Sizce tavrım nasıl olmalı?

Kesinlikle içimden geçeni okudunuz ☺️ Siz nasıl atlattınız bu durumu
Valla sanırım korona ile 🤣 yani araya mesafe girince köye gelme gitme olayları olmadı. Ama kaynanam o kullanma işini hala devam ettiriyordu. Onunla da arama mesafe koydum. Yani sizde durumlar nasıl bilmiyorum ama benimki gerçekten haddini aşmıştı. Yapamıyorum bilmiyorum ayağına herşeyi senden beklemeye başlıyorlar. Ki bende emeğini esirgemezdim Allah rızası için sevdiğim için yapardım ama öyle olmuyormuş karşındaki sadece seni kullanıyor ve bunun farkına varmak gerçekten çok acı😓
Hiç unutmam çalıştığım dönem istedi kv kişisi neyse işten gelip 2 çeşit kurabiye yaptım bana verdiği cevap "başka yok mu" 😬😬

Ya bu durum işte malesef ki insanların çoğunda var bir şey yaptığınızda karşı tarafın bunun görev olmadığı bilincinde olgunluğunda olması lazım. O halde müsait olmadığınızda bunu dile getirin . Ancak önce eşinize bunu net bir şekilde hissettirin ve ifade edin ki böyle bir şey ile karşılaştığınızda karşınızda değil yanınızda olsun.
Kesinlikle eşinde yanında olmalı. Yoksa ana kuzuları aman yapsan nolur sanki güzel yapıyorsun işte seviyorlar dicektir😬😬

Valla sanırım korona ile 🤣 yani araya mesafe girince köye gelme gitme olayları olmadı. Ama kaynanam o kullanma işini hala devam ettiriyordu. Onunla da arama mesafe koydum. Yani sizde durumlar nasıl bilmiyorum ama benimki gerçekten haddini aşmıştı. Yapamıyorum bilmiyorum ayağına herşeyi senden beklemeye başlıyorlar. Ki bende emeğini esirgemezdim Allah rızası için sevdiğim için yapardım ama öyle olmuyormuş karşındaki sadece seni kullanıyor ve bunun farkına varmak gerçekten çok acı😓
Hiç unutmam çalıştığım dönem istedi kv kişisi neyse işten gelip 2 çeşit kurabiye yaptım bana verdiği cevap "başka yok mu" 😬😬
Ayy şok oldum gerçekten😫 nasıl yani başka yokmu? Bu nasıl bir sorudur! yapıp getirmişsiniz beğenmeyip başka çeşit de aramış.. kesinlikle burada kullanılmak üzüyor insanı. Mesafe koyarak çok güzel yapmışsınız tebrik ederim mutluluğunuz huzurunuz daim olsun inşallah 🙏🏽

Yine yaparım sorun değil ama artık utanmadan istemeleri canımı sıkan
İstedikleri altı üstü bir poğaça filan ya
Sanırsınız taş taşıyın istemişler
Hem de utanmadan istiyorlar yani
Ne ayıp

Sizi kendilerine yakın görüyorlar ki isteyebiliyorlar diye düşünürdüm ben olsam
Yukarıdaki yorumdan anladığım kadarıyla hamileliğinizle de pek alakası yokmuş durumun
Bulantınız olur, rahatsız olursunuz yapamazsınız anlarım da
Gerçi bu gönülsüzlükle yapmayın bence de gerçekten
Yapmak istemiyorsanız da yapmazsınız sebebi neyse söylersiniz eşinize
Bu kadar da kalbinizi karartmayın bence isimleri sırf eş ailesi diye

Ayy şok oldum gerçekten😫 nasıl yani başka yokmu? Bu nasıl bir sorudur! yapıp getirmişsiniz beğenmeyip başka çeşit de aramış.. kesinlikle burada kullanılmak üzüyor insanı. Mesafe koyarak çok güzel yapmışsınız tebrik ederim mutluluğunuz huzurunuz daim olsun inşallah 🙏🏽
Aminn inşallah cümlemizin. Öyle patavatsızlıkları çoktur kaynanamın 🤭 sizde mesafe koymaya bakın ama sakince önce eşinize güzelce anlatmanız lazım sizin tarafınızda olması lazım. Misal bu defa yapın sonra ne kadar yorulduğunuzu oda görsün bundan sonra da yapmayın. İnşallah tekrar istemezler

Ne ayıp

Yukarıdaki yorumdan anladığım kadarıyla hamileliğinizle de pek alakası yokmuş durumun
Gerçi bu gönülsüzlükle yapmayın bence de gerçekten
Arkadaşlar yaşamayan anlamıyor mesele yapıp yapmamak değil mesele kullanılmak. Benim durumum öyle oldu o yüzden konu sahibini çok iyi anlıyorum. Yoksa kimsenin derdi bi poğaça bi kek değil. Ama işin boyutu farklılılaşıyor yüzsüzlüğe kadar gidiyor bakın bir önceki mesajımda anlattım misal ben yaşadığım olayın birini. Kimse sana nasılsın bi derdin var mı demiyor ama işi düşünce şunu yap bunu yap. Sanki o göreve atanmış gibi muamele görüyorsun zamanla 🤦‍♀️

Ne ayıp

Gerçi bu gönülsüzlükle yapmayın bende de gerçekten

köyden gelenleri yiyorlar
yumurta bakliyat neyse
Orda da emek var o yaşlı insanlar uğraşıyor didiniyorlar
az çok bir şeyler yolluyorlar nedense onların gönderdiği bir hiç oluyor

hamile olunca kendi evinin yemeğini yapıyor temizliğini yapıyor ama poğaça tatlı olunca hele birde kv gidecekse sıkıntı oluyor

bu kadar sorun dert ne bileyim
belki o unda köyden gelirdir
kendi bilir gönülsüz iş olacağına hiç yapmasin zaten

taviz tavizi doğurur. bahane sunmadan yapmak istemediğinizi eşinize anlatın, anlamasını sağlayın.

hamileyim yapamıyorum derseniz, doğurduktan sonra ne diyeceksiniz? lohusayım, bebek bakıyorum, uykusuzum. bundan sonra söyleyeceğiniz her şey sizi mızmız gösterecek. açıkça söyleyin.

Yine yaparım sorun değil ama artık utanmadan istemeleri canımı sıkan
Utanmadan istemeleri derken? Bu cumleniz cok kirici belki sizin el lezzetinizi cok sevdiler seviniyordurlar ki bak ne becerikli gelinimiz var bize pasta yolluyo diyip afiyetle yiyolardir.. Sizin bu sekilde kotu dusunmenize cok sasirdim 🙄

Haftada bir kez tatlı vs yapmak bu kadar da zor olmamalı... Bir oğlum olsa ilerde evlenecek karısı haftada bir tatlı yaptı diye laf edecek vay be! Yapmayın oradan gelen yumurta vs de kabul etmeyin. Onlar da emek veriyor o tavuklara

Arkadaşlar yaşamayan anlamıyor mesele yapıp yapmamak değil mesele kullanılmak. Benim durumum öyle oldu o yüzden konu sahibini çok iyi anlıyorum. Yoksa kimsenin derdi bi poğaça bi kek değil. Ama işin boyutu farklılılaşıyor yüzsüzlüğe kadar gidiyor bakın bir önceki mesajımda anlattım misal ben yaşadığım olayın birini. Kimse sana nasılsın bi derdin var mı demiyor ama işi düşünce şunu yap bunu yap. Sanki o göreve atanmış gibi muamele görüyorsun zamanla 🤦‍♀️
Ne derdin olacak Allahaskina. Eşinin ana babası onlar bu kadarı da cidden yazık. Sanki insanlar gel bize bak diyor. Zaten yapmayın siz tatlı falan

Ne derdin olacak Allahaskina. Eşinin ana babası onlar bu kadarı da cidden yazık. Sanki insanlar gel bize bak diyor. Zaten yapmayın siz tatlı falan
Ordan uzaktan bakınca yargılamak çok kolay. Diyorum ki pasta börek sorun değil ben her zaman onlara karşı daima saygılı oldum ne dediler ne istedilerse yaptım. Eşim benim anneme babama nasıl saygılıysa bende onlar için aynı şekilde yaptım. Ama iş farklı boyuta geçti diyorum kullanma boyutuna. Kimseden emeğini esirgemem ama kullanıldığımı fark ettiğim insana da kılımı bile kıpırdatmam. Yaşadıklarımı bilmiyorsunuz eşimin teyzesi eşimi sömürüyordu sürekli para istemeler faturasını yatırtmalar bide beni alet etmeye kalktı entrika çevirmeye kalktı eşine benim dediğimi söyleme de sen diyor gibi yap bana bir kontör yüklesin vs vs hangi birini neyi anlatayım ki.
Şu konuda hak veririm ordan insanlar bişeyler gönderiyor misal yumurta süt vs bende altında kalmam onlar için bişeyler yaparım ama benim anlatmak istediğim olay farklı ve başına gelmeyen de anlamaz

Hiç kimseden bi ricada bulunmadınız herhalde bilmiyorum.
Belki o yüzden anlayamıyorumdur
Nasıl ki annemden örnek veriyorum sarma isteyebilirim ben yapamadığım için
Annem de benim daha iyi yaptığım bir yemeği canı çekerse benden isteyebilir
Bunu istemek ikimizden birini enayi veya kullanan taraf mı yapıyor?
Adı eş ailesi olunca yapıyor sanırım bazı kişilere göre
Ortada öyle çok büyük bi art niyet göremedim ben bu konuda
Altı üstü bi yiyecek istemişler ki o da baklava börek değil yani

Bana da köyden yumurta, un, besin bilmem ne gelse onlar istemeden ben göndermek isterdim şahsen

köyden gelenleri yiyorlar
yumurta bakliyat neyse
Orda da emek var o yaşlı insanlar uğraşıyor didiniyorlar
az çok bir şeyler yolluyorlar nedense onların gönderdiği bir hiç oluyor

hamile olunca kendi evinin yemeğini yapıyor temizliğini yapıyor ama poğaça tatlı olunca hele birde kv gidecekse sıkıntı oluyor

bu kadar sorun dert ne bileyim
belki o unda köyden gelirdir
kendi bilir gönülsüz iş olacağına hiç yapmasin zaten
Konu hamileyim yapamıyorum olsaydı hak verirdim ben de
Ama sırf eş ailesi istiyor diye bu derece önyargılı olmak bana anlamsız geliyor
Hatta yorucu buluyorum yaşam kalitemiz açısından
Bana kalsa bana gönderdiklerinin karşılığında onlar istemeden ben yollardım asıl her hafta
Sonuçta bana da bir şeyler geliyor o insanlardan

Ay ne bileyim hiç mi ailenizi yoğun oldukları günün sonunda yemeğe filan çağırmadınız yorulmasınlar diye
Bu da aynı hesap ki daha kolayı bi poğaça yapıp gönderiyorsun

Hiç kimseden bi ricada bulunmadınız herhalde bilmiyorum.
Belki o yüzden anlayamıyorumdur
Nasıl ki annemden örnek veriyorum sarma isteyebilirim ben yapamadığım için
Annem de benim daha iyi yaptığım bir yemeği canı çekerse benden isteyebilir
Bunu istemek ikimizden birini enayi veya kullanan taraf mı yapıyor?
Adı eş ailesi olunca yapıyor sanırım bazı kişilere göre
Ortada öyle çok büyük bi art niyet göremedim ben bu konuda
Altı üstü bi yiyecek istemişler ki o da baklava börek değil yani

Bana da köyden yumurta, un, besin bilmem ne gelse onlar istemeden ben göndermek isterdim şahsen
Yoo valla baklava da istendi yaptım götürdüm de. Birilerinden bende bişeyler istedim ama haddimi bilerek ki zorda kalmazsam kendi annemden bile bi bardak su istemem kimseye yük olmak istemem. Mesele kv yada eşimin ailesi değil bana göre amann neyse ya yazmayım valla anlaşılmadıktan sonra boş yere zaman harcamanın bir anlamı yok.

Yoo valla baklava da istendi yaptım götürdüm de. Birilerinden bende bişeyler istedim ama haddimi bilerek ki zorda kalmazsam kendi annemden bile bi bardak su istemem kimseye yük olmak istemem. Mesele kv yada eşimin ailesi değil bana göre amann neyse ya yazmayım valla anlaşılmadıktan sonra boş yere zaman harcamanın bir anlamı yok.
Siz bence kendi olayınıza yorum yapıyorsunuz zaten bu konu özelinde değil
Bir nevi anılarınız canlanmış

Siz bence kendi olayınıza yorum yapıyorsunuz zaten bu konu özelinde değil
Bir nevi anılarınız canlanmış
İyi de benim mesajımı altını yapıp bana laf sokuyorsunuz nasıl müdahil olmayım🤣 ben kıza yorum yaptım seni gayet iyi anlıyorum dedim millet konu sahibini bıraktı beni linçlemeye başladı :işsiz: :işsiz:

İyi de benim mesajımı altını yapıp bana laf sokuyorsunuz nasıl müdahil olmayım🤣 ben kıza yorum yaptım seni gayet iyi anlıyorum dedim millet konu sahibini bıraktı beni linçlemeye başladı :işsiz: :işsiz:
İyi misiniz hanımefendi?
İlk mesajımdan sonra beni ilk olarak siz alıntılamışsınız

Merhaba kk üyeleri ☺️ Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ne yapacağımı bilemediğim için size danışmak istiyorum. Eşimin ailesi köyde yaşıyor eşimde her hafta sonu köye gidiyor. Bende onunla gittiğim birkaç seferde tatlı poğaça yapıp götürdüm. Alıştırdım galiba🙄 geçen hafta istediler birşey söylemedim tatlı yapıp gönderdim. Bu hafta oldu eşim sabah gelip yine poğaça tatlı yapmamı istedi yarın köye getirecekmiş😝 bende ben pastane değilim satılıyor dışarıda al giderken söyledim. Oda ısrarla annem babam istemedi ben söylüyorum diyor. Bana bir akıl verin ne yapmam gerekir nasıl davranmalıyım?
Not:hamileyim ve her hafta pastayla uğraşmak istemiyorum( görümcem bekar benden küçük ve çarşıda duruyor ondan isteyin diyicem sonunda🤭)
Kek pasta pogaça yapmak zordeğil diye düşünüyorum

Back
X