Sizce şu durumda evlilik düşünmeli miyim?

Asla bu riske girme derim. Geçim sıkıntısının ne olduğu bekar iken o kadar anlaşılmaz. Ay çok çabuk geçiyor ödemeler olunca.Kendimden çok iyi biliyorum. Ben de senin nişanlın gibi kendi aileme, kardeşlerime, babama ne kadar yardım ettim haddi hesabı yok. Benim ihtiyacım olunca da hiç biri duymadı bile. Onlar lüks içinde yaşarken ben şimdi aldığım evin taksitlerini ödüyorum. Çok şükür onları karşılayabilecek durumdayım ama insanın gücüne gidiyor. Çok pişmanım verdiğim paralar ve altınlar için.Öykümü yazsam en az burada iki sayfa tutar sadece yediğim kazıklar. Boş ver gitsin. Karşına daha gerçekçi birisi çıkar.Çünkü nişanlın hayal aleminde. Ben 50 bin tüketici kredisi aldım. Memur olduğum halde üç günde verdiler. 60 ay vadeli.32 bin lira da faiz ödeyeceğim 5 yılda. Anlayacağın 82 bine mal oluyor bana ayda 1400 ödüyorum. O krediyi asla çekemez çekerse de altından kalkamaz. Bence hayatını karartma kızım. İzninle kızım dedim benim de sen yaşta kızım var da.Allah yardımcın olsun.

Ne düşüncesiz insanlar var yahu..Hadi seni gectim insan oğluna böyle bir kötülük nasıl yapar tam sevdiği insanla yuva kuracakken..Bence agırlığını koy o kadar yükün altına sokmaya hakkı yok seni nisanlının. Bizimde su an toplamda 60 bin kadar kredi borcumuz var ve aylık 2bin lira ödememiz var. Sen bide üzerine düğün borcu ekleyeceksin.verebileecek misiniz bu kadar parayı?

bitecekse bitsin. bitmeyecekse de ASLA senin vereceğin tavizler nedeniyle devam etmesin. akılları başlarına gelir durumu düzeltirlerse ne ala. düzelmezseeee de emin ol böylesi senin için çok daha hayırlı. çünkü yoksa sen bu adamdan eninde sonunda boşanırsın. lütfen üzülme.. hayırlısı buymuş de.

konunu takip ediyorum canim soktayim böyle biseyi nasil der sana bu kadar kolaymi

ben bu erkekleri anlayamiyorum aileleri icin eslerinden vazgeciyorlar....kiminle yaslanicaklarsa.... ilerde evlenmicek sanki....

Bu aile belli ki anlayışsız oğulları da ömür boyu para vermeye razı bu olayın siz nişanlıyken yaşanması bence senin hayrına bir durum geleceğini gördün Allah resmen ilerde yaşayacaklarını gözlerinin önüne serdi sen de mesajı doğru algıladın yürümez böyle evlilik çünükü. Genelde biz kadınlar olarak evlilik öncesi bu sinyalleri görmeyiz sevioruz aşığız ya ondan sonra gelip burda bir derdim var bölümüne bir sürü konu açarız dertsiz başımzıa dert alıp sinir hastası oluruz .Değer mi sizce annemiz babamız bizi bunlar için mi yetiştirdi üzerimize titiredi daha önce hayatımızda olmayan insanlar için heba etmemiz ömrümüzü çürütmemiz için mi?.

Vayy be hemen kabul etti yani. Hani insan üzülür, tepki gösterir, bir yolunu buluruz falan der. Ayrılmaya yer arıyormuş desene. Sevgisi bitmiş zaten en başta. Belki de bu senden ayrılmak için yaratılmş bir bahane. Belki de yok böyle bir kredi, yok böyle bir ihtiyaç. Böyle yalancı, düzenbaz, kişiliksiz bir insandan ve böyle bir aileden kurtulduğun için şanslsın canım. Bundan sonra karşına hayırl insanlar çkar inşallah..

Son düzenleme:
benim canım cok sıkıldı bu duruma ya..yazık ya vallahi onca emege hayale plana yazık ya..eylülde evlenmeyi planlamayı bi kenara bırakıp "özür dilerim hayallerini çaldım"'la bitti he..

sen cocuga kızma sen ailesine kız.onu bu duruma onlar düşürdü oda erkek aklıyla salaklıgıyla dicem özür dileyerek bu parayı görev bildi..ablası zevki sefa sürsün 5bn ucuza gitmesin die evi satmasınlar ama bi 10 yılı hiçe sayıp cocuklarının evlenmesini imkansız hale getirip azcık vicdan bile yapmasınlar ne ala.. yazık nişanlında iyi kullanılacak o "ailede" sende kurtuldun işte ...hayırlısı olsun..

Benimde aklıma acaba senden ayrılmak mı istiyordu geldi. Baştan beri yaptıkları gösteriyor ki sen gitme diye hiçbir çaba sarfetmemiş. Hani karakteri de yardım etmeyi seven insansa insan sevdiğini ayırt edebilir mi? Çok üzüldüm Bir de umutlarını çaldığı için özür dilemiş, basbaya vicdan acısı çekiyor. O kafasında senin haklı olduğunu biliyor şekerim. Bıktırına kadar uğraşmış mı ne? Yani dışarıya yansıyan bu (

Hayırlısı olsun canım. Allahım karşına evinide, ailesinide bilen ama karıştırmayan , kendine malik, kullanılmayan, dert ortağı değil hayat arkadaşı arayan, bir adam nasip etsin.

Nişanlın yani artık eski nişanlık ailesinin tam bir kuklasıymış.Şu boldladığım kısım tamamen ailesinin hesap kitap ve planı.Yazık o çocukta kendi fikriymiş gibi söylemiş sana.Hayatı için çizdiği yolu kendi eliyle sildi işte...Borç batağı içinde yüzerlen aptallığına doymayacak ileride.

ya kafamda bi soru var sormadan edemicem. senin bu nişanlın senden ayrılmak istiyodu da nişanı sen at diye böyle bi tezgah mı kurdu acaba? bi insan nasıl bu kadar kolay vazgeçebilir nişanlısından aklım almadı pek.

Bu durumun oncesi de var. Kafasinda zaten bitirmis o.
Bundan bir ay kadar once gecenin bir vakti sarhos olup kapiya gelmisti. Agliyordu.
Sakinlestirdim, annem gormesin o sekilde diye idare ettim. Tek dedigi sey paramiz yok oldu. Ben de bilmiyorum tabii bu borc muhabbetini, hayatim cok sukur saglik sorunumuz yok, dugun ve ev masraflari odenir, sen sakin canini sikma diyorum. Megerse o coktan ayriligi gormus ufukta da ona agliyormus saatlerce...

yol yakınken kurtulman iyi olmuş. ileride daha fazla sorun çıkardı. bu sebeplerden dolayı halam hala çekiyor. Çok üzme kendini. evlat acısını unutuyor insanlar aşk acısı silinir gider. Önüne bak. kendine yeni bir hayat ciz

ayrılmanıza üzüldüm ama hakkında hayırlısı buymuş demek ki canım
inşallah bundan sonra çok mutlu olursun

Siz nasılsınız?

Ruh gibiyim. Izin aldim bugun isyerimden, evdeyim.
Annesi aradi bugun annemi. Annem de olay cikmasin, yuzgoz olmayalim diye hic para konusunu acmadi, "Cocuklar boyle anlasmis, ben kizimi destekliyorum." demis. Sonra annesi beni aradi, ben kesin kararimi verdigimi soyledim...

soyleseydin keske ayrilma nedeninizi
suclayarak degilde
bu kadar yuklu bir borcun altina girerek
evlenmek bize uygun gelmedi
gibisinden

geçmiş olsun canım umarım hayırlısı olur sen de kendini yiyip bitirme artık..tabiki çok zordur..millet sevgilimden ayrıldım diye ölüp bitiriyo kendini..heleki ciddi bir yola girdiğin birinden ayrılmak daha zordur eminim..ama geleceği olmayan bir şeyi zorla devam ettirmektense daha fazla yıpranmadan ayrıldığın iyi oldu..Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…