- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Öyle ama yatak odama kadar izinsiz dalıp mememi izlemesi çok kötü bi etki bıraktı bende. Bu bahsettigim diğer komşum.haklısınızda kimsede size kötü niyet için gelmiyor ki:) demek ki sohbetinizi sizi seviyorlar Daha tatlı dille söylenebilirdi aranız bozulmadan:)
Yeni karar verdim ben de. İnşallah uygularım. Çünkü uzun süredir muzdaribim. İlk degil bu insanlarTabikide haklısınız böyle hissetmekte sizi kimse rahatsız edemez inanın böylelerine güler yüzlü olmayın artık güler yüzlü insanları aptal yerine koyuyorlaro yüzden soğuk gözükün ben soğuk ve sert gözüktüğüm için kimse yaklaşamıyor :) ama içerden samimi ve konuşkanımdır sıcakkanlıyımdır insanlar önyargılı :) ama öyle olmaları işime geliyor çünkü çekemiyorum böylelerini yılışkan tipleri hiç sevmem
O saatte gelmedi akşam dokuz gibi hatta daha erken geldi. Ciddi soruyorum. O saatte gelse ama ikiye kadar otursa ne diyebilirsiniz kiOlan olmuş artık takmayın gelicek diyenide kabul etmeyin sınırlarınızı çizin 2 de misafirlik yen kalkmak nedir ya hak edene hakkını veririm kimse gelmez o saatte kabul etmem
Hem takıyorum, hem de ötekine de demek geliyor içimden.Kız bu ne delirdim burda ben bile. Bacım sen çekiyorsun bunları heralde. Bir tane olur da böyle dengesiz sende iki taneymiș. Ne değişik insanlar var yahu. Hiçte kafana takma kırdım diye. Kör mü anlasalardı.
Siz gerçekten normalsiniz güler yüzlü olmanız son derece insani birşey ama tedbirli olmak gerekiyor güleryüzlü olursak aptal yerine konuyoruz malesefYeni karar verdim ben de. İnşallah uygularım. Çünkü uzun süredir muzdaribim. İlk degil bu insanlar
Valla kendisi dedi, böyle düşünsen bile söylemen cok ysnlış dedi :)Bazen kırıcı olmak iyidir ya hadsize haddini bildirir.
Ayrıca kadının gece yarilarina kadar sizi rahatsız etmesi ayıp değil de sizin bunu dile getiriyor olmanız mı ayıp. Yapmayın bunu kendinize Allah aşkına.
İşte bu benim sorunun malesef. Başta güleryüz gösteriyorum sonra tepeme cıkıyorlar ve patlama oluyor :) eger o patlama olmazsa da kendimi yiyorum nedn kendimi korumadım, sınırımı gelmelerine izin verdim diye.Sabredip sabredip bir anda patlayacağınıza rahatsız olduğunuz şeyleri o an söylerseniz belki insanlar daha dikkatli davranırlar. Bu münasebetsiz komşuyla ilgili kırıcı olmuşsanız da olan olmuş en azından artık gelmez siz de kurtulmuş olursunuz. Kaldı ki siz haklısınız.
Mesela onda gelen diğer komşu diyor ki sen ne zaman istersen gel dedin diye bu saatte geldim. Oysa bebek görmek için gelmek istedigini gündüz yazdı ben de ne zaman istersen buyur dedim ama öyle bir saati kastetmedim ki. Geldi ve onikide gitti. Yanında uyukladım. Eşim yatak odasında bebekle. Oysa o güne kadararamızda öyle gelme gitme yoktu. Bu bahsettiği m diğer kOmşu. Mesela nasıl kovarım ki. Anlamasıi için yanında uzandım.Yani bu resmen bı saygısızlık saat 22.00 demek artık dinlenme eşle çocukla vakit geçirmek misafir hele ki komşu bana çok abes geldi bizim ailelerimiz bile geldiğinde gece ye kadar kalmazlar herkesin dinlenme vakti var çünkü sizden yüz bulmuşlar bence canınızı sıkmayın bu saatten sonra rahat edersiniz inşallah
Mesela bir akşam gelmek istedi . 23'de acile gidecegimi söyledim. Gelirse saatinde kalkmasını söyledim. Akşam onda geldi ve saatimiz geldi ,biz hazırlanıyoruz ve hala oturuYorben kan bağı ve samimi dost vs.olmayan insanların nasıl böyle yüz bulduklarına şaşırıyorum.bir komşum vardı ben içeri buyur etmeden içeri dalardı.bir iki müsait değilim diyip kapıyı yarım açtım ayağını kesti artık.gece 2 lere kadar oturmak ne demek yani nazik bir dillede olsa işiniz olduğunu daha sonra görüşüz deyip çıkmasını isteseydiniz de yerini bilseydi komşu da.sizde böyle patlama yaşamazdınız belki
yüzsüz işte ama mesela hazırlanmaya gitmeden kusura bakma hazırlancaz istersen evine geç müsait bir zamanda otururuz diyip kışkışlıycan güler yüz yaramıyor böylelerineMesela bir akşam gelmek istedi . 23'de acile gidecegimi söyledim. Gelirse saatinde kalkmasını söyledim. Akşam onda geldi ve saatimiz geldi ,biz hazırlanıyoruz ve hala oturuYor
Yani çok enteresan hani o istediğin zaman gel buyur demek bı nevi kibarlıktir hepimiz yapaariz ama kadın ciddiye almış gerçektenMesela onda gelen diğer komşu diyor ki sen ne zaman istersen gel dedin diye bu saatte geldim. Oysa bebek görmek için gelmek istedigini gündüz yazdı ben de ne zaman istersen buyur dedim ama öyle bir saati kastetmedim ki. Geldi ve onikide gitti. Yanında uyukladım. Eşim yatak odasında bebekle. Oysa o güne kadararamızda öyle gelme gitme yoktu. Bu bahsettiği m diğer kOmşu. Mesela nasıl kovarım ki. Anlamasıi için yanında uzandım.
Dedim ya. Güleryüz gösterdim,başka bir şey değil.Küçük bir yerde büyüdüm modern falan değildi kesinlikle komşuluk ilişkilerininde çok olduğu bir yer buna rağmen bizim evimize kimse biz davet etmediğimiz sürece saat 10 da gelmedi gelemezde. Siz mi çok yüz verdiniz acaba ?kimden buluyorlar bu yüzü ben merak ediyorum
Sadace dedim ki yaptıgım şeyi yanlış bulmuyorum, sadece uslup konusunda kırdıysam özür dilerim. Ama bunu bile anlamadı.Haklısın. Edep adap bilmeyen görgüsüzlerle huhatam olma yavrum sen de. 10 da 11 de ben annemin evine bile gitmem. Başta mesafeni koymalıydın. Ters davran bak nası en iyi sen oluyosun. Mesajlar konusunda da iyi yapmışsın geri adım atma. Küserse küssün muhtaç mısın onun parazit arkadaslıgına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?