geçen gün bir uzman şöyle diyor; biz çocuklarımızı hep yabancılardan koruduk,yabancılarla konuşma yaklaşma dedik..asıl taciz edenler asıl tehlikeli olanlar çocuğun en yakınında ki kişilerdir oysa..bırakın yabancılara güvenmeyi ve gerektiğin de onlardan yardım istemeyi öğrensin çocuklarınız..ve hayır demeyi öğretin..bana dokunamazsın,hayır..bunu öğretin..onlara inanın,güvenin..uydurduklarını düşünmeyin..
çünkü en yakını çocuğu taciz ederken onu diğerlerine karşı korumak daha kolaydır.
Anlayamadığım şu: bir anne-baba dünyaya getirdiği çocuğunu nasıl tanımaz. Ruh durumunun etkilendiği şeyleri ya da kendine verdiğin zararların nedenlerini neden irdelemez, derine inmez?
Sanırım yetişkin bir çocuğunuz yok.. En ilgili anne baba bile anlamayabilir. Çocuk bişeyleri belli etmiyorsa müneccim değillerdir.. Ayrıca konu sahibi 'söylemedim, belli etmiyorum üzülürler' diyor.
Birde çocuklarına konduramaz her anne, benim çocuğum sapasağlam çok iyi der konduramaz.. Bu yaşlarda ergen psikolojisi diyip geçen ailelerde var.. çocuk agrasifse, içine kapanıksa ergenlik diyip geçer klasiktir.. halbu ki başka sebep vardır bilemez
Bunu anlamak için yetişkin evlat sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum. Belki zamanı gelince bizlerde anlayamayacağız.. Tek korkum bu zaten.. devir çoook kötü
küçük bi yerde yaşıyorum. sorun maddiyat değil. ama burda olmaz aileme psikiyratrik yardımı ne için alacagımı acıklayamam onlarsa cok sorgular. anlatamam çok üzülürler. bu yıl son senem inşallah üniversiteye gidersem ilk işim yardım almak olacak bu konuda komğlekslerim yok ihtiyacım var biliyorum
anlamanıza sevindim. evet asıl tanıdıklardan korumak gerek çocukları. amca dayı kuzen bunlar abi baba değil dediğim gibi nefis iste bi anlık şey
yıllar önce bir itiraf sitesinde okumuştum, adamın birisi itiraf etmiş demişki:
ergenlik dönemlerimdi komşularla birlikte pikniğe gidiyorduk,komşunun 4 yaşındaki kızını kucağıma oturtmuşlardı
o an çok fena şeyler hissettim,boşaldım,çok üzgünüm gibi bir itiraftı...
bu tarz olaylar duyunca aklıma hep bu itiraf gelir.Allah çocuklarımızı korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?