- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
peki sizde ne gibi sorunlar oldu ?Ben de 7yildir ailemle ayni binadayim.Cok degil ama biraz uzak oturmak en iyisi yoksa dusman olacagiz... Yakin semtlerde evlere bakiyoruz bu sene bitmeden tasinmak istiyorum.Size de tasinmayin diyemem haliyle
Bizim semtin cocuk buyutmek icin uygun olmamasi,okuluna guvenemem.Tasininca herkese tek sebep olarak bunu soylerim ama derinde baska seyler var.peki sizde ne gibi sorunlar oldu ?
biraz örnek verirmisiniz rica etsem
Bazen bazi seylerde kolay olmuyor tabiki.bazen bi bakiyorum bi konuda annem esime muhalefet bi bakiyorum esim anneme.ikisi de dogrucu ve dobra.o an ben duruma gore hic karismiyorum suskunum.bazen bi iki kelime ile hakli olanin yanindayim.cocugunuzla ilgili bir durumda sorun cikarsa ben mudahale ederim sorunu cozmeye calisirim.sizdeki sorunlar kimden kaynakline kadar güzel inşallah hep böyle idare edersiniz birbirinizi bende idare edelim çok isterdim lakin olmadı .. inanın cok yıprandım kafam cok karışık bilemiyorum ne yapsam ne hayırlı göremiyorum
Bizim semtin cocuk buyutmek icin uygun olmamasi,okuluna guvenemem.Tasininca herkese tek sebep olarak bunu soylerim ama derinde baska seyler var.
Cocuklari buyuturken cok fazla mudahil olmasi(ilk kizimin doymadigini ima edip mamaya gecmemizde ve sutumun kesilmesinde annemin etkisi var.Ikincide de aynisi oldu sert ciktim kafamin dikine gittim.Cok sukur 14 aylik hala emiyor)
Buyugu krese verme soyle olur boyle olur,Kresten sonra olumlu gelisimini gorunce iyiki verdik demeler
Mahallede oynasin niye birakmiyorsun diye bana karismalar.Ben de salak gibi yolluyordum sonuc,1 sene icinde yolda hap bulup icme ve daha birkac hafta once bir sapigin kizima 'hadi gel gidelim'demesi.Ben izlemesem Allah korusun sonunu dusunemiyorum.
Yemek yeme duzenine karismasi,yemiyorsa makarna yedi yda kek yedi onu tutar o demesi,sagliksiz alternatif sunmasi
Hapsirik da bile doktora ilaca yoneltip beni kotu anne olmakla suclamasi
Cok detay var,ayni bina olunca bu sorunlardan kacamiyorum.Cocuklar da tutarsizlikla buyuyor.Hayirli olan uzak olmak bence cunku son 1 senedir evdeyim,hem calismamanin verdigi stresle hemde herseye burun sokulmasina duydugum ofkeyle anneme patlamaya,tahammulsuzlesmeye basladim..
Kötü tabii ki.peki annemin sizce bakıcı varken ısrarla gelmesi parkta iken felan gitmesi rahatsız edicimi ?
yoksa ben mi pimpiriklyim
yani yengenc hanım çok mu zor sizce ? ben varken gelmesi ? parka inmemesi çok mu zor ? bunu diyorsun tamam diyor sonra başka bir hamle çıkıyor 4 yıldır hep başka sorunlar derken artık korkuyorum tüm ipler korkacak eşim patlayacak diye.
Ananeye çocuk bırakmak gerçekten ananenin hoşuna gidecek birşey mi?gerçekten çok şaşkınım :/ ya o kadın sizin öz ve öz anneniz size ve çocuğunuza ne gibi bir kötülüğü art niyeti olabilirki anlamadım gerçekten? anneniz tabiyki torunun üstüne çok düşücek gözünden sakınıcak ne güzel işte ki siz çalışıyorsunuz ne şanslısınızki anneniz yanınızda. insan kendi annesiyle nasıl anlaşamaz ya otur konuş annenle gerekirse anlamıyormu bikez daha bikez daha konuş anlayana kadar. sen zaten çocuğuna bakıcı tutarak kadına en büyük darbeyi vurmuşsun bence. annen varken öz ve öz annen kayınvaliden de değil yani gidip bakıcı tutuyorsun şaka gibi gerçekten. annen hastamı ? annen ne yaptığını bilmiyormu ? annen alzaymır mı ? annenin bulaşıcı bir hastalığımı var ? hayır yok annen sadece torunu için fazlaca ilgili ve alakalı o kadar. bence otur bir düşün kendini sorgula anneni değil....
BENCE SEN BU KADININ ÖZ KIZI DEĞİLSİN ?ANCAK Bİ İNSAN BU KADAR KENDİ ÖZ ANNNESİNİ KÖTÜLER. SENİN BU ANLATTIKLARIN VARYA YOK GEZMEYE YOK HASTANEYE YOK OYUNA NASIL GÖTÜRSÜN NASIL İLGİLENSİN DİYORSUNYA PARDONDA SEN NAPIYOSUN ? BUNLARIN HEPSİNİ ZATEN ANNENDEN BEKLEYEMEZSİN TAMAM ÇALIŞIYORSUN ANLADIK BENDE ÇALIŞIYORUM AMA SENİN HAFTASONUN YOKMU BU ÇOCUĞU GEZDİRİCEK AKŞAM İŞTEN GELİNCE EVDE LEGO YADA HERNEYSE OYNATICAK ZAMANIN YOKSA BENCE SEN HİÇ ÇOCUK YAPMASAYDIN.ŞİMDİDE DİYORSUNKİ OLDUKÇA BENCİL BİR İSTEK ANNEME ÇOCUK BAKTIRMAK YAV KADIN ZATEN CAN ATIYO ÇOCUĞA BAKMAK İÇİN KIRK TAKLA ATIYO TORUNUNA KENDİSİ BAKMAK İÇİN YANİ BAŞTA YAZDIKLARINA İSTİNADEN ÖLE SÖYLÜYORUM BIKMIŞSINYA ANNENİN ÇOCUĞUNA BAKMASINDAN. KIYAFET ÖRMEK NEDİR YA? ÖRNEK VERMİŞSİN AMA KOMİK OLMUŞ GERÇEKTEN DEMİŞSİNKİ (TORUNUNU SEVEN ONA KIYAFETLER ÖRER ) BU NE SAÇMALIK YA KIYAFET ÖRMEYEN TORUNUNU SEVMİYORMU ? YA Bİ GİT ALLAH AŞKINA ŞURAYA YAZDIKLARIN BİDE DERTMİŞ GİBİ ANLATTIKLARIN GERÇEKTEN KOMİK. ANNEN BİRGÜN ÖLÜRSE O ZAMAN ANLARSIN TABİ ANLARSAN. O ZAMANDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR. BENCEDE SEN KOCANI O BULUNMAZ HİNT KUMAŞLI ÇOCUĞUNUDA AL TAAAAAA UZAKLARA GİT KADINCAĞIZ HUZUR BULSUN.Ananeye çocuk bırakmak gerçekten ananenin hoşuna gidecek birşey mi?
Anneler bile kendi çocuğu olmasına rağmen bir bebekle ugrasirken yipraniyorlar. Bu sorumlulugu yaşı 50yi geçkin , zaten halihazırda tüm hayatı çocuk bakmakla geçmiş bir kadına yüklemek bence gerçekten anane için de yıpratıcı.
Kadın hastaneye gitmek istese (kendine ait arabasının olmadığını - orta halli bir anane olduğunu hesaba katıyorum) bebeği giydir,esek kadar ağır arabayı indir,kur, ayni merdivenleri tekrar çıkıp bebeği al, birkaç kiloluk arabayı ittire ittire yürü,tekerlekli sandalye ve bebek arabalarına uygun olmayan kaldırımlarda heder ol, otobüse binerken zorluk yasa, inerken zorluk yasa, hastaneye girince arabayı bırak 7 kiloluk bebeği kucağına al, sira beklerken aglasin,susturmaya calis-ilgilen-maymun ol, muayene odasina bebekle gel, donuste yine zorlukla otobüse bin,yine in, önce bebeği eve çıkar, aynı merdiveni in arabayı çıkar...
Ve bunu haftada birkaç gün tekrarla. Gencecigiz bizi bile yoran seyler bunlarken artık vücudu pek de dinç olmayan yaşlı kadınlardan bunu görevi gibi kabul etmesini istemek...
Bence çok da hoş değil.
Ayrıca kadıncağiz belki arkadaşına oturmaya gitmek isteyecek, belki ahşap boyama kursuna belki kuran kursuna gitmek isteyecek... Ama evde bebek engel.
Ya da belki yaşlılıktan kaynaklı bir üstünde halsizlik var,bütün gün yatmak isteyecek...ama bebekle ne mümkün.
Kaldı ki taze annenin de kendince istekleri olacak. Mesela evlendirme programı açıp cocugu karşısına oturtmasin, arada aldığı kitapları okusun, çocuğa oyun kursun vs vs...ama anane kendi doğurduğu cocukla bir gun lego oynamayan ekolden geldiği için bu istekler ona çok saçma gelecek...
Vs vs vs yani
Anne için bile yıpratıcı ve son derece fedakarlık gerektiren bu dönemde neden anane de aynı fedakarlıkları yapmak zorunda kalsin? Haftada bir torununu sevmeye gitse bu kadın için daha iyi olmaz mı?
Zaten kadın bir ömür kendi çocuklarıyla uğraşmış,kendine yatırım yapamamış. Tam tüm çocukları evlenip azıcık kendine gelmeye başlamışken , yaşlılık evresinden önce doya doya geçireceği su son orta yaş yılları da bir bebeğin peşinde geçirsin...
Bence oldukça bencil bir istek. Sevgi ile de bir alakası yok.torununu seven ona kıyafetler örer, gördüğünde ilgilenir, bazen parka götürür vs vs, ananeliginin keyfine bakar. Çocuğun cici annesi olmaya calismaz
Okuduklarınizi anlamadiginiz beni konu sahibi sanmanizdan belli.BENCE SEN BU KADININ ÖZ KIZI DEĞİLSİN ?ANCAK Bİ İNSAN BU KADAR KENDİ ÖZ ANNNESİNİ KÖTÜLER. SENİN BU ANLATTIKLARIN VARYA YOK GEZMEYE YOK HASTANEYE YOK OYUNA NASIL GÖTÜRSÜN NASIL İLGİLENSİN DİYORSUNYA PARDONDA SEN NAPIYOSUN ? BUNLARIN HEPSİNİ ZATEN ANNENDEN BEKLEYEMEZSİN TAMAM ÇALIŞIYORSUN ANLADIK BENDE ÇALIŞIYORUM AMA SENİN HAFTASONUN YOKMU BU ÇOCUĞU GEZDİRİCEK AKŞAM İŞTEN GELİNCE EVDE LEGO YADA HERNEYSE OYNATICAK ZAMANIN YOKSA BENCE SEN HİÇ ÇOCUK YAPMASAYDIN.ŞİMDİDE DİYORSUNKİ OLDUKÇA BENCİL BİR İSTEK ANNEME ÇOCUK BAKTIRMAK YAV KADIN ZATEN CAN ATIYO ÇOCUĞA BAKMAK İÇİN KIRK TAKLA ATIYO TORUNUNA KENDİSİ BAKMAK İÇİN YANİ BAŞTA YAZDIKLARINA İSTİNADEN ÖLE SÖYLÜYORUM BIKMIŞSINYA ANNENİN ÇOCUĞUNA BAKMASINDAN. KIYAFET ÖRMEK NEDİR YA? ÖRNEK VERMİŞSİN AMA KOMİK OLMUŞ GERÇEKTEN DEMİŞSİNKİ (TORUNUNU SEVEN ONA KIYAFETLER ÖRER ) BU NE SAÇMALIK YA KIYAFET ÖRMEYEN TORUNUNU SEVMİYORMU ? YA Bİ GİT ALLAH AŞKINA ŞURAYA YAZDIKLARIN BİDE DERTMİŞ GİBİ ANLATTIKLARIN GERÇEKTEN KOMİK. ANNEN BİRGÜN ÖLÜRSE O ZAMAN ANLARSIN TABİ ANLARSAN. O ZAMANDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR. BENCEDE SEN KOCANI O BULUNMAZ HİNT KUMAŞLI ÇOCUĞUNUDA AL TAAAAAA UZAKLARA GİT KADINCAĞIZ HUZUR BULSUN.
Sorun oluyor tabiki,normal diyorsunuz da sizin cocugunuzu yetistirirken yaptiginiz seylerin aksini yapmasinin nesi normal? Misal tv izlettirmesi,yaninda bagirmasi kavga etmesi,telefon baktirmasi,bakkaldan istedigi herseyi almasi.Tabi bunlara hergun ama hergun maruz kalmaniz.Bilginiz var mi bilmem ama cocuk her ne kadar tersi gibi gorunse de kural olmasini guvenli bulur.Ben bir kural koyuyorum annem amaan ne olacak diyor.Bunlar gercekdende sorun oluyormu?
Yani yazdiklarinizin 100/80% asiri normal seyler.
Sorun oluyor tabiki,normal diyorsunuz da sizin cocugunuzu yetistirirken yaptiginiz seylerin aksini yapmasinin nesi normal? Misal tv izlettirmesi,yaninda bagirmasi kavga etmesi,telefon baktirmasi,bakkaldan istedigi herseyi almasi.Tabi bunlara hergun ama hergun maruz kalmaniz.Bilginiz var mi bilmem ama cocuk her ne kadar tersi gibi gorunse de kural olmasini guvenli bulur.Ben bir kural koyuyorum annem amaan ne olacak diyor.
Cocuklu olup yakin oturmayi tecrube ettiyseniz bunlri yasayip normal bulduysaniz bana helal olsun demek duser
Yukarda yazdiklarinizla şimdiki mesajınızda yazdiklariniz içeriği ayni değil ama :)
Televizyon, telefon, kavga vs. Kimse normal karşılamaz.
Yukarıdaki da mesajiniz tipik torunu hafif şımartan anneanne imaji cizdi. Şuandaki mesajinizda durum değişik.
Neyse, iyi yada kötü sizide o kadin büyütdü. Sonuclari fazla fena olmamış.
Annem normalde melek gibidir,hamileyken kizim aman isini kaybetme ben torunuma bakarim dedi.Kizim 2yas sendromundn uzun sure cikamadi hircindi hala da oyledir.Isten ne zaman arasam 'Kizin beni cok kizdiriyor yarin gotur babannesi baksin'diye telefonda carlamalar,disarida oyun oynuyor birak oynasin demeler (mahalle iyi degil) Bir kac kez komsuya gitti demeler(O zaman kalbini cok kirdim daha yollmadi. Neyse sonuc olarak 5yil dayanabildik,ikinciye hamileyken sakin ha bana baktirma dedi ki bunu soylemek hem onun hakki hem de ilk cocukta olumsuzluklar oldu daha yapar miyiz?Ananeye çocuk bırakmak gerçekten ananenin hoşuna gidecek birşey mi?
Anneler bile kendi çocuğu olmasına rağmen bir bebekle ugrasirken yipraniyorlar. Bu sorumlulugu yaşı 50yi geçkin , zaten halihazırda tüm hayatı çocuk bakmakla geçmiş bir kadına yüklemek bence gerçekten anane için de yıpratıcı.
Kadın hastaneye gitmek istese (kendine ait arabasının olmadığını - orta halli bir anane olduğunu hesaba katıyorum) bebeği giydir,esek kadar ağır arabayı indir,kur, ayni merdivenleri tekrar çıkıp bebeği al, birkaç kiloluk arabayı ittire ittire yürü,tekerlekli sandalye ve bebek arabalarına uygun olmayan kaldırımlarda heder ol, otobüse binerken zorluk yasa, inerken zorluk yasa, hastaneye girince arabayı bırak 7 kiloluk bebeği kucağına al, sira beklerken aglasin,susturmaya calis-ilgilen-maymun ol, muayene odasina bebekle gel, donuste yine zorlukla otobüse bin,yine in, önce bebeği eve çıkar, aynı merdiveni in arabayı çıkar...
Ve bunu haftada birkaç gün tekrarla. Gencecigiz bizi bile yoran seyler bunlarken artık vücudu pek de dinç olmayan yaşlı kadınlardan bunu görevi gibi kabul etmesini istemek...
Bence çok da hoş değil.
Ayrıca kadıncağiz belki arkadaşına oturmaya gitmek isteyecek, belki ahşap boyama kursuna belki kuran kursuna gitmek isteyecek... Ama evde bebek engel.
Ya da belki yaşlılıktan kaynaklı bir üstünde halsizlik var,bütün gün yatmak isteyecek...ama bebekle ne mümkün.
Kaldı ki taze annenin de kendince istekleri olacak. Mesela evlendirme programı açıp cocugu karşısına oturtmasin, arada aldığı kitapları okusun, çocuğa oyun kursun vs vs...ama anane kendi doğurduğu cocukla bir gun lego oynamayan ekolden geldiği için bu istekler ona çok saçma gelecek...
Vs vs vs yani
Anne için bile yıpratıcı ve son derece fedakarlık gerektiren bu dönemde neden anane de aynı fedakarlıkları yapmak zorunda kalsin? Haftada bir torununu sevmeye gitse bu kadın için daha iyi olmaz mı?
Zaten kadın bir ömür kendi çocuklarıyla uğraşmış,kendine yatırım yapamamış. Tam tüm çocukları evlenip azıcık kendine gelmeye başlamışken , yaşlılık evresinden önce doya doya geçireceği su son orta yaş yılları da bir bebeğin peşinde geçirsin...
Bence oldukça bencil bir istek. Sevgi ile de bir alakası yok.torununu seven ona kıyafetler örer, gördüğünde ilgilenir, bazen parka götürür vs vs, ananeliginin keyfine bakar. Çocuğun cici annesi olmaya calismaz
Goha nin sozunun ustune cevap vermeyeyim cok guzel anlatmis.Zaten ilk mesajimda daha cok detay var demistim yani 7yilin ozetini tek mesajla anlatamam:)Yok ama öyle olmuyor.
Sizi büyütürken sizi o kadar şımartmıyorlar ama toruna gelince işler değişiyor.
Mesela bizimkilerden örnek vereyim, orta hallinin biraz altında maddi durumları vardı dolayısıyla biz yoku bilerek yetiştik el mahkum, şimdi maddi durumları iyi, e toruna da yok diyemiyorlar, al al al... sonra bu çocuklar niye böyle doyumsuz oldu!
Ya da benimkiler hasta olunca anena babaanneyi görmeniz lazım, oturur ağlarlar, yahu sizin çocuklarınız hiç hasta olmadı mı derim, öyle de torun farklı derler.
Yani tamamen farklı bir yetiştirme stiline geçiliyor torunda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?