- 12 Nisan 2012
- 5.437
- 8.243
- 398
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Size göre aile binası diyince nasıl bişey canlanıyor bilemedim burada gayet tecrübeli fikirler veren anneler var diye konu açtım çocuğumu terbiye yoksunu tabletin telefonun büyüttüğü çocuklarla iletişim kurması yanlışşş ben başka fikir aradım ve biçok kişi güzel fikirler verdi sağolsun benim çocuğum zarar görecekse şayet siz benim aile apartmanı diye uzak duramam demek istediniz sanırm ama öyle değil uzak dururum kreşi olan iş arıyorum zaten maddi sorun değilde başka sorun için şu an taşınamamam ama güzel fikirler aldım konu açmakla.
Aile binası diye mecburmuşum gibi yorumunuzdan hoşlanmadım. Hiçkimse aile binası diye hiçbirşeye mecbur değil ,, size katıldığım kısmıda yazdım ben çocuğumu eve hapsediyormda demedim,, yani sadece oturduğum bina dahilinde çocuklar çok saygısız bu yüzden uzak tutuyorum dedim. Kreşe verin dediniz bende zaten kreşli bir iş arıyorum dedim nokta virgüle kadar takılmışsınız acaba kim yükselmiş??????Bana neden yükseldiğinizi gerçekten anlamadım. Bir şey anlatmaya çalışmışsınız ama ne anlatmaya çalıştığınızı da anlamadım. Nokta diye bir şey hani bir cümlenin bitip başka bir cümlenin başladığını gösteren işaret, arada kullansanız daha anlaşılır olur. Çocuğunuzun o dediğiniz çocuklarla iletişim kurması ne kadar yanlışşş ise akranlarıyla iletişim kurmaması da aynı ölçüde yanlışşşş, bu duruma çözüm bulmalısınız ben çalışıp kreşe vermenizi önerdim siz kreşi olan iş arıyormuşsunuz aynı kapıya çıkmıyor mu?
Haklısınız zaten arkadaş çevre edinmeye çalışıyorum taşınmak için sabrediyorum,, tabiki çocukluğunu yaşasın. Ama akrabalarıma kinli değilim çocuk zarar verip küfür edince çocuktur bişey olmaz diyorlar. Yani keşke anlata bilsem bi hafta önce bana anne bebeklerimde or...pu çocuğumu dedi yani anlatamıyorum inanınki Allahtan oradan taşınma fırsatı diliyorum,Ben çocuğun büyüdüğü çevrenin önemli olduğunu düşünüyorum kişilik gelişimi için eğer sizinde taşınma imkanınız varsa taşının daha düzgün biyere ha yoksa o zaman kizinizin çocukluğunu elinden almamalisiniz çocuk bu oynayacak yani . Belli süre dahilinde oynamasına izin verin göz kulak olarak .elinize başka akrabalariniza olan kininizi, kizginligınizi da kizinizin cocuklugundan çıkarmayın derim
Yaramaz olsun kırsın döksün, kreşte v.s dağıtmayı öğrensin ama küfür,, yalan,, saygısızlık öğreneceği kişilerden uzak tutmak amacı.Sizin ortama gore haklisiniz bence , diger cocuklarla gorusturmemekte. Ben de olsam aynisini yapardim.
Oyun gruplari en mantikli görünen.yinede oyun gruplarinda da hosunuza gitmeyen davranislari olan cocuklar olacaktir.Hatta özel okulda , nezih semtte olsa , cocugunuz sizin istemediginiz davranislar ogrenecektir.
Yani cocuga belli yaslardan sonra cok engel olamiyorsunuz.
Temelini saglam olusturursaniz ve siz kendi ailenizde cocuga nasil davranirsaniz oyle yetisiyor bence cocuk. Yani disaridan cok etkilenmiyor.
Cocuk yetistirmek cok zor gercekten .
Çocuğum evden çıkmıyor cam çerçeve kapalı, dışarı adım atmıyormu yazdım. Pardonda öyle bi yorum yaptınız ki,, uzayda yaşamıyoruz hanfendi ben küfürlü çocuklardan uzak tutuyorum 3 yaşında bunu öğrenmesine engelim. Öyle küfürlü çocuk var diyip susamam.. Tabiki park , gezi vs yapıyorum.İstanbul'un kültürel seviyesi yüksek bir ilçesinde oturuyorum. Küfür de var kavgada.
İstediğiniz bir ütopya.
Çocuğu fanusa koymuşsunuz. Yok öyle bir dünya. Hayat sizin utopyaniz gibi değil maalesef.
Siz çocuğunuza doğruyu öğretin yeter.
Hayatta kimse ona sizin gibi hep gulmeyecek sizin gibi korumayacak.
Savunmasız bir çocuk yetistiriyorsunuz.
Haklısınız bende daha 3 yaşında olduğu için ilk önce ben eğitim ,terbiye, doğru yanlışı ayırt etsin istiyorum. Yani 6 yaşında zaten okul çağı şu an için yanlışmıyım sizce??ankaranin en nezih semtinde dogdum buyudum, turkiyenin de en iyi okullarinda okudum ama yine agzi bozuk, kotu aliskanligi olan cocuklar vardi. nedense hic onlari taklit etmedim cunku benim ailem bana zaten dogruyu yanlisi ogretmisti. kotu bir cevrede buyusem de bence ben bu sekilde olurdum cunku ailemden gereken egitimi almistim.
cocugunuzu guzel yetistirdikten sonra sorun olacagini zannetmiyorum, nereye kadar onu izole buyuteceksiniz? aileden gorgulu cocuk her ortamda zaten kendisini belli eder.
Parka v.s gidiyoruz zaten tanımadığı çocuklarla bile 1saatlikte olsa arkadaşlık kuruyor ama çevrem çok sıkıntılı bu konuda.Ben de taşınmanızı tavsiye ederim. Sizinle gününü dolu dolu geçirmesi çok iyi. Belli ki bilinçli bir ebeveynsiniz. Ama çocuğun sağlıklı bir sosyal ve duygusal gelişimi için akran iletişimine de ihtiyacı var. Muhakkak ya taşının ya da eğer kısa mesafede daha bezih yerler varsa binin otobüse vs gidin çocuğunuzla ordaki parka vs.
Aile binası diye mecburmuşum gibi yorumunuzdan hoşlanmadım. Hiçkimse aile binası diye hiçbirşeye mecbur değil ,, size katıldığım kısmıda yazdım ben çocuğumu eve hapsediyormda demedim,, yani sadece oturduğum bina dahilinde çocuklar çok saygısız bu yüzden uzak tutuyorum dedim. Kreşe verin dediniz bende zaten kreşli bir iş arıyorum dedim nokta virgüle kadar takılmışsınız acaba kim yükselmiş??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?