sizce söylemeli miyim? (ayrıca çok sinirliyim)

Canim ya, azinin payini vermedin mi? Ilginc bir cevreniz varmis, neyse ben dinimin gereklerini yasarken Adanayi baz almiyorum deseydin.
.

haklısın sadece boşanmış değil kadına değer yok kadın hep aşağı ve değersiz görülüyor bizde dinle de alakası var şahitliği yarım sayılan mirastan yarım pay alan kadın hayattamı değerli olacak? işte kocasından da pay alsın diye yarımmış diye savunurlar lafa geldimi herkesin kocası karunmuş gibi..

bence nereye giderseniz gidin bunu herkesin bilmesine gerek yok...size bu zihniyetle yaklaşan cahil zihniyetse sizden uzak olsun zaten.utanılacak bişey değil zaten...
Ya düşünüyorumda islamiyeti yaşıyorum deyip, boşanmış kadınlara böyle bakan insan müsvetteleri hangi namusun bekçisi!!!
yazık.

Bence şeriatın hükümlerine kendinizce getirdiğiniz anlamları tüm topluma mal etmeye çalışmayın.Batıda kadın daha değerli mi sanıyorsunuz?Tam tersine orda değerliymiş gibi gösterilip tam bir cinsellik objesi olarak kullanılıyor.Toplumda elbette insan görünümlü ama içi şeytan olanlar kafası almayan ahmaklar...vb. var ama bunların dinle ne alakası var?Bu tipler Müslüman diye mi böyle?Hıristiyan yada Yahudi olsalardı daha mı düzgün olacaklardı.?Din konuları yasak oduğu için bu kadarı yeterli.

Dini hukumleri tam hikmetini bilmeden yorum yapmayalim lutfen madalyonun bi yuzunden bakmayin olaya kadinin mirasta yarim almasi dinen asagilandigini gostermez bu Allahin emridir ve bizi yaratan rabbimiz bizim payimizi daha iyi bilir elbet butun bunlarin bi hikmeti ilahiyesi vardir..yani madalyonun diger yuzu diyelim...
Ve Allahin emrini begenmeyip elestirmekte sizi dinden cikarabilir...dikkat edin tum ahiretinizi yakabilirsiniz...
islamdan once kadinlarin ve islami kabul etmeyen toplumda kadinlarin yeri nasildir bi bakiniz...islama ilk girenler nasil insanlardir neden islama kosmuslardir islam kadini koruyup emanet oldugunu gostermistir...kadin islamda degerlidir bi tek baska yerde bunu goremessin...bazi muslumanlarin kadina yalnis bakisi islamin degil o insanlarin yalnisidir..

bence söylemeyin,ben de öğretmenim öğretmen camiası (şimdiye kadar 6 okulda çalıştım gözlemlerim böyle) dedikoduyu sever.diğer arkadaşlar evlenceğin ciddi ilişkin olan kişiye söylersin demişler ama o zaman da yayılabilir o ona söyler o ona derken.
şu an çalıştığım okulda okulun yarısı dul ama hiçbir dedikodu duymadım sen buraya gel bence:)
not:bu dul olma olayını ,evlenememeyi çok kafana takıyorsun.sürekli bu yönde konu açıyorsun.zamana bırak rahat ol.

doğru batıda kızlar 9-10 yaşında babası yaşında kızlarla evlendiriliyor tabii o yüzden daha değersiz oluyor..??
bilmem farkındamısınız ama en fazla cinsel saldırılar tecavüzler hep gelişmemiş bölgelerde yaşanıyor kadınların daha özgür olduğu ülkelerde olmuyor bunlar bu kadar çocuk gelinler rezaleti müslüman nufuslarda yaşanıyorsa durup bi kendimize bakmamız lazım.hristyanlarda çocuk gelinler varmı? yahudilerde var mı? varsa söyleyin bilelim?

Ben de özel mesaj beklerim aynı konuda ,ben de tayinle bir aya kadar gideceğim..

Son 10-15 yildir memlekette yobazlik konusunda dogu, bati ayrimi kalmadi malesef. Yobazlar her yere yayildi. Bi kac kurtarilmis bolge var sinop, izmir gibi onun disinda her yer ayni..

Bence senin ozel hayatini kimse bilmek zorunda degil, kimseye soyleme.

Açıkcası ben boşanmış olduğunuzu nasıl gizleyebilirsiniz bunu bilemedim?

Yüzük takmamanza bir neden bulabilir yada evlilik yüzüğü takabilirsiniz ama hiç mi arkadaşınız evinize gelmeyecek?Yalnız bir bayanın yaşadığı ev belli olur yani hiç erkek eşyası yok yada insanlar sizi evli sanacakları için evliliğiniz ile ilgili elbette soru soracaklardır.En azından çocuk düşünüyor musuz?..vb.Bu durumlarda hep yalan mı söyleyeceksiniz?Yani kısa süreli ilişkilerde bu taktik tutabilir bence ama iş ortamında nasıl olacak?

Ayrıca diyelim biri sizi beğendi ama evli olduğunuzu duyduğu için uzak duracaktır.

İnsanlar sizin gibi bitmiş evliliklerini sakladıkları sürece toplum değişmeyecek.. Çünkü siz bile kendi içinizde boşanmayı normalize edememşşsiniz..

Söyleyin tabiki..sanki sabıkanız var..

Bence soylemeyin. Guneyide batisida kuzeyide ayni.
Saklamak zorundada degilsiniz ama kimseye soylemek zorundada degilsiniz.
Bizim ulkemizde insanlar baskalarinin isine burnunu sokmaktan cok hoslaniyorlar,
sizi incitmek icin bile bunu kullanabilirler. Kimseye soylemek zorunda degilsiniz.
Benzer durumda olan arkadaslarim vardi, konusmuyorlardi o konu hakkinda kimseyle.

Mesela..Bir talip çıkarıyor iş yerinden biri..Ozaman söylesen mi söylemesen mi?Söylemedğinde de boşanmış talipler söylenmiyor...Yada işyerinden gelecek hayır Allah'tan mı gelsin :)

Bence de söylenmemeli gibi..Talip çıkarsa talibe söylersin..Aramızda kalsın dersin..

Bir de sonbahar neyse ben 35 yaşındayım.Bilmediklerinde bu vakte kadar evlenmediğimi çok garipsiyorlarİşyerinde fazla muhatab olmuyorum kimseyle,sessiz takılıyorum,bu sefer beni sorunlu gibi görüyorlarlardır belki deBoşanmış olduğumu duyduklarında bir şekilde biraz affediyorlar gibi
Küçük de gösteriyorum,bana çömez muamelesi yapıyorlarGörüntümle yaşım arasındaki fark işyerime dert oluyor..Yaşımı söylemesem çömez muamelesi yine:44:

Sonbahar artık fazla der etmiyor kızlar..Ara ara olur öyle bunalımlar..

Son düzenleme:
Bunu söylemek zorunda mısınız ?
Ayrıca niye söyleyesiniz , takıldım kaldım neden söylenmek zorun da ?
Bir kişi ile görüşürsünüz iş ciddiye biner o zaman bu açıklamaları kendisine yaparsınız malum sebeplerden açıklamadım diye .

Ya ben çocuğu olup saklayan gördüm eşinden değil ailesinden sakladı , insanları mecbur ediyorlar.
Çocuğun yok bir şeyin yok genç bir kızdan tek farkın malum kasların açılması mı .
İğrendim delik kelimesinden , mükemmel olan islamiyet , insanlar değil ikisi çok farklı.

Bence ozellikle soylemene ya da soylememene gerek yok akisina birak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Soran oluyor mu ya hu?

Yüzüğün varsa evli- nişanlısın yoksa bekarsın.

Hiç kimseye dul musun dendiğini duymadım ben.

Kaldı ki sorulsa da, arkadaşın da dediği gibi, suş mu bu sabıka mı?

Herkes hata yapabilir, evlilik de risk sonuçta.

Siz şimdi neyi kasttettiğinizi diğer insanların dolaylı yoldan anlayıp aynı şekil de efendim ne alakası var ben öyle bir şey demedim moduna getirip lafı sokacaksın .
Kendi memleketini bu kadar aşağılayan yeren beğenmeyen kusura bakmayın ...Kurtarılmış bölge diyor şaka gibi.
Ne yani izmirdekilerin hepsi boşanmış kadınla mı evleniyor ? Orada yok mu bu tiplerden hiç ?
Gören bütün şehirleri tek tek gezip analiz ettiniz sanacak.

Son düzenleme:
Arkadaşlar utandığından da değil aslında..Ben de öyle..Tamam ilk yıllar böyle rahat ettim,kendi içimde daha çözemmeiştim..Artık çözdüm..Sonbahar da öyle...Ama erkeklerin bilmesini istemiyor insan ya..Bilse ve farklı bir davranışı,sözü olsa varya,insan kendini kötü hissediyor..Böyle daha korunaklı hissediyorsun kendini..Ben ilk işyerimde söylemiştim ve söylememden memnun kalmadım.İkinci işyerimde söylemedim..Şimdi üçüncü işyerime gideceğim..Bakalım hayırlısı..
Ben bundna önce kurtlar sofrasıyla nasıl başedecem onu düşünüyorum..Hiç şöyle eli maşalı olamadım..Hele boşandım,daha beter oldum..(alanım da sağlık,tam içli dışlı)

Bne de bu konuda mı konu açsam...Bu konuda da fikir istiyorum kızlar..Kendi sayfamda işle ilgili iki konu var,orayı okuyabilirsiniz..Valla benim için ciddi bir mesele..Bir el atarsanız çok sevinirim..Birbuçuk ay falan kaldı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…