sizce söylemeli miyim? (ayrıca çok sinirliyim)

üstüne basa basa dedim ki; ''vücut bütünlügüne zarar vermedigi sürece'', sen ise gelmiş kadını öldürmüşler diyorsun. kadını öldürmelerini tabi ki kültürel diye hoş görmem zira vücut bütünlügüne saldırı.

ayrıca konuyu dagıtma arkadaşım. konu sahibi ne sormuş sen ne anlatıyorsun. mune bunları görüyordur eminim. mune bu kız hep böyle yapıyor, konuyu rayından saptırıp duruyor

neyse diger konuyu okuyorum çok hüzünlendim şu anda

Kendini korumak amaçlıysa, güneyde bir yerde olsa, sorulmadıkça söyleme canım, tecrübeyle sabittir

ya vücut bütünlüğü deyip duruyorsunuz.İnsan sadece vücuttan oluşmuyor.ruhu ,hisleri de var.Hisleri asıl katletiyor aileler..Kötü yetiştiriyorlar,yalnız bırakıyorlar,özgüvenini yokediyorlar,anne baba olamıyorlar vs..Birşeye karşı çıkacaksanız evvela buna karşı çıkın,enazındna bir fayda sağlar..Bozulan his dünyası da geridönüşümsüzdür..Özlelikle çocukluktaki derin yaralar bırakır..
Ordan bir parça aldılar diye bir zarar görmüyor,aksine faydası olduğunu tıp söylemekte,siz buna inanmasanız da..Ama ruhtan ,histen çalındığında ,ki çok fazla oluyor,birşeyler gidiyor o çocuktan..
Bence o konuyu burda konuşmayın,o konuda konuşun yada başka konu açın..Burda başka bir konu konuşulmakta biliyorsunuz..

Şu erken yaştaki evliliklerin kızlarda sebep olduğu biyolojik ve cinsel problemlerle ilgili soruma cevap versene,hani hoş görüyordun ama diyorum işte vücut bütünlüğüne ve sağlığına zararı var,kızlık zarları da onların izni olmadan yırtılıyor al sana deri. Konu hakkında konuştun konuştun şimdi cevap veremeyince forum kuralları aklına düştü birden,cevap ver madem soruma.
Edit:Hala soruma CEVAP YOK.

Son düzenleme:

Cümle kurmayı öğren önce. Ne demeye çalıştığını anlamadım bile..

Not;81 ilin 50'ye yakinini gezdim. 7 bölgeye de gittim, gördüm. Bu bilgiyle tekrar derdini anlatmaya çalış..

Cümle kurmayı öğren önce. Ne demeye çalıştığını anlamadım bile..

Not;81 ilin 50'ye yakinini gezdim. 7 bölgeye de gittim, gördüm. Bu bilgiyle tekrar derdini anlatmaya çalış..

Makale yazayım istersen
İstediğini söyleyip istemediğini anlamamak kişilik özelliğiniz mi savunma mekanizmanız mı bilemiyorum amaan kime anlatıyorum ben yukarıda ki cümleyi kuracak adama insanların fikirlerini hazmetmeyi öğrenin desem ne fayda.

İnsanlarin fikirlerini hazmetmeyi ogrenin deme bence de. Konuya yaptigim yorumu alintilayip bi seyler zirvalamaya calisan sensin.

Konuya yorum yap, bana degil. İşine bak.

İnsanlarin fikirlerini hazmetmeyi ogrenin deme bence de. Konuya yaptigim yorumu alintilayip bi seyler zirvalamaya calisan sensin.

Konuya yorum yap, bana degil. İşine bak.
E kuzum yaftalamayı bırakın insanları ben de işime bakayım , sizin gibi insanların başkaları hakkın da sırf kendisi gibi düşünmüyor hakaret etmesi benim asla tahammül edemediğim bir şey , neyse size göre kurtarılmış insanlarla selamet dilerim

bekara, evliye, boşanmış bayana.. kötü niyetli insan çok.. genç yalnız bayana muhakkak rahatsızlık verenler olacaktır.. değil türkiyenin dünyanın neresi olursa olsun oluyor maalesef.. bence söylemediğinizde çok farklı olmayabilir.. bekarı da rahatsız ederler sonuçta.. içinizden ne geliyorsa yapın.. tayin durumlarında öğretmen arkadaşlarınız dahil etrafla çok samimi olmamakta fayda var genel olarak.. bazı art niyetliler öğretmenden çok "yabancı yalnız kadın" görüyorlar maalesef baktıklarında..

çok yakınımdan biri....

oda evlendi 1,5 sene filan evli kaldılar boşandı...

gel zaman git zaman mardinde bir konferansta bir beyefendi ile tanışmış...

o zaman hemen konuşup anlaşarak evlendiler... bizim tarafta kızın boşandığını bilmeyen yok...

adamda hiç evlenmemiş yaşı 40... biz çocuğuz o vakit bizi tehmihlediler.... kimseye bir şey söylemek yok ilk defa evleniyor gibi davranın diye....

çünkü adamın aile doğuda bir ilçede yaşıyor ikiside mevki makam sahibi kişiler ama toplum baskısı....

evlendiler.... adamın ailesine hiç evlenmemiş kız aldık dediler hatta düğün kına her şey oldu... adam o bayanı öyle kabul etti....

sonunda o adamlada o boşandı o bayan o ayrı mesele ama söylemek zorunda değilsiniz... kimseye özel hayatınızı sermek zorunda değilsiniz...

kimse sizi bu konuda yargılamak yada eleştirme zorunda değil....

Allah yolunu bahtınızı açık etsin....

"normal karşılamak zorunda değil" diyen sizsiniz yani size göre normal karşılamayan varsa boşanmayı onlarda kendilerine göre haklılar sizin gözünüzde. Biz de o kültürden bahsediyoruz zaten bazı bölgeler evet sözde muhafazakar ama boşanmış kadınlara sarkan erkekler yüz bulamayınca o kadını o muhitte istemezler yine kadınlar kocalarını kıskandığı için ev vermezler ama bunun normal karşılanmamasının da bu kapalı zihniyetle alakası var. Hoşgörü ile nedne bakamıyor? nesi var boşanmanın işte hoşgörü ile bakmak zorunda değil diyerek onları da savunmuş oluyorsunuz bence zorunda neden değil herkes evliliğinde mutlu olamıyor mutsuz bir evliliği yürütmektense boşanmak haktır. Bunu normal ve hoşgörüyle karşılayamayan insanları da anlarım diyemiyorum maalesef neden anlayamıyorlar yaa namussuzluk mu boşanmak. Başka konularda yazdıklarını da görüyoruz işte feministler erkek düşmanıymış bilmem ne yok yok kadının halinden kadın anlar ama siz kadın olamazsınız. İnşallah bir gün boşanmazsınız zira boşanıp da çevre normal karşılamadığında, potansiyel bilmem ne diye baktığında maalesef herkes normal karşılamak zorunda değil onlarda haklılar diyemiyorsun. Kim görürse polis olan halkın güvenliğini sağlamak zorunda olan polisler kapına dayandığı zaman içip içip hem de evli polisler sırf boşanmış bayansın afedersin iş çıkar diye ve sabaha kadar uyumadan nöbet tuttuğunda bunu nasıl normal karşılayamadıklarını, nede boşanmanın bu kadar ayıp karşılandığını sorguluyorsun çocuk yaşında başka ülkelerin söz konusu bile etmediği boşanmayı kendi ülkenin kadın kötü olmasa boşanmazdı diye görülmesini anlayamıyorsun. Size göre normal karşılamak zorunda değillermiş neden değiller açıklayın yaa. Nesi normal değil ki normal karşılayamıyorlar. İşte normal karşılamayanlar olması yüzünden insanlar cesaret edemiyor boşanmaya.

Böyle de terbiyesiz bazı insanlarımız Allah Hidayet versin bunun gibi insanlara söyleyin veya söylemeyin demeyeceğim ilk önce bir uzaklaşın şu anki ortamdan gittiğiniz okul ortamı ve yaşayacağınız ortama göre hareket etmeniz bana kalırsa daha doğru olur siz zaten öğretmensiniz her şeyi doğru tartabileceğinizi düşünmekteyim ortama bakın uygunsa bu ortam bu tip konulara rahatça söyleyebilirsiniz diye düşünmekteyim

Bir tehlike sezinliyorum.Sanırım bir zaman sonra insanlar evlenmek istemeyecek.
Çünkü "19 yaşındayım,en değerli şeyimi ona verdim ama o gitti ya napcam ben ya..."yazana,unut gitsin,pis erkekler sen hayatına bak denilirken,evlendim ayrıldım diyene,seni bu halinle de alan olur bak bizim orda bir abla vardı dul hali ile alan oldu gibi yanıtlar geliyor.Biri zina yapmış terkedilmiş,diğeri Allah'ın huzurunda evlenmiş sonrada ayrılmış.Birine teselli verip hayatını yaşaması öğütlenirken diğerine ayıplı,defolu,alıcısı olmayan mal gibi yaklaşılıyor.

Tebrikler
Ama yazınız için değil
Olayları ite-kaka din ile bağdaştırma basarınıza

gittiğin ortamda insanları gözlemle, baktın askıntı olcak tipler var söyleme.

söylemeyin canım bence. ruhunuzu incitirler, kadınlık onurunuzu zedelerler. herkes değil ama mutlaka bir iki çürük yumurta çıkacaktır. hele de erkeklerin arasından.gerek yok, bu sizin özel hayatınız. kimseyi ilgilendirmez. bizim millet çok meraklıdır karşındakinin özel hayatını didiklemeye. evlimisiniz diye soran olursa değilim demeniz yeterli. hiç evlenmedinizmi falan diye sorulursa ne denir onu bilemiyorum tabi. ama söylemeyin derim.

canım hamileyim ve ben de boşanmayı düşünüyorum. inan umrumda değil toplumun fikri. ama ben de yerinde olsam doğuda söyleyemezdim.

her neyse şimdi tayin istediğin yerde bilsinler. saklama. ama öyle yanlış bakanında haddini bildirki diğerleri de cürret edemesin.

Allah yardımcın olsun.

boşanmış olmak eskiden de çok normal karşılanan bir şey degildi. yeni yeni normalleşmeye ve teşvik edilmeye başlandı. bazı kültürlerde ise halen çok kötü bir iş olarak görülüyor, hak olarak degil. sonuçta oralarda evlilikler boşanmak için yapılmaz, ömür boyu sürmesi için yapılır. bu yüzden de boşananlara iyi gözle bakılmaz. algıda seçicilik...

köy yerine gidip de mini etekle ile girersen böööyle bakarlar çünkü o ortam için anormaldir. bu da algıda seçicilik. onlara göre normal bir durum degil çünkü.

bikini ile plajda gezersen hiç kimse dönüp bakmaz ama aynı bikiniyle beşiktaş'ta yürü yine bakarlar çünkü o ortam için anormal. sen bile bakarsın. ondan sonra otobüslerde öpüşen birini görsen ne yapardın mesela, hatta otobüste çocugunla giderken ya da bi yerde otururken önünde gayler öpüşse napardın, normal mi karşılardın acaba? algıda seçicilik bunlar hep.

bir sürü kültürünü, görüşün bir arada yaşadıgı yerlerde farklılıklar daha normal karşılanabilir ama bahsettigimiz yerlerin kültürü, görüşü belli. köy yerinde göz göre göre bikini giyip de ''ee ne var normal, yobaz mısınız canım, biz plajda hep böyle geziyoruz'' demenin alemi yok.

Anlamadim ki ne gerek var bosandigini vs insanlara soylemeye? Bu seni sen yapan bir ozellik falan mi ki? "Merhaba, ben Jerry, Bosandim dulum.." Cok sacma degil mi? Nisan atmis bir insan surekli herkese "ben nisan attim" demiyorsa, sizde herkese bosandiginizi soylemek zorunda degilsiniz. Toplum goruslerinden bilmem neden degil de, gerek yok yani.. Eger birgun hayatiniza biri girer, ciddi dusunurseniz ona soylersiniz ayni herkesin sevgilsine gecmisini biraz anlattigi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…