sizce?

buneo

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
80
20
36
biri var..hoşlanıyorum ondan.onun benden haberi yok aslında tanışmıyoruzda,bende onu tanımıyorum :) oralar biraz karışık asıl sorum şu belki yazmak yasaktır bilmiyorum ama kafamı kurcalayan bir soru..o hoşlandığım kişi alevi sanırım.o veya bir başkası alevi sünni evliliği nasıl böyle bir evlilik gerçekleştiren var mı?annemin ağzını yokladım alevi biri olsa hayırlı,iyi bir insan verir misiniz beni diye olmaz çok farklı mezhepler dedi kestirip attı

biri var..hoşlanıyorum ondan.onun benden haberi yok aslında tanışmıyoruzda,bende onu tanımıyorum :) oralar biraz karışık asıl sorum şu belki yazmak yasaktır bilmiyorum ama kafamı kurcalayan bir soru..o hoşlandığım kişi alevi sanırım.o veya bir başkası alevi sünni evliliği nasıl böyle bir evlilik gerçekleştiren var mı?annemin ağzını yokladım alevi biri olsa hayırlı,iyi bir insan verir misiniz beni diye olmaz çok farklı mezhepler dedi kestirip attı

Valla bu konuyu önemseyende var önemseyende o yüzden çok kişisel bi durum.Ailesi müsade edicek olan görüşür,etmeyen görüşmez.Benim ailem bu konuda takıntılı değildir.İnsan olsun yeter derler.Ama sevgilimin ailesi asla kabul etmezmiş.Bence kabul edilmemesi fikri saçma.Ama dediğim gibi çok kişisel.Bence annen hayır dediyse sonradan bir sorun çıkmaması adına ilgilenmemen daha iyi olur.Da bişey dicem nereden anladın Alevi olduğunu tanımıyomussun bile? Belkide değildir? Nerden vardın bu kanıya?

Mezhep olayının kendisi bana her daim nâ-makul gelmiştir. Onu geçelim.
Müzik zevkleri farklı olup da evlenen insanlardan bi farkları yok, gayet geçiniyorlar normal normal yani.
Mesele anlayış meselesi.
Dilleri ayrı olan insanlar evlenip geçiniyolarsa, mezhep ayrılığı devenin yanında mikimouse kalır.

arkadaşlarım var farklı mezheplerden evli olan.müthiş anlaşıyorlar.farklı olup birbirlerini sevdikleri için de saygıları diğer çiftlere göre daha fazla bile diyebilirim.ama şans sanırım bu işler.

bakis acisina ve yasantiya gore degisir..
sahsen zorlanilacagini dusunuyorum..
bu konu kapatilir :KK51:
sevgiler..

Bence geçinilebilir alevi ve sünni mezhepleri arasında ibadet farkları var ama eğer söz konusu dinse her iki mezhep de islamın mezhebi.Eğer çift dindar değilse hiç sorun olmaz bence.

yani bide belki alevi ama sünni gibi yaşıyo gusül filan alıyo olabilir bilemezsinki.Vardı öyle iki arkadaşımda ordan biliyorum yani.

Ailenin simdiden sorun yapacagini düsünüyorsan hic bulasma bence cocuga. Ilerde daha büyük sorunlar yasayip ayrilacaginiza, baslamamasi daha hayirli olur ki ailenin tepkisi de öyle gözüküyo zaten o_O

benim için çok büyük bi fark yok tamam ben dinimi yaşıyorum ama bi aleviylede evlenebilirim gibi geliyor belki aleviliği,ibadetlerini çok bilmediğim içindir..sanırım benim ailem tarafından sorun yaşanacak evet birazda kendi kendime gelin güvey oluyorum zaten sanırım :) bi evlilik geçti başımdan zaten daha yeni atlatıyorum adrenaline hiç gerek yok :KK51:

Siz anlaştıktan sonra değişir tabi ama Evlenip Çocuğunuz oldu diyelim çocuğuna hangi mezhebe göre bazı şeyleri öğreteceksin ? Mesela Hanefîlikte Oruç 30 gün alevilikte daha değişik diye biliyorum biraz aksaklıklar Çıkabilir ama siz anlaştıktan sonra hiç Önemi yok tabi

siz sadece ama sadece bir insanla evleneceğinizi düşünün.. karşınızda ki iyi bir insan mı yada kötü bir insan mı diye analiz edin..... alevi sunni ...
insan , insan olsun. bir örneğini ben yaşıyorum. çok da mutluyum. çocuğum olursa ki inşallah o nun alevi sunni mi olacağı konusu umrumuzda dahi değil. isterse kendisi istediğini seçebilir.

Aranızda bir ilişki yok, adamın bu yönde herhangi bir hareketi yok. Evlilikte mezhep farkı sizde nasıl problem olsun veya olmasın??

Ikiside ayni mezhepten olanlar cokmu iyi anlasirmis yani sacmaliga bak 2015 te hala mezhep konulari.demekki bu ewlenipte anlasamayan bosananlarin biri alevi biri sunni :63:

Ortada fol yok yumurta yok. Birbirinizi tanımıyorsunuz bile. Dahada doğrusu sizden hoşlanıp hoslanmayacağını bile bilmiyorsunuz ve siz ailenizin ağzını arıyorsunuz.
Dereyi görmeden paçaları sıvamak denir buna.
Şimdiden sorunsa mezhep farkı uzak durun.

Önce bi o mezhebi arastir ondan sonra aa bu da varmış böyle miymiş bana ters filan deme :) tabi ailenin görüşü de önemli hristiyanla evli arkadaslarimda var ii anlaşıyorlar herkes bir değil

alevi olunca ne oluyor aleviler öcü mü
aleviler saglam insanlardir arkadasim. Justa katiliyorum. Hic kotu olanina rastlamadim. Sevgilim de alevi ayrica. Bir gun evlenmeyi dusunursem hic tereddut dahi etmem.

Ben sünni imişim eşim Alevi imiş

Ablası Alevi eşi sünni

Abisi Alevi eşi sünni

Bizler bir sorun görmedik ama dördümüzün de din ile ilgisi fazla yok

Ama 15 yıldır eşimleyim ailesinin yaşayışı ile ailemin yaşayışı arasında bir fark yok

Namaz kılmaz oruç tutmazlar cuma ya gitmezler tıpkı benim sünni ailem gibi yani önemli olan mezhep değil yaşam tarzı düşünce uyumu

Alevi var alevi var şimdi çok farklı mezhep değil ayrıca alevilik dediğiniz şey. İslamın dört mezhebi vardır bunlarda alevilik yoktur. Kimi aleviler haşa Allah 'ın Peygamber Efendimize yanlışlıkla Peygamberlik gönderdiğini aslında Hz. Ali'nin Peygamber olacağını iddia ediyorlar bu adamlarda abdest falan da yok ama Hz. Aliyi öncü olarak kabul edip beş vakit abdestli namazlı olanı da var ama şunu da bilmek gerek din senin için ne derece önemli? Ona göre tercih yapman lazım ama şahsi düşüncem kendi kendine dert açma başına ailen hele razı olmayacaksa hiç ama hiç bulaşma derim

X