Sizce yanlış bir çocukmu yetiştiriyorum??

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Anneler 3 yaşında kızım var çok aşırı yaramaz değildir aslında,,ama aşırıderecede sevgim vee eminim her anne böyledir.. Şimdi ben kızımla evcilik ,ev içinde sobe, boyama ,, müzik açıp dans etme biçok şeyi yaparım ama dışarıda hiçbir çocukla oynamasını hazmedemiyorum nedeni ise aile apartmanındayım eltimin ,görümcemin çocukları var ve birbirlerine asla abi abla kelimesi kullanmazlar.. Bunu geçtim hakaret daha 6 yaşında olan 12 yaşındakine mal gerizekalı der sirir olsamda müdale etmek bana düşmez.. Benim telefonumda (youtube oyun vs yok olmazda ) çocuğum telefonla gelişim çağında beynini boş şeylerle doldursun istemiyorum. Hatta zararlı diye emzik , biberon ,plastik hiçbirşey vermedim. Ama çocuktur dışarıda arkadaşlık kursun falan deniliyor oturduğum mahalle çok kültürlü değil !! Küçük çocukların ağzında ne küfürler (( ya ben parka ,pikniğe götürüyorum zaten ev hapsinde değil ama sizce iletişimsiz bir çocukmu olur ilk çocuğum kötü kelime ağzından çıksın istemiyorum hele küfür!!!

Çocuk büyüdüğü çevreden çok etkileniyor. Bu konular sizin için önemliyse, daha nezih bir semte taşınmanız daha iyi olur.

Çocuk büyüdüğü çevreden çok etkileniyor. Bu konular sizin için önemliyse, daha nezih bir semte taşınmanız daha iyi olur.
Aslında taşınma konusunda benim konu çok karışık çok uzun hikayem var bundan ama sadece çocuğum için en iyisini yapmak ilk hedefim..

Elbette cocuugn yanlis kisilerle arkadaslik etmemsi iyi bir durum ama cocugun arkadsa, soyallesmeye de ihtiyaci var. Bence de daha iyi bir yere tasinin, cocuk orda arkadaslik kursun. Hayatboyu evde tutacak haliniz yok ya.
Kimseyi yargılamak haddim değil ama o çocuklarında anneleri var neden onlar rahatsız değil ((

kararsiz kaldim ben de ya,
yani evet hakaret kufur falan kimse istemez cocugu ogrensin de, bu sekilde hic arkadasi olmadan da nasil olacak ki,
hadi komsu cocuklari gereksiz diyelim de kuzenleri ile de gorusturmemek nasil olacak.

yani bu durumda sanirim en iyisi, sizin belirlediginiz alanlarda sosyallestirmeye calismak.
parka goturuyorum demissiniz ama o yeterli olmaz.

Kültürlü biyere taşinin o zaman. Bu cocuk okula gidecek illa ki ve her çeşit cocuk olacak sizin çevrenizden de dahil. Şuan bu yaptiginizin anlami nedir yani
Okul için aynı semtte oturmam çünkü herkes rahan çocuk başımdan gitsinde nasılsa büyüyor mantığndalar!!

Maalesef bu suzgeci her ortamda kullanamazsin yaptigin ve istedigin yanlis degil ama ilerde okul doneminde de duyaacak ya da ogrenecek onemli olan cocugunuzun kullanmamasi.

Ya benim öz teyzemin oğluyla 3 ay var arasında çocuk annesinin kafasına bardak fırlatmış telefonunu sürahinin içine atmış kızımı ısırdı elinden kan geldi resmen çok kötüyüm bu durumda herkesin çevresinde böylemiii

Ben çalışıyorum haftaiçi işten gelince çocugumu arada çıkarıyorum parka veya kapı önüne orda da çocuklar var bu arada benimki 14 aylık çocuk sürekli evde ananeyle genel itibariyle gezmeyi vs seven biri değilimdir evi tercih ederim.Çocukta genelde evde o yüzden.Fakat karşı komşunun çocugu gelsin arada nasıl mutlu oluyor veya yanından geçen çocukları görsün çok hoşuna gidiyor.Bende küfürlü ortama bırakmak istemezdim çocugumu.Yarım gün oyun grubuna verseniz hem arkadaş edinir.Böyle çocugunuz arkadaş görmeyerek belki paylaşımcı vs olmayabilir arkadaşlarıyla da zaman geçirmesi lazım

kiz ile erkek cocugunu bu yaslarda kiyaslamak dogru degil ama.

benim cevrem boyle degil,
hatta imkan olsa da kuzenleri ile daha fazla gorusseler diye firsat kovaliyoruz.

bana cocuklarin birbirine hakaret etmesi cok kotu geldi,
ama yine de emin olun okulda da ogreniyorlar,
yani tamamen izole etmeniz asla mumkun degil,
o yuzden kuzen iliskilerine yaninda olmak sartiyla biraz izin verin bence.

Senin yaptığın çok güzel birşey çocuğun ile çok doğru vakit geçiriyorsun seninle arkadaşlık ilişkileri çok iyi olacak fakat sen senden başkası ile sırf aşırı sevgin kıskançlığın yad yanlış kelimeler öğrenecek düşüncenden başkaları ile oynamasına iletişim kurmasına izin vermez isen ileride çocuğunda psikolojik sorunlar olur bunlar da nedir kimse ile iletişim kuramaz aşk ilişkilerinde bile çekingen olur hiçbirşeye adım atamaz sosyal ilişkileri zayıf olur o yüzden bırak izin ver onların arasına karışsın onlardan kötü birleşeyim mi öğrendi sende ona sadece onun kötü olduğunu onu birdaha söylememesini öğret o yaştaki çocuklar doğruyu yanlışı bilmez sadece her duyduğunu papağan gibi ezberler ama bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu öğretmek senin elinde

Hayır değil. Kız erkek meselesi değil bu.
Benim oğlum güzel oynar mesela. Ama yeri gelir bizimle boğuşur..
Bence o çocuk bazı konularda sos veriyor. Çocuk bir şeylere tepki veriyor..

Ne yaparsanız yapın çocuğunuzu bu kadar korunaklı yetiştirerek onu hayata hazırlayamazsınız.
Ev değiştirdiniz diyelim,sonra okul hayatı var ki yıllarca sürüyor. Onu da mı değiştireceksiniz???
Görmeli bazı şeyleri çocuk,sizde yanlışı doğruyu göstermelisiniz. Hata yapmalı bazende.
Böyle korunaklı yetişen çocuklar sonra çok zorluk çekiyor sosyal çevrede.
Bazen düşüp yara da almalı...

iyi yapıyorsun

Size hak veriyorum ama o cevreyi degistirmeniz lazim o halde. Cunku bu cocuk hep 3 yasinda kalmayacak,krese gidecek,ilkokula gidecek. O begenmediginiz kufurbaz cocuklarla ayni okula dusecekler bu sefer. Mutlaka o evden cikmaniz gerekecek. Bari bunu vaktinde yapin bu yaslarda da cocugun sosyallesecek alani olsun

Cocugu sosyal ortamdan soyutlama gibi bi hakkiniz yok. Daimi basinda durup sosyallesmesini saglayin. Fazla koruyucu yaklasmayin. Dunya kotu ve her daim yaninda olamayacaksiniz. Kendini korumasini ogretin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…