Sizde Annesiniz.. Anne olacaksınız..

Canım konudışı değil konu içi neler döndüğünü bilenler biliyordur elbet o telefon ile neler yapıldığını stajda mesaiye kalıyorum yalanı vs.vs. anne baba geçim derdinden ilginemiyor okula kursa göndermeyi daha ne yapayım olarak algılıyor maalesef kusurumu bağışla yaşca büyüğüm sizin nesil çok fena çok çocuğum yok Allah'ın izni ile olacak edindiğim tecrübeler ile yetiştireceğim ve hayatta kendinin önemini ve bizim için değerini mutlaka öğreteceğim.

Sen kararını verdin sevindim canım adına Allah yar ve yardımcı olsun akıllı bilinçlisin kendine yol açıcaksın.

temizlikçinin kızıdamı kullandı..

Akıllı bir kızsın belli oluyor. Yaşadıklarını atlatabilirsin, o gücü görüyorum sende. Yaşadıkların için destek al mutlaka. Bundan sonrası için hayatında hep güzelliklerle karşılaşmanı dilerim...

herşeyden önce aklıbaşında bir kız olduğun gerçekten çok belli.Aslında sorununu tesbit etmiş olman çözüm yolunda atılabilecek en önemli adım.Bazı insanlar psikolojik sorunlarını görmezden gelirler çünkü.Çözümün de bilincindesin,profesyonel yardım alman şart.Hiçbir suçun olmadığı halde başkalarının günahlarının,kötü niyetlerinin bedelini daha dünyayı,insanları hiç tanımadığın,en masum yaşlarında ödemeye başlaman sana büyük bir acı yaşatmış ve kinlenmişsin.Konuyu ailene açamamanı da anlıyorum.Birçok sıkıntımızı aslında genelde aileyle paylaşamıyoruz.Çünkü onlar aksi bir durum olmadıkça ölene kadar bizimle ve bu sırrı bilmeleri sana onlara her baktığında yaşadığın olumsuz yaşantıları hatırlatacak.Burada bizlerle paylaşarak iyi ettin.Bi nebze olsun rahatlamışsındır.Bundan sonra en yakın zamanda bir psikolog ya da psikiyatrristi ziyaret etmen en doğrusu olacaktır.

Başına gelenlere üzüldüm fakat bende 18 yaşında bir genç kız olarak söylediklerini abartı buluyorum özellikle twitter facebook ve telefon konusunda söylediklerini . Ben kız arkadaşlarımla saatlerce mesajlaşıyorum facebook ve twitter ı da hiçbir zaman uygunsuz bir şey için kullanmadım ve benim gibi de binlerce genç kız var anormal miyiz? Hayır.

bende kız arkadasımla saatlerce konusuyorum benmde faceim vardı.
tedbiri elden bırakmamak gerek?
ne güzel senini için bi sorun yoktur demek ki :) ama herkes öyle mi?
abartı değil böyle davranmak gerek hiçbir annenin aklına gelmez ama eminim sende arkadasımla diyip sevgilinle konusmuslugun vardır cünkü benim oldu bu kotu bişey değil ama iyi niyetli kac insan var ki?

işte ben de diyorum ki genelleme yapmayalım

pek aklı başındasın aferin.. çocukken bana da yapıldı bakkal ay çok güzelsin şöyle böyle ki 7 8 yaşındaydım, komşumuz annemi uyarmıştı. sonra komşumuzun ergen oğlu dokunup seviyordu ama o zaman bile anlamıştım farklı bi şeyler yaptığını, yine 8 9 yaşındaydım. yine o yaşlarda benimle aynı yaşta bi çocuk beni ağaçların arasına götürüp öpmek istemişti nasıl korkup utanmıştım, ağlayarak eve gittim, annem sordu ne oldu diye, anlatmadım. hala da bilmez.
sen daha farklı ağır şeyler yaşamışsın , akrabadan biri bana yapsa böyle bi şey çok kötü olurdum sanırım, yüz yüze baktığın insanlar...
ama bu mallar yüzünden kendini kötü hissetme, böyle öküzler çok. metrobüste bile neler neler yapıyorlar kadınlara, tik oldu bende nefret ediyorum tıkış tıkış toplu taşıma araçlarına binmekten. bunlar kadın yüzü görmemiş ayılar resmen. sorsan kendi kızını kardeşini sokağa çıkarmaz ama elalemi taciz etmekten zevk alır. kendi karısını kızını namus diye öldürür ama her türlü hayvanlığı kendisi yapar.
sen eğer bunlarla başedemiyorsan doktora git belki ilaç verir durumunu görür. ama kendi kafanda halletmen daha iyi bence.

Buna bende katılıyorum, ayrıca iyi niyetle olsa dahi konu sahibi gibi belli bir yaşı geçmiş insanların iletişimlerini kısıtlamaya çalışmanın çok ters tepebileceğini düşünüyorum. 17 yaşına gelmiş bir insanın sevgilisiyle konuşmasında, görüşmesinde bir sakınca olmamalı.

Yalnız aklıma gelmişken ve konusu açılmışken daha genç çocukları olan anneleri bi konuda uyarayım istedim ask.fm denen bir olay var şimdilerde, 11-13 yaş arasında çok popüler, aslında kötü bir site değil, işte ergenler profil açıyor daha sonra kendilerine gelen soruları, yazıyla ya da kamera üzerinden videoyla cevaplıyorlar, verdikleri cevaplara gelen beğenilere göre de popüler listesinde gözüküyorlar. Ama site istismar edilmeye çok uygun, kullanıcı profili belli bir yaş grubundan olduğu için, o yaş grubunun heveslisi sübyancılarda siteye akın etmiş durumda. Ve kullanıcıların paylaştığı şahsı resim, video gibi içerikler sadece seçtikleri arkadaşları tarafından değil herkes tarafından gözüküyor, herkes onlarla kontak kurabiliyor. Sitenin tüm içeriğini kötülemek istemiyorum ama ben olsam en azından belli bir olgunluğa gelene kadar çocuğumun bilgisayarına kamera takmazdım, çünkü fazladan beğeni alabilmek ya da altta kalmamak için saçma sapan istekleri cevaplama yoluna gidebiliyorlar ya da çektikleri bir videoyla bir anda tüm sosyal medyanın eğlence konusu haline gelebiliyorlar. Sağlıklı olduğunu düşünmüyorum her iki durumunda.

Herşey iyiyydi bu yazına kadar ..

İnternet herşey dmektir. 100 genç çocuktan 60 'ı netten gazate okuyor haberlere bakıyor budamı anormal? facebooktan ,twitter vs vs bunlar iletişim dir. elbetteki neler yapıyorsun diye bakarsın gizliden teline netine hesaplarına ama bunları kullanammak artık su içmemek gibi birşey

canım ALLAH'A yönel al abdestini oku kuran-kerim inan ki o ruh sıkıntısından kurtulacaksın
sana şeytan fısıldıyor herşeyi ve zora sokmaya çalışıyor
RABBİM yar ve yardımcın olsun canım henüz yaşın çok küçük ve önünde uzun yıllar var ,ALLAHIM sağlık versin canım AMİN

Belki de arkadaş çevresi ile genelleyerek yazdı bunu siz ve arkadaşlarınız bu şekilde kullanıyor olabilirsiniz ama sosyal arkadaşlık sitesi olan facebook da neler yapılıyor genç kızlarımızı görseniz örnek olarak sing yapanlara bakın yaşları kaç ? Sosyal paylaşım siteleri aslında sosyal tehlike siteleri aileleri kontrolsüz bırakmamalı ben kuşak olarak farklıyım ama gözlemlediğim sizin nesil çok daha hızlı ve çok daha uyanık çok daha serbet bire bir üzerinize alınmayın lüfen genel olarak söylüyorum.

Seninin illuminati oldugundan şüpheleniyorum

kedi öldürdün beni :)

canım arkadaş sadece denetimli internet kullanımından bahsediyor.yoksa her face kullananın başına kötü birşey gelmiyor tabii ki.özellikle 10-15 yaş arası çocuklar için tehlike oluşturuyor bence.

konu lastige döndü her yöne cekiliyor :)
ben gördüğümü söylüyorum internet tabiki herseydir ama 9 10 yasında facebook nedir?
facede ne kadar cok cocuk istismarcısının oldugunu biliyor musunuz? haberleri izliyorsanız bu tur seyler cok

bi kızın profilini görmüştüm. en fazla 9 yasında. ama giymiş şortu askılıyı sokakta bacak bacak ustune atmıs dilini cıkarıp poz vermiş bunlar normal mi?
ben belki daha anaç düşündüğümden algılayanamıyo olabilir ben demiyorum 17 18 yasındaki kızın faceini telefonunu al elnden diye

dediğiniz gibi youtube da onlarca 10 yas altı ask.fm videosu var. altında igrenc belaltı küfürler. cocukları bu ortamda tutmak ne kadar saglıklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…