• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde de böcek fobisi var mı:(?

Yani çok şükür evimde fazla görülmüyor ama nadiren de olsa böcek görünce kendimden geçiyorum neredeyse özellikle ama özellikle şu hamam böceği..kocaman ve hızlı bir hayvan ne yapacağımı bilemiyorum..Sizde de var mı bu durum daha önce öyle büyük hamam böceğiyle karşılaştınız mı ve siz kendileriyle karşılaşınca ne yapıyorsunuz?
Ben tiksiniyorum korkmaktan ziyade. Hele o oldurunce cikan ses yokmu beni mahfediyor. Birileri varsa yardim istiyorum yoksa artik deodorant parfum spreyli ne varsa bocege sıkıyorum. Gunes kremi sıktıgım bile oluyor :D

Hadi ya bir an önce kurtulursunuz umarım..Bahsettiğim gibi büyük olanları var mı hamam böceği,kırkayak gibiler onlar daha bi korkunç ve ne tepki veriyorsunuz karşılaşınca zor bir durum gerçekten
Tabiki tırsıyorum hatta irite oluyor insan heryerden çıkacakmış gibi geliyor.
Yok edip bu şekilde hayatıma devam ediyorum.Yapacak başka bişey yok.

Yani çok şükür evimde fazla görülmüyor ama nadiren de olsa böcek görünce kendimden geçiyorum neredeyse özellikle ama özellikle şu hamam böceği..kocaman ve hızlı bir hayvan ne yapacağımı bilemiyorum..Sizde de var mı bu durum daha önce öyle büyük hamam böceğiyle karşılaştınız mı ve siz kendileriyle karşılaşınca ne yapıyorsunuz?

Kelebekten bile korkarım.Fobim var özellikle uçanlar..gördüğüm anda çığlık atıp ağlamaya başlıyorum ve kaçmaya çalışıyorum,baygınlık hissi geliyor.Ve asla öldüremiyorum 1 kez evde yalnızken bir örümceği elektrik süpürgesiyle uzaktan çekmiştim onun dışında ezmem falan asla mümkün değil..

Ve başka fobilerimde olmasına rağmen bu fobi bana hayatı zehir ediyor.Yazın özellikle işkence..bahçeli yerlerde oturamıyorum,kendi bahçeli evimizde bahçede oturamazdım ..ve bahçeyi doğayı da çok severim üstelik..hayvanlara da taparım ama böcekler..resmini görünce bile fena oluyorum.Almanyadaki evimde böcek falan çıkar diye hali hazırda böcek ilaçları duruyor.Onların üstünde böcek resmi var ya onlar bile beni rahatsız etti kaldırdım :)

Fobiler terapiyle atlatılabiliyor ancak benim şuan çok daha başka önceliklerim olduğu için henüz ona sıra gelmedi..yükseklik fobim,megalofobim(büyük şeylerden korkma,dev kiliseler,gemiler,büyük yapılar gibi)klostrofobim,kakorafiyafobi,talassofobi,fazmofobi hepsi var ama ciddi fobi boyutunda yükseklik ve böcek..diğerlerine tahammül edebiliyorum aşabiliyorum ama bunları aşamıyorum

Ayy bende süleymancığı çok severim çok şeker :) böle minik kertenkele gibi oluyo ya onlarr

Biz hepsine kertenkele diyoruz onların :) evet bende severim, tiksinmem ondan, hele o patlak patlak gözler, misket gibi, çok şirin :) Köye gittiğimizde bir kere ev terliğimin içine girmiş, bende tam soktum ayağımı, soğukluğu hissetmeseydim ezecektim hayvanı az kalsın.

BUNU IZLEYEN VARMI KIZLAR ?? :KK70:
SİZE DESELLERKI BU OYUNU OYNASANIZ 1 MİLYON VERILCEK KABUL EDERMIYDINIZ ? :)

Dusununce bile cok kotu oluyorum malesef. Ama onlarda sevilecek gibi degil zaten nesine sempati duyalim

Onlardan genelde korkuyoruz zaten kadınlar olarak:)Benim bahsettiklerimde küçükleri değil aslında şöyle hormonlu normalden büyük hamam böcekleri oluyor onlarla karşılaştınız mı daha önce tepkiniz ne oluyor
Evet karşılaştım bir kaç kez ama nedense onlardan hiç korkmam ben sadece kara fatma gördüğüm zaman biraz terlerim o kadar :KK17:

Benim hic korkum yoktu hata bekarken evde bocek goruldugunde beni cagirirlardi asla oldurmez ciplak ele bile alip goturur disari birakirdim taki evlenip bahceli bir eve tasinincaya kadar cimenleti ilacladilat benimde halilar sagi bir eve geldim butun bocekler halinin icinde saklaniyor o gun bugundur ne zamn gorsem hatta konussam bile vucudum kasiniyor vr kizarmaya basliyor suan oldugu gibi umarim atlatirim :KK53:ay keske konuya girmeseydim heryerim kasiniyor yine

:) hamam böceği de neymiş pek de sevimli hayvanciklar. Öperim geliyo başımda daha beterleri var çünkü. Keşke evinde hamam böceği olsa akrep yerine. Ne hikmetse başka tür böcekler yok bu evde.

QUOTE="DuslerPerisi, post: 44494872, member: 716476"]:) hamam böceği de neymiş pek de sevimli hayvanciklar. Öperim geliyo başımda daha beterleri var çünkü. Keşke evinde hamam böceği olsa akrep yerine. Ne hikmetse başka tür böcekler yok bu evde.[/QUOTE]

Birçoğumuzun böceklere veremeyeceği tepkileri siz akreplere vererek onların hakkından gelmişsiniz ama:))görüldüğü gibi bir çoğumuz korkuyor korkmayanlar da kıyamam,öldüremem ben diyor:)

:) hamam böceği de neymiş pek de sevimli hayvanciklar. Öperim geliyo başımda daha beterleri var çünkü. Keşke evinde hamam böceği olsa akrep yerine. Ne hikmetse başka tür böcekler yok bu evde.

Birçoğumuzun böceklere veremeyeceği tepkileri siz akreplere vererek onların hakkından gelmişsiniz ama:))görüldüğü gibi bir çoğumuz korkuyor korkmayanlar da kıyamam,öldüremem ben diyor:)

Korkunun ecele faydası yokmuş :) ki ben börtü bocekten korkardım eskiden. Şimdi hamam böceği örümcek turu şeyler bana zararsız geliyor :) ki siz biliyorsunuz nedenini.

Korkunun ecele faydası yokmuş :) ki ben börtü bocekten korkardım eskiden. Şimdi hamam böceği örümcek turu şeyler bana zararsız geliyor :) ki siz biliyorsunuz nedenini.

Evet ama gerçekten bir his var bundan sonra bu sorunu yaşamayacağınıza dair inşallah öyle de olur:)Hamam böcekleri çok dengesizler ama insanı ürküten de o bir de nası hızlılar:)tek tük olsa da öyle hamam böceği kırkayak gibi haşerelerle hiç karşılşatınız mı evinizde onlara çözümüz nedir:)

Evet ama gerçekten bir his var bundan sonra bu sorunu yaşamayacağınıza dair inşallah öyle de olur:)Hamam böcekleri çok dengesizler ama insanı ürküten de o bir de nası hızlılar:)tek tük olsa da öyle hamam böceği kırkayak gibi haşerelerle hiç karşılşatınız mı evinizde onlara çözümüz nedir:)
Valla hiç görmedim :) herhalde akrepler için kullandığımız birçok ilaç ve elektronik ses dalgası ile çalışan hasere kovucu sebebiyle örümcek dışında bişey olmuyo. Tabi birde evimin vaz geçilmesi akrepler.
Inşallah hislerinz gibi olur da yaratıklar olmaz bir daha.
Ayrıca dediğim gibi hasere korucular var elektrikli ve pilli olanları mevcut ses dalgası ile tüm haserelerde etkili bence. Fareler bile kaçıyor mesela. Deneyebilirsiniz. Fazla da pahalı değil.

Valla hiç görmedim :) herhalde akrepler için kullandığımız birçok ilaç ve elektronik ses dalgası ile çalışan hasere kovucu sebebiyle örümcek dışında bişey olmuyo. Tabi birde evimin vaz geçilmesi akrepler.
Inşallah hislerinz gibi olur da yaratıklar olmaz bir daha.
Ayrıca dediğim gibi hasere korucular var elektrikli ve pilli olanları mevcut ses dalgası ile tüm haserelerde etkili bence. Fareler bile kaçıyor mesela. Deneyebilirsiniz. Fazla da pahalı değil.

Teşekkür ederim bunları bir araştırayım..O konuda da rahat olun bence artık olmayacaklar,olurlarsa da kendileri kaybeder kiminle dans ettikleri ortada:)

Teşekkür ederim bunları bir araştırayım..O konuda da rahat olun bence artık olmayacaklar,olurlarsa da kendileri kaybeder kiminle dans ettikleri ortada:)
Rica ederim. Evet bir araştırın bizde var akrepler faydası olmasa da diğer böcekler gelemiyor sanırım eve.
:) ay inşallah dediğiniz gibi olur çok yaşayın emi gulduruyorsunuz insanı.

bende asiri derecede korkuyorum bocekten ama benimkisi ozelikle orumcek dayanamiyorum gorunce birden kalbim kut kut atiyor ve hic kibildiyamiyorum olduremiyorumde supurmek bile zoruma gidiyor o derece yaklasamiyorum hic cunku... Hatta bu durum benim gunluk hayatimi da cok etkiliyor mesela yataga girmeden once mutlaka yorganin altini kontrol eder oyle girerim koltuga oturmadan once bi yastiklarin altina bakarim terlik giymeden once icine bakarim o derece yani :( :( offf offf hayatimi mafettiler resmen

Sadece palyaço fobim var, diğer canlılardan falan tiksinmiyorum. Ama altyapısında tabii ki bir rahatsızlık var bu fobilerimizin, bazen şiddetlenebiliyor...
Tedavisi gerekiyor bazı durumlarda. Bir arkadaşım halüsinasyona sevketmişti böcek fobisi olayını...

Back
X