- Konu Sahibi sonbaharyaGmurlari
-
Bence bu şehirden ziyade insanla alakalı. Oranın insanı asla yadırgamaz, şuranınki ayıplar demek pek doğru değil. Adanalıyım dediğin için söylüyorum bunu; ben kapalıyım ve Adanalı bir tanıdık bana ikide bir "bizim orada sadece dul kadınlar kapanır" deyip durmuştu ve çok rahatsız olmuştum. Örtüme söylediklerini hiç takmadım çünkü cahil zaten kendisi. Ben asıl dul kadın lafına takılmıştım. Ne kadar saygısızca...
22 imde evlendim 23 ümde boşandım çocuğum yok şu an 28 imdeyim
iç anadolunun yobazlıkta kendini aşmış küçük bir ilçesinde öğretmenim lisede.bu yaz büyük ihtimalle tayinim çıkacak güney taraflarına isticem tayinimi.sorun şu ki ben burda kimseye söylemedim boşanmış olduğumu.medeniyette kendini aşmış bir düşünce zihniyetine sahip toplumumuzun boşanmış bayanlar hakkındaki görüşleri takdire şayan siz de bilirsiniz.takılan asılan olmasın diye demedim.ama şimdi tereddütteyim gittim yerde göğsümü gere gere evet boşandım desem mi? demesem mi?
önceden yine güneyde küçük bir kasabada ücretli öğretmenlik yapmıştım orda söylemiştim boşandığımı p.uş bir müdür yardımcısı vardı bir gün öğretmenler odasında yalnız kalmıştık bana eşini kötülüyor bir de kız var.yok eşi çok para harcıyormuş mutlu değilmiş........ o zmanlar saf ve korkaktım bişey diyemedim hadi şimdi söylesimn onun ağzına nasıl.................
işte durum bu çok sinirliyim.ya bunlar bir de Müslüman geçinen kesim.yabancı bir sürü arkadaşım var Müslüman ülkelere boşuna önyargılı yaklaşmıyorlar.islam bu değil.islamiyette boşanmış kadına kötü gözle bakmak yok ama bunlar islamiyeti kendine göre yorumlayan iğrenç düşüncelere sahip bir kesim.
arkadaşlarıma bunu söylüyorum boşanmış bayan olunca türkiyede kolay kadın görülüyorsun ciddi düşünmüyorlar kendileri ciddi düşünce aileleri biz oğlumuza ( boşanmış tüm bayanlardan özür diliyorum ) delik kadın almayız diyorlar diyorum.şok oluyorlar bu nasıl düşünce diye.
neyse arkadaşlar başınızı ağrıttıysam tekrar özür dilerim yalnız bana bir akıl verin boşandığımı söyleleyim mi gittiğim yerde bir sürü takılan olacak orası da kesin bunu da göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
bence nereye giderseniz gidin bunu herkesin bilmesine gerek yok...size bu zihniyetle yaklaşan cahil zihniyetse sizden uzak olsun zaten.utanılacak bişey değil zaten...22 imde evlendim 23 ümde boşandım çocuğum yok şu an 28 imdeyim
iç anadolunun yobazlıkta kendini aşmış küçük bir ilçesinde öğretmenim lisede.bu yaz büyük ihtimalle tayinim çıkacak güney taraflarına isticem tayinimi.sorun şu ki ben burda kimseye söylemedim boşanmış olduğumu.medeniyette kendini aşmış bir düşünce zihniyetine sahip toplumumuzun boşanmış bayanlar hakkındaki görüşleri takdire şayan siz de bilirsiniz.takılan asılan olmasın diye demedim.ama şimdi tereddütteyim gittim yerde göğsümü gere gere evet boşandım desem mi? demesem mi?
önceden yine güneyde küçük bir kasabada ücretli öğretmenlik yapmıştım orda söylemiştim boşandığımı p.uş bir müdür yardımcısı vardı bir gün öğretmenler odasında yalnız kalmıştık bana eşini kötülüyor bir de kız var.yok eşi çok para harcıyormuş mutlu değilmiş........ o zmanlar saf ve korkaktım bişey diyemedim hadi şimdi söylesimn onun ağzına nasıl.................
işte durum bu çok sinirliyim.ya bunlar bir de Müslüman geçinen kesim.yabancı bir sürü arkadaşım var Müslüman ülkelere boşuna önyargılı yaklaşmıyorlar.islam bu değil.islamiyette boşanmış kadına kötü gözle bakmak yok ama bunlar islamiyeti kendine göre yorumlayan iğrenç düşüncelere sahip bir kesim.
arkadaşlarıma bunu söylüyorum boşanmış bayan olunca türkiyede kolay kadın görülüyorsun ciddi düşünmüyorlar kendileri ciddi düşünce aileleri biz oğlumuza ( boşanmış tüm bayanlardan özür diliyorum ) delik kadın almayız diyorlar diyorum.şok oluyorlar bu nasıl düşünce diye.
neyse arkadaşlar başınızı ağrıttıysam tekrar özür dilerim yalnız bana bir akıl verin boşandığımı söyleleyim mi gittiğim yerde bir sürü takılan olacak orası da kesin bunu da göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
Bence şeriatın hükümlerine kendinizce getirdiğiniz anlamları tüm topluma mal etmeye çalışmayın.Batıda kadın daha değerli mi sanıyorsunuz?Tam tersine orda değerliymiş gibi gösterilip tam bir cinsellik objesi olarak kullanılıyor.Toplumda elbette insan görünümlü ama içi şeytan olanlar kafası almayan ahmaklar...vb. var ama bunların dinle ne alakası var?Bu tipler Müslüman diye mi böyle?Hıristiyan yada Yahudi olsalardı daha mı düzgün olacaklardı.?Din konuları yasak oduğu için bu kadarı yeterli.haklısın sadece boşanmış değil kadına değer yok kadın hep aşağı ve değersiz görülüyor bizde dinle de alakası var şahitliği yarım sayılan mirastan yarım pay alan kadın hayattamı değerli olacak? işte kocasından da pay alsın diye yarımmış diye savunurlar lafa geldimi herkesin kocası karunmuş gibi..
ciddi bir ilişkin olduğunda sadece o kişiye söyle. başka kimse senin hayatını bilmek zorunda değil. sen ne kadar göğsünü gere gere söylesemmi desen de ve insanlar yüzüne karşı bişey söylenmese de arkandan "dul zaten" diyecek çok kişi olacak. bir yerden patlak verir, duyarsın canın sıkılır. özeline mesaj atıcam.
Siz şimdi neyi kasttettiğinizi diğer insanların dolaylı yoldan anlayıp aynı şekil de efendim ne alakası var ben öyle bir şey demedim moduna getirip lafı sokacaksın .Son 10-15 yildir memlekette yobazlik konusunda dogu, bati ayrimi kalmadi malesef. Yobazlar her yere yayildi. Bi kac kurtarilmis bolge var sinop, izmir gibi onun disinda her yer ayni..
Bence senin ozel hayatini kimse bilmek zorunda degil, kimseye soyleme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?