- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
O mesafeyi başta ayarlayamıyorum. İlk tanışma anından itibaren öyle oluyorum malesef. Sonra tepeme cıkıyorlar. Sonrası bana dert.güleryüz hak edene dozunda verilmesi gereken bişey. hani bi söz var çok hoşuma gider “canım ben suratsız değilim sadece seni sevmiyorum o kadar”
Yapım geregi mesafe olayını yapamıyorum.1.mesafe
2.me sa fe
3.m e s a f e
Reis bu kelimeyi hayatına geçirecek olursan hiç bisey kaybetmezsin, sinirlenmezsin. Hatta gece 2ye kadar oturan,memintolara bakan başka komşuların da olmaz...
Benimde başıma böyle birşey gelmişti bazı komşular yüzsüz oluyor komşum bizden izinsiz gelip birşeyimizi alıyordu bende uyardım ama suçlu oldum yüzsüz gibide evimize geldi ben o günden beridir konuşmam görmezden gelirim sonuçta sınır olmalı sizin mahrem alanızızdır yatak odanız nasıl girebilirler ? nasıl sizi rahatsız edebilirler ? komşuysa komşuluğunu bilsin anneniz mi babanız mı ? kimde elini kolunu sallayarak giriyor gitmiyor hiç sevmem. Uyarın artık istemediğinizi söyleyin kesin bir dille ama ben kesin bir dille söyleyerek bitirdim artık birşeyimizi almıyor izinsiz istemiyorda eğer kesin dille karşı çıkmazsanız sizi ezmeye üste çıkmaya devam ederler sert olun kaybetmekten korkmayın inanın hatalı değilsiniz.Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitti bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi bakacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının bşrş. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu söyledigim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana. Cok kırdın vs. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği, cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?
Ben de sizin tam tersiniz başta çok suratsızım tanıdıkça açılıyorum.O mesafeyi başta ayarlayamıyorum. İlk tanışma anından itibaren öyle oluyorum malesef. Sonra tepeme cıkıyorlar. Sonrası bana dert.
TeşekkürlerYerden goge kadar haklısın.
Vırus var,,evde bebek var. Yerinde olsam kimseyi kabul etmem, kırılan gıtsın sanayide tamir ettirsin kendını umrumda olmaz.
Bebegım, lohusa psikolojim ve kocamın isten gelince ayaklarını uzatıp dinlenmesi herseyın ustunde olurdu benim ıcın. Cunku geldikleri saat 22.00. Normal degıl
Bence dıger gelenleri de kabul etmeyin
Bebegınız saglıkla buyutun
En son öyle yaptım. Hepsi dağıldı. İnşallah bi daha yapamazlar. Çünkü o gün resmen tacize uğramış gibi hissettim. Yatak odama dalmaları falan çok kötü anlardı.Benimde başıma böyle birşey gelmişti bazı komşular yüzsüz oluyor komşum bizden izinsiz gelip birşeyimizi alıyordu bende uyardım ama suçlu oldum yüzsüz gibide evimize geldi ben o günden beridir konuşmam görmezden gelirim sonuçta sınır olmalı sizin mahrem alanızızdır yatak odanız nasıl girebilirler ? nasıl sizi rahatsız edebilirler ? komşuysa komşuluğunu bilsin anneniz mi babanız mı ? kimde elini kolunu sallayarak giriyor gitmiyor hiç sevmem. Uyarın artık istemediğinizi söyleyin kesin bir dille ama ben kesin bir dille söyleyerek bitirdim artık birşeyimizi almıyor izinsiz istemiyorda eğer kesin dille karşı çıkmazsanız sizi ezmeye üste çıkmaya devam ederler sert olun kaybetmekten korkmayın inanın hatalı değilsiniz.
Yapmazsan da böyle oluyor işte... rahatsız olursun sonuçtaYapım geregi mesafe olayını yapamıyorum.
Bazen oluyor ya, kırmayım diyorsun kendı anlar diyorsun. Yok ya öyle degıldır diyorsun.Teşekkürler
Bundan sonra öyle ama buna İzin verdiğim İçin bu Kez bunu takıyorum . İyi Degilim Ben ya
Tabikide haklısınız böyle hissetmekte sizi kimse rahatsız edemez inanın böylelerine güler yüzlü olmayın artık güler yüzlü insanları aptal yerine koyuyorlarEn son öyle yaptım. Hepsi dağıldı. İnşallah bi daha yapamazlar. Çünkü o gün resmen tacize uğramış gibi hissettim. Yatak odama dalmaları falan çok kötü anlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?