Sizde Annesiniz.. Anne olacaksınız..

Biz anladık seni. Gayet net anlatmışssn ne demek istediğini, uyarın çok güzel anneler dikkate alır inşallah

Konu fake veya değil neler var.Komşumuzun 16 yaşındaki kızı 17 yaşında ki kuzeni tarafından erkek arkadaşının arkadaşına hap vs.vererek peşkeş çekilmiş apartman komple karıştı. Lise önlerinde artık standart gibi hap satışı yapılıyor kızlarımız ise ben sosyalim süperim diye hayatını renklendirdiklerini sanıyorlar ama karartıklarının haberi yok ve bir çoğu bilinçli olarak yapıyor üniversite ortamından bahsetmiyorum.

Canım kardeşim ailen ile konuş destek al çevreden ziyade en çok onlar seni korur bağrına basar ilerisi senin adına daha tehlikeli olacak ne olur destek al psikolojik olarak da tecavüzden kurtuldun ama şimdilik inan ileri de kendini tanıyamazsın bazen sen istedin bunları boşladın ama inan çok daha kötü yerlere gelecek bu ne olur kendin için adım at.

Bende çocukluğumda tacize uğradım. Beni taciz eden adam nerdeyse dedem yaşındaydı. Karısını üniversiteye giden oğlunu biliyodum adamın. Gidip anlatmalıydım karısına oğluna ama işte çocuktum utandım korktum. Bikaç kez toplu taşıma aracındada başıma geldi. Bunlar insanı hayattan soğutuyor. Kötü bir dünyada yaşadığını düşünüp kahroluyosun. Ama zamanla geçiyor Allah'tan bulsunlar. Seninde hayatında sadece kötü insanlar yok iyi insanlarda var. Kötüleri hayatından çıkart seni üzen sana kendini değersiz hissettiren insanlardan sıyrıl. Bu onların kendi acizliklerinden başka bişey değil. Üstesinden gelemeyeceğini düşünüyosan annenle konuşup bi psikoloğa danışabilirsin. O sana yol gösterir...

Son düzenleme:

Durup durup küçüklüğündeki şeylerin sürekli önüne bir şekilde çıkması normal. sen bununla yüzleşmedikçe yanı sana bunu yaşatanları onların suratına vurmadan içinden atamazsan ömrünün sonuna kadar o yara hep kanayacak. Psikolojik destek almalı ve bu şekilde sana davranan insanların ceza almasını sağlamalısın.

ve ben seni anlıyorum. sana bu durumu yaşatan insanlarla eminim ki yine yüz yüzesin ve eski konular hiç açılmadan hayat devam ediyor. ve sen içindeki yarayı sürekli en ufak birşey de kanatıyorsun.

yazacak çok şeyim var ama....

Son düzenleme:
sanırım yanlış anlaşılma olmuş, benim anladığım kadarıyla kuzeni ve temizlikçinin kızı ayrı insanlar, esnafın oğlu ve sevgilisi de ayrı. Ve konu sahibi bambaşka bir şeyden bahsediyor.

Evet ben de şimdi anladım inan... Yanlış yorum olmuş canım kusura bakma.......
Yaşadıkların kolay değil........Gerçekten de psikolojik desteğe ihtiyacın var......Hem kendin için , hem de ileride bizler gibi sen de anne olacaksın (çocuğn için..)....İleride olacak hayatın kötü geçmişine ait düşünceler üzerine kurulmasın....

küçük bi yerde yaşıyorum. sorun maddiyat değil. ama burda olmaz aileme psikiyratrik yardımı ne için alacagımı acıklayamam onlarsa cok sorgular. anlatamam çok üzülürler. bu yıl son senem inşallah üniversiteye gidersem ilk işim yardım almak olacak bu konuda komğlekslerim yok ihtiyacım var biliyorum

anlamanıza sevindim. evet asıl tanıdıklardan korumak gerek çocukları. amca dayı kuzen bunlar abi baba değil dediğim gibi nefis iste bi anlık şey

teşekkür ederim :)
bunu yazarken bile acaba beni mi suçlarlar diye çok tereddüt ettim. bu tarz seyler özgüveni mahvediyor.
Allah hepinize sağlıklı mutlu hayırlı evlatlar verir inşallah :)

Canım üniversite ortamının rüzgarına sakın kapılma sakın bak orada kendini daha rahat hissedersin daha kötü olursun. Arkadaşlarına çok dikkat et sende farkındasındır bu tarz takılan kadınlar başkalarının huzurunu sevmezler içleri çürümüştür çünki kendilerine benzetmeye çalışırlar onlarınki de kendilerince psikolojik rahatlama bir şekilde. Ailen üzülebilir ama en çok desteği de onlar gösterir unutma bunu.

Bundan sonra herşeyi sil çevren dahil kendini önemse ve at kendin için şu adımı seneye felan boş ver bu gün şimdi.

Her türlü şiddet içeren kadını izlemekten zevk alıyorum kısmını anlamadım ben. Günlük hayatta gerçekleşen birşey değil sanırım bu değil mi? Daha çok fantazi boyutunda birşey?

ben kendini bilen biriyim zaten, insallah kendimi kaybetmem sanmıyorum.
peki en yakın zamanda halletmeyec çalısıcam :) tesekkür ederim

Geçmiş dediğimiz şey , her zaman orada duruyor.Bilinç altımızda oluşturduğu kötü etkilerden sıyrılmak için mutlaka uzman desteği almak şart.Sende öyle yapacaksın mutlaka.Anlatacaksın , sen onların pisliklerini anlattıkça içindeki yara kabuk bağlayacak.
Ve en öenmlisi hiçbir zaman kendini suçlu hissetmeyeceksin.

Evet bende bir anneyim ve çok kez düşünüyorum ; gözümden sakındığım evladımı , dışardaki kötülüklerden , sapkınlıklardan nasıl koruyacağım ; onu korumaya kalkan oluştururken ayarı kaçırıp , özgüvenini zedelememe dengesini nasıl kuracağım diye.

Zor...Çok masum sandığımız öpmelerin , sarılmaların..altında art niyet arayacak kadar etrafa şüphe ile bakmak ne kadar itici gözükse de ; hayatın içinde çok acı bu hikayelerin bir gün başımıza gelmemesi için kararlı ve bilinçli anne olmak şart.

Ortaokulda en yakın arkadaşım öz dedesinin tacizleri sonunda bunalıma girdi.Herşey yalan uyduruyor diyenler...bir kaç sene sonra komşu kızına yapılıp yakalandığında kafalarını vurdular,üç maymunu oynadıkları için evlatlarına.

Bazen gerçekler canımızı acıtır ama bu onları açığa çıkarmamıza ya da anlatanlara inanmamayı tercih etmemize neden olamaz.Canımız acısa da yeryüzündeki bu pisliklerin yaptıklarını yanlarına kar bırakmamlıyız.

Ve evet evlatlarımıza '' hayır '' demeyi öğretmeliyiz.Bırakın herkes ne şımarık , ne bilmiş çocuğu var desin . Çocuklar neye ne kadar izin vermesi gerektiğini bilemez , her yeni yaşında ona anlayacağı yeni cümlelerle küçük küçük yol çizmek lazım.

Ve biraz büyüdüğünde de bilmesi gereken ne önemli şeyin , bizden korkmaması olgusudur . Biz korkuyla , saygı duymayı hep karıştırdığımız içindir ki ; çocuklarımız bir çok şeyi gizler bizden.

Son düzenleme:
burdan bizim iki cümle kurmamızla olucak şey değil ... sen profesyonel bir yardım almalısın piskoloğa falanda gitme direk doktora git ....acı şeyler yaşamışsın ....bütün bunları unutman gerekiyor ama keşke ailenden çekinmeyip herşeyi anlatsaydın çünkü bu sapıklar ilerde başkalarının çocuklarınada aynısını yapıcaktır ....
anneler dikkat edine gelince herkesin ailesi bu tür insanları barındırmıyor .. sizin başınıza geldi diye herkesin başına gelicek diye birşey yok ... o yüzden burdaki insanları paranoya yaptırmaya gerek yok ....

Anlayamadığım şu: bir anne-baba dünyaya getirdiği çocuğunu nasıl tanımaz. Ruh durumunun etkilendiği şeyleri ya da kendine verdiğin zararların nedenlerini neden irdelemez, derine inmez?

Her türlü şiddet içeren kadını izlemekten zevk alıyorum kısmını anlamadım ben. Günlük hayatta gerçekleşen birşey değil sanırım bu değil mi? Daha çok fantazi boyutunda birşey?

bunu bende kavrayamıyorum bi an birilerinin acı cekmesi hosuma gidiyor gibi kadın erkek farketmıyo ama normal olmadıgını biliyorum belki o an sinirle olur ya herkes senden kötü durumda olsun istersin hani ama sonra bi kendime geliyorum sen ne düşünüyosun falan oluyorum kendi kendime.
ben biraz farklı derin düşünnen biriyim. o an birşeyleri anımsıyorum ama üstünde durmuyorum çok. nadiren olan birşey

ben kendini bilen biriyim zaten, insallah kendimi kaybetmem sanmıyorum.
peki en yakın zamanda halletmeyec çalısıcam :) tesekkür ederim

Canım bilirsin kendini ki bu cümle harika ama işte neler dönüyor ben iyi bilirim ben hap vs.kullandım bundan dolayı çok ortam gördüm çok insan tanıdım seni uyarmaya çalışıyorum haddim olmayarak. En yakın arkadaşın melek dersin neleri çıkar anladın mı ? En yakın zaman şimdiki zaman senin için diyorum bunu.

Son düzenleme:

O durum biraz bendede vardı çevremde benim gibi tacize uğayanların olduğunu bilmek beni rahatlatıyodu nedense. Mesela bi ortamda taciz konusu açıldığında bazı arkadaşlarım başlarından geçen olayı anlatınca rahatlardım. Bazılarıda hayatlarında hiç tacize uğramadıklarını söylerlerdi. O kadar moralim bozulurdu ki. Ben neden bunları yaşadım, hakettim de mi yaşadım. Neden onlar değilde hep ben diye düşünür sinirlenirdim. onlar daha özel insanlar mıydı ki?. İnsan psikolojisi işte. Şimdi öyle düşünmüyorum tabi Allah kimseye yaşatmasın...

konunun saptırılmaya çalışılmasını anlamıyorum. konu kuzenimin tacizi ailemin anlamaması değil. Bana hakaret niteliğinde yorum yapmak yerine düşünebilirsinz.
kendini gizlemeyi iyi bilen biriyim.
evet haddim olmadan uyarmak istedim özür dilerim ama niyeyse sanki senin çocuguna amcası taciz edecek seninkine kuzeni yan gözle bakıyor demişim gibi ithamlarda bulunmanız kırıcı ve art niyetli.
yolda geçen amca tutar ne tatlı diye kızını oper ama ,içinden ne gectigini bilemezsin.
aklınızda yoktur belki hatrınıza getirmek adına paylastım. bunların bana bi getirisi götürüsü yok ama okuyanlara birşey kazandıracagına inandıgım için yazdım

Son düzenleme:

Tekrar söylüyorum ALO 153

Ben tabiki, psikoloji konusunda çözümlemeler yapabilecek yetkin biri değilim ama, çok ciddi bir problemin olduğunu düşünmüyorum. Daha yaşın daha çok genç, tam kendini tanıma evresindesin, kendini, hislerini çözmeye çalışırken telaşa kapılman, belki geçmişin karakterini farklı etkilediğini düşünmen normal, ama bambaşka şeylerle de alakalı olabilir durum, bastırılma gibi mesela. Eğer imkanın olur da bir terapist yardımıyla hislerinin üstüne gidersen, çözüme çok daha rahat ulaşırsın, ve kendin daha rahat kabullenebilirsin bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…