- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
Ama kemer taksa bu sefer de arabanın içine sıkışma ihtimali varmış annemin,direk olay anında ölebilirdi.Böyle düşününce kader gibi geliyor bana ama bilemiyorum işte çok karışık kafam dinime pek bağlı değilimdir.
insanın ölümü kadrr buna birsekilde sebepler neden oluyor . belki arabada olmasaydınız kalp krizi gevirecekti yada baska bir sekilde .Öncelikle hepinize merhabaAslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..
Lütfen bana yardımcı olun,babamı nasıl iyi hissettirebilirim?Ben de daha 16 yaşındayım kendi acımı bile yaşayamadım.Aranızda anne ya da babasını kaybedenler bana yaşadıklarını anlatabilirler miçok teşekkür ederim şimdiden.
Canim 5 sene kuran kursuna gitmisnbiti olarak sana soyleyeyim . Doğum saati ölüm saati nikah günü ve nikahlanacağin kişi ve sahip olacağin evlat asla değişmez.Öncelikle hepinize merhabaAslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..
Lütfen bana yardımcı olun,babamı nasıl iyi hissettirebilirim?Ben de daha 16 yaşındayım kendi acımı bile yaşayamadım.Aranızda anne ya da babasını kaybedenler bana yaşadıklarını anlatabilirler miçok teşekkür ederim şimdiden.
Kesinlikle kader. Başta ne zaman öleceğimiz yazıldı hepimizin. O an baban deģil başka bir seyde sebep olabilirdi.Öncelikle hepinize merhabaAslında sorduğum soru başlıkta var.Birkaç ay önce babamın yaptığı bir kaza sonucu annem vefat etti.Babam kendisini çok suçlu hissediyor.Kaza sırasında gözüne güneş geldiğini ve bunun kendi ihmali olduğunu söylüyor ve ben çok üzülüyorum.Üç kardeşiz birimiz zaten çok küçük bir de ablam var biz ablamla babamı teselli ediyor,kader böyleydi diyoruz ama babam o kadar çok kendi suçuymuş gibi davranıyor ki,artık ben bile çok düşünmeye başladım..
Ölmek herşeyin bittiği anlamina gelmez. Onun için herşey yeniden başlar. Inancin varmi bilmiyorum ama elbette kavuşacagiz bir gün. Aldirma sen o dengesizleri insanliktan nasibini almamiş zavalli onlar. Sen annene bol bol dua et cunku onun tek ihtiyaci olan şey bu. Tekrar başin sağolsun kabri cennet olsun..çok tesekkur ederim hepinize eger kader degil de babamin ihmaliyse babam hep suclu hissedecek kendisini ama simdi inaniyorum ki belli her seyçevremde çok anlayissiz insanlar var kuzenlerim falan gozumun onunde annesine sariliyorlar cok sinir oluyorum ya.
Başınız sağ olsun.. Bunda babanın ihmalini göremiyorum.
Kendini suçlarsa sürekli psikolojik olarak çöker, hayat ona işkence olur.
Mesela alkol alsaydı, ya da arabayı bilinçli olarak çok hızlı kullansaydı vb ihmal var diyebilirdik.
Ben ise bu anlattığınıza kader gözüyle bakabiliyorum sadece..
Elbette kaderdir.Babam dinlerken hak veriyor ama bir yarim saat sonra yine cok kotu hissediyorsuclu hissediyor kendisini hep.Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
Sana bir olay anlatayım. Benim için çok çok acı bir olay. Ben 24 yaşındaydım kuzenimse 19 una gireli bir hafta olmuştu.
Kuzenim yabancı bir firmanın cafesinde vardıyalı çalılıyordu.
Orda çalışan şoför gençle, benim kuzenim, toplam beş kişi arada evlerine dönüyorlardı.
Bir nevi servis yani.
Neyse 2 kişiyi bırakmışlar evlerine. Sonra üç kişi devam etmişler yola. Karşı şeritten fırlayan ve şöfor koltuğunda uyuyan canavar yüzünden kuzenim ve arkadaşları kamyonun altında kaldı.
Sonuç; biri 19 biri 22 biri 20 yaşında üç genç arabada o anda vefat etti. Ama öncesinde inen 2 genç kurtuldu. Demek ki vadeleri dolmamış.
İsyan ettim, ağladım, hemde göz pınarlarım kuruyana kadar.
8 de 8 kusurlu adam mahkemede HAKİM BEY BEN SUÇSUZUM VE 4 ÇOCUĞUM VAR dedi.
Vicdanen rahattı.
Peki biz. Ve diğer gençlerin aileleri!!!!
Depresyonun dibini gördüm. Sonra isyanım azaldı. Demek ki Rabbim daha çok sevdi güzel yüzlümü dedim.
O kadar güzel o kadar yakışıklı ve o kadar kalbi güzel insandı ki!!!
Şimdi oğlum bu kuzenimin adını taşıyor.
Öldüğünü duyduğum gün ahh ettim oğlum olursa ismini koyucam diye.... koydum da.
Demem o ki...
Bir bebek rahme düştüğü an ölümüde belirlenirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?