Elif senin kocan senin aklında ya da hayalinde kurduğun adam değil maalesef. Önce anlaman gereken bu, adam sohbet muhabbet seviyor, insanlarla birlikte olmayı, kalabalığı seviyor, ortam adamı bir kere, çevresinde insanlar olsun, onlarla paylaşımı olsun istiyor, ailece görüşeceği birileri olsun, aile dostları olsun istiyor. Ama sen aksine eşinle yalnız olmak, özel günlerde bir şeyler yapmak isteyen, kalabalıktan haz etmeyen, kendi kendinize yetinmeye çalışan birisin. Eş dost senin için 2. belki 3. 4. sırada.
Sen en başta senin gibi olan birini bulmalıydın, yani seni hayatının merkezi yapacak, her şeye birlikte karar vereceğiniz, sensiz adım atmayacak biriyle evlenmeliydin. Mesela buradaki KK kadınları olarak çoğumuz eşin gibiyiz, eşlerimiz de öyle, herşeyi eşlerimizle birlikte yapmayız, arkadaşlarımız, çevremiz var, eşlerimizden bağımsız kararlar alır uygularız, bir yere gittik mi ortam yapar insanlarla vakit geçirmeyi severiz, sürekli tek başımıza olmayız, hatta eşim ortam adamının dibidir ve ben bunu çok seviyorum. Eşim benim haricimde türlü ortamlara gider ve bundan rahatsız olmam aksine bireylerin eşleri harici kendi hayatları olması evliliğin sağlığı açısından önemli birşey.
Eşin aile dostları edinmek, birlikte görüşebileceği, aktiviteler yapabileceği bir çevre edinmek istiyor. Ya sen değişecek ve herşeyi sorun eden bir insan olmaktan vazgeçip relax takılacaksın ya da eşin sen ne dersen onu yapan biri olacak ki bu mümkün görünmüyor, ya da işte yol yakınken ne diyim Elif. Hayat her an herşeyi kafayı takarak geçmez, geçmemeli, bu kadar takma herşeyi hayatı akışına bırak.