- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
- #41
Diyebilsem keşke. Sonra bana dert oluyor.Böyle saatlerce oturanlara " giderken ışıkları kapatırsanız, çok sevinirim" diyebilirsin.
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Diyebilsem keşke. Sonra bana dert oluyor.Böyle saatlerce oturanlara " giderken ışıkları kapatırsanız, çok sevinirim" diyebilirsin.
![]()
Sadace dedim ki yaptıgım şeyi yanlış bulmuyorum, sadece uslup konusunda kırdıysam özür dilerim. Ama bunu bile anlamadı.
Böyle saatlerce oturanlara " giderken ışıkları kapatırsanız, çok sevinirim" diyebilirsin.
![]()
Çok şükür öyle anlayissiz bir insan değilim. Çok şükür o tiplerle de karşılaşmadım. Anlam veremiyorum yani, nasıl bu kadar düşüncesiz olurlarAile apartmanında oturuyorduk bekarken, yengem böyleydi ayy sinir olurduk oturur oturur kalkmazdı. En son salona yatak döşek getirir biz burada yatacağız, yatakları serelim derdik. Bi zahmet kalkar giderdi![]()
Çok şükür öyle anlayissiz bir insan değilim. Çok şükür o tiplerle de karşılaşmadım. Anlam veremiyorum yani, nasıl bu kadar düşüncesiz olurlar![]()
Önceden insanlar daha anlayışıydı sankiBen akraba, aile ilişkilerinde de dikkat edilmesi taraftarıyım. Yatılı misafir olarak çağırmadıysam bi zahmet sabaha kadar da kalmasınlar yani. Hele komşunun ne işi var gece 2ye kadar gündüzler çuvala mı girdi? Uzak yerden geliyor olsalar anlayacağım biraz. Kaynanamın evinde bile geç saate kalmamaya özen gösteririm çünkü ertesi gün işe gidecek insanlar var sonuçta. İnsanlar çok saygısız
Önceden insanlar daha anlayışıydı sanki
Yani bize öyle öğretildi en azından![]()
Koç burcuyum ama bence yetiştirilme tarzımız yüzümdemn böyleyizBurcunuz ne merak ettim. Sizi kendime benzettim. Ben de herkese aşırı güler yüzlüyümdür, sıcak kanlıyımdır, kimseye kolay kolay hayır diyemem, bu yüzden hep tepeme çıkarlar. Tepeme çıkılınca da bi noktada felaket patlar tepki gösteririm. Benim de dozum yok. Ne iyimin ne kötümün ayarı yok. Kova burcuyum
Konu sahibinin de sıkıntısı mesafe koyamamak. Bu saatten sonra da nasıl koyar bilmiyorum.Mesafe çok önemli bence. Mesafe ayarlayamayan insanları buluyor mutlaka dengesiz tipler. Benim evime gece yarısı misafir gelemez, gece 23.00 de ekstrem bir durum olmadıkça komşum size geliyorum diyemez yani. Dese de cevap alamaz benden, kapı da açılmaz. Tabii dediğim gibi anormal bir durum olmadıkça. :))
Aman bulaşmayınGece yarısı neyin misafirliği bu ya? Iyi yapmışsınız bence, hiç görüşmeyin daha iyi.
Komşularım laf sokuyor hiç göremiyoruz seni diye, gidip gelmiyorum pek normalde çalışıyorum zaten. "evi seviyorum ben kızımla ilgileniyorum, vaktim yok pek" diyorum. Bozuluyorlar niyeyse ama ne işim var komşu teyzelerle yahu. Siz de fazla muhatap olmayın bence.
Bir yanım öyle diyor benim de ama artik açıldım ben de devamını getirebilirim :)ya ben ustalarla birlikte digerlerinim.gelip hirip cikmasi tuhafima gitti. edep yahu 12 de komsuya gidilir mi. siz iyi yapmissiniz bir yerden soylemek gerekiyordu.
ayrica.o komsu zaman gecsin yine gelecek gibi![]()
Koç burcuyum ama bence yetiştirilme tarzımız yüzümdemn böyleyiz
Saka mi bu? Bu evde siz kendinizin oturdugunuzdan emin misiniz? Saat gece 10 da cat kapi gelmek nedir ya? Uyarin musait degilim su an gelmeden arasaydin keske deyin gerisin geri gonderin. Hastayim yatiyorum deyin, bebegim hasta deyin, bir seyler deyin ve gonderin guzelce bence. Herkesi boyle alistirdiniz mi ne yaptiniz?Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?