Sizde Annesiniz.. Anne olacaksınız..

Konu dışı yazmayı da , polemiğe girmeyi de pek sevmem ama bu konuda küçük bir dip not düşmeden geçemeyeceğim.

Burada , hayatından bir örnekle çok önemli ve göz ardı ettiğimiz bir konuya değinilmiş , yaşamış mı yaşamamış mı ? dan öte bir şey var burada .

Konu sahibinin yapacağı belli , o da biliyor destek alması gerektiğini , içinde saklı tutmasının sadece kendine zararını .

Ama konu hakkında yazılıp , paylaşılabilecek çok şey var . İşin o kısmına dönersek , gerçekten faydalı olacaktır .

Çiçek sana çocuk yaşta defalarca tacize uğradığımı söyledim ya şimdi aradan bi 1o - 15 sene geçti ama benim tek pişmanlığım hiçbirşey yapmamış olmam. Sende yıllar sonra keşke bu yapılanlara sessiz kalmasaymışım diyeceksin. Ben hep bunları düşünüyorum keşke o sapık ihtiyarın yaptıklarını eşine oğluna söyleseydim, Keşke şehirler arası yolculuk sırasında beni arka koltuktan elini uzatıp taciz etmeye çalışan muavini orada herkesin içinde rezil etseydim. Keşke tranvayda aynı şeyi yapan adamdan kurtulmak için başka yere oturacağıma kalktığım gibi suratına tükürseydim. Polis çağırsaydım, polis çağırsaydım, polis çağırsaydım. Böylesi daha mı iyi oldu öylesi daha mı iyiydi bilmiyorum ama hep içimde kaldı. Onların yanına kar kaldı. Sen yapabiliyosan annene sadece annene anlat. Hiçbişey yapmayacaksa bile kuzenini senden çevrenden uzak tutsun... İnan sonrasında her aklına gelişinde neden sustum neden yuttum diye düşünüyorsun...

Ausenica haklısın..

o zaman ben şu msjımı tekrar kopyalayayım bence önemli çünkü..

bir arkadaşım var,dedesinin tacizine uğramış..annesine anlatmış dedem bana böyle böyle yapıyor diye..annesi arkadaşıma kızmış,dedeler öyle şey yapmaz sen yanlış anlamışsındır diye..

bunu yapan çok anne-baba var..abin yapmaz,baban yapmaz,amcan-dayın yapmaz...inkar mekanizması mı yoksa şok mu bilemiyorum ama bildiğim şey şu; çocuklar bu tip şeyler de ASLA yalan söylemez.

Öncelikle geçmiş olsun.

Yaşadıklarınız 17 yaşında bir genç kızın kaldıramayacağı şeyler.

Bunun bedeninizde ve ruhunuzda açtığı tahribatlar geçer mi?

Geçer de deler de geçer.

Her ne olursa olsun bunca istismara rağmen

yanınızda sessiz çığlıklarınızı duyacak ya da duyurabileceğiniz birileri

olmalıydı.Ama sadece olmalıydı diyorum.

Mutlaka destek alın ve geçmişe bir sünger çekip küllerinizden yeniden doğun.

Evet kadesa ; çocukların hayal gücü çok kuvvetlidir . Çoğu kişide eğer bu tacizi yapan yakınları ise , onlara yakıştıramama ya da uzaktan biri ise bile çocuğuna bunun düşüncesini bile konduramama endişesi ile anlatılanları bu hayal gücüne bağlamayı seçiyor.
Hah , bir de '' eyvaaah etraf ne der ? '' düşüncesi var ki akıllara zarar.

Bu örneklerde çocuk en azından anlatmış oluyor , inanmayarak ya da görmezden gelerek nasıl bir yanlışa sürüklenildiğini görmesi gereken ailelere mesaj olur belki bu yazılanlar.

Bir de hiç anlatamayan çocuklarımız var . Korkudan senelerce bu talihsiz olayla beyninin yiyip bitiren ve hayatını ne yazık ki olumsuz etkileyen çocuklar.

Lütfen ; anne - baba olarak , küçükken çocuklarımızız sadece ne yediği ,kaç kilo olduğu , nasıl da 20 'ye kadar sydığı ile ...biraz büyüdüklerinde derslerindeki notları ile ... daha da büyüdüklerinde sadece nasihat verme kısmı ile ilgilenmeyelim.

Onlardan daha tecrübeli isek , bu yaşanmışlıklarımızla yol göstermeliyiz . Onlar daha ilerideyse şuanda '' ah yeni nesile yetişmek ne mümkün , hiçbir şeyini kontrol edemiyorum '' gibi bahanelere sığınmamalıyız.Bizde aynı şekilde kendimizi geliştirmeliyiz.Çocuk bilmeli ki ; bir anne olarak '' bu kadın '' benim bu sorunumu halledebilir.Ona bu güveni vermeliyiz ve pek tabii sürekli gölgesi olmadan kendi özgüveni de oluşturarak.

Çok mu konu dışına çıktım bilemiyorum ama gerçekten herşeyin sapkınlık boyutuna ulaştığı bir zamanda ebeveynlerin göremediği noktalar konusunda bence , cicek_o ' nun açtığı bu konu ; hem ona hem başkalarına ışık olacaktır az biraz , umarım !

Anlayamadığım şu: bir anne-baba dünyaya getirdiği çocuğunu nasıl tanımaz. Ruh durumunun etkilendiği şeyleri ya da kendine verdiğin zararların nedenlerini neden irdelemez, derine inmez?

Sanırım yetişkin bir çocuğunuz yok.. En ilgili anne baba bile anlamayabilir. Çocuk bişeyleri belli etmiyorsa müneccim değillerdir.. Ayrıca konu sahibi 'söylemedim, belli etmiyorum üzülürler' diyor.
Birde çocuklarına konduramaz her anne, benim çocuğum sapasağlam çok iyi der konduramaz.. Bu yaşlarda ergen psikolojisi diyip geçen ailelerde var.. çocuk agrasifse, içine kapanıksa ergenlik diyip geçer klasiktir.. halbu ki başka sebep vardır bilemez

Bunu anlamak için yetişkin evlat sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum. Belki zamanı gelince bizlerde anlayamayacağız.. Tek korkum bu zaten.. devir çoook kötü

anlayısınız için teşekkürler. dediğim gibi küçüktüm ve o zamanlar yapılanın taciz oldugunu bile anlamayacak bir yaştaydım.
hatalar yaptm evet ama değiştim. bir musubet bin nasihattan iyidir lafı çok dogru. ben kımseye guvenmemem gerektiğimi anladım.
belki geçmişinizde yaşadıgınız benim ve benzeri olayları hatırlattım üzgünüm ama unutulması onlara cesaretten baska sey vermez

cocuklarınızı utangac cekingen yetiştirmeyin.

güzel olan olması gereken bu değil. bağırsın cagırsın kendine yaklastırmasın sımarık olsun. ama ben gibi olmasın. ben ailemle bile konusurken utanırım yüzlerine bakamam. asla bana karsı ters birşeyleri olmadı ama böyle büyümüşüm saygıdır sudur budur derken hep sustum.
bu cok yanlıs. tabiki siz cocuk sahipleri veya benden yaşanmıslık olarak daha buyuk olabilirsiniz. ama uyarıdan zarar gelmez inşallah cocuklarınız kendini korumayı bilir de sizin kalkanınıza ihtiyacı kalmaz.

Evet dediğiniz gibi ergenliğe bağlayıp baskı yapmayalım diyen anne babalar çoktur ama ;

Bence bir anne çocuğunu iyi tanıyorsa , iletişimi kuvvetliyse ve çocuk anneden korkmuyorsa
onun her türlü davranışından , en ufak bir bakışından bile yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anlayabilir.
Bunu anlamak için de müneccim olmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Aslinda etrafimizda o kadar cok kiz cocugu, genc kiz ve yetiskin kadin var ki bunlari yasamis ve yasamakta olan. Benim icin aslinda cok da sasirtici olmadi bu konu cünkü tacize ve tecavüze magruz kalmis arkadaslarim oldu. Üstelik en kötüsü de, bir cesaret annelerine, ablalarina, teyzelerine durumu anlatan bu kizlar, aldiklari cevapla bir kez daha yikiliyorlar. O kadar önemli ki cocuklarimizla dogru iletisimi saglayabilmek. Cocugun, her ne anlatirsa anlatsin kendisinin dinlenecegini ve anlasilacagini hissetmesi o kadar önemli ki... Bunun yani sira, yanlis yapilan seylere karsi da dik durabilmesini ögretmeliyiz, sessiz kalmamali özellikle kizlarimiz. Mesela en basitinden, bir cogumuz otobüslerde minibüslerde taciz edilmisizdir. Kacimiz sesini cikarabiliyor? Kacimiz cekinmeden kizabiliyor, tartisabiliyor? Cocuklarimiza acaba böylesi durumlarda nasil davranmasi gerektigi bilincini asiliyor muyuz? Asilamadigimiz icin bir cogumuz sessiz sakince yerinden kalkiyor, hatta otobüsten iniyor, sanki yanlisi kendisi yapmiscasina.

Konu sahibi, henüz 17 yasindasin ve ne yazik ki bu agir psikolojik zorbaliga maruz kalmissin. Sen de farkindasin, yardim almak zorundasin. Psikolojik destegin önemli oldugunu unutma, söylediklerin gercekten endise verici. Üstesinden gelecegine de eminim. Icindeki umut isigini sakin söndürme, destek al, kendini toparla ve hayata bambaska biri olarak geri dön. Kimsenin seni kullanmasina izin verme, gücünü ve cesaretini topla. Ama bunlar senin cabalarinla olacak seyler degil o yüzden bir uzmanla bunu basaracagina inaniyorum. Sen de inan!

umarım. bu günler gececek eminim. sadece süreci geçirmek biraz zorlayıcı o kadar.
yanlışlarda takılıp hayatın güzelliklerini görmeyen biri değilim cok şükür ailem var yanımda ve saglıktalar.
bu herseyden önemli
sizede bişeyleri farkına vardırabildiysem ne mutlu bana

Bunlar kaç yıl önce yaşandı bilmiyorum ama psikolojik destek almak için

üniversiteyi kazanmayı beklemeyin.

Annenize( sadece annenize ) ya konuyu direkt anlatın,

ya da bahane arıyorsanız üniversiteye hazırlanma bunalımını öne sürebilirsiniz.

Zaten doktora bunları anlattığınızda, gizli kalsın dediğinizde ailenizle paylaşmayacaktır

ve siz yepyeni bir hayata sağlam adımlarla ilerleyebileceksiniz.

Üniversite hayatına bu şekilde atılmanız daha mantıklı, çünkü orada belki de anne baba bile olmayacak.

canım geçmiş olsun, bu kötü olaylar birtek senin başına gelmiyor, kendini yıpratıp daha çok psikolojini bozma,
olumlu düşün, bunların hepsi geçecek , en yakın zamanda annene anlat, annen sana destek olacaktır, kimseye belli etmeden tedavini olursun,
hem böylece üniversiteye daha sağlıklı bir şekilde gidersin, yeni bir çevreyle birlikte tertemiz bir sayfa açarsın,
güneş doğduğu sürece umutlarını asla tüketme...sevgiyle kal.

evet haklısınız. yakın zamanda gidecegm doktora. yeni bi hayata yeni bir benle başlamak daha iyi gibi gözüküyor
ama her gün her dakka bunlar için aglayıp sızlayıp hayatımı mahvetmiyorum merak etmeyin :) aklıma geliyor ara sıra bu anlardan birinde burda paylaştım

Allah korkusu olmayınca insanın içinde, o insan hayvana döner her biçimde...
ne güzel bir söz dimi..
çocuklarınızı eğitin demiş konu sahibi..
ne kadar doğru; ahlaki ,dini,insani yönden eğitin çocuklarınızı..
cahil insan herşeyi yapar..etraftan koruyun evet ama önce etrafı rahatsız etmemeyi öğretin..

Anne-babalar çocuklarını çok iyi dinlemeli çocuk anlamaz,çocuk işte, bilemez düşüncesinden çıkmalı artık.. Çünkü o minicik çocuklar her şeyi çok iyi biliyorlar,sadece ifade edemiyorlar.. Büyüdüklerinde her şey çıkıyor işte..

Belki de çocuğu susturmak işlerine geliyor,kötü niyetle değil ama amaç bir an önce konuyu kapatmak olunca çocuğa sus sen yanlış anlamışsındır deyip geçiyorlar...

Konu sahibi için de üniversitede her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum,tabi psikolojik yardım aldığı ortamın rahatlığına fazla kapılmadığı takdirde..

Çok zor bir durum ve gelmiş olduğun nokta gerçekten üzücü.
En önemlisi senin bunun farkında olman ve destek almak istemen.
Geciktirmeden bir an önce bunu uygulamalısın, yaşın küçük daha, önünde inan bana güzel bir hayat olacaktır.
İnanıyorum ki, karşına güvenebileceğin, dostluklar kurabileceğin, seveceğin insanlarda çıkacak.
Sadece yaşadıklarındaki gibi kötü günler yok hayatta, güzel günler de var unutma.

Artık ergenlik çağından yavaş yavaş çıkacaksın ve göreceksin ki kötünün yanında iyi de var.

dediklerimi yanlıs anlamayın ama siz bir anne ve ben bir genç kız olarak bunları söylesem daha iyi olacak
anneler görmez ama biz birbirimizi iyi bilir tanırız
kızınız arkadasına gidiyorsa önce arkadasını arayın yalan söylemişse kırmadan konusun
dersane okul vb takip edin. devamsızlıklarını, ders durumlarını
telefon cok tehlikeli bi aractır :S cogu anne bilmez fonksiyonlarını bin türlü şeyleri var. elinden düşmüyorsa ne oldugunu sorusturun. ( kız arkadaslarımızla saatlerce mesajlasmayız )
facebook twitter vb. hesaplar kullanmasına ızın vermeyin. neler dönüyor inanın tahmın edemezsiniz
dersane cıkısları etutler falan kontrol edin.

bunları en yakın arkadasımdan yola cıkarak söylüyorum. en yakın zamanda annesiyle konsmayı dusunuyorum cunku kadını kandırıp duruyor.

bunları eminim sizde biliyorsunuz ama kustahlık kabul etmeyin ben yasıtlarımı sizden daha iyi tanırım. ister istemez cocugunuzun en iyi rehberi arkadasıdır.
cocugunuzun arkadasıyla arkadas olun ki size yardmcı olsun.

konu dısı oldu belki ama bi cogunuz anne, ve farknda olmalısınz.

yıllar önce bir itiraf sitesinde okumuştum, adamın birisi itiraf etmiş demişki:
ergenlik dönemlerimdi komşularla birlikte pikniğe gidiyorduk,komşunun 4 yaşındaki kızını kucağıma oturtmuşlardı
o an çok fena şeyler hissettim,boşaldım,çok üzgünüm gibi bir itiraftı...

bu tarz olaylar duyunca aklıma hep bu itiraf gelir.Allah çocuklarımızı korusun.

Ayyy tüylerim ürperdi yaaaa :18: ooff yaaaaa :18:
Aminnn canım cümleten :26:

insanlık nereye gidiyor Allah aşkına,kız daha 17 yaşında ve başına gelenlere bak. hakikaten çok üzüldüm senin adına ama neden annenle vaya bi arkadaşınla paylaşmıyorsun bu durumu, içine attıkça alevlenir ve içinden çıkılmaz bi hal alır. ben piskolojik destek almanı tavsiye ederim yani destek almak kötü bişey değil ki ayrıyetten bol bol Kur'an okuyup ruhunu dinlendirmeni, namz ile Allaha yaklaşmanı, dua ile rahatlamanı tavsiye ederim. Allah yardımcın olsun kardeşim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…