Heh bir de o var...
Ben ona gayet ciddi bir sekilde "Nasil cekeceksin bu krediyi?" diye sordum.
O hic istifini bozmadan su cevabi verdi "Gidecegim bir bankaya, cekecegim iste. Bankalar kredi verecek adam ariyorlar, ne saniyorsun sen?"
Ben de sorumun bankadan kredi cekme yontemleri hakkinda olmadigini, odeme kismindan bahsettigimi soyledim.
Oderim iste dedi. Bu kadar yuzeysel iste...
Cok net. Asla hayir demeyecek aileye...
Gec olsun istemiyorum, gozunu acmak icin her seyi soyluyorum. Hak da veriyor ama davasinda kararli. O parayi verecekmis, oyle diyor.
Tesekkur ederim iyi dileklerin icin.
aa bak işin bu kısmını düşünmemiştik
üşenmedim bir bankanın sitesinde hesaplatayım dedim
max.kredi vadesi 60 ay
max.kredi(ihtiyaç.)tutarı 25bin
sen ona deki hahayyy hahaayyy
Biraz fazla basite almış.
Ben bankaların önüne gelene kredi verdiklerini duymadım.
Hiçbir şey araştırmamış belli ki.
Girsin herhangi bir bankanın sitesine, kabataslak bir ödeme planı görsün.
80 bini orta halli biri 5 yılda falan ödeyemez.
Aslında şöyle bir öneri sunabilirsiniz.
Evliliği asla ertelemeyeceğinizi söyleyin.
Kazandığınız paraya da dokunmayıp kenara atacağınızı söyleyin.
Madem o kadar süper kahramanlık yapıyor, güvenmesin sizin paranıza. Baksın iki eve birden.
Umutlu konusamicam
nisanlin o parayi napip edip ödemek isticek, ve bundan asla vazgecmicek
benimde eski erkek arkadasim ailesine para biriktirip ödicem derdindeydi
bu üniversite okurken, annesi babasi para yardiminda bulunmus bikac defa
ama tabi cok yüksek rakamlar degil
yok illa onlari geri ödicem, daha fazlada yardim edecem diyip duruyordu
erkekler bunu gurur meselesi yapiyor biraz
maalesef öyle
Onun maaşından ne artacakmış ki?
Öder tabii..
Yemez içmezse bir ihtimal öder.
Beraber gidin bir bankaya, konuşun.
Olmayacağını görsün, kendine gelsin.
Sonra da yolunuzu çizin.
Yardım etme isteğinden çok gerçekçi olamayışı garip geldi bana.
60binlik kredinin geri ödemesi enn az 80 bin olur 4 yılda da ayda 1700 gibi bir rakam ödemeniz gerekir..bizde ailecek böyle işlere giriştiğimiz için biraz biliyorum..annemde babamda çalıştığı halde çok ama çok zorlandık..ki siz yeni evleniceksiniz..hiç bir şeyin tadını çıkaramazsınız..Allah yardımcınız olsun..hemen nişanı atmak gibi hızlı bir karar vermeyin bence bir kaç gün düşünün eğrisini doğrusunu..gerçi herşeyinde farkındasınız ama vicdan azabı çekmenize gerek yok..size destek olunması gerekirken ortadaki durum çok komik..benim bir akrabam evlenirken damadın babası düğünde, takılan altınları istemişti bana verin borçlarım var borçlarımı ödiycem diye..düğünde rezalet çıkarmıştı..bence bu durumdan biraz pay biçin..hadi nişanlınız kredi çekmedi bi çekilde sıyrıldı bu işte belki bu tarz bir durum yaşamak zorunda kalabilirsiniz Allah kimseye vermesin tabi..
size tavsiyem nişanı atın çünkü siz bu kredi çekilmesede mutlu olmıcaksınız ilerde daha büyük borcunuzun olmıyacağı garantisi varmı yok o zamanda aynı şekilde düşüneceksiniz mutsuz olacaksınız ayrıca borçsuz evlenicem diyosunuz nasıl olcak düğün istiyosunuz eşyalar ev kirası bir ton masraf bunlardan sonra eşiniz işten çıkarılırsa ne olacak yine aynı evliliği dikensiz gül bahçesi sanmak biraz polyanacılık gerektiriyo her şey insan için bazılarıda ailesi sömürüyor demişler nerden biliyosunuzki benim akrabam vardı yaklaşık 100000 bankaya borcu olan bir kişiydi zengin falan değil bildiğin memur emeklisi oğlu babasının borcunu ödedi kapattı sonra adam araba aldı bu seferde oğlunun işleri iyi gitmedi evlilik arifesindeyken babası arabasını sattı oğlunu evlendiriyor şimdi bu işler belli olmaz yani bugün siz onlara yarın onlar size düşmez kalkmaz bir allah
seviyosun ama...ilerde yazdıklarıma benzer şeyler yaşarsan sevgimi ağır basar pişmanlık mı..ya da diyelimki 4 sene daha bekledin bu adamı..değer mi..gerçekten kurduğun hayallerdeki gibi olur musunuz..bence güzelce otur düşün..aslında birşey yapmak zorunda değilsin şu anda diyceğini demişsin..birazda akışına bırak bakalım o ne yapıcak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?