söylemedim boşanmış olduğumu.medeniyette kendini aşmış bir düşünce zihniyetine sahip toplumumuzun boşanmış bayanlar hakkındaki görüşleri takdire şayan siz de bilirsiniz.takılan asılan olmasın diye demedim.ama şimdi tereddütteyim gittim yerde göğsümü gere gere evet boşandım desem mi? demesem mi?
önceden yine güneyde küçük bir kasabada ücretli öğretmenlik yapmıştım orda söylemiştim boşandığımı p.uş bir müdür yardımcısı vardı bir gün öğretmenler odasında yalnız kalmıştık bana eşini kötülüyor bir de kız var.yok eşi çok para harcıyormuş mutlu değilmiş........ o zmanlar saf ve korkaktım bişey diyemedim hadi şimdi söylesimn onun ağzına nasıl.................
işte durum bu çok sinirliyim.ya bunlar bir de Müslüman geçinen kesim.yabancı bir sürü arkadaşım var Müslüman ülkelere boşuna önyargılı yaklaşmıyorlar.islam bu değil.islamiyette boşanmış kadına kötü gözle bakmak yok ama bunlar islamiyeti kendine göre yorumlayan iğrenç düşüncelere sahip bir kesim.
arkadaşlarıma bunu söylüyorum boşanmış bayan olunca türkiyede kolay kadın görülüyorsun ciddi düşünmüyorlar kendileri ciddi düşünce aileleri biz oğlumuza ( boşanmış tüm bayanlardan özür diliyorum ) delik kadın almayız diyorlar diyorum.şok oluyorlar bu nasıl düşünce diye.
neyse arkadaşlar başınızı ağrıttıysam tekrar özür dilerim yalnız bana bir akıl verin boşandığımı söyleleyim mi gittiğim yerde bir sürü takılan olacak orası da kesin bunu da göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.

guney dedigin nereleri? yani mesela nereye gitmek istiyorsun.. antalya gibi bir sehir olursa hic sorun olmaz ama malesef haklisin kucuk yerde konya adana gibi yerlerde sorun olabilir.. bulundugun ilceye de bagli biraz yasadigin sehrin heryeri ayni diye birsey yok. o yuzden konuma bagli ama bende soylemek istemezdim herkesin bilmesine gerek oldugunu dusunmezdim

Utanicak birsey yok binlerce kadin bosaniyor siz kotu birsey yapmamissiniz binlerce kadin kocasini aldatiyor utanmiyor bundan niye utanasiniz bence gousunu gere gere soyleyn hc cekinmeyin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

asla utanmıyorum sadece p.çlerin askıntı olmasını istemiyorum

boşanmış olma kötü bir şey değil, herkes her şeyi de bılmek zorunda değil
gittiğin yerde çevrenın durumuna göre söylersın o zaman boşandıgını

adanalıyım canım.adana-mersin Antalya düşünüyorum

ciddi bir ilişkin olduğunda sadece o kişiye söyle. başka kimse senin hayatını bilmek zorunda değil. sen ne kadar göğsünü gere gere söylesemmi desen de ve insanlar yüzüne karşı bişey söylenmese de arkandan "dul zaten" diyecek çok kişi olacak. bir yerden patlak verir, duyarsın canın sıkılır. özeline mesaj atıcam.

Bence söyleyin ve güçlü durmayı öğrenin o insanlara da karşı.
Bir de belki karşınıza yeniden sevebileceğiniz birisi çıkacak, o kişiye de yalan söyleyemeyeceğinize göre artık bununla baş etmeyi öğrenmeniz lazım.
Gayet güçlü bir insansınız, mesleğiniz var kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. Çok şanslısınız

tamam canım at bekliyorum

adanalıyım canım.adana-mersin Antalya düşünüyorum

Bence bu şehirden ziyade insanla alakalı. Oranın insanı asla yadırgamaz, şuranınki ayıplar demek pek doğru değil. Adanalıyım dediğin için söylüyorum bunu; ben kapalıyım ve Adanalı bir tanıdık bana ikide bir "bizim orada sadece dul kadınlar kapanır" deyip durmuştu ve çok rahatsız olmuştum. Örtüme söylediklerini hiç takmadım çünkü cahil zaten kendisi. Ben asıl dul kadın lafına takılmıştım. Ne kadar saygısızca...

Siz yanlış bir şey yapmadınız, evlendiniz anlaşamadınız ve boşandınız. Bence söyleyin. Siz cesurca söylerseniz kimse bir şey diyemez; ancak siz haklı sebeplerinizle duyulmasın isterseniz bu defa arkanızdan fısıldarlar.

Canım herkese duyuracaksın, söyleyeceksin diye bir şey yok ama gizlemenin de alemi yok. Sen utanacak bir şey yapmamışsın, talihsiz bir şey yaşamışsın, insanların tutumlarını kontrol edemezsin ama terbiyesizlik yapana ona göre cevabını verir mesafeni koyarsın.

Saklamamanı tavsiye ederim. Belki ileride ciddi bir kısmetin çıkar açıklamak daha zor olur, baştan söylemen daha kolay...
Öte yandan saklamayacaksın diye herkese anlatacak da değilsin. Bu senin özelin.. İstediklerinle paylaşırsın, istemediklerinde paylaşmazsın. Zaten anladığım kadarıyla epey geçmişinde kalmış bu olay, sen geride bırakmışken hiç kendime yük etme bunu...

Bir de ülkemizde dul kadınlara bakış açısını yazmışsın, haklısında çeken bilir ama bu biraz da insanın tavırla ilgili. Başta senin hakkında öyle düşünseler bile seni tanıdıkta değişir düşünceleri. Anadolu nın zengin ve tutucu, tanınmış bir ailesi hiç evlenmemiş oğullarına dul bir kız aldılar ve anlı şanlı düğün yaptılar. Kadın gelinini yere göğe sığdıramaz. Ama o gelin de nikahı kıyılmadan bir gece önce bile oğlan evinde kalmadı, istanbul dan Anadolu'ya gelin gitmesine rağmen...

Inşallah karşına hayırlı bir kısmet çıkar. Sen hiç evlilik yaşamasaydım da niyeti bozuk olan gene yapardı yapacağını... Bu senin geçmişinle değil, onların karaktersizlikleriyle ilgili...

Hayir cnm asla soylemek zorunda degilsin
kimse kimseye ozelini anlatmak zorunda degil bi tek senmisin siri olan insanlarin hayatlarinda sakladiklari ne sirlari var
Bunun durst olmakla alakasi yok
sen sadece karsina evlik icin cikan insana soylemek zorundasin bu kadar
herkes herseyi bilmek zorunda degil

bunun doguyla batiyala alakasi yok insan olmakla alakasi var...
ve biz turk toplumun genelinde dedikodu var sen bi kisiye soylersin on kisi duyar sonra sacma sapan sorular teseli etmeler ne gerek var agrisiz basina is acmaya

bi tandigim vardi oda cok erken yasinda evlendi ve bosandi sonra memur olup baska bir sehirde ise basladi kimseyede soyelmedi karsisina adam gibi adam cikti ve anlati o da
Kabul etti ve evlendiler ve cok sukur mutlular ve halende kimse bilmez
sakin kimseye soyleme bak hayatina

Siz bu mesajı attığınıza göre erkeklere mesafe koyan ve ciddi davranan birisinizdir.Bu durumda sizi rahatsız edecek kadar kim sarkıntılık edebilir ki?Bu kadar kendini bilmez biri içinde şikayet yolu açık.Kadın ciddi olduğu zaman erkekler yaklaşamıyorlar.Dul olduğunuzu bilip size yaklaşmak isteyenleri sizin mesafeniz durdurur.Arkanızdan konuşulanlar ise hiç umursamayın cesareti olan derdini yüzünüze söylesin diye düşünün.

sadece dul kadın kapanırmış demek
bu lafı eden insan çok talihsiz birisi
ne insaniyetten ne zekadan ne de başka bişeyden nasibini alamamış
yazık

Yasadigimiz evlilik ne kadar normalse anlasamamakta o kadar normal ama ışte karşılaşılan durumun sonrası malesef sıkıntılı çevremizdeki her insanin olaya bakış açısı farklı.ben de ayni durumu yaşadım ılk zamanlar saklamadim ama cok sacma insanların saçma yaklaşımları oldu sonrasında gizleme kararı aldım ve hic başım agrimadi.umarimm Cokkk mutlu olursunuz karariniz hakkınızda en hayırlı olan olsun Ins.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

neden özel hayatının hesabını vermek zorunda olasın ki elaleme, beg olsam kimseye bişey anlatmam, kimi ne ilgilendirir ayrıca, ama günün birinde bilmeyi hak edecek seni hak edecek biri çıkar karşına o zaman düşünürsün, onun dışında dertsiz başına dert arayıp boş cengaverliğin anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…