Sizce tüm durum göz önüne alınınca ne yapmalılar?

Kızlar merhaba,

Bir arkadaşım için soruyorum .

Yaza doğru sevgilisiyle evlenmek istiyorlar ama şuan virüs dolayısıyla ciddi bir adım atamadılar. En azından nişan olsa ufaktan ev vs işlerine başlasak diye düşünüyorlar. Nişanı kesinlikle davet şeklinde istemiyor virüsten dolayı. Sadece kendi çekirdek ailesi arasında güzel bir yerde yemek yiyerek kutlasak bir kaç fotoğraf çekimi yapsak çok mu garip olur diye düşünüyor. Ailesine söylemedi daha böyle bir fikri olduğunu biraz geleneksel bir ailesi olduğu için nasıl söylesem nasıl yapsak diye kafası karışık. Sizin fikirlerinizi almak istiyor. Çocuk türk ama tüm ailesi Almanya'da yaşıyor. Aslında onlarda biraz geleneksel bir aile yapısındaymış ama çocuk ailesine söyleyince ne yapalım bu şekilde oldu virüs ne zaman düzelecek belli değil , ne zaman gelebiliriz bilmiyoruz o yüzden istediğiniz gibi yapın demişler.
Sizin fikirleriniz neler? Bu şekilde yapsalar çok mu garip olur? Ve ailesine nasıl söylemesi uygun olur?

Not: Arkadaşım 27 yaşında , sevgilisi 31. İkisi de çalışıyor
@kumral5454 çok mantıklı bir karar. Lâkin damadın ailesi biraz geri plânda kalmış gibi hissedebilirler :( ama yapcak da pek bişey yoksa neden olmasın

acık havada sosyal mesafelı sekılde aıleler bır araya gelır yemek yenır dısarda bır yerde ozel gun yemegı seklınde gencler yuzugu takar resımler cekılır gayetde guzel olur yazın da evlenırler olur bıter aıle ıstedıgı kadar geneneksel olsun o gelenek korona savmıyor genelde geleneksel aıleler ısı uzatmayıda sevmez mecburlar

gonul ısterdı hayallerındekı gıbı olsun ama insanlar ölüyor şaka degıl yanı su durumda kımse alınmazda akrabalara hıc gerek yok altın takacak olan her turlu verıyor o altını emın olun altın ıcın eglence yapılmasına gerek yok
Aileler bir araya gelemiyor çocuğun ailesi Almanyada

Kendilerini ve geldiklerinde bir sürü kişiyi riske atacaklar buna değmeyeceği için onu bir seçenek olarak düşünmüyor.
Aslında arkadaşım tanıştı çocuğun ailesiyle virüs çıkmadan önce

E arkadaşınız kararını vermiş belli ki, bize sormaktaki amaç nedir? Aileyi mi ikna edelim konuşup?

Aileler bir araya gelemiyor çocuğun ailesi Almanyada
ha ayyy sımdı anladım ben akrabalar gelemez dıye okumusum kafam nerdeyse kusura bakmayın
:)
bıraz daha beklesınler o zaman derım yanı bır nısan yaparken aıle de olsun bence olmuyorsa beklensın acelesı yok sonucta

E arkadaşınız kararını vermiş belli ki, bize sormaktaki amaç nedir? Aileyi mi ikna edelim konuşup?
Kararını vermedi. Düşüncesi böyle ve ailesine nasıl söylese mantıklı bir düşünce gibi duruyor mu diye fikir almak istiyor

Kararını vermedi. Düşüncesi böyle ve ailesine nasıl söylese mantıklı bir düşünce gibi duruyor mu diye fikir almak istiyor
Bence mantıklı değil. Söylemenin nasılı olmaz direkt söyleyecek böyle böyle bir plan yaptık siz ne dersiniz diye. Muhtemelen kabul etmeyecekler zaten. Kafasında kurup stres yapacağına söylesin en kısa zamanda.

Bu anlattiklarinizda gariplik goremedim. Ben olsam es adayimla bas basa bir yemege cikar yuzugu de takar gelirim. Maaile gerek gormuyorum sahsen

Ben karşı tarafı görmeden, tanımadan evlenmek istemezdim. Kızın ailesi de görmeden tanımadan kızlarının evlenmesini istemeyecektir doğal olarak. Evlilik kaçmıyorsa, çok aceleleri yoksa beklesinler.

Ayrıca uçuşlar açık, geliş gidiş yapılabiliyor. Bi zahmet oğulları için kalkıp gelsinler. Bir sürü insan gelip gidiyor. Salgın bitmeyecek, bahane değil yani bence. En azından aileden bir iki kişi gelebilir.
ben de tanisma vs kisminin halledildigini dusunerek sadece nisan soz kismini yorumladim. aileyi gormeden asla evlenmesin, ailesine de bu haksizligi yapmasin. gerci ailenin seviyesiz oldugunu gore gore evlenen de cok da..

ben de tanisma vs kisminin halledildigini dusunerek sadece nisan soz kismini yorumladim. aileyi gormeden asla evlenmesin, ailesine de bu haksizligi yapmasin. gerci ailenin seviyesiz oldugunu gore gore evlenen de cok da..
Evlenmeden önce ailenin ne önemi var, aileyle mi evleniyoruz sanki diye düşünüyorlar. Hele ki bu konuda aile de uzakta yaşadığı için muhtemelen beni ne kadar etkileyebilir ki de diyor konu sahibinin arkadaşı. Evlendikten sonra sürpriiiiiz 😂

Kız aileyle tanışmış geçmiş zamanda. Yeterli mi? Bence değil.

Evlenmeden önce ailenin ne önemi var, aileyle mi evleniyoruz sanki diye düşünüyorlar. Hele ki bu konuda aile de uzakta yaşadığı için muhtemelen beni ne kadar etkileyebilir ki de diyor konu sahibinin arkadaşı. Evlendikten sonra sürpriiiiiz 😂

bizde de aileler tr de biz sadece ikimiz yurtdisindayiz.. hic bir onemi yok.. armut dibine dusuyor. iki kisilik bir dunyamiz var ama aslinda butun aileler icinde. bir telefon, bir havadis, bir laf sokma, kamerada surat yapma yetiyor fabrika ayarlarina donmeleri icin.

Sadece arkadaşımın kendi ailesi olacak. Çocuğun ailesi olmayacak vs arkadaşımın ailesi öyle düşünebilirmiş.
Hımm cocugu ailesi olmadan olmaz bence. Kız ailesinin geleneksel olmasını geçtim, arkadasına söyle ailesini tanımadan evlilik yoluna girmesin ve de bu konuda ailesinin fikrini alsın mutlaka.
Ayrıca cocugun ailesine de haksızlık.

Sadece arkadaşınızın ailesiyle nişan olması tuhaf bence beklesinler ya da nişan olmasa da olur en kötü ihtimal herkese nişanlandık desinler olur da takı falan gelirse 😂

İyi de kud görünce ne oluyor

Anlaşılıyor mu bakınca

Yani aile ile tanışınca sorun çözülseydi aileyle tanışılanların evliliğinde sorun olmazdı

Kv kp adettendir dedi düğün tarihimiz alınmışken gittik annem babamın evine beni istediler

Babam birlik bir durum yok dedi

Gördü de tanıdı mu bu insanları hayır

15 yılda toplamda biri düğün biri görümcenin düğünü biri oğlumun Doğumu olmak üzere toplam 5 kere görüştüler

Birbirleri ile uyumlu olmasalar da bir önemi yok zira muhatap olacakları bir ortam yok

İyi de kud görünce ne oluyor

Anlaşılıyor mu bakınca

Yani aile ile tanışınca sorun çözülseydi aileyle tanışılanların evliliğinde sorun olmazdı

Kv kp adettendir dedi düğün tarihimiz alınmışken gittik annem babamın evine beni istediler

Babam birlik bir durum yok dedi

Gördü de tanıdı mu bu insanları hayır

15 yılda toplamda biri düğün biri görümcenin düğünü biri oğlumun Doğumu olmak üzere toplam 5 kere görüştüler

Birbirleri ile uyumlu olmasalar da bir önemi yok zira muhatap olacakları bir ortam yok
Sizin için öyleymiş, benim için değil. Benim içine gireceğim aile önemliydi. Aile bağlarına çok önem veriyorum, sağlam bağlar kuramayacağım, içlerine giremeyeceğim insanlarla hayatımı birleştirmezdim. Bizimkiler hemen hemen her hafta biz olsak da olmasak da görüşürler.

Ve evet iyi gözlem yapabilen bir insan için tanışma yeterli olur. Oturup kalkmasından, yemek yemesinden bile anlaşılır bir insanın ne olduğu. Bence...

Damat adayı burda. Ailesi gelemiyor

Biraz saçma olur açikçasi. Damat içinde hos degil, hani orda sadece gelinin çekirdek ailesi olsa bir nebze. Ancak gelinin teyze amca dayisida olacaksa cocuk tek basina kalmis olur.

Ve gereksizde. Acele niyeki? Seneye olsun, o zaman bu corona olayi biraz daha atlatilir. Bare disarda oturulur gerekirse, havalar sicak olur,..

Ben o damatin annesi olsam üzülürdüm bide, bunlar dis kapinin dis mandali degilki. Tabiki ogullarin yaninda olmak isterler ve hakkidirda.

Bilgisayar veya telefondan görüntülü arayarak kızı istesinler Almanyadan😜

Back
X