- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..Size şu kadarını söyleyim ablamda yeğenimi öyle yetiştirdi. Oyunsa ben oynarım gezmekse birlikte gezeriz. Sokak çocukları asi şımarık vs dedi cıkartmadı onların yanına. Sonuc: Şuan okula yazıldı hergün ağlıyor, arkadaslarına ayak uyduramıyor kendini büyük sanıyor. Öğretmeni hic arkadası olmamıs belli, cok zor isiniz dedi ve suan okuldan kaydını sildirdik. Ablam cok pisman böyle yetistirdigine cünkü 1.sınıfa bile baslayamayacak böyle giderse. Cocuklarınızı yasıtlarınla büyütün lütfen, kötü sözler unutulur elbet hem sizin cocugunuz onlardan kötü sey ogrense de onlarda cocugunuzdan güzel sey ogrenebilir. Cocugunuzu kendinize bagımlı yetistirmeyin yoksa sizin olmadıgınız bir ortamda tedirgin hisseder kendini ilerde özgüvensiz biri olur..
Bi öğretmen buna izin vermez bence ya açık yazmak istemiyorum aba 6 yaşında mahallemizin çocuğu sinirlenmiş karşısındakine yatırda bacını s....km diyor ve şuanda 2 yı taşınamam oradan 2 yıl sonra zaten durmam o semtte ama zaten çocuk kötüye örnek almış olacak.çocuğunuz diğer çcocuklardan bu kelimeleri öğrenebilir ama onun söylemesini engellemk yanlış olduğunu öğretmeniz gerekir. bunu ayırt edemicek kadar küçük ama en azından kulak dolgunlu olur yanlış olduğuna dair. yarın bir gün ana okuluna başladığında da çocuklar aynı değil onlardan da öğrenebi,lir bu tarz şeyleri
Buda güzel bi fikir teşekkür ederimHaftanın belli günlerinde yarım günlük periyodlarla oyun grubuna goturun bence mahalleye salınacak gıbı degılse ve bu kadar dıkkatlı bır anneysenız bencede mahalledekı cpcuklarla oynamasın
o kötü sözleri zamanla unutur diye düsünüyorum yarin obur gün okula basladıgında sınıftaki cocuklarda o kötü egitilen cocuklardan farklı olmayacak bence bu durumdan kacamazsınız gibi geliyor ne yazık ki..Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..
Yorumunuzda katıldığım tek şey taşınma kısmı çünkü bi iki müsade ettim soluğu acilde aldım aile apartmanı diye katlanmak zorunda değilim kapımı kapatınca orası sadece benim evimdir.. Herkes biraz daha sakin çocuk yetiştirsin madem öyle kızımı alt kattaki kuzeninin yanına yolladım su almak bende oraya gittim bi bardak su almak için mutfağa gittim çaydanlığı kızımın yüzüne atmış aie apartmanı diye böyle şeylere katlanamam çünkü ben kızıma çiçeği bile koparırsak ölürü öğretiyorum.. İnşallah imkanlarım biraz zorlu şu ara Allahtan fırsat bekliyorum taşınmak için..Evet yanlış yetiştiriyorsunuz. Çocuğunuzu hayatı boyunca akranlarından, küfürden, kötü sözden koruyamazsınız. O ortamdaki çocuklarla okula başlayacak çocuğunuz. Oyun grupları var internetten bulabilirsiniz, kreşe verebilirsiniz başka bir semtte ama çocuğunuzun yaşıtlarıyla oyun oynama yaşı gelmiş artık. 3 sene sonra ilkokula başladığında yaşıtlarıyla bir anda aynı sınıfta çok bocalar. Ayrıca böyle yaparak çocuğunuzun kuzenleriyle ilişkisine de engel oluyorsunuz. Aile apartmanında yaşamaya kabul ettiyseniz artılarına eksilerine göğüs germek durumundasınız. Tavrınız fazla korumacı bu durumu değiştirmek istiyorsanız tek çözüm taşınmak.
Çok istiyorum arkadaş çevresi olsun çok mutlu olurum tabi ama bazı imkanlar o semtte oturmama mecburum 2 3 yıl kadarbu yüzden binadaki mahalledeki çocuklardahiç eğitim terbiye yok alt katta eltimin 10 yaşında oğlu var annesi sesleniyor verdiği cevap. Ne var lan havlıyosun yine !!! Annesine..Ben çalışıyorum haftaiçi işten gelince çocugumu arada çıkarıyorum parka veya kapı önüne orda da çocuklar var bu arada benimki 14 aylık çocuk sürekli evde ananeyle genel itibariyle gezmeyi vs seven biri değilimdir evi tercih ederim.Çocukta genelde evde o yüzden.Fakat karşı komşunun çocugu gelsin arada nasıl mutlu oluyor veya yanından geçen çocukları görsün çok hoşuna gidiyor.Bende küfürlü ortama bırakmak istemezdim çocugumu.Yarım gün oyun grubuna verseniz hem arkadaş edinir.Böyle çocugunuz arkadaş görmeyerek belki paylaşımcı vs olmayabilir arkadaşlarıyla da zaman geçirmesi lazım
Yorumunuzda katıldığım tek şey taşınma kısmı çünkü bi iki müsade ettim soluğu acilde aldım aile apartmanı diye katlanmak zorunda değilim kapımı kapatınca orası sadece benim evimdir.. Herkes biraz daha sakin çocuk yetiştirsin madem öyle kızımı alt kattaki kuzeninin yanına yolladım su almak bende oraya gittim bi bardak su almak için mutfağa gittim çaydanlığı kızımın yüzüne atmış aie apartmanı diye böyle şeylere katlanamam çünkü ben kızıma çiçeği bile koparırsak ölürü öğretiyorum.. İnşallah imkanlarım biraz zorlu şu ara Allahtan fırsat bekliyorum taşınmak için..
Size göre aile binası diyince nasıl bişey canlanıyor bilemedim burada gayet tecrübeli fikirler veren anneler var diye konu açtım çocuğumu terbiye yoksunu tabletin telefonun büyüttüğü çocuklarla iletişim kurması yanlışşş ben başka fikir aradım ve biçok kişi güzel fikirler verdi sağolsun benim çocuğum zarar görecekse şayet siz benim aile apartmanı diye uzak duramam demek istediniz sanırm ama öyle değil uzak dururum kreşi olan iş arıyorum zaten maddi sorun değilde başka sorun için şu an taşınamamam ama güzel fikirler aldım konu açmakla.Kapıyı kapatınca kendinizi çevreden soyutlamış olmuyorsunuz eğer öyle olsaydı zaten burda konu açmanıza gerek kalmazdı. Hem o apartmanda o çevrede oturmaya devam edip hem de burası çok kötü o yüzden kızımı kimseyle görüştürmüyorum derseniz eğer başlıktaki sorunuza istinaden söylüyorum evet yanlış çocuk yetiştiriyorsunuz. Beklediğiniz fırsat umarım gelir ama Allah havadan para göndermeyecek herhalde eğer ekonomik olarak düşünüyorsanız sizin de çalışmanızı öneririm. Taşınamıyorsanız da kızınızı başka bir semtte kreşe gönderebilirsiniz çalıştığınız para ile hem yaşıtları ile birlikte olur, çünkü iletişimi yüksek bir birey olması için bu şart.
Parka tiyatroya hayvanat bahçesine götürüyorum tabiki eve kapanık değil ki cnmBen de 5 yaşını bitirene kadar hiç dışarı çıkmadım. Kötü bir muhitte oturuyorduk. Balkondan dışarıdaki çocukları izlerdim. Sonra siteye taşındığımızda çok zorlandım. Hatta ailem koşmayı bile bilmiyor diye dalga geçerdiOkula başladığımda da başta 1-2 sene zorlandım sonra arkadaşlık kurabilmeye başladım. Gerçekten çok zor oldu herşey benim için.
Siz en azından çocuğunuzu parka vs.götürüyorsunuz. Ben parkın ne olduğunu okula başlayınca gördüm
Kreşe gönderme şansınız varsa gönderin. Yarım gün gitse de olur. Yaşıtlarıyla kaynaşır.
Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..
Öğretmen başlarında ama kendi aralarında oynuyor bu çocuklar. Bunun için özel saati var oğlumun gittiği anaokulunun. Öcü öğrenmiş mesala iki günde. Uçarmış falan diyor. Biz evde öyle birşey den hiç bahsetmedik. Telaffuzu çok iyiydi k 'yı g gibi söylemeye başladı. Sınıf arkadaşları da kültürlü insanların çocukları. Yani dış ortama gidince korumak zor.Fikriniz için haklısınız ama küfürü, hakareti, kavgayı, eşyalarına zarar vermeyi ,telefon bağımlısı anne,babasına saygısız bir çocuk yetiştirmekten daha iyidir benimle büyümesi daha 3 yaşında zaten kreş çağına gelince öğretmen başında olacağı için öyle saygısız olmaz diye düşünüyorum bu düşüncem doğrumu bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?