Sizce yanlış mı düşünüyorum haklımıyım

benkutlamiyorom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
72
60
3
33
Kızlar selam. Eşim kıyafet vs şeyleri pek önemsemez ama gezme yedirme içirme konusunda çok bonkördür. Bi birkaç hafta önce iki aylık bebeğimi düşürdüm kürtaj oldum bana maddi manevi destek oldu ilgilendi sağolsun. Bi hafta sonra da araba aldık eşimin köyü kandıra tarafında yani 1 buçuk saatlik mesafe yol beni acayip yoruyor sıcaklarda da ayrı bir dert. Arabayı bu nedenle de almak istemiyordum açıkçası (5 sene sonra oralara yerleşmeyi istiyor ben sıcak bakmıyorum) .. Her neyse asıl konuma geleyim.. Eniştemde ehliyet de araba da yok ne zaman ihtiyacı olsa babamı arardı çocuklar hastaneye gitse veya çocuklar bizi özlese genelde babam almak zorunda kalırdı.. Ablamı hepimiz çok severiz uysaldır iyi kalplidir ama eniştem pek uyumlu biri olduğu söylenemez zamanında ablamı savunmalarım yüzünden tartışmalarımız da olmuştu kendisiyle, zamanla tatlıya bağladık..

Dört beş ay önce eşimin memleketine gitmiştik ablam eniştem filan.. Babamın arabasıyla gitmiştik eşim arabayı kullanacak diye ön tarafa ben geçecektim çantamı arka koltuğa attı ablamla oturayım diye öne o geçti.. Hadi bişey demedim. Biz taksiyle daha uzun yoldan gelmiştik onlar bizi arayıp burdan bizi de alın diye aradılar ben çok gıcık oldum babam da öyle ama eşim bişey demedi aldı getirdi.. Şimdi arabamız var şükür ama onlara misafirliğe gittik eniştem plan yapmalara başladı şuraya gezeriz bunu yaparız.

Geçen haftasonu hazırlandım eşimle gezecektik ablam aradı biz şuraya gideceğiz siz de gelcek misiniz beraber takılalım enişten diyo, ben de kırmak istemedim bi eşime de sorayım dedim o da kendi köyüne yakın olduğu için hemen gidelim dedi ve gittik.. Sonrası eşyaları kvde bırakıp mangal yakmaya gittik eşler kalsın biz içelim dedi eniştem, hayır bizde kalalım niye evde oturalım dedik.. Eniştem benim baldız deli dolu arıza tiptir ama candır bi tanedir kardeşim gibi severim dedi eşim de (ablam için) benim baldız Allah'tan öyle değil deyip güldüler enişteme hayırdır ne kötülüğümü gördün dedim yaa takılıyoz baldız niye alınıyosun dedi, evde de eşime sordum benim baldızla pek samimiyetim yok öylesine dedim dedi (yaklaşık bir yıllık evliyiz) ..

Velhasıl kelâm eniştem çok tutumlu, istersen benzine çekelim dedi eşim de yok ya yeterli bu dedi ooo bana bunlarla gel dedi. Hadi hepsi için canları sağolsun dicem de araba leş gibi toz içindeydi yıkatmaya gittik çocukları perişan oldu mide bulantısından biz de yorulduk.. Yine yapalım diye ısrar ediyor sık sık bunu tekrarlayalım çocukları kaynanaya bırakır gezeriz diyor, ben hiç istemiyorum ablama da bahsedemem yanlış anlaşılabilirim.. Eşim her şeyi kabul eden tip olunca da ben arada memnuniyetsizmişim gibi kalıyor.. Bana tavsiyeler de bulunur musunuz yorumlarızı bekliyorum.. sevgiyle kucaklıyorum sizi..

Arada memnuniyetsizmişsiniz gibi kalmıyor, öylesiniz zaten.

Ama memnun olmak gibi bir zorunluluğunuz da yok. Maddi manevi sizi yoruyorsa gitmek zorunda değilsiniz. Direkt söylemek istemiyorsanız işimiz var, planımız var, hastayım, yorgunum diye atlatırsınız.

Eşinizin bir sıkıntısı yok anladığım kadarıyla. Koca adam, keyif almasa bu kadar eziyeti çekmezdi. Eğer eşiniz gitmek istiyorsa arada bir hem eşinizin hem ablanızın gönlü olsun diye gidersiniz. Sıklığını siz belirlersiniz, zorla götürecek halleri yoktur diye düşünüyorum.

Haklısınız da neden istemediğiniz hâlde enişteyi memnun etmeye çalışıyorsunuz? Arayıp gezmek istese başka planımız var bu hafta deyip keyfinize bakın neden bu kadar ciddiye alıp büyütüyorsunuz?

Haklısınız da neden istemediğiniz hâlde enişteyi memnun etmeye çalışıyorsunuz? Arayıp gezmek istese başka planımız var bu hafta deyip keyfinize bakın neden bu kadar ciddiye alıp büyütüyorsunuz?
İstenmediklerini düşünmesinler diye kendi kendime binevi fedakarlık yapıyorum pek fazla sosyal çevremiz de olmadığı için ya kendi kendimize takılıyoruz ya da annemlere gidiyoruz

enişteniz bana biraz serseri tipte biri gibi geldi. her seferinde çıkmayın bence bir kere evet 3 kere hayır deyin. sizi yiyip bitirecek gibi duruyor

İstemiyorsanız ve direk hayır diyemiyorsanız müsiat değiliz ,başka planımız vsr deyin. Baktınız enişte anlamıyor direk söylersini

E aradiklarinda musait degiliz baska planimiz var diyeceksiniz .

Enisteniz az yesinde bi doblo aliversin, hem insanlarin etinden sutunden faydalan hem de isine gelmeyince saka adı altinda laf sokustur, ne güzel dunya.

Arabasi olan gezme islerini yonetir, arabasi olmayani davet ederse eslik eder. Boyle hadi al bizide bi yerlere gotur denmez, en sinir oldugum konu.

Niye böyle iç içesiniz, mesafe koymazsanız sonu kötü biter ...

Evet maddi manevi insanda bi yük gibi oluyor babama da sürekli bizi oraya götür getir diyor babam uğraşmayınca bize sardı işte arabayı zaten yeni aldık hem de yeni evli sayılırız ama nerde o anlayış

Niye böyle iç içesiniz, mesafe koymazsanız sonu kötü biter ...
Bi kere kötü yaşandı ilk gittiğimizde eniştem ben burda kalamam evimden başka yerde rahat edemem diyip o kadar yolu eve götürüp geri dönmüştük hep ablamın hatrına sabrettik işte arada kalmasın diye ona bi laf ettiğimizde ablam çok alınıyor

İstenmediklerini düşünmesinler diye kendi kendime binevi fedakarlık yapıyorum pek fazla sosyal çevremiz de olmadığı için ya kendi kendimize takılıyoruz ya da annemlere gidiyoruz
Arada herkes birbirini istemeyebilir bu gayet doğal bir şey, yeri geliyor insan kendisini bile istemiyor

Öyle her teklifi ve planı içinizden gelmeden kabul etmeniz tuhaf asıl.

Arada herkes birbirini istemeyebilir bu gayet doğal bir şey, yeri geliyor insan kendisini bile istemiyor

Öyle her teklifi ve planı içinizden gelmeden kabul etmeniz tuhaf asıl.
Valla o da doğru burda genelde beni suçlarlar ee ne var bunda ablan yapıcaksın tabi tarzında yorumlar bekledim ama şükür ters köşe oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…