Sizce yanlış bir çocukmu yetiştiriyorum??

Tek çözüm taşının.

çocuğunuz diğer çcocuklardan bu kelimeleri öğrenebilir ama onun söylemesini engellemk yanlış olduğunu öğretmeniz gerekir. bunu ayırt edemicek kadar küçük ama en azından kulak dolgunlu olur yanlış olduğuna dair. yarın bir gün ana okuluna başladığında da çocuklar aynı değil onlardan da öğrenebi,lir bu tarz şeyleri

Okul için aynı semtte oturmam çünkü herkes rahan çocuk başımdan gitsinde nasılsa büyüyor mantığndalar!!

Mumkun olan en kisa surede taşinmaya calisin o zaman cunku ayni semtte oturup orada okula gittikten sonra cocugu boşuna eve kapatmiş oluyorsunuz ki okul cagina kadar baska cocuklarla hiç iletisim kurmamis olmasi pek saglikli olmaz gibi.
Kaldi ki kültürlü dediginiz semtteki cocuklar da argo konuşabiliyor. Onu da göz önünde bulundurun derim.

Ah benim de pamuklara sarasım geliyor evladımı sizi anlıyorum. Ama çocuğun gelişimi için akranları da önemli. Artık sadece ebeveyni yetmez yetemez.
Bence bir kreş, oyun grubu araştırın. En azından öğretmen gözetiminde yaşıtlarıyla biraraya gelsin

Şimdiye kadar çıkmasını engellediniz hadi, şimdiden sonra nasıl engelleyeceksiniz, onlar oynarken özenecek, oynamak isteyecek.

Evet yanlış yetiştiriyorsunuz. Çocuğunuzu hayatı boyunca akranlarından, küfürden, kötü sözden koruyamazsınız. O ortamdaki çocuklarla okula başlayacak çocuğunuz. Oyun grupları var internetten bulabilirsiniz, kreşe verebilirsiniz başka bir semtte ama çocuğunuzun yaşıtlarıyla oyun oynama yaşı gelmiş artık. 3 sene sonra ilkokula başladığında yaşıtlarıyla bir anda aynı sınıfta çok bocalar. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuzun kuzenleriyle ilişkisine de engel oluyorsunuz. Aile apartmanında yaşamaya kabul ettiyseniz artılarına eksilerine göğüs germek durumundasınız. Tavrınız fazla korumacı bu durumu değiştirmek istiyorsanız tek çözüm taşınmak.

Cocuklar digerlerinden cok etkileniyor , ozene bezene yetistiriyoruz sonra okula gidip abuk sabuk seyler ogrenip donuyor , cocuk yetistirmeye dair en sevmedigim olay bu benim de
Ama arkadaslara da ihtiyaclari var hem de cok , mahallede cikarmayin sokaga ama oyun grubu arastirin , uzak mesafede vardir bi ton , oyun gruplarina goturun cocugunuzu haftada 2 kere , en mantikli cozum bu bence

Bende sıkıntılı çocuklarla oynatmak istemiyorum çocuğumu. Herkesin çocuğu aynı değil; zarar vereni var, kötü bir şey öğreteni var. Ortalık onun bunun saçma sapan çocuklarıyla kaynıyor. Bi yerde haklısınız yani.

Size şu kadarını söyleyim ablamda yeğenimi öyle yetiştirdi. Oyunsa ben oynarım gezmekse birlikte gezeriz. Sokak çocukları asi şımarık vs dedi cıkartmadı onların yanına. Sonuc: Şuan okula yazıldı hergün ağlıyor, arkadaslarına ayak uyduramıyor kendini büyük sanıyor. Öğretmeni hic arkadası olmamıs belli, cok zor isiniz dedi ve suan okuldan kaydını sildirdik. Ablam cok pisman böyle yetistirdigine cünkü 1.sınıfa bile baslayamayacak böyle giderse. Cocuklarınızı yasıtlarınla büyütün lütfen, kötü sözler unutulur elbet hem sizin cocugunuz onlardan kötü sey ogrense de onlarda cocugunuzdan güzel sey ogrenebilir. Cocugunuzu kendinize bagımlı yetistirmeyin yoksa sizin olmadıgınız bir ortamda tedirgin hisseder kendini ilerde özgüvensiz biri olur..

Çocuğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu doğru yöntemlerle öğretirseniz hangi ortama girerse girsin başta özenip yanlış davranış yapsada sonra kendine yakıştıramayıp yapmaz diye düşünüyorum. Sürekli çocuğunuzu izole ortamlarda büyütemezsiniz.

Ahhh canım bende aynen senin gibiyim kaynana olacak insan yanımda ve kayınpederim ilk çocugum yüz vermekte bir numaralar ama bakmaya gelince hiç biri oralı olmuyo eşimde dahil tek yüz vermeyen benim benim çocugum değilmi ben nasıl yetiştirirsem öyle yaparım siz kimsiniz yani değilmi içimi açtın vallahi eltimde üstümde oturuyo onun çocuguyla benimki yan yana gelince ortalık yıkılıyo ama tek olunca sakin evde ben senin gibi dans etmekmiş resimmiş gibi aktiviteler yapamıyorum malesef şu kaynanayla yaşama derdi beni hasta edicek napıcam bilmiyorum....

Taşınmak tek çözümünüz ama şu da var kızım bulunduğum şehirde en iyi sayılabilecek kreşlerden birine gidiyor, aileleri de kültürlü diye nitelendirecegimiz aileler ama evde hiç kullanmadığımız bir iki kelime duymuş çocuklardan daha ilk hafta. O kelimelerin yanlış olduğunu söyledim, ne demek olduğunu sorunca.

Küfür daha ileri boyutu elbette ama nezih dediğimiz ortamlarda hoş olmayan şeyler duyabiliyor, yanlısı da duyacaklar, zamanlar yanlışla doğruyu da ayıracaklar.

Yaşıtlarıyla iletişimi şart ,semtinizi çevrenizi beğenmiyor olabilirsiniz ,haklısınızdır,
Beğendiğiniz bir kreşe en azından yarım gün verin öğrensin sosyal hayatı

Benim çocuklarım böyle
Ama gayet düzgün bir çevremiz, her anlamda donanımlı sosyal hayatımız var.
Çocukların yaptığı yaramazlıklarla, kültürünü değerlendiremezsiniz ki?
Çocuk bu, sokakta gördüğü bir şeyi, arabada giderken yan arabadan duyduğu sözü taklit eder.
Nereye kadar fanusta yaşatacaksınız?
Akranlarıyla zaman geçirmesi, onun sosyal zekası ve becerileri için aşırı önemli.
Madem çevrenizle olsun istemiyorsunuz, kreşe verin.
Ha isterseniz fransız okullarına verin, yine de burun karıştırmayı, salak aptal demeyi öğrenecektir.
Önemli olan, siz o davranış pekişmeden yanlışlığını anlatıp, tekrarlanmamasını sağlamak.

Şimdi ne kadar korusanız da okula başladığında mahallenizdeki çocuklarla sınıf arkadaşı olacak, bu yüzden daha iyi bir yere taşınmanız iyi olur bence. Yine de her yerde küfür eden, vuran, çocuklarımızı korumak isteyeceğimiz şekilde yetiştirilmiş çocuklar oluyor mutlaka, ama kimi yerlerde çoğunluk kimi yerlerde azınlık olduğu da bir gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…